Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΠεριβάλλονΣε ρυθμούς “Let’s do it Greece” και η Νάξος

Σε ρυθμούς “Let’s do it Greece” και η Νάξος

|

Την προσεχή Κυριακή (29/04) όλη η Ελλάδα θα κινηθεί σε ρυθμούς «Let’s do it Greece 2018» και η Νάξος δηλώνει το παρών με καθαρισμό της παραλίας Λαγκούνα από τις 10 το πρωί (δείτε βίντεο) 

Η προσεχή Κυριακή 29 Απριλίου είναι αφιερωμένη στο περιβάλλον… Κι αυτό γιατί και φέτος θα πραγματοποιηθεί το πλέον φιλόδοξο σε πανελλαδικό επίπεδο με εθελοντική προσφορά για το περιβάλλον, το «Let’s do it Greece 2018»… Κεντρικό σύνθημα “Γίνε η αλλαγή που περιμένεις”, ενώ φέτος θεματική ενότητα είναι “Νεολαία και Εθελοντισμός” και ο ένας μετά τον άλλο οι Δήμοι ανακοινώνουν βροντερό παρών…

Και από το συγκεκριμένο ραντεβού δεν θα μπορούσε να απουσιάσει ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων,  έστω κι εάν έχει μόνο μία παραλία για να καθαρίσει… Και όπως διαβάζουμε στην σχετική ανακοίνωση, «ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, η Περιβαλλοντική Κίνηση Νάξου (ΠΕ.ΚΙ.Ν.) και ο Σύλλογος “Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου” θα πραγματοποιήσουν καθαρισμό της παραλίας Λαγκούνα (νησάκι της Παναγίας) στο αεροδρόμιο Νάξου την Κυριακή 29 Απριλίου στις 10:00. Το σημείο συνάντησης των εθελοντών θα είναι στη διασταύρωση του δρόμου προς Στελίδα και Άγιο Προκόπη».

Το Let’s Do It Greece αποτελεί τη μεγαλύτερη ταυτόχρονη εθελοντική δράση της χώρας! Οργανώνεται αποκλειστικά από εθελοντές – ως επί το πλείστον νέα παιδιά – που αγαπήσαμε τον εθελοντισμό μέσα από το σχολείο. Είναι μια ιδέα που την ξεκινήσαμε έχοντας ως πυξίδα ένα όνειρο και πολύ πάθος…και είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί σήμερα η ιδέα μας αυτή έχει αγκαλιαστεί από χιλιάδες εθελοντές και φορείς σε όλη την Ελλάδα, με τους οποίους μας ενώνει ένα ακόμα μεγαλύτερο όνειρο και πολύ περισσότερο πάθος. Το όνειρό μας λοιπόν είναι να ενώσουμε όλη την Ελλάδα μέσα σε 1 μέρα! Μια εθελοντική δράση που γίνεται την ίδια μέρα & την ίδια ώρα σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας.

Μάλιστα, το 2017 έσπασε κάθε ρεκόρ από το 2011 που ξεκίνησε. Όπως διαβάζουμε στην επίσημη ιστοσελίδα letsdoitgreece.org «στις 2 Απριλίου 2017 πάνω από 109,000 εθελοντές συμμετέχουν σε πάνω από 1.450 σημεία δράσεων σε όλη την Ελλάδα! Το 1% του πληθυσμού της Ελλάδας φώναξε δυνατά “Γίνε η αλλαγή που περιμένεις!” και μας γέμισε χαρά, περηφάνια και ελπίδα. Με μεγάλη μας συγκίνηση διαπιστώσαμε, για ακόμα μια χρονιά, τον πρωταγωνιστικό ρόλο των σχολείων, καθώς συμμετείχαν περισσότερα από 1.400 σχολεία, το 10% δηλαδή των σχολείων της χώρας μας».

