Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ., ο αριθμός των ταυτοποιημένων νεκρών ανέρχεται στους 76, στους οποίους προστίθενται και οι τέσσερις εγκαυματίες που κατέληξαν ενώ νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία.
Μακραίνει η λίστα των θυμάτων της καταστροφικής πυρκαγιάς –έφτασαν τους 90 οι νεκροί– που σημειώθηκε πριν από δέκα ημέρες στο Μάτι. Χθες το πρωί εντοπίστηκε από ερασιτέχνη ψαρά, ανοιχτά της Γλυφάδας, η σορός μιας γυναίκας η οποία φέρει εγκαύματα, ενώ προχθές βρέθηκε σορός έξω από το Κόκκινο Λιμανάκι στη Ραφήνα.
Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ., ο αριθμός των ταυτοποιημένων νεκρών ανέρχεται στους 76, στους οποίους προστίθενται και οι τέσσερις εγκαυματίες που κατέληξαν ενώ νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία. Εως χθες αργά το απόγευμα αγνοούμενοι επισήμως ήταν οκτώ άτομα.
Σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείς εξακολουθούν να νοσηλεύονται 11 άτομα. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, πρόκειται για 6 ασθενείς στον Ευαγγελισμό, 2 ασθενείς στο ΚΑΤ, 2 ασθενείς στο Θριάσιο και μία ασθενή στο «Γ. Γεννηματάς». Ο κατάλογος με τους εγκαυματίες στα νοσοκομεία περιλαμβάνει το τελευταίο 48ωρο 43 ενήλικες και ένα παιδί που νοσηλεύεται με εγκαύματα στο Παίδων «Αγία Σοφία».
Εν τω μεταξύ, την παραδοχή ότι κατά τη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής το βράδυ της Δευτέρας 23 Ιουλίου, υπήρχαν πληροφορίες για δύο νεκρούς, έκανε χθες στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης. Οπως δήλωσε, «την ώρα της σύσκεψης υπήρχαν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για δύο νεκρούς», για να προσθέσει ότι «ο νεκρός επιβεβαιώνεται όταν ιατροδικαστής ή γιατρός βάλει τη σφραγίδα».
Η φράση αυτή προκάλεσε την αντίδραση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, που έκανε λόγο για «απαράδεκτους ισχυρισμούς από υπουργό και μάλιστα γιατρό», εστιάζοντας στον ρόλο των ιατροδικαστών. Οπως διευκρίνισε στην «Κ» ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρης Λέων, άλλο η διαπίστωση του θανάτου και άλλο τα αίτια του θανάτου. «Η διαπίστωση του θανάτου γίνεται από οποιονδήποτε γιατρό. Αυτό που κάνει ο ιατροδικαστής είναι η πιστοποίηση των αιτιών σε περιπτώσεις βίαιου θανάτου», σημειώνει.
Φωτογραφία: Ιστοσελίδα “Καθημερινή”