Σάββατο, 14 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΝαξιώτη παροικία: Μετά τον Πολυτάρχου και ο Μουράτος με τα χρώματα του...

Ναξιώτη παροικία: Μετά τον Πολυτάρχου και ο Μουράτος με τα χρώματα του Περιστερίου

|

Ο Βασίλης Μουράτος με καταγωγή από τις Κυκλάδες (Κίμωλος – Νάξος) για τρία χρόνια θα είναι κάτοικος Περιστερίου και εκεί θα βρει τον … αρχηγό, τον Μιχάλη Πολυτάρχου και έχουμε δίδυμο από τη Νάξο στα γκαρντ της ομάδας των Δυτικών Προαστείων 

Ναξιώτικη παροικία στο Περιστέρι και δη σε επίπεδο Α1 μπάσκετ ανδρών; Κι όμως γίνεται. Και είναι με τη βούλα. Πρώτος και καλύτερος ο αρχηγός. Ο 35χρονος Μιχάλης Πολυτάρχου, ο οποίος την περασμένη Παρασκευή ανανέωσε τη συνεργασία του για 4η χρονιά (από το 2015) με τους “κυανοκίτρινους”, θα αγωνίζεται υπό τις οδηγίες του Αργύρη Πεδουλάκη και προερχόμενος μάλιστα από μία εντυπωσιακή χρονιά κιι αυτό γιατί ήταν ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας μας, έχοντας κατά μέσο όρο 10,7 πόντους με 87% στις βολές, 43% στα δίποντα και 37% στα τρίποντα, ενώ μοίραζε 2,2 ασίστ, μάζευε 2,5 ριμπάουντ και έκλεβε την μπάλα 1,2 φορές ανά παιχνίδι.

Κι ενώ οι φήμες έλεγαν ότι θα έχει στο πλευρό του, τον εξ Κορώνου Μιχάλη Λούντζη (δανεικό από τον Παναθηναϊκό), ο παρτενέρ του τελικά θα είναι από τη Μονή. Ο λόγος για τον Βασίλη Μουράτο ο οποίος είναι Κυκλαδίτης. Ο πατέρας από την Κίμωλο, η μητέρα από τη Μονή (καταγωγή από τη μητέρα του, το γένος Κοντοπίδη) και ολοκλήρωσε τη χρονιά στην Λάρισα. Ο διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες γκαρντ υπέγραψε το πρωί συμβόλιο τριών ετών με το Περιστέρι και δήλωσε ότι ήταν όνειρό του να αγωνιστεί στην ομάδα των Δυτικών Προαστείων καθότι είχαν … κόντρες από τα παιδικά όταν αυτός αγωνίζονταν στους Αγίους Αναργύρους… 

Ας δούμε τι αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Περιστερίου αλλά και τις πρώτες του δηλώσεις…  “O Γυμναστικός Σύλλογος Περιστερίου ανακοινώνει την απόκτηση του διεθνή γκαρντ Βασίλη Μουράτου (21χρ., 1,93μ.)!

O μεγαλωμένος στα Δυτικά Προάστια διεθνής αθλητής υπέγραψε συμβόλαιο 3ετους διάρκειας με την ομάδα μας κι αποτελεί την δεύτερη φετινή μεταγραφή.

Ο Βασίλης Μουράτος έκανε τα πρώτα του…μπασκετικά βήματα στους Αγίους Αναργύρους, απ’ όπου σε ηλικία 16,5 ετών μεταπήδησε στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2014!

Στους “ερυθρόλευκους” ξεκίνησε, ουσιαστικά, την επαγγελματική του καριέρα, έχοντας την πρώτη του συμμετοχή στην Α1 στις 12/10/14 και κατέκτησε δυο πρωταθλήματα Ελλάδος, το 2015 και το 2016.

Την αγωνιστική περίοδο 2016-17 παραχωρήθηκε με την μορφή δανεισμού στο Ψυχικό κι έπαιξε στο πρωτάθλημα της Α2.

Την σεζόν που μας πέρασε (2017-18), βρέθηκε στην Λάρισα για λογαριασμό του ΓΣΛ/Φάρου όπου πραγματοποίησε μια… γεμάτη χρονιά, καθώς αγωνίστηκε και στους 26 αγώνες της basket league έχοντας κατά μέσο όρο: 7,5 πόντους με 43,44% στα δίποντα και 20.97% στα τρίποντα, 2,7 ασίστ και 3 ριμπάουντ.

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΓΣΠ έχει και πλούσια παρουσία στις Εθνικές ομάδες, καθώς υπήρξε μέλος τους σε όλες τις νεαρές ηλικίες, κατακτώντας:

Το 2013 το χάλκινο μετάλλιο με την Εθνική Παίδων στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα!

Το 2015 το χρυσό μετάλλιο με την Εθνική Εφήβων στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα!

Το 2017 το χρυσό μετάλλιο με την Εθνική Νέων στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα!