Και φέτος; «Μεγάλος μας στόχος, μέχρι το 2021, να ξεπεράσουμε το 5% του ελληνικού πληθυσμού, με δράσεις στις 13 περιφέρειες και τους 325 Δήμους της χώρας. Το πρώτο βήμα θα γίνει φέτος, όπου η συμμετοχή αναμένεται να ξεπεράσει τους 150,000 εθελοντές πανελλαδικά. Η θεματική μας φέτος είναι «Νεολαία και Εθελοντισμός», με τα Πανεπιστήμια, τους φοιτητές και τους νέους της χώρας μας στο επίκεντρο».


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πρόταση Ημέρας: Κοτόπουλο φιλέτο ψημένο σαν πίτσα!

Η ιδέα της σεφ είναι απλή και συναρπαστική: δίνει στο κοτόπουλο τον ρόλο της ζύμης πίτσας και πάνω του στρώνει τα άλλα υλικά!

Απρίλιος 2025: Έντονη τουριστική ανάσα για τη Νάξο, Ιστορικό ρεκόρ επιβατικής κίνησης στο λιμάνι (πίνακας)

Άνοδος 17% στους επιβάτες, σημαντική αύξηση ΙΧ και δικύκλων – Επιστροφή στην τουριστική δυναμική για το Πάσχα στη Νάξο

Στοίχημα – Ελλάδα: Καλλιθέα και διπλό παραμονής στη Λειβαδιά

Πρόταση ημέρας: Λεβαδειακός - Καλλιθέα: Βήμα παραμονής στο 3.50!

Θετικό βήμα για τον τουρισμό με αυτοκινούμενα τροχόσπιτα: Συνάντηση ΕΛΑΤ με το Υπουργείο Τουρισμού

Σε κλίμα συνεργασίας εξετάστηκαν οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες του θεσμικού πλαισίου για στάθμευση και Camper Stops

Στο Καστελλόριζο για την ημέρα της Ευρώπης ο Γ. Λεονταρίτης

Ο φετινός εορτασμός αποτελεί μια ξεχωριστή περίσταση, καθώς γιορτάζονται τα 75 χρόνια από τη Διακήρυξη Σουμάν

Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας «Δ. Νομικός»: Η Σαντορίνη στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής βιομηχανικής κληρονομιάς

Το Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας «Δ. Νομικός» συμμετείχε για δεύτερη χρονιά στην Πανελλήνια Συνάντηση ERIH, αναδεικνύοντας τη δύναμη της μνήμης και της βιώσιμης ανάπτυξης μέσα από τη βιομηχανική ιστορία του νησιού

Νάξος: Διήμερη συνάντηση για τη βιώσιμη ανάπτυξη της Νάξου στον Πύργο Μπαζαίου

Ειδικοί επιστήμονες, φορείς και πολίτες συνδιαμορφώνουν τις προτάσεις για το μέλλον του νησιού – 31 Μαΐου & 1 Ιουνίου 2025 (πρόγραμμα)

Γιάν. Βρούτσης: “Γιορτάζει η Μύκονος, πανηγυρίζει ο αθλητισμός των Κυκλάδων !”

Θερμή υποδοχή του Α.Ο. Μυκόνου στο Υφυπουργείο Αθλητισμού για την ιστορική άνοδο στην Basket League – Ο πρώτος Κυκλαδίτικος σύλλογος στην κορυφαία κατηγορία

Άνδρος: 68χρονη έπεσε με το αυτοκίνητό της στη θάλασσα και ανασύρθηκε νεκρή

Η γυναίκα από το Γαύριο έχασε τη ζωή της καθώς το όχημά της κατέληξε στη θάλασσα από ύψος 25 μέτρων ενώ προσπαθούσε να παρκάρει

Υπουργείο Ναυτιλίας – Κικίλιας: “2,5 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση του κεντρικού λιμανιού της Τήνου”

Βασίλης Κικίλιας από Τήνο: «Δημοπρατείται έργο (master plan) 2,5 εκατομμυρίων ευρώ για την αναβάθμιση του κεντρικού λιμένα της Τήνου»

Νάξος – Φιλώτι: Αντίο με σεβασμό και αγάπη στον Τάσο Τζιώτη, άνθρωπο του μέτρου και της προσφοράς

Ο Φιλωτίτης που δεν είπε ποτέ κακή κουβέντα, μόνο έδινε—με τα χέρια, με την καρδιά, με την ψυχή του. Μια απώλεια που βαραίνει την κοινότητα, μια μορφή που δεν ξεχνιέται.

