Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΠ. Καμμένος: " Να αποδοθούν ευθύνες αν υπάρχουν, ο πρωθυπουργός ήταν εκεί"

Π. Καμμένος: ” Να αποδοθούν ευθύνες αν υπάρχουν, ο πρωθυπουργός ήταν εκεί”

|

Εντυπωσιάζει για μία ακόμη φορά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος … “Όλοι θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει κάτι καλύτερο ” – Και βέβαια ακολουθώντας το πόνημα των ημερών ως μελος της κυβέρνησης ζητάει από την αντιπολίτευση να γκρεμίσουν μαζί τα αυθαίρετα  

Πραγματικά πρέπει κανείς να βγάλει το καπέλο σε αυτόν τον άνθρωπο… Τον Πάνο Καμμένο. Τον Υπουργό Εθνικής Αμυνας. Ο οποίος έδωσε συνέντευξη Τύπου για να πει τι; Οτι ζητάει από την αντιπολίτευση να δούμε όλοι μαζί την τραγωδία, να αποδοθούν ευθύνες εάν υπάρχουν και να γκρεμίσουμε όλοι μαζί τα αυθαίρετα… Και η ερώτηση που άμεσα έρχεται στο μυαλό όλων; Ποιος είπαμε ότι είναι κυβέρνηση; Ολοι μαζί ή ένα συγκεκριμένο κόμμα; Μα είναι δυνατόν μία κυβέρνηση να ζητάει την ευρύτερη πολιτική κάλυψη για να κάνει την δουλειά της; Κι όμως πάνω από τους τάφους τόσων ανθρώπων, ο Πάνος Καμμένος αρνείται να αναλάβει την ευθύνη που έχει ως πολιτικό πρόσωπο και αναζητεί … δεκανίκι στην αντιπολίτευση για να κάνει τη δουλειά για την οποία εκλέχτηκε. Ποια είναι; Να επιβάλει τον Νόμο…

Αυτά κι άλλα πολλα είπε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος τονίζοντας ότι η πολιτική αντιπαράθεση πάνω στους νεκρούς δεν ωφελεί κανέναν,. «Υπάρχουν οι υπηρεσίες, οι διαδικασίες, τα σχέδια εν ευθέτω χρόνο να εξετάσουμε όλοι το τι πράξαμε, το πώς το πράξαμε και αν χρειαστεί να αποδοθούν ευθύνες, να αποδοθούν ευθύνες» σημείωσε.

Σχετικά με τη στάση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Καμμένος δήλωσε: «Δεν θυμάμαι σε άλλες κρίσεις να αναλαμβάνει ο πρωθυπουργός την πολιτική ευθύνη. Το πιο εύκολο είναι σε μία τέτοια κρίση κάποιος να κρυφτεί και να μην εμφανιστεί. Ο πρωθυπουργός ήταν εκεί και η στάση του ήταν συνεπής. O πρωθυπουργός δεν απέδωσε τις ευθύνες τον στρατηγό άνεμο. Ήταν εκεί, παραμένει εδώ, το πρωί επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές και νομίζω πως αυτό είναι υπεύθυνη στάση. Εγώ θα ήθελα να ζητήσω και από την αντιπολίτευση να δούμε αυτήν την τραγωδία σαν Έλληνες, να αποδοθούν ευθύνες αν υπάρχουν, αλλά από κει και περά να σταθούμε στο πλευρό αυτών που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους».

«Θέλω, όμως, να σας διαβεβαιώσω πως στο θέμα της πολιτικής ευθύνης, να σας πω δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως όλοι μας, από τη θέση που έχουμε και την ευθύνη που φέρει ο καθένας με την εμπλοκή του στην τεράστια αυτή τραγωδία, βεβαίως και ψάχνει να βρει τι καλύτερο μπορούσε να κάνει. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, όλοι θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει κάτι καλύτερο» πρόσθεσε.

