Τετάρτη, 16 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΑκτοπλοΐαΒ. Αιγαίο: Για πέντε χρόνια στο ... δρομολόγια τα "Νήσος Σάμος" και...

Β. Αιγαίο: Για πέντε χρόνια στο … δρομολόγια τα “Νήσος Σάμος” και “Νήσος Ρόδος”

|

Στο Βόρειο Αιγαίο η Attica Group μπορεί να τράβηξε τα πλοία της Blue Star Ferries, όμως στέλνει για τα επόμενα πέντε χρόνια τα δύο …βαριά χαρτιά της Hellenic, το “Νήσος Σάμος” και το “Νήσος Ρόδος”…. Και συνάντηση με τους ανθρώπους της Κρουαζιέρας ώστε να επιστρέψουν τα νησιά στα δρομολόγια μετά το 2020 

Για τουλάχιστον πέντε χρόνια θα παραμείνουν στη γραμμή Πειραιάς – Χίος –  Μυτιλήνη τα δύο ιαπωνικά σκαριά “Νήσος Ρόδος” και “Νήσος Σάμος” , σύμφωνα με τον προγραμματισμό της εταιρίας Attica Group,  με τη διοίκηση της οποίας συναντήθηκαν στελέχη του επιμελητηρίου και των τουριστικών πρακτόρων της Λέσβου, μετά την αιφνιδιαστική απόσυρση από τη γραμμή νεώτερων πλοίων.

Οι εκπρόσωποι του νησιού διαμαρτυρήθηκαν οπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα politischios.gr για αυτή την υποβάθμιση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών για να ενημερωθούν από την εταιρία ότι αυτό έγινε γιατί την προηγούμενη χρονιά η εταιρία είχε τεράστια πτώση των εσόδων της από τη γραμμή αυτή και κρίθηκε ασύμφορη.

Όμως η σύγκριση έγινε με τα έτη 2015 και 2016 όπου εκτός από την συνήθη επιβατική κίνηση των νησιών,  μετακινήθηκαν από τη Λέσβο στην ηπειρωτική χώρα 600.000 πρόσφυγες, έσοδα που «ξελάσπωσαν» τις ακτοπλοϊκές από πολύ μεγάλες οικονομικές δυσκολίες που είχαν τη συγκεκριμένη περίοδο. Η σύγκριση έπρεπε να γίνει με τα επίπεδα προ του 2014.

Αυτό πάντως για το οποίο δεσμεύτηκε η εταιρία στο νησί της Λέσβου, είναι ότι θα παραμείνουν έξι τα δρομολόγια εβδομαδιαίως τους χειμερινούς μήνες , ενώ δεν φεύγει από την άγονη γραμμή το πλοίο Νήσος Μύκονος και το πλοίο Διαγόρας θα εκτελεί ένα επιπλέον δρομολόγιο από Καβάλα και δια μέσου των νησιών θα καταλήγει στον Πειραιά.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του επιμελητηρίου:

«Μετά από επιστολή που απέστειλε το Επιμελητήριο Λέσβου στον όμιλο Attica Group, πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 17 Μαΐου 2018, συνάντηση στα γραφεία του ομίλου, στην οποία παρευρέθηκαν, από την πλευρά του Επιμελητηρίου Λέσβου ο Πρόεδρος κ. Ευάγγελος Μυρσινιάς και ο Γενικός Γραμματέας και Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Ταξιδιωτικών και Ναυτικών Πρακτόρων Λέσβου κ. Παναγιώτης Χατζηκυριάκος και από την πλευρά του ομίλου Attica Group, ο Αντιπρόεδρος κ. Μιχάλης Σακέλλης, ο Διευθύνοντας Σύμβουλος κ. Σπύρος Πασχάλης, ο Επιτελικός Διευθυντής Εμπορικής Εκμετάλλευσης κ. Διονύσης Θεοδωράτος, και  ο Διευθυντής Πωλήσεων Γραμμών Εσωτερικού κ. Κώστας Λεμπέσης.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, όπου συζητήθηκε το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών του Βορείου Αιγαίου, μετά την συγχώνευση των δύο ακτοπλοϊκών εταιριών που εκτελούν τα δρομολόγια, και δόθηκε η διαβεβαίωση από την πλευρά του ομίλου ότι για τα επόμενα πέντε έτη δεν θα υπάρξει καμία μεταβολή στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια της Λέσβου και της Λήμνου, καθώς και στην τιμολογιακή πολιτική των εισιτηρίων.

