Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΝέα Σμύρνη: Φοιτήτρια 22 ετών η μητέρα που εγκατέλειψε το μωρό

Νέα Σμύρνη: Φοιτήτρια 22 ετών η μητέρα που εγκατέλειψε το μωρό

|

Οι αστυνομικές αρχές την ανέκριναν, έπειτα από πληροφορίες ότι είχε μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη – Στην πολυκατοικία μένει μαζί με την μητέρα της – Κατά πληροφορίες, οι δύο γυναίκες κατάφεραν να κρατήσουν κρυφή την εγκυμοσύνη, λόγω των περιττών κιλών της κοπέλας

Λύθηκε το μυστήριο; Μία 22χρονη ανέκρινε σήμερα το απόγευμα η Ασφάλεια για την φρικτή υπόθεση με το νεκρό βρέφος, που βρέθηκε τυλιγμένο στον ομφάλιο λώρο, σε ακάλυπτο πολυκατοικίας στην οδό Πριγκιποννήσων, στη Νέα Σμύρνη. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η νεαρή γυναίκα μένει στο δεύτερο όροφο σε μία από τις τέσσερις πολυκατοικίες, που «βλέπουν» στον ίδιο ακάλυπτο χώρο, όπου εντοπίστηκε το άτυχο νεογνό.  Είναι φοιτήτρια και ενδεχομένως είχε μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. 

Στην πολυκατοικία μένει μαζί με την μητέρα της. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι δύο γυναίκες κατάφεραν να κρατήσουν κρυφή την εγκυμοσύνη, λόγω των… περιττών κιλών της 22χρονης. Από την 22χρονη ελήφθη δείγμα DNA και αναμένονται τα αποτελέσματα της διαδικασίας σύγκρισης με το γενετικό υλικό του νεκρού βρέφους. Πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι έχει ήδη ομολογήσει στους αστυνομικούς την πράξη της. Μετά το τέλος της ανάκρισής της, η κοπέλα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, καθώς αισθάνθηκε αδιαθεσία. Σύμφωνα με μαρτυρίες από κατοίκους της περιοχής, η 22χρονη φοιτούσε σε ΤΕΙ της Καλαμάτας και πριν από λίγο καιρό επέστρεψε στο σπίτι της.

Στην αρχή κρατούσε κρυφή από τη μητέρα της, την εγκυμοσύνη, καθώς το… βάρος της, την βοηθούσε να το κρύβει, ωστόσο η μητέρα της, υπάλληλος τράπεζας, δεν άργησε να το ανακαλύψει.  Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τους γείτονες, η μητέρα πολλές φορές καθάριζε την πολυκατοικία, για να στέλνει χρήματα στην κόρη της. Στο σημείο αυτό οι Αρχές «δένουν» και την πληροφορία που εξετάζεται, ότι η μητέρα ήταν εκείνη που ειδοποίησε την Αστυνομία για το βρέφος στον ακάλυπτο, θέλοντας ίσως να απομακρύνει τις υποψίες από την κόρη της.

Πριν από τρεις μέρες, η Αστυνομία ζήτησε και πήρε δείγμα σάλιου από την 22χρονη, η οποία σήμερα προσήχθη στην Ασφάλεια, όπου ομολόγησε, ενώ ταυτοποιήθηκε ότι είναι η μητέρα του άτυχου βρέφους.  Η φοιτήτρια, έπειτα από την εξέτασή της από αστυνομικούς, διακομίστηκε σε νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται φρουρούμενη, ενώ την Τετάρτη αναμένεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος της και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι νόμιμες διαδικασίες. Και βέβαια ερωτηματικό παραμένει το γιατί επέλεξε η 22χρονη να αφήσει το μωρό στον ακάλυπτο της πολυκατοικίας… 

Σοκάρουν τα ευρήματα του ιατροδικαστή

Όμως το πιο εντυπωσιακό είναι τα ευρήματα του ιατροδικαστή όσον αφορά τις συνθήκες θανάτου του νεογνού… Ο ιατροδικαστής Γιώργος Ντιλέρνια που διενήργησε τη νεκροψία-νεκροτομή μαζί με την ιατροδικαστή Σουλτάνα Μαριανού, δήλωσε στο star πως η «προσωρινή αιτία θανάτου του μωρού είναι απροσδιόριστη», ενώ ένα ενδεχόμενο που εξετάζεται είναι τα αίτια θανάτου του να ήταν παθολογικά.

