Τρίτη, 19 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΣύμη: Ελευση Προέδρου της Δημοκρατίας, εγκαίνια νέου λιμανιού

Σύμη: Ελευση Προέδρου της Δημοκρατίας, εγκαίνια νέου λιμανιού

|

Γιορτάζει σήμερα η Σύμη, παρών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενώ έχουμε και τα εγκαίνια του νέου λιμανιού στο νησί των Δωδεκανήσων 

Τη Σύμη επισκέπτεται σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, για να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Στη Σύμη, πριν από 73 χρόνια, στις 8 Μαΐου του 1945 υπεγράφη η παράδοση των νησιών της Δωδεκανήσου από τους Γερμανούς στις Συμμαχικές δυνάμεις.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε ειδική πανηγυρική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα ανακηρυχθεί Επίτιμος Δημότης. Επίσης, θα εγκαινιάσει και το νέο λιμάνι του νησιού.

Το λιμάνι της Σύμης σχεδιάστηκε ώστε να δώσει ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στον τουρισμό και να ενισχύσει την εικόνα της Σύμης ως ενός προορισμού ποιοτικού τουρισμού.

Εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης & Νήσων Αιγαίου τον Ιούλιο του 2011 με προϋπολογισμό 5,5 εκ. ευρώ και φορέα υλοποίησης το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου.  Επειδή δεν κατέστη δυνατόν να ολοκληρωθεί έγκαιρα, μέσα στο χρονικό πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013, το έργο απεντάχθηκε από το Πρόγραμμα και ολοκληρώθηκε με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με εθνικούς πόρους, μετά από τις επίμονες προσπάθειες της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, σε συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο.

Παρών στις εκδηλώσεις και σε ρόλο οικοδεσπότη ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο οποίος και δήλωσε ” Το νέο λιμάνι της Σύμης, συμβολίζει τον αγώνα που δώσαμε,  και εξακολουθούμε να δίνουμε ως Περιφέρεια, για να παραδώσουμε στα νησιά μας τα έργα που έχουν ανάγκη, στην δυσκολότερη περίοδο της χώρας»

Εκτός του κου Χατζημάρκου, θα παραστούν επίσης ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, οι βουλευτές Δημήτρης Γάκης, Μάνος Κόνσολας και Κώστας Σκανδαλίδης και ο πρόεδρος της ΠΕΔ και δήμαρχος Ρόδου, Φώτης Χατζηδιάκος.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Η καρδιά της ιστιοπλοΐας χτυπά στο Αιγαίο – Aegean Regatta 2025

Στην τελική ευθεία για την Aegean Regatta 2025 – Tις 50 έφτασαν οι συμμετοχές

Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας Δ. Νομικός: Η Σαντορίνη μέσα από το βλέμμα της Άρτεμις Χατζηγιαννάκη

Ατομική έκθεση της Άρτεμις Χατζηγιαννάκη στο Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας με έργα εμπνευσμένα από την ιστορία και την καθημερινότητα του νησιού

Από το όραμα στην πραγματικότητα – Ρυθμιστικά μέτρα αλιείας στην Αμοργό με Προεδρικό Διάταγμα

ΑΜΟΡΓΟΡΑΜΑ: Μια 11ετής πρωτοβουλία ψαράδων και φορέων του νησιού οδηγεί στη θεσμοθέτηση Περιοχών Περιορισμού Αλιείας

Το κρουαζιερόπλοιο “MS Oosterdam” στη Νάξο, ένα σύντομο πέρασμα στο δρόμο για τον Πειραιά

Το MS Oosterdam της Holland America Line πέρασε από τη Νάξο, εντυπωσιάζοντας με την κομψότητα και τις ανέσεις του. Δείτε τα στοιχεία και τις παροχές του Vista-class κρουαζιερόπλοιου.

Από το μπουκάλι κρασί… στο μπουκάλι νερό – Το πρώτο «μενού νερού» στη Βρετανία είναι γεγονός

Ένα εστιατόριο με οδηγό Michelin παρουσιάζει το πρώτο γαστρονομικό μενού αφιερωμένο αποκλειστικά στο νερό.