Πιο συγκεκριμένα για τους χειμερινούς μήνες η σύνδεση του λιμανιού της Μυτιλήνης με αυτό του Πειραιά θα εξυπηρετείται με έξι δρομολόγια εβδομαδιαίως, ενώ κατά τη θερινή περίοδο με δέκα δρομολόγια εβδομαδιαίως. Η σύνδεση με το λιμάνι της Καβάλας θα παραμείνει ως έχει, ενώ για τη Λήμνο θα υπάρξει ένα επιπλέον δρομολόγιο με την Καβάλα.

Επίσης κατά τη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα της προσέλκυσης επισκεπτών και επιβατικού κοινού μέσω ελκυστικών πακέτων, όπως σχολικές εκδρομές, γκρουπ θρησκευτικού τουρισμού κ.α.. Επιπλέον ορίστηκε εκ νέου συνάντηση στα γραφεία του ομίλου Attica Group την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου ή την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου με σκοπό τον σχεδιασμό και την κατάθεση προτάσεων για την προβολή των νησιών.

Στο πλαίσιο των επαφών των κυρίων Μυρσινιά και Χατζηκυριάκου για την τουριστική προβολή του νησιού πραγματοποιήθηκε και μία δεύτερη συνάντηση με τον Πρόεδρο Εφοπλιστών Κρουαζιέρας Ελλάδος κ. Θεόδωρο Κόντε, κατά την οποία συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν ώστε η Λέσβος να ξαναμπεί στην κρουαζιέρα από το 2020. Κατά τη συνάντηση αποφασίστηκε ο σχεδιασμός από κοινού με την Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιέρας όπου απαιτείται η συμμετοχή και η συνεργασία όλων των φορέων όχι μόνο της Λέσβου αλλά και των υπολοίπων νησιών του Βορείου Αιγαίου.»


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ο Κώστας Μακεδόνας στη Νάξο: Μια φωνή, μια παρέα, μια βραδιά γεμάτη μουσική (video)

Με την κιθάρα του, την εμπειρία του και συνοδοιπόρο τη Χριστιάνα Γαλιάτσου, υπόσχεται μια αξέχαστη βραδιά μουσικής και συναισθημάτων.

Βόλεϊ: Στην ευρωπαϊκή… σέντρα Φοίνικας Σύρου και ΑΟ Θήρας, οι κληρώσεις του Challenge Cup 2025–26

Οι ομάδες των Κυκλάδων ρίχνονται από την πρώτη φάση της διοργάνωσης – Διπλές ελληνικές μονομαχίες και δύσκολοι αντίπαλοι στην πορεία προς την ευρωπαϊκή διάκριση.

Παραίτηση Γκόκα από την προεδρία του Λιμενικού Ταμείου Πάρου – Αντιπάρου

«Καθαρά προσωπικοί οι λόγοι», δήλωσε ο κ. Γκόκας – Την προεδρία αναλαμβάνει ο Δήμαρχος Πάρου, με δέσμευση για στελέχωση του φορέα.

Τήνος χωρίς πλαστικά: 398 κιλά απορριμμάτων λιγότερα χάρη στην καμπάνια “Plastic Free Greece”

Με εθελοντές, δύτες και αίσθημα ευθύνης, ο Δήμος Τήνου φιλοξένησε τον 4ο σταθμό της εκστρατείας κατά των πλαστικών μιας χρήσης και καθάρισε βυθούς και ακτές.

Η Πάρος τίμησε τη Γαλλική Εθνική Εορτή και την ιστορική φιλία με τη Γαλλία

Σεμνή τελετή στο μνημείο των ναυαγών της φρεγάτας Le Superbe — Παρουσία της Γαλλικής Πρεσβείας και του Δημάρχου Πάρου, η 14η Ιουλίου έγινε ημέρα μνήμης, τιμής και φιλίας.

Λίνφιλντ – Σέλμπουρν: «Μιλάει» η έδρα στον επαναληπτικό του Champions League

Οι Βορειοϊρλανδοί κυνηγούν την ανατροπή και την πρόκριση – Στο 2.42 η νίκη τους, με τη Σέλμπουρν να κρατά μικρό προβάδισμα από το πρώτο ματς.

Γαλλία στον γκρεμό: Ο Μπαϊρού κόβει αργίες και δαπάνες, η Λεπέν καραδοκεί

Μέτρα λιτότητας 43,8 δισ. ευρώ, οργή για την κατάργηση αργιών και απειλή πρότασης μομφής — η Γαλλία σε τροχιά πολιτικής ανατροπής καθώς το χρέος σφίγγει τον κλοιό και η άκρα δεξιά ανεβαίνει.

Θεατρική Ομάδα Κύθνου: “Η μαμά Ρόζα” έρχεται στη Νάξο για να σκορπίσει άφθονο γέλιο!

