Τετάρτη, 21 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΟικονομίαΣΔΟΕ: τα πρώτα λουκέτα στη Σαντορίνη, πρόστιμα σε Μύκονο και Νάξο

ΣΔΟΕ: τα πρώτα λουκέτα στη Σαντορίνη, πρόστιμα σε Μύκονο και Νάξο

|

Στον ύπνο …. Μπαράζ ελέγχων από τα μέλη της ΔΟΥ Ρόδου (και Σύρου) το τριήμερο της Πρωτομαγιάς σε Σαντορίνη, Μύκονο και Νάξο οδήγησε σε βεβαίωση παραβάσεων σε 156 περιπτώσεις – Πέντε λουκέτα σε Σαντορίνη, πρόστιμα σε Μύκονο και Νάξο 

Το φυσάνε και δεν κρυώνει δεκάδες επιχειρήσεις σε Μύκονο, Σαντορίνη και Νάξο, καθώς ενώ περίμεναν να πιάσουν το… Μάη, τελικά το μόνο που έπιασαν ήταν ένα ωραιότατο «λουκέτο» από την εφορία.

Πεπεισμένοι ότι οι εξορμήσεις των συνεργείων της ΑΑΔΕ δεν θα ξεκινήσουν τόσο νωρίς, κάποιοι μαγαζάτορες στις Κυκλάδες θεώρησαν σωστό να μη… φθείρουν τις ταμειακές τους μηχανές κόβοντας αποδείξεις. Λογάριαζαν, όμως, χωρίς τον ξενοδόχο ή μάλλον χωρίς τους εφοριακούς, που έφτασαν αιφνιδιαστικά από τις Δ.Ο.Υ. Ρόδου και Σύρου, κρατώντας ακόμα και… μαγιάτικο στεφάνι για να περάσουν απαρατήρητοι.

Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό, καθώς ειδικά στη Σαντορίνη τους έπιασαν στον ύπνο: σύνολο παραβάσεων 93 σε 26 επιχειρήσεις, από συνεργείο ελεγκτών της Δ.Ο.Υ. Ρόδου.

Από τις 26, επεβλήθη η προβλεπόμενη ποινή του 48ωρου «λουκέτου» σε 5 επιχειρήσεις, ενώ στις υπόλοιπες διαπιστώθηκαν από 1 έως 10 παραβάσεις. Μεταξύ των επιχειρήσεων που μπήκε «λουκέτο», στη κεντρική πλατεία στα Φηρά, εστιατόριο ασιατικό, ένας φούρνος, κέντρο διασκέδασης με το διακριτικό τίτλο ΜΑΜΟΥΝΙΑ κλπ.

Ειδικά ο φούρνος στα Φηρά έχει τη δική του ιστορία. Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, ο ημερήσιος τζίρος του φτάνει στις 20.000 ευρώ κι έτσι το 48ωρο «λουκέτο» έτσουξε πολύ. Πώς έγινε το ντου; Οι εφοριακοί ήταν στημένοι απέναντι και παίζοντας υποτίθεται τάβλι, έκοβαν κίνηση τι γίνεται εντός του καταστήματος. Μόλις διαπίστωσαν ότι ο επιχειρηματίας «ξεχνούσε» συστηματικά να κόβει απόδειξη, έκαναν την έφοδο.

Το ασιατικό εστιατόριο που βρίσκεται εκεί κοντά, διεκδικεί πάντως τις δάφνες τις πρωτοτυπίας, αφού όχι απλώς δεν έκοβε αποδείξεις, αλλά είχε επιμελώς σκεπασμένη την ταμειακή με ένα ωραιότατο… πετσετάκι, για να μη… σκονίζεται. Φυσικά, όταν έγινε ο έλεγχος, εμφάνισε μηδενικό τζίρο.

Στη Μύκονο η κατάσταση ήταν ελεγχόμενη: σε 12 επιχειρήσεις 62 παραβάσεις και σε μία ειδικά επεβλήθη χρηματική κύρωση 1000 ευρώ, σε εστιατόριο και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Επίσης στη Νάξο επεβλήθη 1.380 ευρώ για 16 μη εκδόσεις αποδείξεων παροχής υπηρεσιών.

Έρχεται η Επιχείρηση «Αργοσαρωνικός 2»

Συνολικός απολογισμός 3ημέρου, από 30/4 έως 2/5: 156 παραβάσεις κι έπεται συνέχεια, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο φετινός σχεδιασμός θερινών ελέγχων με κωδική ονομασία «Αργοσαρωνικός 2», προβλέπει 53.000 εξορμήσεις σε όλη την Επικράτεια, εκ των οποίων οι 19.000 θα γίνουν σε νησιά.

Οπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα iefimerida.gr το στοιχείο που διαφοροποιεί τους φετινούς ελέγχους, από τους περσινούς, είναι η μεγαλύτερη στόχευση με βάση και τα αποτελέσματα των εξορμήσεων του 2017 (follow up), ενώ θα επεκταθούν και σε άλλες δραστηριότητες, όπως τα εμπορικά καταστήματα.

Ο σχεδιασμός «σκοντάφτει», πάντως, στις ελλείψεις προσωπικού- το ενδιαφέρον για αποσπάσεις εφοριακών σε νησιά ήταν σχεδόν μηδενικό λόγω του περιορισμένου κονδυλίου (μόλις 26 ευρώ/ ημέρα) που καθιστά απαγορευτική τη διαβίωση στα ακριβά Κυκλαδονήσια- το οποίο συν τοις άλλοις θα πρέπει να φέρει εις πέρας και τους υπόλοιπους μνημονιακούς στόχους όπως το ξεκαθάρισμα των χιλιάδων εκκρεμών αιτήσεων επιστροφών φόρου και ανεκκαθάριστων δηλώσεων.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: “Το μέρος που με διάλεξε και το διάλεξα κι εγώ”

Η Στέλλα Νικολάκη γράφει για την δική της Νάξο...

Οι Πυξ Λαξ έρχονται στη Νάξο, πότε και που;

Την Κυριακή 11 Αυγούστου στο 1ο Γυμνάσιο Νάξου – Μουσική, μνήμες και νέες αγάπες με το συγκρότημα-σύμβολο της ελληνικής ροκ σκηνής

Καλοκαίρι 2025: Νέες διεθνείς πτήσεις προς τα νησιά των Κυκλάδων

Κέρκυρα, Πάρος, Μύκονος, Σαντορίνη, Νάξος, Ηράκλειο, Κως και Ζάκυνθος στο επίκεντρο των αεροπορικών προγραμμάτων – Δυναμική παρουσία των Κυκλάδων στις φετινές πτητικές συνδέσεις

ΔΕΔΔΗΕ – Φιλώτι: Προγραμματισμένη αύριο 4ωρη διακοπή ρεύματος

Χωρίς ηλεκτροδότηση για τέσσερις ώρες το χωριό λόγω τεχνικών εργασιών στο δίκτυο της ΔΕΔΔΗΕ – Τι πρέπει να προσέχουν οι πολίτες

Τρία νεκρά θαλάσσια ζώα σε Νάξο και Ηρακλειά, Στην κορυφή της λίστας εκβρασμών το 2025

Ρινοδέλφινο στο Αλυκό, φώκια Monachus monachus στην Ηρακλειά και χελώνα Caretta caretta στην Αγιασσό συνθέτουν μια θλιβερή εικόνα για το Αιγαίο.

Πάρος Απρίλιος 2025: «Τα ’σπασε» στο λιμάνι, επιβάτες, οχήματα και… οβολός σε ιστορικά ρεκόρ

Οι αριθμοί μίλησαν, τα μηχανάκια έσπασαν φρένα και τα στατιστικά μας τρέχουν ιδρωμένα να προλάβουν την κίνηση – Χαμός στο λιμάνι και στα ταμεία.

Υπουργείο Ναυτιλίας: Μειώσεις έως 32% στα ακτοπλοϊκά και 40 εκατ. ευρώ μεταφορικό ισοδύναμο για τους νησιώτες

Ο Υπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Κικίλιας παρουσίασε τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης για τη στήριξη των νησιωτών και της μεσαίας τάξης, με αιχμή τη μείωση των λιμενικών τελών και τη συγκράτηση των ακτοπλοϊκών τιμών.

Νάξος – Δ. Λιανός: “Προτεραιότητα η έξυπνη διαχείριση του νερού, ξεκινούν εργασίες στο φράγμα Τσικαλαριού” (video)

Ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός ανακοινώνει την επαναλειτουργία υλοποίησης του τρίτου φράγματος στο νησί και υπογραμμίζει την ανάγκη βιώσιμων λύσεων για το νερό στον νησιωτικό χώρο (video)

EKO Rally Acropolis 2024: Με εκκίνηση από το Καλλιμάρμαρο και φόντο την Ακρόπολη

Στις 26 Ιουνίου, η Αθήνα μεταμορφώνεται για την υπερειδική του ιστορικού αγώνα – Στη συνέχεια, το Ράλλυ ταξιδεύει σε Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα και Θεσσαλία, με νέα διαδρομή στο Δίστομο και φινάλε στο Σμόκοβο και τον Ταρζάν.

Χωρίς παιδίατρο η Ίος. Το ΠΑΣΟΚ – μέσω της Νάντια Σαλτερή – φέρνει το ζήτημα στη Βουλή

Η Τομεάρχης Ισότητας του ΠΑΣΟΚ και Δικηγόρος Νάξου Νάντια Σαλτερή ζητά άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Υγείας μετά την παραίτηση του μοναδικού παιδιάτρου του νησιού για λόγους επαγγελματικής αξιοπρέπειας.

Νάξος – Αποχαιρετισμός με αγάπη: Η Ιωάννα Καραμανή – Φραγκίσκου αποχαιρετά τη μητέρα της, Κυριακή Δημητροκάλλη

Η Κυριακή Δημητροκάλλη «έφυγε» σε ηλικία 69 ετών, αφήνοντας πίσω της βαθιά αγάπη, μνήμες και αξιοπρέπεια – Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεστεί τη Δευτέρα στον Ιερό Ναό Αγίου Νικοδήμου

Νάξος: Περιπέτεια για το “SuperRunner Jet” – Απώλεσε άγκυρα και παραμένει αρόδου για ώρες

Το ταχύπλοο παρέμεινε εκτός λιμανιού της Νάξου από τις 7.30 περίπου το απόγευμα – Περιμένει ρυμουλκό για ασφαλή πρόσδεση

Νάξος – “Ο Χάρης”: Για 4η συνεχόμενη χρονιά στα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας

Στις Εγγαρές της Νάξου, η παράδοση γίνεται γεύση και η γεύση… βραβείο. Το FNL Awards τίμησε ξανά τη μαγειρική ψυχή μιας οικογενειακής ταβέρνας

Νάξος – Στ. Φουτάκογλου: Μια γιαγιά, μια σφαίρα, μια συγγνώμη, είναι όμως αρκετή;

Η άγρια εκτέλεση της Μαρίας Δημητροκάλλη από τους Γερμανούς στη Νάξο – Μνήμη και καθήκον απέναντι στην Ιστορία

“Ξέφρενη σοροκάδα” σαρώνει την Παροναξία, η ένταση των ανέμων έφτασε τα 117 χιλ την ώρα (!!!)

Ριπές έως 117 km/h σε Πάρο και Νάξο – Πτώση δέντρου στον Άγιο Προκόπιο, ακυρώσεις πτήσεων και δυσκολίες πρόσδεσης πλοίων

Ο Γρηγόρης Σαμόλης στη Νάξο: Μια αυθεντική μουσική στιγμή στο πανηγύρι του Αγίου Παχωμίου (video)

Ο Κρητικός λυράρης επισκέφθηκε το νησί για ζωντανή εμφάνιση και συμμετείχε στο πανηγύρι του Τσικαλαριού, προσφέροντας συγκίνηση και παραδοσιακή μουσική.

Ακινητοποίηση του «Super Express» στην Πάρο

Ακινητοποίηση του «Super Express» στην Πάρο λόγω μηχανικής βλάβης – Μεταφέρθηκαν οι επιβάτες

Μιχ. Πολυτάρχου: Γράφει ιστορία, νέο πρωτάθλημα, νέα άνοδος (!!!)

Ο Ναξιώτης αρχηγός οδηγεί τη Δάφνη Δαφνίου στη National League 1 με ηγετική εμφάνιση και 19 πόντους στον τελικό

Κυκλάδες και “Γαλάζιες Σημαίες 2025”: 28 βραβευμένες παραλίες, απούσα η Νάξος (πίνακας)

Η Ελλάδα διατηρεί τη 2η θέση παγκοσμίως, οι Κυκλάδες βραβεύονται με 28 παραλίες, αλλά η Νάξος παραμένει εκτός λίστας παρά την ομορφιά και την καθαρότητα των ακτών της

Νάξος: Αίσιο τέλος – με τη βοήθεια ρυμουλκού – για το “SuperRunner Jet” (video)

Μετά από τέσσερις ώρες αδυναμίας πρόσδεσης λόγω θυελλωδών ανέμων, το ταχύπλοο κατέπλευσε με ασφάλεια στη Νάξο μετά τα μεσάνυχτα με την αρωγή ρυμουλκού (video)