Σάββατο, 19 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΟικονομίαΝάξος: Ημερίδα επιχειρηματικότητας από την Alpha Bank

Νάξος: Ημερίδα επιχειρηματικότητας από την Alpha Bank

|

Mε θέμα «Ελληνική Επιχειρηματικότητα: Προοπτικές, Προκλήσεις, Στρατηγική» στελέχη της Alpha Bank βρέθηκαν στην Νάξο και παρέθεσαν ημερίδα την 4η Ιουνίου – Ποια τα θέματα που έθιξαν – Μείωση επενδύσεων στο α 3μηνο του 2018 

Η Alpha Bank, προσηλωμένη στη διαρκή και έμπρακτη στήριξη των Μικρών Επιχειρήσεων, πραγματοποίησε τη Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018 ενημερωτική ημερίδα στη Νάξο, με θέμα «Ελληνική Επιχειρηματικότητα: Προοπτικές, Προκλήσεις, Στρατηγική». Η εν λόγω ημερίδα εντάσσεται στο πλαίσιο σειράς αναλόγων ενημερωτικών εκδηλώσεων και επιχειρηματικών συναντήσεων που διοργανώνει η Τράπεζα σε τακτά χρονικά διαστήματα, σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Ομιλητές στην Ημερίδα ήταν η Διευθύντρια της Διευθύνσεως Καταστημάτων Νήσων Αιγαίου και Κρήτης της Alpha Bank, κα Μαρία Παπαγεωργίου και ο Διευθυντής της Διευθύνσεως Τραπεζικής Μικρών Επιχειρήσεων της Alpha Bank, κ. Σπυρίδων Ρεντετάκος.

Η θεματολογία της Ημερίδας επικεντρώθηκε στις προκλήσεις και στις επιχειρηματικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται στο νησί της Νάξου, ενώ παρουσιάσθηκαν βέλτιστες πρακτικές που συμβάλλουν στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων. Στο ανωτέρω πλαίσιο, παρουσιάσθηκαν τα Αναπτυξιακά Προγράμματα που προσφέρει η Τράπεζα, στηρίζοντας διαχρονικά τις ελληνικές επιχειρήσεις στην αντιμετώπιση των  καθημερινών προκλήσεων του επιχειρείν. Τα εν λόγω προγράμματα ΤΕΠΙΧ Επιχειρηματική Επανεκκίνηση, COSME και Innovfin παρέχουν χρηματοδότηση σε βιώσιμες Επιχειρήσεις με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους και μειωμένες εξασφαλίσεις με σκοπό την κάλυψη των λειτουργικών τους αναγκών και την επίτευξη των αναπτυξιακών τους στόχων. 

Παράλληλα, επισημάνθηκε η στήριξη της Τραπέζης προς τον τουριστικό κλάδο και τον πρωτογενή τομέα με ένα σύνολο σύγχρονων τραπεζικών λύσεων και ευέλικτων χρηματοδοτικών εργαλείων που καλύπτουν πλήρως τόσο τις ανάγκες των τουριστικών επιχειρήσεων όσο και των αγροτών και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον αγροδιατροφικό τομέα.

Τέλος, παρουσιάσθηκε η νέα διακεκριμένη Υπηρεσία Alpha Bank Gold Business Banking της Τραπέζης. Αποστολή της, είναι η παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας προς τις επιχειρήσεις και η συμβολή στην αποτελεσματική διαχείριση των αυξανόμενων προκλήσεων του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, με την αξιοπιστία της Alpha Bank.   Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με επιτυχία, καθώς υπήρξε μεγάλη προσέλευση επιχειρηματιών, οι οποίοι επέδειξαν ιδιαίτερα ζωηρό ενδιαφέρον για όλα τα θέματα που συζητήθηκαν. Με την ευκαιρία της ανωτέρω ημερίδας, τα Στελέχη της Alpha Bank πραγματοποίησαν πλήθος συναντήσεων με επιχειρηματίες στον επαγγελματικό τους χώρο.