Για τη διαφωνία που είχε με κάτοικο της περιοχής Μάτι, ο οποίος ισχυρίστηκε πως οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν ήταν παρούσες στην περιοχή, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε: «Επειδή με προβλημάτισαν όσα μου είπε ο πολίτης, ζήτησα επιχειρησιακή εικόνα από όλα τα μέσα. Είναι αλήθεια πως στην περιοχή, στο Κόκκινο Λιμανάκι, εκεί δηλαδή που μας είπαν πως δεν είδαν μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων, με τις συνθήκες που επικρατούσαν εκείνη τη στιγμή, πράγματι, μέσα του Πολεμικού Ναυτικού δεν μπόρεσαν να πλησιάσουν.

Τα μέσα, όμως, όπως φαίνεται και από τις εικόνες, επιχειρούσαν και διέσωσαν πολίτες μετά τη ζώνη του ενός μιλίου που επιχειρούσε το Λιμενικό Σώμα. Όσον αφορά τα ελικόπτερα, αυτά δεν σταμάτησαν να πετάνε. Τα διαθέσιμα δύο ελικόπτερα του Πολεμικού Ναυτικού, με κατευθύνσεις από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) του Λιμενικού Σώματος, πετούσαν συνεχώς και φώτιζαν την περιοχή το ένα μετά το άλλο. Ο κάτοικος είχε δίκιο στην αρχή, γιατί έλεγε πως τις απογευματινές ώρες δεν είδα κανέναν. Όντως, δεν ήμασταν εκεί τις απογευματινές ώρες, το ελικόπτερο άρχισε να πετάει μόλις σκοτείνιασε».

Ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι αποφασίστηκε όλα τα ελαφρά εναέρια μέσα, επανδρωμένα και μη, της Πολεμικής Αεροπορίας και του Στρατού Ξηράς, να πραγματοποιούν εναέριες περιπολίες σε όλη την Ελλάδα για την πρόληψη πυρκαγιών.

Επιπλέον, δόθηκαν καύσιμα στις αερολέσχες προκειμένου να συμμετέχουν και τα δικά τους αεροπλάνα σε αυτές τις προγραμματισμένες περιπολίες.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, προτεραιότητα για τις Ένοπλες Δυνάμεις είναι η αντιπλημμυρική θωράκιση των πληγέντων περιοχών, που έχει ήδη ξεκινήσει με τα έργα που κάνει η Μονάδα Μελετών και Κατασκευών (ΜΟΜΚΑ) στην περιοχή, σε συνεννόηση, πάντα, με τους αρμόδιους δήμους και υπηρεσίες.

Τέλος, ο κ. Καμμένος επισήμανε ότι συμφωνεί με την κατεδάφιση αυθαιρέτων, υπογραμμίζοντας: «… θα ήθελα πάρα πολύ αυτό να γίνει με πλήρη συναίνεση όλων. Να καταλάβουν ότι όταν υπάρχουν κάποιες διαδικασίες, κάποιο νόμοι, που προβλέπουν δρόμους διαφυγής προς τη θάλασσα, δεν είναι σχέδια επί χαρτού. Αφορούν την ασφάλεια όλων των πολιτών. Και αν ζητηθεί η συνδρομή των Ένοπλων Δυνάμεων σε αυτό το κομμάτι είμαστε διαθέσιμοι να το κάνουμε».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Κυριακή Πάσχα: Ανεκτέλεστα τα δρομολόγια των “Blue Star Delos” και “Blue Star Paros”

Δεμένα τα πλοία της Blue Star Ferries το πρωί της Κυριακής του Πάσχα

Naxos Island Tours: Μονοήμερη εκδρομή στο Κουφονήσι για την εορτή του Αγίου Γεωργίου

Μονοήμερη εκδρομή στο Κουφονήσι την Δευτέρα 6 Μαϊου για την εορτή του Αγίου Γεωργίου

Νάξος: Γεύμα “Στο λαδόχαρτο” για τους άσους του Ολυμπιακού Εσε και Καρβάλιο

Η πρώτη ...επαφή με την κουζίνα και γαστρονομία της Νάξου για τους Εσε και Καρβάλιο το "Στο Λαδόχαρτο"

Πάσχα – Αγιο Φως: Στις 19:30 θα βρίσκεται στο “Ελ. Βενιζέλος”

Ολοκληρώθηκε στα Ιεροσόλυμα η Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Πανάγιο Τάφο

Κραουνάκης για Αννα Παναγιωτοπούλου: “Εφυγε από τη ζωή η Αννα”

Η Άννα Παναγιωτοπούλου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών. Οι ρόλοι της σε σειρές που άφησαν εποχή.

Πολίτικη μαγειρίτσα με γιαουρτάλευρο αντί για αυγολέμονο (συνταγή)

Εξοχη μαγειρίτσα, με ένα απίθανο κόλπο που μας γλιτώνει πολύ χρόνο (ποια είναι η συνταγή)

Σάμος: 49χρονη σκότωσε τον πατέρα της

Οικογενειακή τραγωδία στη Σάμο - Τι έγινε με την 49χρονη γυναίκα

Ανάσταση Κυρίου: Χρέος μας να αγωνιστούμε για τη δημιουργία μιας κοινωνίας με επίκεντρο τον άνθρωπο

Ο Αλέκος Αρβανιτάς μας αναλύει την εβδομάδα που φεύγει και στέλνει το δικό του μήνυμα ενόψει της Ανάστασης του Κυρίου

Ολυμπιακός: Ο Σαντιάγκο Εσε με τη σύντροφό του γιορτάζουν το Πάσχα στη Νάξο

Ο Σαντιάγκο Εσε μαζί με την αγαπημένη του αποφάσισαν να ταξιδέψουν και να ανακαλύψουν τις ομορφιές της Ελλάδας

Νάξος – Μητρόπολη Παροναξίας: «Σεισμός» στην Πρώτη Ανάσταση (video)

"Σεισμός" στην.... Πρώτη Ανάσταση στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στην Μητρόπολη Παροναξίας (video)

Μήλος: Νέο 5αστερο ξενοδοχείο … έρχεται

“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στη Μήλο

Blue Star Ferries: Εκτακτη προσέγγιση σήμερα και αύριο στη Νάξο του “Blue Star 2”

Ενα ακόμη έκτακτο δρομολόγιο απόψε από τον Πειραιά για Πάρο - Νάξο και Σαντορίνη

Stoiximan AegeanBall Festival 2024: Ανοιξαν οι έγγραφές

Κορυφαία διοργάνωση 3Χ3 με 13 βραβεία σε πολλαπλές κατηγορίες - Το χρονοδιάγραμμα

ΚΕ.ΔΑ.Σ.Υ. Νάξου: Πάει στη βουλή με παρέμβαση του Φίλιππου Φόρτωμα

Ο Φίλιππος Φόρτωμας φέρνει στη Βουλή το στεγαστικό πρόβλημα του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Νάξου

SKY Express: Μεταφέρει το Αγιο Φως σε Σαντορίνη – Μύκονο

Πως θα μεταφερθεί το Αγιο Φως το Μεγάλο Σάββατο στις Κυκλάδες

ΕΡΤ1: «Φτάσαμε» με τον Ζερόμ Καλούτα – Ταξιδεύοντας στην Αμοργό, προβολή το Αγιο Πάσχα

ΕΤ1 «Φτάσαμε» με τον Ζερόμ Καλούτα – Ταξιδεύοντας στην Αμοργό της άγριας ομορφιάς και του απέραντου γαλάζιου - Προβολή: Κυριακή του Πάσχα

Play Offs: Ε όχι έτσι, να αποκλειστείς από τον τελικό Πανναξιακέ (!!!)

Απίστευτη εξέλιξη στον σημερινό αγώνα με τον Ηλυσιακό... Δέχτηκε σερί 12 -1 στις τελευταίες φάσεις και έχασε 67-65... Με ψηλά το κεφάλι αποχαιρετά τα πλέι οφ η ομάδα του Πανναξιακού ΑΟΚ

Πάσχα: ασθένειες και θεραπείες τους σε σχέση στη παράδοση της Νάξου

ασθένειες και θεραπείες τους σε σχέση με το Πάσχα στη παράδοση της Νάξου

Πανναξιακός ΑΟ: Πρώτη θέση στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου στη Μήλο (επιδόσεις)

Συγχαρητήρια στην ομάδα στίβου για την 1η θέση στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου

Πάσχα – Ταξίδι: Στη Νάξο η πληρότητα εκτιμάται πως θα ξεπεράσει το 90%

Που θα τα ταξιδέψουν για το Πάσχα οι Ελληνες; Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση - Τα νησιά και πάλι κέρδισαν τις υπηρωτικές περιοχές