Κυριακή, 10 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΠεριβάλλονΜύκονος: Κίνδυνος να μείνει χωρίς νερό το νησί το καλοκαίρι

Μύκονος: Κίνδυνος να μείνει χωρίς νερό το νησί το καλοκαίρι

|

Στη Μύκονο είναι μία ανάσα από το να πουν το “νερό …νεράκι” – Τι λένε οι αρμόδιοι φορείς της Μυκόνου και τι έργα προγραμματίζονται (video) 

Η Κρήτη ήταν η πρώτη που σήκωσε την λευκή σημαία και δήλωσε ότι έχει πρόβλημα με την λειψυδρία σε σημείο μάλιστα από τον Δήμο Ηρακλείου να μπαίνει σε συζήτηση το θέμα της …διανομής νερού με ωράριο στις περιοχές του Νομού Ηρακλείου για να μπορέσουν να βγάλουν το καλοκαίρι…

Στις Κυκλάδες που παραδοσιακά οι βροχές είναι λιγότερες, το πρόβλημα είναι έντονο, άσχετα εάν κάποιοι το παραδέχονται ή όχι…. Και η Μύκονος είναι ένα από τα νησιά που βρίσκεται στο όριο και σε επαγρύπνηση…  Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε πρόσφατα στον «Ελεύθερο Τύπο» ο δήμαρχος της Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς, «κάνουμε ό,τι καλύτερο δυνατό ώστε το νησί να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα, ιδίως εν μέσω τουριστικής σεζόν». Όπως εξήγησε, έχουν πραγματοποιηθεί έργα επισκευών των πέντε (5) μονάδων αφαλάτωσης που λειτουργούν στο νησί για να βρίσκονται σε λειτουργία διαρκώς. Ωστόσο, όπως επεσήμανε, το γεγονός ότι φέτος το χειμώνα ήταν λιγοστές οι βροχοπτώσεις δεν βοήθησε τους υδάτινους αποταμιευτήρες.

Στο «νησί των ανέμων», τα αποθεματικά του νερού στα φράγματα είναι περιορισμένα, ενώ κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την αδειοδότηση δύο νέων αφαλατώσεων, όπως είπε ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Μυκόνου Μιχάλης Ζουγανέλης, κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Και όπως τόνισε «από τον Ιανουάριο 2016 είχε ξεκινήσει η αίτηση προς το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο για την παραχώρηση χώρου για την εγκατάσταση των νέων αφαλατώσεων. Δύο χρόνια και δύο μήνες διήρκεσε η αδειοδότησή τους». Παράλληλα, έχει υπάρξει η πρόβλεψη και για την αγορά νερού σε περίπτωση που δεν έρθουν έγκαιρα οι αφαλατώσεις.

Συγκεκριμένα, τα αποθέματα στα δύο φράγματα φτάνουν σε σύνολο το 1.000.000 κυβικά, 500.000 κυβικά στο Μαράθι και άλλες 500.000 κυβικά στο φράγμα της Άνω Μεράς, ενώ με τις υφιστάμενες και την τοποθέτηση και των δύο νέων αφαλατώσεων η παραγωγή αναμένεται να φτάσει στα 11.000 κυβικά ημερησίως.

Η κάμερα του Mykonos Live TV βρέθηκε στο φράγμα στο Μαράθι, απ’ όπου και τα αποκλειστικά πλάνα. 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Blue Star Delos & Blue Star 1: Μια σπάνια νυχτερινή συνάντηση στο λιμάνι της Πάρου (video)

Λόγω απαγορευτικού, οι αφίξεις μετατέθηκαν και το λιμάνι έγινε σκηνικό για μια εικόνα που συνήθως βλέπουμε μόνο το πρωί.

Cloud Mining 2025: Η SIMMining Cloud Mining έχει πλεονεκτήματα σε συμβόλαια BTC και DOGE (Ημερήσιες Αποδόσεις $15.888)

5 Κορυφαίες Πλατφόρμες Cloud Mining του 2025: Η SIMMining Cloud Mining έχει Πλεονεκτήματα σε Συμβόλαια BTC και DOGE (Ημερήσιες Αποδόσεις $15.888)

Σώστε τις Παραλίες της Νάξου – «Η Πορτάρα δεν αντέχει άλλο»: Σκληρή κριτική και αιτήματα για άμεση προστασία

Στην 34η συνέλευση του κινήματος, οι πολίτες κατήγγειλαν εικόνες ντροπής στον Ιερό Βράχο, καυτηρίασαν τις κινήσεις του Δήμου και απαίτησαν διάλογο, έργα και τέλος στους εκφοβισμούς.

Νάξος: Χάος στο λιμάνι μετά το απαγορευτικό – Οι λιμενικοί κράτησαν την τάξη

Μέρα-ρεκόρ με 5.000 επιβάτες και 1.000 οχήματα σε λίγες ώρες, αλλά το Λιμενικό Σώμα διασφάλισε ομαλή αποβίβαση και επιβίβαση παρά τις ελλείψεις υποδομών.

20 χρόνια μνήμης για τον Μανώλη Μάκαρη – Το Φιλώτι τιμά, θυμάται και ανανεώνει την υπόσχεση

Ανακαινισμένα αποδυτήρια, συγκίνηση και ένας φιλικός αγώνας που εδώ και δύο δεκαετίες κρατά ζωντανή τη μνήμη του Εμμανουήλ Μάκαρη.

Τραγωδία στη Σαντορίνη: 45χρονος από τη Μεσοποταμία Καστοριάς βρέθηκε νεκρός σε πισίνα ξενοδοχείου

Ο άνδρας εργαζόταν εποχικά στο νησί – Οι αρχές ερευνούν τις συνθήκες του δυστυχήματος.

