Παρασκευή, 6 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΠαιδείαΠανελλήνιες: Την προσεχή Παρασκευή αναμένεται να έχουμε τις βαθμολογίες

Πανελλήνιες: Την προσεχή Παρασκευή αναμένεται να έχουμε τις βαθμολογίες

|

Εως την Παρασκευή 29 Ιουνίου θα έχουν ανακοινωθεί οι βαθμολογιών σε όλα τα Λύκεια (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) της χώρας των υποψηφίων για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση – Στις 2 Ιουλίου αναμένεται να δοθούν στην δημοσιότητα και τα στατιστικά στοιχεία .

Μεταξύ Πέμπτης 28 Ιουνίου και Δευτέρας 2 Ιουλίου 2018 αναμένεται να αναρτηθούν οι βαθμολογίες για τις Πανελλαδικές εξετάσεις 2018, σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Παιδείας. Αν και η προτεινόμενη ημερομηνία είναι η Παρασκευή 30 Ιουνίου για τις βαθμολογίες και η 2η Ιουλίου για τα στατιστικά και να … μοιραστεί η διαφορά…  Στατιστικά στοιχεία τα οποία αναμένεται να βοηθήσουν στην εξαγωγή συμπερασμάτων σε σχέση με την φετινή κίνηση των βάσεων.

Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν τα δύσκολα θέματα της Φυσικής φέρνουν πτώση των βάσεων στις Πολυτεχνικές Σχολές. Από την άλλη, στη Θεωρητική κατεύθυνση τα θέματα ήταν βατά και αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι βάσεις να μείνουν σταθερές ή να ανέβουν. Στις Οικονομικές Σχολές αναμένεται άνοδος τόσο λόγω των βατών θεμάτων αλλά και της αυξημένης ζήτησης. Παραδοσιακά ζήτηση θα έχουν οι Ιατρικές Σχολές, ενώ άνοδος αναμένεται και στις Παιδαγωγικές.

 Πάντως όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από το κτίριο του Αμαρουσίου, οι διευθυντές των Λυκείων της χώρας ενημερώθηκαν ότι τα δέματα με τα ονόματα των υποψηφίων και τις αντίστοιχες βαθμολογίες θα τα παραδώσουν στα σχολεία τους από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης από το πρωί μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής.

Οι υποψήφιοι θα μπορούν να δουν τη βαθμολογία τους μέσα από την ειδική εφαρμογή του Υπουργείου Παιδείας, πληκτρολογώντας τον οχταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο τους με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες. Υπενθυμίζουμε ότι κατά την περσινή χρονιά οι βαθμολογίες είχαν δημοσιευτεί στις 30 Ιουνίου και οι βάσεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευσης στις 24 Αυγούστου.

Οι διαδικασίες για την υποβολή για το μηχανογραφικό 2018 έχουν ξεκινήσει από την Παρασκευή 22 Ιουνίου και λήγουν την Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας. Προκειμένουν να υποβάλλουν το μηχανογραφικό τους δελτίο, οι υποψήφιοι πρέπει να απευθύνονται στο Λύκειό τους για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) και στη συνέχεια να επισκέπτονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://exams.it.minedu.gov ώστε να προβούν στις προσωρινές προτιμήσεις τους (προσωρινή αποθήκευση).  Μετά την ανακοίνωση των βαθμών,  θα μπορούν να επισκέπτονται την ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση ώστε  να τροποποιούν ή να αφήσουν ως έχει το προσωρινό μηχανογραφικό δελτίο και να προχωρήσουν τελικά στην οριστική υποβολή (οριστικοποίηση).

Να σημειώσουμε τέλος ότι η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ αναμένεται γύρω στις 24 με 25 Αυγούστου. Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται αυτές τις ώρες πυρετωδώς οι τελικές βαθμολογήσεις των γραπτών στα Βαθμολογικά Κέντρα της χώρας. Αυτή την εβδομάδα ωστόσο οι πανελλαδικές εξετάσεις συνεχίζονται με τους εξεταζόμενους στα ειδικά μαθήματα

 

 

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Συνάντηση συνεργασίας Δημάρχου με νέα διοίκηση νοσοκομείων Σύρου και Νάξου

Με στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, Δήμος και Διοίκηση των Νοσοκομείων Νάξου και Σύρου συναντήθηκαν σε θετικό και παραγωγικό κλίμα

Προκριματικά Μουντιάλ 2026: Νίκη Βελγίου με πολλά γκολ

Η πρόταση της ημέρας έρχεται από τα Προκριματικά του Μουντιάλ 2026.. Ποια είναι η σημερινή μας επιλογή

Νάξος – Σύλλογος Προστασίας Αγριας Ζωής: Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και “Το σπίτι μας είναι και των άλλων”

Η άγρια ζωή της Νάξου χάνει το σπίτι της. Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε, πριν χάσουμε και το δικό μας.

Naxos Medical: Αγγειοχειρουργικό ιατρείο, εξειδικευμένη φροντίδα δίπλα μας

Ο Επίκουρος Καθηγητής Γεώργιος Σφυροέρας επιστρέφει (για μία ακόμη φορά) στη Νάξο για να προσφέρει εξειδικευμένες αγγειοχειρουργικές εξετάσεις στο πλευρό των κατοίκων

Αντίο Μίμη: Θλίψη στην οικογένεια της ΑΕΚ για τον Δημήτρη Χατζηχρήστο

Βαρύ πένθος στην οικογένεια της ΑΕΚ, αλλά και συνολικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, προκάλεσε η είδηση του θανάτου του Δημήτρη Χατζηχρήστου, μιας από τις πιο εμβληματικές φυσιογνωμίες της εξέδρας στη χώρα μας.