Alpha Bank… γιατί μειώθηκαν οι επενδύσεις στο α 3μηνο 

Τα αίτια της κάμψης των επενδύσεων κατά τη διάρκεια του α’ τριμήνου του 2018, αναλύει η Alpha Bank  στο εβδομαδιαίο δελτίο για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Συγκεκριμένα, η ελληνική τράπεζα επισημαίνει ότι η «βουτιά» κατά 10,4% στις επενδύσεις οφείλεται κατά κύριο λόγο στη σημαντική πτώση των επενδύσεων σε μεταφορικό εξοπλισμό και οπλικά συστήματα (55%).

Η τελευταία, με τη σειρά της, αποδίδεται στη μεγάλη αύξηση που παρουσίασαν οι επενδύσεις σε εξοπλισμό και οπλικά συστήματα κατά το α’ τρίμηνο του 2017, η οποία είχε διαμορφωθεί στο 213%. Άλλωστε, γι’ αυτό τον λόγο οι συνολικές επενδύσεις παρουσίασαν πτώση, παρά το γεγονός ότι όλες οι υπόλοιπες κατηγορίες επενδύσεων -εξαιρουμένων, δηλαδή, των επενδύσεων σε εξοπλισμό και οπλικά συστήματα- εμφάνισαν αύξηση κατά το α’ τρίμηνο του 2018.

Μάλιστα, οι επενδύσεις σε μηχανολογικό εξοπλισμό και εξοπλισμό τεχνολογίας, πληροφορικής και επικοινωνίας παρουσίασαν σημαντική ετήσια αύξηση της τάξεως του 19,7%, αποτελώντας το 33% των συνολικών επενδύσεων. Από την πλευρά τους, οι επενδύσεις σε κατοικίες εμφάνισαν θετικό ρυθμό μεταβολής για πρώτη φορά μετά από το 2011.

Βέβαια, όπως παρατηρεί η Alpha Bank, οι επενδύσεις παρέμειναν σε υποτονικά επίπεδα τους πρώτους μήνες του 2018, καθώς ως ποσοστό του ΑΕΠ διαμορφώθηκαν μόλις στο 10,8% έναντι 23,8% το α’ τρίμηνο του 2008.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σίφνος: Παραδοσιακό Πάσχα με κατάνυξη και αυθεντικότητα

Η παραδοσιακή φιλοξενία των Σιφνιών και η μοναδική ομορφιά του τοπίου καθιστούν τη Σίφνο ιδανικό προορισμό για όσους αναζητούν κάτι παραπάνω από μια απλή εξόρμηση.

Ελλάδα: Τα έθιμα του Πάσχα σε κάθε γωνιά της χώρας (videos)

Το σταθερό σε όλη την Ελλάδα τελετουργικό, συμπληρώνεται με πολλά ιδιαίτερα έθιμα σε κάθε γωνιά της χώρας

Στην λειτουργία της πρώτης Ανάστασης στην Τήνο ο Πρωθυπουργός

Χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρακολούθησε την ακολουθία και περιφορά του Επιταφίου επίσης στο νησί

Καμπανάκι για τους κινδύνους από τη χρήση βεγγαλικών και φωτοβολίδων. Ας επιλέξουμε το φως και όχι τη φλόγα

Η χρήση φωτοβολίδων και βεγγαλικών αποτελεί πολλαπλή απειλή. Η πρόληψη και η συνειδητή αποφυγή χρήσης τους είναι ευθύνη όλων μας.

Μεξικό: Νέος «μνηστήρας» για τον Γιώργο Γιακουμάκη 

Ο Έλληνας φορ δεν διάγει την καλύτερή του περίοδο στο Μεξικό – Ξανά στο προσκήνιο MLS ομάδες

Νάξος – Γ. Βρούτσης: πρωινός καφές με τους Μανωλά – Σιόβα

Ο Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης βρίσκεται στη Νάξο και απολαμβάνει τον πρωινό του καφέ με τους Κώστα Μανωλά και Δημήτρη Σιόβα

Άγιο Φως: H Τελετή Αφής στα Ιεροσόλυμα (video)

Το Άγιο Φως, θα μεταφερθεί με προγραμματισμένες, αλλά και έκτακτες, ειδικές πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air σε 8 προορισμούς της ελληνικής επικράτειας.

