Ο Γεράσιμος Δαμουλάκης – Δήμαρχος Μήλου – μιλάει στο naxospress για τα προβλήματα της Μήλου, για το στοίχημα της επιστροφής της Αφροδίτης και για την ενότητα που ζητάει τη στιγμή που «γκρινιάζει» και για τη Σύρο που έχει προβάδισμα όσον αφορά τα έργα και την επαφή με την πρωτεύουσα
Ο Δήμαρχος Μήλου, κύριος Γεράσιμος Δαμουλάκης μιλάει στο διαδικτυακό κανάλι Naxos Press και στον Σπύρο Μάκαρη… Τα ζητήματα που τέθηκαν ήταν πολλά και ενδιαφέροντα αφού όπως επεσήμανε και ο ίδιος ο δήμαρχος της Μήλου η συνέντευξη αυτή ήταν μια σημαντική ευκαιρία να παρουσιαστούν σοβαρά θέματα σε μια περίοδο που η Μήλος κάνει μεγάλη προσπάθεια για εξωστρέφεια ενώ ταυτόχρονα στερείται καναλιών.
Πρωταρχικό ζήτημα αλλά και μέλημα του κύριου Δαμαλάκη ήταν να τονιστεί η προσπάθεια που γίνεται για την επιστροφή του αγάλματος της Αφροδίτης της Μήλου από το μουσείο του Λούβρου στο οποίο φιλοξενείται, στον τόπο καταγωγής του. Σκοπός του δημάρχου και των συμμάχων του σε αυτό το εγχείρημα, είναι να διαδοθεί η ιδέα να ξαναέρθει έως το 2020, μετά από 200 χρόνια η ‘’Αφροδίτη’’ κάτω από τον ήλιο που γεννήθηκε και όλη η Ελλάδα να γίνει ένας απέραντος χώρος εκδηλώσεων προς τιμήν της επιστροφής της. Υπάρχει και σχετικός ιστότοπος για την προώθηση αυτής της ιδέας takeaphroditehome.com
Στη συνέχεια της συζήτησης ο κύριος Δαμαλάκης ερωτηθείς για το αν είναι ικανοποιημένος από την τουριστική ανάπτυξη της Μήλου την φετινή χρονιά, τόνισε την διαφορετική αντιμετώπιση του νησιού αναφορικά με την οικονομική ενίσχυση από το κράτος σε σύγκριση με την Σύρο. « Οι κυβερνήσεις βλέπουν διαφορετικά την Σύρο. Είναι η πρωτεύουσα… τον περιφεριάρχη τον βρίσκω ανά πάσα στιγμή, αλλά πολιτικά να το θέσω, είμαστε ριγμένοι».
Ύστερα, ο δήμαρχος Μήλου αναφέρθηκε εκτενώς στη σύγκριση των νόμων ‘’Καλλικράτη’’ και ‘’Κλεισθένη’’ δηλώνοντας ότι ο τελευταίος εξυπηρετεί την κεντρική εξουσία και όχι τους δήμους και τους δημότες.
Αναφορικά με τα πλάνα του νησιού για τον εναλλακτικό τουρισμό επεσήμανε ότι έχει γίνει μια μεγάλη προσπάθεια επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου μέσω της δημιουργίας διάφορων project όπως το δίκτυο των ιαματικών πηγών της Μήλου(ιαματικά λουτρά του λάκκου Αδάμαντα, το σπήλαιο του Ιπποκράτη, τα ατμόλουτρα του Προβατά κ.α). Επίσης ο κ. Δαμουλάκης αναφέρθηκε και στα πετρώματα του νησιού που αναδεικνύονται μέσω του miloterranean project, στον καταδυτικό τουρισμό, στο δίκτυο των μουσείων αλλά και στην προώθηση του γαστρονομικού στοιχείου της Μήλου.
Τέλος, ο κ. Δαμουλάκης αξιολόγησε την πορεία των έργων των συγκοινωνιών του νησιού (αεροδρόμιο και λιμάνια) ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία και στις δύο αθλήτριες που διακρίθηκαν σε Πανελλήνιο επίπεδο θέτοντας την φιλοδοξία του να υλοποιηθεί το αίτημα του για την πραγματοποίηση των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων στην Μήλο το 2021.