Σάββατο, 19 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΟικονομίαKORRES.... Αύξηση πωλήσεων και ενίσχυση νέων αγορών

KORRES…. Αύξηση πωλήσεων και ενίσχυση νέων αγορών

|

Θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης κατέγραψε ο όμιλος Κορρέ τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό το 2017, με τα λειτουργικά κέρδη (ΕBITDA) να σημειώνουν αύξηση 18,1% σε σχέση με το 2016 στα 5,8 εκατ. ευρώ – Αύξηση πωλήσεων 2% στην Ελλάδα – ενίσχυση πωλήσεων κατά 23% σε Γερμανία, Νορβηγία και Αγγλία 

Και η ανοδική πορεία του ομίλου Κορρέ – με άρωμα Νάξου λόγω των ιδιοκτητών του – καλά κρατεί… Θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης κατέγραψε ο όμιλος Κορρέ τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό το 2017, με τα λειτουργικά κέρδη (ΕBITDA) να σημειώνουν αύξηση 18,1% σε σχέση με το 2016 στα 5,8 εκατ. ευρώ και τα καθαρά αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας να ανέρχονται το 2017 σε ζημίες ύψους 2,3 εκατ. ευρώ, παραμένοντας στα ίδια επίπεδα με το 2016. Ειδικότερα, οι ενοποιημένες πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 2,5%, στα 55,9 εκατ. ευρώ το 2017 έναντι 54,6 εκατ. ευρώ το 2016, αποτέλεσμα της θετικής πορείας των πωλήσεων τόσο στην Ελλάδα όσο και σε στρατηγικές αγορές του εξωτερικού. Στην Ελλάδα, οι πωλήσεις σημείωσαν αύξηση 2%, διότι η εταιρεία προχώρησε σε επιτυχημένα λανσαρίσματα νέων προϊόντων σε στρατηγικές κατηγορίες ενώ κατήρτισε ένα συντονισμένο πλάνο επικοινωνίας και προώθησης αυτών των προϊόντων στο κανάλι του φαρμακείου.

Στο εξωτερικό, στις αγορές που αποτελούν προτεραιότητα για την εταιρεία, όπως είναι η Γερμανία, η Νορβηγία και η Αγγλία, οι πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 23,8%. Οι πωλήσεις στην Αμερική παρουσίασαν υστέρηση 7,1% λόγω της ισοτιμίας του δολαρίου με το ευρώ και λόγω του καναλιού HSN, που αποτελεί σημαντικό πελάτη της εταιρείας στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, κατά το β΄ εξάμηνο του περασμένου έτους οι πωλήσεις στο HSN επανήλθαν σε αυξητικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Επίσης, διπλασιασμό πωλήσεων πέτυχε ο όμιλος στον Καναδά, λόγω της προώθησης νέων προϊόντων, ενώ σε γενικές γραμμές οι πωλήσεις παρουσίασαν αυξητική πορεία στα βασικά κανάλια διανομής των προϊόντων στις ΗΠΑ. Σε επίπεδο λειτουργικής κερδοφορίας, τα αναπροσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) το 2017 ανήλθαν στα 7,6 εκατ. έναντι 8,2 εκατ. το 2016 (με την αφαίρεση της επίπτωσης εκτάκτων εξόδων αναδιοργάνωσης). Τα λειτουργικά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 5,8 εκατ. το 2017 από 4,9 εκατ. το 2016, καταγράφοντας αύξηση της τάξεως του 18,1%.

Σημειώνεται ότι ο όμιλος στο εξωτερικό, δηλαδή στην Ευρώπη και στην Αμερική όπου δραστηριοποιείται μέσα από προωθητικές ενέργειες, προχώρησε στo άνοιγμα νέων σημείων πώλησης. Στη Λατινική Αμερική, συγκεκριμένα στην αγορά της Βραζιλίας, στο πλαίσιο της συνεργασίας του ομίλου με την Avon, η εταιρεία Κορρές παρουσίασε αξιόλογη πορεία και το 2017, ενώ λόγω της δυναμικής παρουσίας της Avon στη συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή, οι προοπτικές ανάπτυξης αναμένονται να είναι πολύ σημαντικές. Η θετική αυτή πορεία του ομίλου Κορρέ οφείλεται στην ενίσχυση των πωλήσεών του σε στρατηγικές κατηγορίες προϊόντων και σε αγορές προτεραιότητας.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σίφνος: Παραδοσιακό Πάσχα με κατάνυξη και αυθεντικότητα

Η παραδοσιακή φιλοξενία των Σιφνιών και η μοναδική ομορφιά του τοπίου καθιστούν τη Σίφνο ιδανικό προορισμό για όσους αναζητούν κάτι παραπάνω από μια απλή εξόρμηση.

Ελλάδα: Τα έθιμα του Πάσχα σε κάθε γωνιά της χώρας (videos)

Το σταθερό σε όλη την Ελλάδα τελετουργικό, συμπληρώνεται με πολλά ιδιαίτερα έθιμα σε κάθε γωνιά της χώρας

Στην λειτουργία της πρώτης Ανάστασης στην Τήνο ο Πρωθυπουργός

Χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρακολούθησε την ακολουθία και περιφορά του Επιταφίου επίσης στο νησί

Καμπανάκι για τους κινδύνους από τη χρήση βεγγαλικών και φωτοβολίδων. Ας επιλέξουμε το φως και όχι τη φλόγα

Η χρήση φωτοβολίδων και βεγγαλικών αποτελεί πολλαπλή απειλή. Η πρόληψη και η συνειδητή αποφυγή χρήσης τους είναι ευθύνη όλων μας.