Το βάρος του βρέφους ήταν 3.350 γραμμάρια. «Επρόκειτο για τελειόμηνο βρέφος, η κύηση είχε συμπληρώσει κανονικά όλες τις εβδομάδες» εξήγησε ο κος Ντιλέρνια, προσθέτοντας πως, «δεν βρήκαμε την ακριβή αιτία θανάτου. Δεν είχε κακώσεις στο σώμα του. Του κάναμε και ακτινογραφία. Δεν έδειξε καθόλου κατάγματα».

«Φως» αναμένεται να ρίξουν οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις. «Έχουμε πάρει ιστολογικά και τοξικολογικά στοιχεία που θα μπορούσαν να βοηθήσουν να καταλάβουμε αν είχε περιγεννητική ασφυξία, δηλαδή λίγο πριν ή μετά τη γέννα ή αν είχε προβλήματα υποξίας του εγκεφάλου».

Στην ερώτηση αν το μωράκι άφησε την τελευταία του πνοή από το κρύο, ο ιατροδικαστής τόνισε πως «δεν μπορεί να αποδειχτεί ιατροδικαστικά ότι αιτία θανάτου ήταν το κρύο. Το σώμα του δεν είχε κάτι που να “δείχνει” υποθερμία».

Δεν αποκλείεται όπως εξηγεί ο ιατροδικαστής «να μη βοηθήθηκε κατά τη γέννα ώστε να μπορέσει να αναπνεύσει». Πρόκειται για μια διαδικασία που κάνει κατά τον τοκετό ο γυναικολόγος ώστε το μωρό να αποβάλλει διάφορα βλεννώδη υγρά. «Αν γεννηθεί και το αφήσεις έτσι μπορεί να πεθάνει» συμπλήρωσε ο κος Ντιλέρνια.

Βάσει της ιατροδικαστικής εξέτασης, υπολογίζεται ότι το μωρό πετάχτηκε κατά πάσα πιθανότητα βράδυ καθώς είχαν συμπληρωθεί 12-20 ώρες από τη στιγμή που το άφησαν στον ακάλυπτο της πολυκατοικίας μέχρι τη στιγμή που βρέθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι περί τα τέλη Φεβρουάριου βρέθηκε επίσης νεκρό νεογέννητο αγοράκι σε κάδο απορριμμάτων στη συμβολή των οδών Ανατολικής Ρωμυλίας και Πίνδου στην Πετρούπολη. Η εν λόγω υπόθεση παραμένει ανεξιχνίαστη.

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα protothema.gr 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πένυ Ρόγκα: Ανακοίνωσε ότι έχει καρκίνο και σημειώνει “Η μάχη μόλις ξεκίνησε”

Η λίμπερο του Παναθηναϊκού, Πέννυ Ρόγκα, γνωστοποίησε ότι έχει καρκίνο και έχει ξεκινήσει χημειοθεραπεία

Πάσχα χωρίς γιατρούς και νοσηλευτές στη νησιωτική χώρα

Παρά τα όποια κίνητρα που ανακοινώνονται τα νησιά στην Ελλάδα δεν έχουν επαρκές νοσηλευτικό προσωπικό - Τι φταίει;

Εκτακτο – Κυριακή Πάσχα: Αλλαγή ώρας αναχώρησης του Blue Star Naxos από τον Πειραιά

Το Blue Star Naxos αναμένεται να αναχωρήσει από τον Πειραιά την Κυριακή του Πάσχα στις 20:30 το βράδυ για Σύρο - Παροναξία - Μικρές Κυκλάδες

SKY Express: Μεταφέρει το Αγιο Φως σε Σαντορίνη – Μύκονο

Πως θα μεταφερθεί το Αγιο Φως το Μεγάλο Σάββατο στις Κυκλάδες

Πιτταράς – Τυροκομείο: Προσφορά γαλακτοκομικών προϊόντων σε δομές της Νάξου

Μία ακόμη κίνηση αγάπης από την επιχείρηση "Τυροκομείο Πιτταράς" προς την τοπική κοινωνία και τις δομές της