Κουφονήσια – Μεγάλη Παρασκευή: Περιφορά Επιταφίου με δάδες και εγκώμια (photos)

Κατανυκτική περιφορά του Επιταφίου στα γραφικά σοκάκια του Κουφονήσια (Photos)

Νάξος: Στον Ιερό Ναό Παντανάσσης η πρώτη Ανάσταση (video)

Πρωί Μεγάλου Σαββάτου και η πρώτη Ανάσταση στον Ιερό Ναό Παντανάσσης Νάξου είναι γεγονός (video)

115 αγροτικοί γιατροί θα ενισχύσουν τα νησιά ενόψει του καλοκαιριού

Θετική ανταπόκριση στην πρόσκληση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας

Αμοργός: Με πυροτεχνήματα και λουλούδια, η υποδοχή του “Express Skopelitis” (video)

Αργά το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης (15/04) το Express Skopelitis μετά από σαράντα και πλέον ημέρες έφτασε στα Κατάπολα - δείτε την υποδοχή από τους κατοίκους (video)

Νάξος: Ενα ακόμη ξενοδοχείο 4 αστέρων “έρχεται” στο νησί

“Στα σκαριά” έργο για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Νάξο

Νάξος – Πανναξιακό τουρνουά Τάβλι: Παν. Σορώκος ή Κοντόπουλος ο νέος πρωταθλητής;

Ο μεγάλος τελικός του 11ου Πανναξιακού Τουρνουά Τάβλι ξεκινάει: Παναγιώτης Σορώκος ή Πέτρος Κοντόπουλος ο μεγάλος νικητής; Η πορεία έως την κατάκτηση του τροπαίου

Φιλώτι: Εφυγε από τη ζωή ανήμερα της ονομαστικής του εορτής ο Λεωνίδας Ανωμερίτης

Ο ΣΦΕΑ αποχαιρετά τον συναγωνιστή του Λεωνίδα Δ. Ανωμερίτη - Μεγάλη Πέμπτη η κηδεία του στο κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης

Fast Ferries – Νάξος: Ξεκίνησαν οι προσεγγίσεις του “Andros” δύο φορές την εβδομάδα

Ξεκίνησε τις προσεγγίσεις του στην Νάξο το FAST FERRIES ANDROS - Μέχρι πότε θα έρχεται στη Νάξο, ποιο πλοίο θα το αντικαταστήσει

Νάξος – Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή (video)

Νάξος - Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου στο Καστράκι στην Παναγία Γρηγορούσα (χρονοδιάγραμμα)

Πρέβελης: Το πλοίο που αγαπήθηκε και μισήθηκε όσο κανένα άλλο

Το "Πρέβελις" βρίσκεται στην Ελευσίνα, έτοιμο για το τελευταίο του ταξίδι προς τη Τουρκία και μία αναπληρώτρια καθηγήτρια στην Ανάφη μοιράζεται τις σκέψεις της για το πλοίο

Νάξος: Οι Γερμανοί απολαμβάνουν την φιλοξενία και την ομορφιά του νησιού μας (video)

Ύμνοι της γερμανικής τηλεόρασης για το «ονειρεμένο» Πάσχα στη Νάξο (video) - Τι λέει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βαγγέλης Κατσαράς

Κυκλάδες – Πάσχα: “Κόντρες” μεταξύ SeaJets και Attica Group για τα έκτακτα δρομολόγια

«Η ενέργεια της Attica δεν αποτελεί απλώς μία επιθετική επιχειρηματική κίνηση, αλλά μια ευθεία υπονόμευση του κοινωνικού ρόλου της ακτοπλοΐας και πλήγμα στην νησιωτικότητα», δηλώνει ο Όμιλος Sea Jets - Η απάντηση της Attica Group

Αμοργός- Χοζοβιώτισσα: Ένας μοναχός, ένα παιδί, μια εικόνα χίλιες λέξεις

Πολύς κόσμος επιλέγει τους Ιερούς χώρους των μοναστηριών για να ζήσει τις μέρες της Μ. Εβδομάδας και του Πάσχα σιωπηλά και ήρεμα όπως ακριβώς αρμόζει στη μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης.