Δευτέρα, 7 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΟικονομίαΜύκονος: Κλειστό για 48 ώρες λόγω ΑΑΔΕ το πιο γνωστό μπαρ στην...

Μύκονος: Κλειστό για 48 ώρες λόγω ΑΑΔΕ το πιο γνωστό μπαρ στην Ελλάδα

|

Εφοριακοί της Ρόδου έβαλαν “λουκέτο” επί διήμερο (Σάββατο και Κυριακή) στο διάσημο “NAMMOS” της Μυκόνου –  Εντόπισαν 250 “αχτύπητες αποδείξεις”  ύψους περίπου 73.000 ευρώ – Η μυνηση που κατέθεσαν οι επιχειρηματίες και το πάρτι που θα γίνει κανονικά αλλά σε άλλη .. παραλια 

Δεν ξέρουμε εάν υπάρχει πόλεμος συμφερόντων.. Δεν ξέρουμε εάν υπάρχει πρόθεση για στοχοποίηση επιχειρηματιών… Η ουσία είναι ότι το πιο διάσημο κλαμπ και επενδυτικό πρόγραμμα της Ελλάδας, το NAMMOS στη Μύκονο σήμερα και αύριο είναι κλειστό. Όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα εντοπίστηκαν από κλιμάκιο της ΑΑΔΕ (ανάμεσά τους και υπάλληλος της ΔΟΥ Ρόδου που έκανε τη διαφορά) 250 αποδείξεις ύψους 73.000 ευρώ που δεν χτυπήθηκαν ποτέ…. Όπως ήταν λογικό έχουμε άμεση αντίδραση από τους επιχειρηματίες του κλαμπ, οι οποίοι κατέθεσαν μήνυση, ενώ το πάρτι που ήταν προγραμματισμένο απόψε θα γίνει κανονικά αλλά σε άλλη παραλία…

Ας δούμε τι αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας protothema.gr   “Κλιμάκιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημόσιων Εσόδων που πραγματοποίησε χθες το απόγευμα στην επιχείρηση φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες, να εντόπισε φορολογικές παραβάσεις ύψους, 73.000 ευρώ δίνοντας αμέσως εντολή στις τοπικές αστυνομικές Αρχές να προχωρήσουν στο σφράγισμα του μαγαζιού για τις επόμενες 48 ώρες.

Συγκεκριμένα, ο αιφνιδιαστικός έλεγχος που πραγματοποίησε το κλιμάκιο εφοριακών συνέβη στις 5.30 το απόγευμα και ενώ το μαγαζί ήταν γεμάτο από κόσμο. Μια υπάλληλος της αρμόδιας υπηρεσίας του υπουργείου Οικονομικών εμφανίστηκε στη Ψαρρού με φόρεμα παραλίας, ενώ ακριβώς από πίσω της ακολουθούσαν δυο άνδρες ατημέλητα ντυμένοι, ενώ ακόμη πέντε ελεγκτές φέρονται να είχαν ακροβολιστεί σε κάθε γωνιά της επιχείρησης. Τα μέλη του κλιμακίου ζήτησαν από τους υπεύθυνους του “Νάμμος” να τους οδηγήσει προς τις ταμειακές μηχανές και εκείνοι έδειξαν πρόθυμοι να τους εξυπηρετήσουν.

Τα μέλη του κλιμακίου της ΑΑΔΕ ήλεγξαν όλες τις ταμειακές μηχανές και σύμφωνα με πληροφορίες φέρονται να διαπίστωσαν πως το μαγαζί δεν είχε κόψει αποδείξεις αξίας 73.000 ευρώ. Ισχυρίστηκαν μάλιστα ότι οι υπεύθυνοι της επιχείρησης “Νάμμος” κατά την διάρκεια του ελέγχου πάτησαν το «κουμπί πανικού» που εκδίδει αυτόματα τις «κρυμμένες» αποδείξεις, κάτι που ωστόσο αρνείται κατηγορηματικά η επιχείρηση η οποία μέσω των νομικών της συμβούλων προχώρησαν σε μια πρωτοφανή κίνηση μηνύοντας τους εφοριακούς για παράβαση καθήκοντος.

Η μήνυση και το «κουμπί πανικού»

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της μηνυτήριας αναφοράς που κατέθεσαν οι άνθρωποι του “Νάμμος’ εναντίον των μελών του κλιμακίου της Ανεξάρτητης Αρχής, «την 29-6-2018 και ώρα 17.29, όπως προκύπτει από το σημείωμα ελέγχου, ξεκίνησε ο έλεγχος στα τέσσερα ανεξάρτητα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργεί η εταιρία μας.