Συνεργασία ιδιωτών γιατρών με το ΕΣΥ: Αντιδράσεις και προβληματισμοί

Η κυβέρνηση μιλά για αναβάθμιση, οι νοσοκομειακοί γιατροί κάνουν λόγο για «εμπορευματοποίηση της υγείας» και οι ιδιώτες αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα της ρύθμισης

Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.Ι. – 13 Χρόνια εθελοντισμού και προσφοράς στο Ηράκλειο

Από μια αυθόρμητη ιδέα σε ένα δίκτυο αλληλεγγύης που στηρίζει παιδιά, οικογένειες και ευάλωτες ομάδες στην Κρήτη και πέρα από αυτήν

Σαντορίνη: Οργάνωση δράσης για τη στέγαση των Εκπαιδευτικών στο νησί

Ο Δήμος Θήρας συνεχίζει την πρωτοβουλία στήριξης, καλώντας ιδιοκτήτες ακινήτων να διαθέσουν κατοικίες για τους εκπαιδευτικούς του νησιού.

Εκτακτο: Δυστύχημα με έναν νεκρό στη πόλη της Νάξου

Νάξος και δυστύχημα με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία στη πόλη της Νάξου -τι συνέβη;

Νάξος: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ηλικιωμένος από τη θάλασσα

Χθες το απόγευμα σε περιοχή της Ανατολικής Νάξου ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος ενώ είχε πάει για ψάρεμα

Εκτακτο: Δυστύχημα με έναν νεκρό στη πόλη της Νάξου

Νάξος και δυστύχημα με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία στη πόλη της Νάξου -τι συνέβη;

Κυκλοφοριακό χάος στο Χαλκί Νάξου: Εικόνες αγανάκτησης και πλήγμα στον τουρισμό

Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, εγκλωβισμένοι οδηγοί και επισκέπτες – Ζητούνται λύσεις για υποδομές και συγκοινωνία στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων

Εκτακτο: Φωτιά στον ΧΥΤΑ της Νάξου

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ενημέρωση για φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Πολυχρόνης Ραπτάκης, πλοίαρχος “Blue Star Naxos”: «Στην ακτοπλοΐα είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με το εξωτερικό» (video)

Τι λέει για τις ελλείψεις στις υποδομές, τις “ουρές” στα λιμάνια και τη βοήθεια του Blue Star Delos σε ιστιοπλοϊκό με Γάλλους τουρίστες (video)

Νάξος: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ηλικιωμένος από τη θάλασσα

Χθες το απόγευμα σε περιοχή της Ανατολικής Νάξου ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος ενώ είχε πάει για ψάρεμα

Αγ. Προκόπιος Νάξου: Όταν οι αμμοθίνες γίνονται… πάρκινγκ και η Natura απλώς κοιτά

Η οργισμένη ανάρτηση του Λεωνίδα Μαγκανάρη για την καταστροφή στον Άγιο Προκόπιο φέρνει ξανά στο φως το ετήσιο δράμα των προστατευόμενων περιοχών που γονατίζουν κάτω από τις ρόδες και την αδιαφορία.

Νάξος: H “βασίλισσα των Κυκλάδων” αύριο (17/08) θα μας μαγέψει …χωρίς πυξίδα (video)

Η Πηνελόπη και ο Γιάννης έδεσαν στο λιμάνι, άφησαν την καρδιά τους ελεύθερη και αφέθηκαν στη μαγεία ενός τόπου που σε καλεί να τον ανακαλύψεις ξανά και ξανά.

Νάξος: Εγγαρίτικο πανηγύρι με κέφι και παράδοση (video)

Χορός, μουσική και τραγούδια μέχρι το πρωί στο πανηγύρι του Συλλόγου Εγγαριτών «Άγιος Τρύφων», με τον Νίκο Οικονομίδη και κορυφαίους καλλιτέχνες.

Συλλήψεις δύο εργαζομένων για την πυρκαγιά στη Νάξο, αυτανάφλεξη η αιτία

Δύο εμπλεκόμενοι με το χώρο του ΧΥΤΑ συνελήφθησαν ενώ βοήθησαν στην κατάσβεση – Ερωτήματα για την εφαρμογή του Νόμου και την έλλειψη μέτρων ασφαλείας.

Νίκος Οικονομίδης & Κυριακή Σπανού: 15 Αυγούστου και πάλι στις Εγγαρές με νησιώτικο ρυθμό

Το καθιερωμένο συναπάντημα μουσικής, χορού και συγκίνησης επιστρέφει στις Εγγαρές για μια νύχτα που θα μείνει αξέχαστη.