Καλοκαιρινή εξόρμηση Raptor Club Greece στη Νάξο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Για πρώτη φορά οι ιδιοκτήτες των εντυπωσιακών pick-up επιλέγουν Κυκλάδες και ξεκινούν από τη Νάξο, με ένα τριήμερο χαλάρωσης, εξερεύνησης και απολαυστικής οδήγησης

Στ. Φουτάκογλου: Το περίπτερο της πλατείας πρώην Δημαρχείου, που φεύγει σιωπηλά (!!!)

Μνήμες, άνθρωποι, ιστορίες δεκαετιών γύρω από ένα μικρό περίπτερο που αποτέλεσε σταθερό σημείο αναφοράς για γενιές Χωραϊτών - Η τοποθέτηση του Στράτου Φουτάκογλου

Νάξος: Μία εικόνα που προκαλεί δέος, πραγματικότητα ή όχι;

Ένα βιομηχανικής κλίμακας έργο απειλεί το φυσικό, πολιτιστικό και κοινωνικό κεφάλαιο της Νάξου και των Κυκλάδων, με επιπτώσεις που ξεπερνούν την ενεργειακή "ανάπτυξη" - Δύο ομιλίες σήμερα και αύριο. Που; Πότε;

Άνδρος: 68χρονη έπεσε με το αυτοκίνητό της στη θάλασσα και ανασύρθηκε νεκρή

Η γυναίκα από το Γαύριο έχασε τη ζωή της καθώς το όχημά της κατέληξε στη θάλασσα από ύψος 25 μέτρων ενώ προσπαθούσε να παρκάρει

Νάξος – Κυρ. Σκληράκη: “Οι καθηγητές να νιώθουν αγάπη για τα παιδιά” (video)

«Θα ήθελα να πω στους καθηγητές πως πρέπει να νιώθουν αγάπη για τα παιδιά και να δουλεύει το μυαλό τους για το τι θα τους προσφέρουν» είναι η συμβουλή της κυρίας Κυριακής Σκληράκη προς τους νέους συναδέλφους της.

Το “Highspeed 3” αλλάζει το τοπίο στις θαλάσσιες συγκοινωνίες Κρήτης – Κυκλάδων;

Η Hellenic SeaWays ενισχύει τη γραμμή Πειραιάς – Κυκλάδες – Ηράκλειο με το ταχύπλοο "Highspeed 3", φέρνοντας νέο ανταγωνισμό και πιθανές μειώσεις τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. (πίνακας δρομολογίων)

Νάξος: Επιτέλους, τελειώνει της χερσαίας ζώνης, ας αναλογιστούν… «νηστεύσαντες καί μή νηστεύσαντες», τις ευθύνες που τους αναλογούν

Φτάνουμε στο τέλος της διαδρομής.. Το 3Α που πέφτει και οι ..στάσεις έως να ολοκληρωθεί ένα έργο σημαντικό για τη πόλη της Νάξου

Εκτακτο: Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές της πόλης Νάξου

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές της πόλης Νάξου σήμερα Δευτέρα 5 Μαϊου

Νάξος – 2ο Γυμνάσιο: Η Μιχαηλία-Ευαγγελία Γρατσία διακρίθηκε στον Πανελλήνιο διαγωνισμό φυσικής “Αρίσταρχος”

Η Μιχαηλία-Ευαγγελία Γρατσία κατέκτησε το 3ο βραβείο στη Β΄ Φάση του διαγωνισμού φυσικής "Αρίσταρχος" φέρνοντας περηφάνια στη σχολική μας κοινότητα