Από σήμερα ο Βασίλη Μουράτος  ανήκει στην οικογένεια του Γυμναστικού Συλλόγου Περιστερίου… Του ευχόμαστε υγεία και πολλές επιτυχίες  με την κυανοκίτρινη φανέλα!

“ΟΝΕΙΡΟ ΜΟΥ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΩ ΣΤΟΝ ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ”!

Στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του ΓΣΠ μετά την υπογραφή του συμβολαίου του ο Βασίλης Μουράτος υποστήριξε:

“Πήρα πάρα πολύ εύκολα την απόφαση να έρθω στον Γυμναστικό Σύλλογο Περιστερίου. Είναι μία ομάδα με μεγάλη ιστορία στο ελληνικό μπάσκετ, η οποία κατάφερε να επιστρέψει στην Α1, μετά από 5 χρόνια. Οι φιλοδοξίες του συλλόγου είναι μεγάλες και ταυτίζονται με τις δικές, γεγονός που με έκανε  να αποφασίσω πάρα πολύ εύκολα”.

Στην συνέχεια το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΓΣΠ αναφέρθηκε στην παρουσία του Αργύρη Πεδουλάκη στον πάγκο της ομάδας μας:

“Ήταν ένα από τα θετικά στοιχεία που έπαιξαν τον σημαντικό ρόλο για να πάρω την απόφαση να έρθω στην ομάδα. Ο κόουτς Πεδουλάκης είναι μία τεράστια μορφή στο ελληνικό μπάσκετ, έχει αναδείξει ουκ ω λίγους αθλητές και όπως είπα και πριν, έπαιξε μεγάλο ρόλο στο να βρίσκομαι στην οικογένεια του Περιστερίου. Η ομάδα έχει όραμα, φαίνεται πως χτίζει κάτι πάρα πολύ καλό, πολύ όμορφο και με προοπτική γι΄αυτό και γω, πολύ γρήγορα και άμεσα επέλεξα να έρθω και να γίνω μέλος αυτής της προσπάθειας”.

Κλείνοντας ο Βασίλης Μουράτος τόνισε:

“Έχω μεγαλώσει στα Δυτικά προάστια και ξέρω την ιστορία του Περιστερίου, το πόσο μεγάλος σύλλογος είναι. Στις μικρές κατηγορίες μάλιστα, όταν ήμουν, παίζαμε και αντίπαλοι και δεν σου κρύβω πως από μικρός είχα το όνειρο να αγωνιστώ κάποια στιγμή στον σύλλογο”!


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Europa Nostra: Διεθνής διάκριση για τον Πύργο “Κάμπονες 1615” στη Νάξο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Ένα ζωντανό σύμβολο πολιτιστικής αναγέννησης και βιώσιμης αποκατάστασης από τις Κυκλάδες ανάμεσα στα κορυφαία παραδείγματα ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς για το 2025

Κέα: Με δράσεις για όλες τις ηλικίες γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλασίας

Η Κέα γίνεται το επίκεντρο της Παγκόσμιας Ημέρας Ποδηλασίας με συμμετοχή, χαρά και περιβαλλοντικό μήνυμα

Σαντορίνη: Μαθήματα ανακύκλωσης για ένα καθαρό μέλλον

Ενημερωτική δράση του Δήμου Θήρας και της ΑΝΑΚΕΜ στο Δημοτικό Σχολείο Καρτεράδου για την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των μαθητών

Κουφονήσι: Σε πλήρη λειτουργία και οι δύο Μονάδες Αφαλάτωσης

Με παρέμβαση του Δημάρχου Δημήτρη Λιανού και του Αντιδημάρχου Ύδρευσης Φώτη Μαυρομμάτη αποκαταστάθηκε η κρίσιμη βλάβη — Προχωρά και η προμήθεια νέων αντλιών

Κουφονήσι – Εκδήλωση: Η Κέρος και το Δασκαλιό στο φως της τιμής και της επιστήμης

Ο Dr Michael Boyd αναγορεύτηκε Επίτιμος Δημότης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων — Τιμήθηκε η μνήμη του Λόρδου Colin Renfrew και το έργο της ΕΡΤ για την Κέρο

Ποιες ουσίες στο νερό βρύσης προκαλούν αλλεργίες & πώς να τις αντιμετωπίσετε με φίλτρο νερού

Το νερό είναι πηγή ζωής, όμως δεν είναι τόσο ωφέλιμο όσο νομίζουμε. Πώς μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε αυτό; Σημαίνει ότι πρέπει να πίνουμε εμφιαλωμένο νερό; Φυσικά και όχι!

Σαντορίνη: Εκπαιδεύοντας τον τουρισμό για να προστατεύσουμε την Ποσειδωνία

Το Cyclades Preservation Fund σε συνεργασία με την easyJet holidays ξεκινούν καμπάνια ευαισθητοποίησης για την προστασία των θαλάσσιων λιβαδιών – Εκπαιδεύσεις, ψηφιακή ενημέρωση και snorkeling δράσεις στο νησί.

«Έφυγε» η Κατερίνα Γιουλάκη, Το γλυκό πρόσωπο της ελληνικής κωμωδίας

H αγαπημένη ηθοποιός που χάρισε γέλιο και ζεστασιά σε γενιές θεατών έφυγε σε ηλικία 87 ετών – Η πορεία της στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

«Φτάνει πια»: Διαδηλώσεις κατά του υπερτουρισμού σε Ισπανία, Ιταλία και Πορτογαλία

Κάτοικοι και ακτιβιστές από Βαρκελώνη μέχρι Βενετία ενώνουν τις φωνές τους για έναν τουρισμό πιο δίκαιο για τις πόλεις και τους ανθρώπους τους.

Ο Αν. Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης στη Μήλο για τις εκδηλώσεις στις Κατακόμβες

Διήμερη επίσκεψη του Υπουργού στη Μήλο με αφορμή τον εορτασμό στις Ιερές Κατακόμβες, συνοδεία Ολυμπιονικών και παρουσίαση του νέου στρατηγικού πλάνου για τον ελληνικό αθλητισμό

Ν. Πιτταράς: “Το ότι χτίζουν όπου να ’ναι, το ότι βάζουν τσάπες μέσα στη θάλασσα και βγάζουν τα βράχια, είναι κατάντια για τη Νάξο”

Οι αγρότες της Νάξου πιέζονται από τον υπερτουρισμό, που απορροφάει ολοένα και περισσότερους υδάτινους πόρους και επεκτείνεται με τη δόμηση. Μπορεί να βρεθεί ισορροπία; Η «Κ» μίλησε με όλες τις πλευρές της τοπικής κοινωνίας

Νάξος – Αεροδρόμιο: Επιστροφή στη κανονικότητα, αλλά μας έμεινε “αμανάτι” το αεροσκάφος (!!!)

Ένα περιστατικό που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε κρίση, μετατράπηκε σε απόδειξη επαγγελματισμού και ετοιμότητας. Η επόμενη ημέρα βρίσκει το νησί να μετρά την ωριμότητά του ως τουριστικός προορισμός πρώτης γραμμής.

Δέκα σχολεία των Κυκλάδων περιμένουν διευθυντή, θέση ευθύνης και καρδιάς (πίνακας)

Ανοιχτή η προκήρυξη για τους εκπαιδευτικούς που θέλουν να στελεχώσουν τις σχολικές μονάδες νησιών όπως η Νάξος, η Σίφνος, η Κύθνος και η Μύκονος ως διευθυντές (πίνακας)

Νάξος – “Emerald Azzurra”: Η πολυτέλεια “έδεσε” στο νησί των Κυκλάδων

Με 110 μέτρα μήκος και 50 πολυτελείς καμπίνες, το υπερσύγχρονο "Emerald Azzurra" πραγματοποιεί μία ακόμη επταήμερη κρουαζιέρα στο Αιγαίο και φέρνει τη Νάξο στο χάρτη των VIP προορισμών

Νάξος – Βαραμέντη Στάθυ: “Ένας χρόνος χωρίς τον Κώστα μας”

Μια συγκινητική ανοιχτή επιστολή (συνάμα κάλεσμα ενόψει του ετήσιου μνημόσυνου) της συζύγου του, Βαραμέντης Στάθυ, για τον άνθρωπο που σημάδεψε με την καλοσύνη, τη γενναιοδωρία και την αγάπη του τις ζωές όλων μας

Τραγωδία στην Πάρο: Συνελήφθησαν οι γονείς βρέφους 5 μηνών που έχασε τη ζωή του

Υπόθεση θανάτου βρέφους συγκλονίζει την Πάρο – Σε εξέλιξη η έρευνα των Αρχών για τις συνθήκες του περιστατικού και τις ευθύνες των γονέων.

Ο Κύκλωπας της Ηρακλειάς… διαβάζει Ομήρου Οδύσσεια

Στην καρδιά των Μικρών Κυκλάδων, ένας μονόφθαλμος ήρωας του μύθου επανέρχεται με μαγιό και βιβλίο — γιατί και οι Κύκλωπες έχουν δικαίωμα στη δεύτερη ανάγνωση.

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος μεθαύριο Παρασκευή 13 Ιουνίου, ποιες περιοχές επηρεάζονται

Προγραμματισμένες εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ από τις 09:30 έως τις 12:30 – Προειδοποίηση για πρόωρη επαναφορά ρεύματος

Αθήνα – Σύνταγμα: Θρήνος για τον Ανδρέα Κυριακόπουλο

Η ανακοίνωση της ProSport για τον ξαφνικό θάνατο του εκλεκτού συνεργάτη – «Το κενό του είναι δυσαναπλήρωτο, καλό ταξίδι φίλε…»

Συρματοπλέγματα στον Λυώνα και η επικείμενη (14/06) επίσκεψη Μενδώνη στη Νάξο

Κάτοικοι καταγγέλλουν αυθαίρετη περίφραξη αιγιαλού και προσβολή ιστορικού μνημείου – Σιωπή από τις Αρχές εν αναμονή της επίσκεψης της Υπουργού Πολιτισμού