Μια απολαυστική κωμωδία της θεατρικής ομάδας Κύθνου παρουσιάζεται σε Απείρανθο και Δαμαλά – Διασκευή και σκηνοθεσία από τον Γιώργη Βενετούλια

Συνάντηση της Ένωσης Λιμενικών Ν.Α. Αιγαίου με τον νέο Λιμενάρχη Θήρας Παναγιώτη Βαρελά

Σε άριστο κλίμα η πρώτη επαφή με τον νέο Πλωτάρχη του Λιμεναρχείου Θήρας – Στο επίκεντρο τα προβλήματα του προσωπικού και οι δεσμεύσεις για βελτίωση των συνθηκών

Φιλ. Φόρτωμας: Πράσινο φως για πάνω από 5 εκατ. ευρώ στις Κυκλάδες

19 Δήμοι των Κυκλάδων ενισχύονται από το νέο πρόγραμμα του ΥΠΕΝ και του Πράσινου Ταμείου – Πρόσθετη στήριξη για τους μικρότερους νησιωτικούς Δήμους

Απίστευτο: Πήδηξε από τον καταπέλτη του “Champion Jet 3” στην Πάρο

ναστάτωση στο λιμάνι της Παροικιάς όταν 24χρονος ημεδαπός πήδηξε από τον καταπέλτη πλοίου κατά τον απόπλου – Παρενέβη το Λιμενικό, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός

Νάξος: Πέντε «κρυμμένες» παραλίες για ήσυχες (!!!) αποδράσεις

Από τον εξωτικό Πάνορμο μέχρι τη μυστική Χαβάη, ανακαλύψτε πέντε μοναδικές ακτές της Νάξου που προσφέρουν αυθεντική νησιωτική εμπειρία, μακριά από την πολυκοσμία.

Νάξος – Σύλλογος Αποφοίτων Γυμνασίου: Αντίο στον Στέλιο Ζαφειρόπουλο, ένα δάσκαλο με ψυχή και φως

Ο Σύλλογος Αποφοίτων Γυμνασίου Νάξου αποχαιρετά με συγκίνηση τον αγαπημένο εκπαιδευτικό και επιστήμονα, που άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στη μαθητική και τοπική κοινότητα.

Νάξος – Ορφέας Παπαδόπουλος: Από την υποκριτική στο τατουάζ και… στην Παναγία των Παρισίων (video)

Ο γνωστός ηθοποιός και tattoo artist μιλά αποκλειστικά στο Naxospress για την τέχνη, τη ζωή του στη Νάξο, τα παράξενα τατουάζ και τη νέα του θεατρική πρόκληση

Νάξος: Σύλληψη 70χρονου κυβερνήτη για παράνομο απόπλου σκάφους στον Πάνερμο

Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, επιβατηγό τουριστικό σκάφος απέπλευσε χωρίς άδεια από το Λιμεναρχείο

Νάξος – Κεραμωτή: Σήμερα το τελευταίο αντίο στην Σοφία Φυρογένη

Η Κεραμωτή Νάξου αποχαιρετά μια αγαπημένη μορφή της τοπικής κοινωνίας – Αντί στεφάνου, δωρεά στον Ιερό Ναό από τον Σύλλογο Κεραμωτής

Golden Plates 2025: Ο chef Νίκος Δημητροκάλης και το Dal Professore σε Νάξο και Αττική έκλεψαν τη παράσταση

Με φόντο τη θάλασσα και πρώτη ύλη την αυθεντικότητα, οι Κυκλάδες σάρωσαν στα φετινά βραβεία γαστρονομίας Golden Plates, αποσπώντας σημαντικές διακρίσεις που επιβεβαιώνουν το διεθνές γευστικό αποτύπωμά τους.

Εκρηκτική αύξηση επιβατών στο λιμάνι Νάξου τον Ιούνιο (πίνακας)

Οι αριθμοί αυξάνονται, οι υποδομές όμως όχι. Η Νάξος «ασφυκτιά» και χρειάζεται λύση τώρα.

SeaJets: Το “TERA JET 2” ξεκινά τα δρομολόγια του, πρώτη αναχώρηση από Πειραιά στις 11 Ιουλίου

Το νέο ταχύπλοο της SEAJETS φτάνει Νάξο, Πάρο, Κουφονήσια, Σχοινούσα και Ηρακλειά με διπλή επιστροφή – Αναλυτικό πρόγραμμα του πρώτου δρομολογίου

Νάξος – Κατερίνα Καινούργιου: Ρομαντικό ηλιοβασίλεμα και η ξακουστή πατάτα στο τραπέζι της

Η παρουσιάστρια περνά τις διακοπές της στο νησί των Κυκλάδων με τον Παναγιώτη Κουτσουμπή, απολαμβάνοντας τα τοπικά εδέσματα, τη γαλήνη του τοπίου και τις συγκινήσεις μετά το φινάλε της σεζόν.