Νάξος – Kerras Cruises: Εκδρομή στο Κουφονήσι για την εορτή του Αγίου Γεωργίου

Μονοήμερη εκδρομή από τη Νάξο προς Κουφονήσι για τον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου

Νάξος – Μεγάλη Πέμπτη: Η Κωμιακίτισσα θα κάνει το βάψιμο των αυγών με ρίζες από το Καψάλι

Μικρές ιστορίες από την Μεγάλη Εβδομάδα μέσα από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής

Νάξος – Κόρωνος: Τα πασχαλινά έθιμα της «ρουκάνας» και της μεταφοράς των εικόνων

Μέσω του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ μεταφέρθηκαν σε όλη την Ελλάδα τα έθιμα της Κορώνου

Νάξος – Μέλανες: Αγία Παρασκευή και οι “Περιφάνες” κάνουν την εμφάνισή τους (video)

Παραδοσιακό δρώμενο «περιφάνες» στις Μέλανες. Μεγάλη Παρασκευή 2 Μαϊου 2024, μετά τον εσπερινό. Ιερός Ναός Αγίων Αποστόλων. Πολιτιστικός Σύλλογος Κοινότητας Μελάνων Νάξου «Κούρος ο Έλληνας»

Νάξος – Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή (video)

Νάξος - Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου στο Καστράκι στην Παναγία Γρηγορούσα (χρονοδιάγραμμα)

Μήλος: Νέο 5αστερο ξενοδοχείο … έρχεται

“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στη Μήλο

Blue Star Ferries: Εκτακτη προσέγγιση σήμερα και αύριο στη Νάξο του “Blue Star 2”

Ενα ακόμη έκτακτο δρομολόγιο απόψε από τον Πειραιά για Πάρο - Νάξο και Σαντορίνη

Stoiximan AegeanBall Festival 2024: Ανοιξαν οι έγγραφές

Κορυφαία διοργάνωση 3Χ3 με 13 βραβεία σε πολλαπλές κατηγορίες - Το χρονοδιάγραμμα

Νάξος – “Λαϊκή Συσπείρωση”: Ανακοίνωση για Πρωτομαγιά, καταγγελία για επικείμενη αύξηση δημοτικών τελών

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η "Λαϊκή Συσπείρωση" Νάξου σχετικά με την Πρωτομαγιά - Γιατί καταγγέλλει τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

ΚΕ.ΔΑ.Σ.Υ. Νάξου: Πάει στη βουλή με παρέμβαση του Φίλιππου Φόρτωμα

Ο Φίλιππος Φόρτωμας φέρνει στη Βουλή το στεγαστικό πρόβλημα του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Νάξου

Play Offs: Ε όχι έτσι, να αποκλειστείς από τον τελικό Πανναξιακέ (!!!)

Απίστευτη εξέλιξη στον σημερινό αγώνα με τον Ηλυσιακό... Δέχτηκε σερί 12 -1 στις τελευταίες φάσεις και έχασε 67-65... Με ψηλά το κεφάλι αποχαιρετά τα πλέι οφ η ομάδα του Πανναξιακού ΑΟΚ

Πανναξιακός ΑΟ: Πρώτη θέση στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου στη Μήλο (επιδόσεις)

Συγχαρητήρια στην ομάδα στίβου για την 1η θέση στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου

Πάσχα: ασθένειες και θεραπείες τους σε σχέση στη παράδοση της Νάξου

ασθένειες και θεραπείες τους σε σχέση με το Πάσχα στη παράδοση της Νάξου

Πάσχα – Ταξίδι: Στη Νάξο η πληρότητα εκτιμάται πως θα ξεπεράσει το 90%

Που θα τα ταξιδέψουν για το Πάσχα οι Ελληνες; Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση - Τα νησιά και πάλι κέρδισαν τις υπηρωτικές περιοχές

Νάξος: Πρωτομαγιά στη Δημοτική Επιτροπή η …μάχη για την αύξηση των δημοτικών τελών

Συνεδρίαση την Πρωτομαγιά της Δημοτικής Επιτροπής Νάξου και Μικρών Κυκλάδων - Βασικό θέμα; Η αύξηση στα δημοτικά τέλη