Η Νάξος και οι Μικρές Κυκλάδες στα World Travel Awards – Διεκδικούν τον τίτλο του κορυφαίου αυθεντικού νησιωτικού προορισμού

Νάξος, Κουφονήσι, Σχοινούσα, Δονούσα και Ηρακλειά ανάμεσα στους καλύτερους του κόσμου – Η ψηφοφορία είναι ανοιχτή για όλους

Νάξος: Διάσωση δύο ηλικιωμένων κολυμβητών στον Άγιο Γεώργιο με πρωταγωνιστή τον Lennart Neubauer

Ο πρωταθλητής του windsurfing εντόπισε και κράτησε στην επιφάνεια δύο ηλικιωμένους που είχαν παρασυρθεί από ρεύματα και κύματα – Κίνδυνος στην περιοχή του «Πορτοκάλι».

Ο Πανναξιακός ΑΟΚ καλεί τον κόσμο να «πάρει θέση» – Κυκλοφόρησαν οι κάρτες διαρκείας 2025-26

Η ομάδα της Νάξου ξεκινά το νέο της ταξίδι στη National League 2 και καλεί τους φιλάθλους να γίνουν ο «13ος παίκτης» μέσω της στήριξης με κάρτα διαρκείας.

Ο ΑΠ.Α.Σ. Νάξου ενισχύει την Ακαδημία του, καλωσορίζει τον Παναγιώτη Παπαδόπουλο στο προπονητικό team

Με στόχο την αναβάθμιση των τμημάτων υποδομής, ο σύλλογος υιοθετεί τα πρότυπα μεγάλων αθλητικών οργανισμών και προσθέτει ένα ακόμη έμπειρο στέλεχος στο τεχνικό του δυναμικό.

Έκτακτο: Συλλήψεις υπευθύνων αρχαιολόγων και μελών της Εφορείας Κυκλάδων για τα πλέγματα στην Πορτάρα

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση προστασίας του μνημείου – Αντιδράσεις και επόμενες κινήσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων

Προς Πώληση: Παραδοσιακή Κατοικία – Ανεμόμυλος στον Άγιο Αρσένιο Νάξου

Χαρακτηριστική κατοικία σε μοναδική τοποθεσία, με ανεξάρτητο ξενώνα, άμεση πρόσβαση σε παραλίες και εντυπωσιακή θέα προς θάλασσα και Χώρα Νάξου.

Ένταση στο λιμάνι του Πειραιά: Επιβάτες για Νάξο ανέβηκαν στον καταπέλτη μετά από νέα ακύρωση δρομολογίου

Πάνω από 100 ταξιδιώτες αντέδρασαν έντονα μετά την αιφνιδιαστική ενημέρωση ότι δεν θα ταξιδέψουν ούτε σήμερα, παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις της εταιρείας.

Μαρτυρία-στήριξη στο Νοσοκομείο Νάξου: «Χειρουργήθηκα και σώθηκα – Στηρίξτε το!»

Την ώρα που η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ελλείψεις και «παύση χειρουργείων», ένας Ναξιώτης πολίτης μιλά για την εμπειρία ζωής στο Γενικό Νοσοκομείο Νάξου και απευθύνει έκκληση στήριξης

Κλαυδία και Oge: Ρομαντική βόλτα στα σοκάκια της Νάξου (foto instagram)

Το αγαπημένο ζευγάρι της ελληνικής showbiz απολαμβάνει καλοκαιρινές διακοπές στο κυκλαδονήσι – Πιασμένοι χέρι-χέρι στη βραδινή τους βόλτα

Νάξος: Διάσωση δύο ηλικιωμένων κολυμβητών στον Άγιο Γεώργιο με πρωταγωνιστή τον Lennart Neubauer

Ο πρωταθλητής του windsurfing εντόπισε και κράτησε στην επιφάνεια δύο ηλικιωμένους που είχαν παρασυρθεί από ρεύματα και κύματα – Κίνδυνος στην περιοχή του «Πορτοκάλι».

Πενήντα χρόνια μετά… Η γενιά του 1975 ξανασυναντιέται στη Νάξο

Ένα reunion-γιορτή για εκείνους που έζησαν τη νιότη τους στο Γυμνάσιο της Χώρας και συνεχίζουν να ταξιδεύουν με τη σοφία του καιρού

Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων: «Απαράδεκτη η καταγγελία του Δημάρχου Νάξου – Δεν θα μας εκφοβίσουν»

Σφοδρή αντίδραση για την προσαγωγή αρχαιολόγου και υπαλλήλων της ΕΦΑ Κυκλάδων – Ζητούν απόσυρση της καταγγελίας και μόνιμη λύση για την προστασία της Πορτάρας

Λιμεναρχείο Νάξου: Απαγόρευση κυκλοφορίας στην παραλιακή της Χώρας Νάξου από 9 Αυγούστου, ποιοι εξαιρούνται

Η Νάξος γεμίζει κόσμο και το Λιμεναρχείο λαμβάνει δράση για την αποφυγή κυκλοφοριακού εφιάλτη.

Κυκλάδες: Ταχύπλοα στο έλεος του καιρού, ποια δεν προσέγγισαν λιμάνια

Δεν προσέγγισε Ηρακλειά το Tera Jet 2 – Διπλό περιστατικό με το CAT I στη Σέριφο – Ακινητοποιήθηκε το Superjet στην Πάρο λόγω ισχυρών ανέμων