Και συνεχίζουν: « Σε κάποια στιγμή και ενώ ο έλεγχος βρισκόταν σε εξέλιξη, από τον υπεύθυνο του κλιμακίου μας ανακοινώθηκε ότι θα βεβαιωθεί παράβαση για μη έκδοση 251 αποδείξεων λιανικής πώλησης. Συγκεκριμένα, ισχυρίστηκε ότι στην επιχείρηση υπάρχει κουμπί πανικού και πως μόλις αντιληφθήκαμε τον έλεγχο τον έλεγχο κατά το δίλεπτο 17.29 και 17.31 εκδώσαμε 251 αποδείξεις, ενώ τούτο είναι απολύτως ψευδές και διαπιστώνεται από τους φορολογικούς μηχανισμούς ότι μέσα σε μισή και πλέον ώρα, ήτοι από 17:10:26 μέχρι 17:48:30 εκδόθηκαν μόνο επτά αποδείξεις.

Μάλιστα ζητήσαμε επίμονα να κατασχέσουν άμεσα όλους τους φορολογικούς μηχανισμούς, προκειμένου να γίνει πραγματογνωμοσύνη για να διαπιστωθεί ότι δεν υπάρχει κουμπί πανικού και ότι όλες οι αποδείξεις είχαν εκδοθεί κανονικά, όμως αυτοί αρνήθηκαν λέγοντας ότι θα βεβαιώσουν κανονικά την παράβαση. Στη συνέχεια εκπρόσωπος της τοπικής ΔΟΥ ενημέρωσε τους ανθρώπους του” Νάμμος” ότι θα προχωρήσει στο σφράγισμα της επιχείρησης για 48ωρες. Οι άνθρωποι του “Νάμμος” υποστηρίζουν ότι τα μέλη του κλιμάκιου προσυπέγραψαν το σημείου έλεγχου με ψευδείς διαπιστώσεις και γι αυτό προέβηκαν στην κατάθεση μήνυσης εναντίον τους.

Να σημειώσουμε ότι το μεγάλο πάρτι με VIP προσκεκλημένους και τις τρεις ιέρειες της μόδας, Τζίτζι Χαντίντ, Έμιλι Ρατακόφσκι και Κέιτ Μος, που βρίσκονται στο κοσμοπολίτικο νησί για να εγκαινιάσουν το νέο mall «Vito Of love» στην Ψαρρού θα γίνει κανονικά αλλά σε άλλη παραλία…  Το σχετικό πρόγραμμα που είχε διαφημιστεί προέβλεπε διάσημους DJ και τραγουδιστές και πλήθος επωνύμων.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Έρχεται το νέο πρόγραμμα «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον»

Ξεκινά εντός Ιουλίου το πρωτοποριακό πρόγραμμα του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής για την αναβάθμιση κατοικιών και επαγγελματικών χώρων ατόμων με αναπηρία.

Υψηλές θερμοκρασίες και υγεία: Οδηγός επιβίωσης για τις μέρες του καύσωνα

Τρόποι Προστασίας από τον Καύσωνα της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας

Συλλήψεις σε Μύκονο, Σύρο, Σαντορίνη, Πάρο και Νάξο για ναρκωτικά, παραβάσεις και ηχορύπανση

Δέκα συλλήψεις για παραβάσεις ναρκωτικών, παράνομη διαμονή, ηχορύπανση, λειτουργία καταστημάτων χωρίς άδεια, Κ.Ο.Κ. και πλαστογραφία πραγματοποιήθηκαν το διήμερο 5-6 Ιουλίου 2025 σε πέντε νησιά των Κυκλάδων.

Σαντορίνη – Ε.Σ.Θ.Π.: Ενημέρωση προς τους παραγωγούς για παραλαβές, εκκαθαρίσεις και επιδοτήσεις

Σημαντικές ανακοινώσεις για την παραλαβή Τοματάκι Σαντορίνης Π.Ο.Π., την εκκαθάριση του πενταετούς προγράμματος αμπελουργίας και την καταβολή ενισχύσεων από το πρόγραμμα Μικρών Νησιών Αιγαίου

Οι Χαΐνηδες ζωντανά στη Μονή Νάξου, τη Παρασκευή 25 Ιουλίου

Η θρυλική κολεκτίβα των Χαΐνηδων έρχεται στη Νάξο για μια ξεχωριστή βραδιά γεμάτη μουσική, ποίηση και ελευθερία, στο Δημοτικό Σχολείο Μονής.

Κίμωλος σε e-book: Το ταξίδι ξεκινά από την οθόνη σου

Το κυκλαδίτικο νησί συστήνεται με ένα σύγχρονο e-book, γεμάτο εικόνες, ιστορίες και πληροφορίες για τον επισκέπτη, στα ελληνικά και αγγλικά.

Rudu Fest 2025: Η Αμοργός γίνεται νησί-σκηνή για το απόλυτο καλοκαιρινό φεστιβάλ

Από τις 27 Ιουλίου έως την 1η Αυγούστου, η μουσική, ο χορός και η δημιουργικότητα κατακλύζουν κάθε γωνιά της Αμοργού με ένα φεστιβάλ που δεν μοιάζει με κανένα άλλο στο Αιγαίο.