Μεξικό: Νέος «μνηστήρας» για τον Γιώργο Γιακουμάκη 

Ο Έλληνας φορ δεν διάγει την καλύτερή του περίοδο στο Μεξικό – Ξανά στο προσκήνιο MLS ομάδες

Νάξος – Γ. Βρούτσης: πρωινός καφές με τους Μανωλά – Σιόβα

Ο Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης βρίσκεται στη Νάξο και απολαμβάνει τον πρωινό του καφέ με τους Κώστα Μανωλά και Δημήτρη Σιόβα

Άγιο Φως: H Τελετή Αφής στα Ιεροσόλυμα (video)

Το Άγιο Φως, θα μεταφερθεί με προγραμματισμένες, αλλά και έκτακτες, ειδικές πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air σε 8 προορισμούς της ελληνικής επικράτειας.

Κουφονήσια – Μεγάλη Παρασκευή: Περιφορά Επιταφίου με δάδες και εγκώμια (photos)

Κατανυκτική περιφορά του Επιταφίου στα γραφικά σοκάκια του Κουφονήσια (Photos)

Νάξος: Στον Ιερό Ναό Παντανάσσης η πρώτη Ανάσταση (video)

Πρωί Μεγάλου Σαββάτου και η πρώτη Ανάσταση στον Ιερό Ναό Παντανάσσης Νάξου είναι γεγονός (video)

115 αγροτικοί γιατροί θα ενισχύσουν τα νησιά ενόψει του καλοκαιριού

Θετική ανταπόκριση στην πρόσκληση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας

Αμοργός: Με πυροτεχνήματα και λουλούδια, η υποδοχή του “Express Skopelitis” (video)

Αργά το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης (15/04) το Express Skopelitis μετά από σαράντα και πλέον ημέρες έφτασε στα Κατάπολα - δείτε την υποδοχή από τους κατοίκους (video)

Νάξος: Ενα ακόμη ξενοδοχείο 4 αστέρων “έρχεται” στο νησί

“Στα σκαριά” έργο για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Νάξο

Νάξος – Πανναξιακό τουρνουά Τάβλι: Παν. Σορώκος ή Κοντόπουλος ο νέος πρωταθλητής;

Ο μεγάλος τελικός του 11ου Πανναξιακού Τουρνουά Τάβλι ξεκινάει: Παναγιώτης Σορώκος ή Πέτρος Κοντόπουλος ο μεγάλος νικητής; Η πορεία έως την κατάκτηση του τροπαίου

Φιλώτι: Εφυγε από τη ζωή ανήμερα της ονομαστικής του εορτής ο Λεωνίδας Ανωμερίτης

Ο ΣΦΕΑ αποχαιρετά τον συναγωνιστή του Λεωνίδα Δ. Ανωμερίτη - Μεγάλη Πέμπτη η κηδεία του στο κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης

Fast Ferries – Νάξος: Ξεκίνησαν οι προσεγγίσεις του “Andros” δύο φορές την εβδομάδα

Ξεκίνησε τις προσεγγίσεις του στην Νάξο το FAST FERRIES ANDROS - Μέχρι πότε θα έρχεται στη Νάξο, ποιο πλοίο θα το αντικαταστήσει

Νάξος – Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή (video)

Νάξος - Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου στο Καστράκι στην Παναγία Γρηγορούσα (χρονοδιάγραμμα)

Πρέβελης: Το πλοίο που αγαπήθηκε και μισήθηκε όσο κανένα άλλο

Το "Πρέβελις" βρίσκεται στην Ελευσίνα, έτοιμο για το τελευταίο του ταξίδι προς τη Τουρκία και μία αναπληρώτρια καθηγήτρια στην Ανάφη μοιράζεται τις σκέψεις της για το πλοίο

Νάξος: Οι Γερμανοί απολαμβάνουν την φιλοξενία και την ομορφιά του νησιού μας (video)

Ύμνοι της γερμανικής τηλεόρασης για το «ονειρεμένο» Πάσχα στη Νάξο (video) - Τι λέει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βαγγέλης Κατσαράς

Κυκλάδες – Πάσχα: “Κόντρες” μεταξύ SeaJets και Attica Group για τα έκτακτα δρομολόγια

«Η ενέργεια της Attica δεν αποτελεί απλώς μία επιθετική επιχειρηματική κίνηση, αλλά μια ευθεία υπονόμευση του κοινωνικού ρόλου της ακτοπλοΐας και πλήγμα στην νησιωτικότητα», δηλώνει ο Όμιλος Sea Jets - Η απάντηση της Attica Group

Αμοργός- Χοζοβιώτισσα: Ένας μοναχός, ένα παιδί, μια εικόνα χίλιες λέξεις

Πολύς κόσμος επιλέγει τους Ιερούς χώρους των μοναστηριών για να ζήσει τις μέρες της Μ. Εβδομάδας και του Πάσχα σιωπηλά και ήρεμα όπως ακριβώς αρμόζει στη μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης.