Κυριακή, 20 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΙστορίεςΝάξος: Νησί για όλα τα γούστα

Νάξος: Νησί για όλα τα γούστα

|

 Νάξος, το νησί-πασπαρτού καθότι έχει την μοναδική ικανότητα να ταιριάζει στα γούστα κάθε επισκέπτη, αφού χαρίζει εμπειρίες ζωής αλλά και ένα αξέχαστο καλοκαίρι.

Οι καλοκαιρινές διακοπές ξεκινούν για τους περισσότερους σιγά σιγά, κι ενώ πολλοί αναζητούν καινούριους και πρωτότυπους προορισμούς, υπάρχουν μερικοί που στο πέρασμα των χρόνων εξακολουθούν να εγγυώνται τις τέλειες διακοπές. Στους προορισμούς αυτούς ανήκει φυσικά και η Νάξος. 

Και η εφημερίδα “Τα Νέα” μας χαρίζουν ένα όμορφο αφιέρωμα. Και όπως σημειώνουν, το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων μπορεί να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό ταξιδιώτη. Σαφώς ενδείκνυται για οικογενειακές διακοπές, αλλά είναι ένα ζωντανό νησί με άφθονες επιλογές. 

Η βασική έγνοια όλων των παραθεριστών είναι η θάλασσα και οι παραλίες. Η Νάξος διαθέτει καταγάλανες, καθαρές παραλίες για όλα τα γούστα. Ο Άγιος Προκόπιος και η Αγία Άννα είναι οι δημοφιλέστερες παραλίες, οι οποίες βρίσκονται αρκετά κοντά μεταξύ τους. Και οι δύο παραλίες είναι μεγάλες και οργανωμένες, οπότε αρκεί να έχετε μαζί σας τα απολύτως απαραίτητα. Η Πλάκα είναι η μεγαλύτερη σε μήκος παραλία και ουσιαστικά είναι η προέκταση της Αγίας Άννας. Εκεί είναι πιο πιθανό να συναντήσετε αρκετές οικογένειες να απολαμβάνουν παιχνίδια κάτω από τον ήλιο. Αν ψάχνετε μια πιο εντυπωσιακή παραλία και αναζητάτε την περιπέτεια, τότε θα κατευθυνθείτε προς τη Μικρή Βίγλα όπου θα συναντήσετε τους λάτρεις του windsurfing να απολαμβάνουν τον αέρα και τα κύματα.

Φροντίστε να αφιερώσετε μια μέρα των διακοπών σας για μια «κρουαζιέρα» που θα σας κάνει το γύρω του νησιού και θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε κρυφές ομορφιές του νησιού που θα γνωρίζατε αλλιώς. 

Οι περιηγήσεις στο νησί θα ξεκινήσουν σίγουρα από την Πορτάρα, το αξιοθέατο που τους υποδέχεται όλους στο νησί αφού βρίσκεται δίπλα στο λιμάνι. Πρόκειται για μια τεράστια μαρμάρινη πύλη ενός ναού, που πιθανόν χτίστηκε προς τιμήν του θεού Απόλλωνα. Φεύγοντας από την Πορτάρα, τα ανηφορικά γραφικά σοκάκια των Κυκλάδων ξεδιπλώνουν κάθε μυστική σπιθαμή της χώρας με πολλά μικρά μαγαζάκια για φαγητό, ποτό, διασκέδαση ή ψώνια. Όσοι λατρεύουν τη θέα από ψηλά, τότε σίγουρα θα απολαύσουν μια βόλτα στο κάστρο του νησιού που βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο του. 

Εκτός όμως από τα κεντρικά σημεία, τα χωριά του νησιού όπως ο Απείρανθος, το Καστράκι, το Φιλώτι, ο Κυνίδαρος και πολλά ακόμη είναι ικανά να σας προσφέρουν δυνατές συγκινήσεις. Παραδοσιακά φαγητά με τη πατάτα της Νάξου να πρωταγωνιστεί στα πιάτα θα σας κλέψουν την καρδιά. 

Την περίοδο του καλοκαιριού, τα νησιώτικα πανηγύρια έχουν την τιμητική τους. Ιδίως τον Δεκαπενταύγουστο κάθε χωριό ξεχωριστά φοράει τα γιορτινά του και στήνει ένα γλέντι για να γιορτάσει την ημέρα προσκαλώντας κάθε ξεχωριστό επισκέπτη του νησιού να ζήσει μια μοναδική εμπειρία. 

Ενα νησί-πασπαρτού που θα ταιριάξει σε κάθε επισκέπτη, αφού χαρίζει μοναδικές εμπειρίες και ένα αξέχαστο καλοκαίρι.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα από το NaxosPress.gr! 

Η Ανάσταση του Χριστού ας γεμίσει τα σπίτια μας με χαρά και το νησί μας με χαμόγελα και αισιοδοξία.

Ημερομηνία Πάσχα: Μπορούν τελικά να εορτάσουν όλοι οι Χριστιανοί μαζί;

Για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια, Καθολικοί και Ορθόδοξοι θα γιορτάσουν μαζί το Πάσχα — την Ανάσταση του Χριστού — την ίδια Κυριακή.

Times: “Πάρος: Το κυκλαδίτικο νησί που θα σε κάνει να το ερωτευτείς”

Όχι τόσο πολύβουη όσο η Μύκονος ή η Σαντορίνη, αλλά με απαράμιλλη γοητεία – ένας κυκλαδίτικος παράδεισος που συνδυάζει το παραδοσιακό με το κοσμοπολίτικο

Νάξος – Απόλλων: Συνάντηση διοίκησης και αθλητριών στο ΔΑΚ με Γιάννη Βρούτση (video – photos)

Επίσκεψη του Υπουργού Γιάννη Βρούτση στον Πρωταθλητή Αιγαίου Απόλλων Νάξου (pics-video)

Σίφνος: Παραδοσιακό Πάσχα με κατάνυξη και αυθεντικότητα

Η παραδοσιακή φιλοξενία των Σιφνιών και η μοναδική ομορφιά του τοπίου καθιστούν τη Σίφνο ιδανικό προορισμό για όσους αναζητούν κάτι παραπάνω από μια απλή εξόρμηση.

Ελλάδα: Τα έθιμα του Πάσχα σε κάθε γωνιά της χώρας (videos)

Το σταθερό σε όλη την Ελλάδα τελετουργικό, συμπληρώνεται με πολλά ιδιαίτερα έθιμα σε κάθε γωνιά της χώρας

Στην λειτουργία της πρώτης Ανάστασης στην Τήνο ο Πρωθυπουργός

Χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρακολούθησε την ακολουθία και περιφορά του Επιταφίου επίσης στο νησί

Καμπανάκι για τους κινδύνους από τη χρήση βεγγαλικών και φωτοβολίδων. Ας επιλέξουμε το φως και όχι τη φλόγα

Η χρήση φωτοβολίδων και βεγγαλικών αποτελεί πολλαπλή απειλή. Η πρόληψη και η συνειδητή αποφυγή χρήσης τους είναι ευθύνη όλων μας.

Μεξικό: Νέος «μνηστήρας» για τον Γιώργο Γιακουμάκη 

Ο Έλληνας φορ δεν διάγει την καλύτερή του περίοδο στο Μεξικό – Ξανά στο προσκήνιο MLS ομάδες

Νάξος – Γ. Βρούτσης: πρωινός καφές με τους Μανωλά – Σιόβα

Ο Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης βρίσκεται στη Νάξο και απολαμβάνει τον πρωινό του καφέ με τους Κώστα Μανωλά και Δημήτρη Σιόβα

Αμοργός: Με πυροτεχνήματα και λουλούδια, η υποδοχή του “Express Skopelitis” (video)

Αργά το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης (15/04) το Express Skopelitis μετά από σαράντα και πλέον ημέρες έφτασε στα Κατάπολα - δείτε την υποδοχή από τους κατοίκους (video)

Νάξος: Ενα ακόμη ξενοδοχείο 4 αστέρων “έρχεται” στο νησί

“Στα σκαριά” έργο για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Νάξο

Νάξος – Πανναξιακό τουρνουά Τάβλι: Παν. Σορώκος ή Κοντόπουλος ο νέος πρωταθλητής;

Ο μεγάλος τελικός του 11ου Πανναξιακού Τουρνουά Τάβλι ξεκινάει: Παναγιώτης Σορώκος ή Πέτρος Κοντόπουλος ο μεγάλος νικητής; Η πορεία έως την κατάκτηση του τροπαίου

Φιλώτι: Εφυγε από τη ζωή ανήμερα της ονομαστικής του εορτής ο Λεωνίδας Ανωμερίτης

Ο ΣΦΕΑ αποχαιρετά τον συναγωνιστή του Λεωνίδα Δ. Ανωμερίτη - Μεγάλη Πέμπτη η κηδεία του στο κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης

Fast Ferries – Νάξος: Ξεκίνησαν οι προσεγγίσεις του “Andros” δύο φορές την εβδομάδα

Ξεκίνησε τις προσεγγίσεις του στην Νάξο το FAST FERRIES ANDROS - Μέχρι πότε θα έρχεται στη Νάξο, ποιο πλοίο θα το αντικαταστήσει

Νάξος – Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή (video)

Νάξος - Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου στο Καστράκι στην Παναγία Γρηγορούσα (χρονοδιάγραμμα)

Πρέβελης: Το πλοίο που αγαπήθηκε και μισήθηκε όσο κανένα άλλο

Το "Πρέβελις" βρίσκεται στην Ελευσίνα, έτοιμο για το τελευταίο του ταξίδι προς τη Τουρκία και μία αναπληρώτρια καθηγήτρια στην Ανάφη μοιράζεται τις σκέψεις της για το πλοίο

Κυκλάδες – Πάσχα: “Κόντρες” μεταξύ SeaJets και Attica Group για τα έκτακτα δρομολόγια

«Η ενέργεια της Attica δεν αποτελεί απλώς μία επιθετική επιχειρηματική κίνηση, αλλά μια ευθεία υπονόμευση του κοινωνικού ρόλου της ακτοπλοΐας και πλήγμα στην νησιωτικότητα», δηλώνει ο Όμιλος Sea Jets - Η απάντηση της Attica Group

Αμοργός- Χοζοβιώτισσα: Ένας μοναχός, ένα παιδί, μια εικόνα χίλιες λέξεις

Πολύς κόσμος επιλέγει τους Ιερούς χώρους των μοναστηριών για να ζήσει τις μέρες της Μ. Εβδομάδας και του Πάσχα σιωπηλά και ήρεμα όπως ακριβώς αρμόζει στη μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης.

Νάξος: Οι Γερμανοί απολαμβάνουν την φιλοξενία και την ομορφιά του νησιού μας (video)

Ύμνοι της γερμανικής τηλεόρασης για το «ονειρεμένο» Πάσχα στη Νάξο (video) - Τι λέει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βαγγέλης Κατσαράς