Καμπάνια προβολής της Σαντορίνης στο Ηνωμένο Βασίλειο από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Έκτακτο διαφημιστικό πρόγραμμα από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την Jet2holidays για να αντιστραφεί η αρνητική εικόνα του νησιού

Με λαμπρότητα ξεκίνησαν τα «Νικοδήμεια 2025» από τον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής στη Χώρα Νάξου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος κήρυξε την έναρξη των φετινών εκδηλώσεων προς τιμήν του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου, με πλήθος πιστών να συμμετέχει στον εορταστικό Εσπερινό.

Χρυσό GOOD TRAVELSEAL για το ELaiolithos, η Ορεινή Νάξος στην κορυφή της βιωσιμότητας

Με σχεδόν τέλειες βαθμολογίες σε όλες τις κατηγορίες, το ELaiolithos στη Νάξο αποδεικνύει ότι η πολυτέλεια και η υπευθυνότητα μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά, τιμώντας τον τόπο και τον πολιτισμό του.

Νάξος: “Σιωπή” στην τοπική κοινωνία, έφυγε πρόωρα ο Γεώργιος Λαΐος

Η Νάξος αποχαιρετά έναν νέο άνθρωπο με έντονη κοινωνική παρουσία και ανθρώπινη προσφορά – Κηδεύεται την Πέμπτη 3 Ιουλίου στον Ιερό Ναό Κοιμητηρίου Άνω Λιοσίων

Νάξος – Κωμιακή: «Έφυγε» ο Δημήτρης Ιωάννου Καρούσης, θλίψη για τον αγαπημένο “Τζήμα”

Αποχαιρετισμός σε έναν ήσυχο και αγαπητό συγχωριανό που δεν ξέχασε ποτέ τον τόπο του – Το χωριό τον τιμά με συγκίνηση

«Εκεί που η θάλασσα είναι ζωή» – Φόρος τιμής στους ναυτικούς της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων (video)

Με αφορμή τη Ναυτική Εβδομάδα, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων τιμά με συγκίνηση τους ανθρώπους που ζουν, εργάζονται και αγαπούν τη θάλασσα (video)

Ο Κώστας Μακεδόνας στη Νάξο, μία καλοκαιρινή βραδιά γεμάτη συναίσθημα και τραγούδι

Στις 16 Ιουλίου, το Γυμνάσιο Νάξου υποδέχεται τον Κώστα Μακεδόνα και τη Χριστιάνα Γαλιάτσου σε μια συναυλία με άρωμα Ελλάδας και μελωδίες που μιλούν στην ψυχή

«Όπου Υπάρχει Ελλάδα»: Η Νάξος στο επίκεντρο της πρώτης εκπομπής του Ιουλίου (video)

Η Ευλαμπία Ρέβη και ο Γιώργος Κουρδής ξεκινούν τον Ιούλιο από τη Νάξο – Τοπία, πολιτισμός, προβλήματα και πρόσωπα στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων. (video)

Νάξος: Αλλαγές στην κυκλοφορία σε Χώρα, Αγία Άννα, Άγιο Προκόπη και Πλάκα, “εμφάνιση” του e-naxios

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ανακοινώνει τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την τουριστική περίοδο – Δωρεάν στάθμευση και έλεγχος τροφοδοσίας στα παραλιακά μέτωπα

ΔΕΔΔΗΕ: Προσωρινή διακοπή ρεύματος αύριο Τετάρτη 2 Ιουλίου σε περιοχές της Νάξου

Σύντομη διακοπή ρεύματος νωρίς το πρωί σε Άγιο Γεώργιο, Παραλία, Στελίδα και άλλες περιοχές της Χώρας – Μια απαραίτητη τεχνική παρέμβαση για την ασφάλεια του δικτύου.

Νέο ξενοδοχείο στο Μπατσί Άνδρου, εγκρίθηκε η προέγκριση οικοδομικής άδειας

Ένα νέο τουριστικό κατάλυμα με ενοικιαζόμενα επιπλωμένα διαμερίσματα θα ανεγερθεί σε οικόπεδο 820 τ.μ. στο Μπατσί.

Νάξος: Ο 11χρονος Παναγιώτης ξεναγεί τουρίστες στα σοκάκια του Φασολά (video)

Ένα παιδί μεγαλώνει μέσα στον πολιτισμό και μεταφέρει με αγάπη και γνώσεις την ιστορία του Φιλοτίου και της γειτονιάς του, σε ξένους επισκέπτες.

«Η Νάξος αναπνέει αλήθεια»: Η Μαρία Πολυκρέτη στην εκπομπή «Όπου Υπάρχει Ελλάδα» (video)

Με βαθιά συγκίνηση και αυθεντικότητα, η Μαρία Πολυκρέτη μίλησε για την εμπειρία μαγειρικής στο κτήμα και τη δύναμη της παράδοσης που ενώνει γη, άνθρωπο και μνήμη (video)