Νάξος – Κόρωνος: Μια προσφορά από καρδιάς στη μνήμη του Νικόλα Μανωλά

Οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Κορώνου Νάξου ευγνωμονεί την οικογένεια του Νικόλα Μανωλά για μια δωρεά που θα δώσει φωνή στις μαθητικές εκδηλώσεις

Σίφνος: Οι «Φρυκτωρίες» φωτίζουν ξανά τις Κυκλάδες, σημείο συνάντησης πολιτισμού (αφίσα)

Την Κυριακή 8 Ιουνίου, 14 νησιά των Κυκλάδων ενώνονται συμβολικά μέσω των Φρυκτωριών, τιμώντας την ιστορική μνήμη και την ανάγκη για επικοινωνία και συλλογικότητα

Νάξος – Τυροκομείο Πιτταρά: Γιατί για εμάς, το περιβάλλον δεν είναι μια μέρα, είναι τρόπος ζωής

Το Τυροκομείο Πιτταρά στη Νάξο τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με πράξεις που ξεκινούν από τη γη και καταλήγουν στο τραπέζι μας

Νάξος – Θερινά Εργαστήρια Μουσικής: Το Καλοκαίρι γεμίζει (και φέτος) ήχους και δημιουργία (αίτηση)

Με την καλλιτεχνική διεύθυνση του διεθνούς φήμης συνθέτη Αλέξανδρου Καλογερά, τα μουσικά εργαστήρια προσφέρουν δωρεάν εμπειρίες σε μικρούς και μεγάλους από τις 23 Ιουνίου έως τις 31 Αυγούστου 2025 (αίτηση)

Νάξος: «Αυτές που κάψαν το σανίδι», θεατρικό αφιέρωμα στις γυναίκες του ρεμπέτικου

Δύο παραστάσεις αφιερωμένες στις σπουδαίες γυναικείες φωνές του ρεμπέτικου τραγουδιού, με την καθοδήγηση του Χρήστου Ζέκα, από την Ομάδα 9+ Έντεκα.

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Κυκλάδες – Blue Star Ferries: Ξεκινούν τα θερινά δρομολόγια του “Blue Star 1”, πρωινό το “Blue Star Naxos”

Από την Κυριακή 1 Ιουνίου, το "Blue Star 1" αναλαμβάνει τη βραδινή αναχώρηση από Πειραιά, ενώ από Δευτέρα 2 Ιουνίου, το "Blue Star Naxos" ξεκινάει τα καθημερινά πρωινά του δρομολόγια προς Πάρο, Νάξο, Μικρές Κυκλάδες, Αμοργό και Αστυπάλαια.

Νάξος: Πυρκαγιά σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο καθοδόν προς τη Χώρα

Με ψυχραιμία και συνεργασία πολιτών και Πυροσβεστικής αποφεύχθηκε σοβαρό περιστατικό στο δρόμο Γλυνάδου – Χώρας

“Να βουίξει το Αιγαίο”: Το νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου γεμίζει νησιώτικο ρυθμό το καλοκαίρι μας (video)

Θάλασσα, μελωδία και χορός ενώνονται στο νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου που υπόσχεται να μας ταξιδέψει στα γαλανά νερά του Αιγαίου.

Νάξος: Έτοιμος ο νέος δρόμος που ενώνει Αγιο Προκόπιο με Κάπαρες (Πλάκα – Αγία Αννα)

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο νέος οδικός άξονας που συνδέει τον Άγιο Προκόπιο με τις Κάπαρες, μειώνοντας τον χρόνο διαδρομής και αυξάνοντας την οδική ασφάλεια – Ευχαριστίες από τον πρόεδρο της κοινότητας Αγίου Αρσενίου

Mission (Not) Possible: Νορβηγοί, με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο από Νάξο “πιάστηκαν” στα σύνορα

ζευγάρι τουριστών αποφάσισε να... κάνει εξαγωγή ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου, αλλά το ταξίδι τους σταμάτησε λίγο πριν τη "μεγάλη έξοδο".

Κυκλάδες – “Μαριέττα Γιαννάκου”: Ξεκινά η ανακαίνιση 17 σχολείων μέσω του προγράμματος (πίνακας)

Υπογράφηκε η σύμβαση για την υλοποίηση σημαντικών παρεμβάσεων σε 426 σχολικές μονάδες πανελλαδικά – Εργασίες και σε σχολεία Πάρου, Νάξου, Μυκόνου, Σύρου, Τήνου, Θήρας και Ίου

Κουφονήσια – “Γιορτή Ψαρά”: Μια νύχτα αφιερωμένη στους ανθρώπους της θάλασσας (video)

Παράδοση, διάλογος και κοινότητα ενώθηκαν στη Γιορτή του Ψαρά στα Κουφονήσια, με την παρουσία τοπικών αρχών και ανθρώπων που κρατούν ζωντανό το νησιωτικό μας πνεύμα.

Η 15χρονη Τόνια Κορρέ από τη Νάξο κατακτά τις πίστες των Βαλκανίων!

Με εντυπωσιακές επιδόσεις στο BMU στις Σέρρες, η νεαρή αναβάτρια ανεβαίνει στο βάθρο και στοχεύει σε διεθνείς διακρίσεις.

«Κλείνουμε – γιατί αλλιώς θα μας κλείσουν»: Η εστίαση στην Πάρο κατεβάζει ρολά στις 5 Ιουνίου

Οι επαγγελματίες διαμαρτύρονται για τις καθυστερήσεις και τα εξοντωτικά πρόστιμα που απειλούν τη λειτουργία των επιχειρήσεων τους – Ζητούν άμεσες λύσεις