Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΣαντορίνη: Ζητείται ενίσχυση για ΑΤ Θήρας και Λιμεναρχείο

Σαντορίνη: Ζητείται ενίσχυση για ΑΤ Θήρας και Λιμεναρχείο

|

Ο Δήμαρχος Θήρας Νίκος Ζώρζος με επιστολές του αναφέρεται στην υποστελέχωση των Α.Τ. Θήρας και του Λιμεναρχείου τονίζοντας ότι η ελλιπής λειτουργία των υπηρεσιών λόγω υποστελέχωσης δημιουργεί όχι μόνο κακή εικόνα για την χώρα μας στο εξωτερικό αλλά και αίσθημα ανασφάλειας τόσο στους επισκέπτες όσο και στους κατοίκους.

Και οι προσπάθειες που καταβάλλει ο Δήμαρχος Θήρας κος Ζώρζος για την βελτίωση της εικόνας του νησιού καλά κρατούν. Και με δεδομένο ότι μπαίνουμε σιγά σιγά σε καλοκαιρινό mood είναι αυτονόητο ότι ανεβαίνει και η αδρεναλίνη… Και το θέμα στο οποίο αναφέρεται ο κος Ζώρζος έχει να κάνει με ζητήματα υποστελέχωσης στο ΑΤ Θήρας και Λιμεναρχείο. Και βέβαια έχει ως αρωγό και την Ενωση Αστυνομικών Κυκλάδων, οι οποίοι όπως κάθε χρόνο έτσι κια φέτος ζητούν επιτακτικά κάλυψη αναγκών στα νησιά. Ειδικά δε για τη Σαντορίνη που αποτελεί τον κορυφαίο προορισμό το καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα. Μάλιστα, στην τελευταία επιστολή προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κο Τόσκα είχαν σημειώσει ” Καλούμε να ενισχύσετε τις Αστυνομικές Υπηρεσίες των νησιών μας με ικανό αριθμό συναδέλφων εγκαίρως, λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω ενδελεχώς εκτεθειμένα, ώστε να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε και φέτος στις απαιτήσεις της τουριστικής περιόδου και να παρέχουμε στους κατοίκους αλλά και στους επισκέπτες το αγαθό της ασφάλειας που δικαιούνται και αξίζουν”.

Και σύμφωνα με ανακοίνωση από το Δήμο Θήρας, συνάντηση με θέμα την επιπλέον στελέχωση του Α.Τ. Θήρας και του Λιμεναρχείου Θήρας ζητά εκ νέου ο Δήμαρχος Θήρας κ. Νίκος Ζώρζος από τα αρμόδια Υπουργεία, με αιτήματα που απευθύνει προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα, τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο Τσουβάλα, καθώς και τον Υπουργό και Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουπλή και Νεκτάριο Σαντορινιό αντίστοιχα.

Στα έγγραφά του ο Δήμαρχος Θήρας αναφέρεται στην υποστελέχωση των Α.Τ. Θήρας και του Λιμεναρχείου Θήρας, υπηρεσίες που καλούνται να ανταποκριθούν καθημερινά στις μεγάλες απαιτήσεις του παγκόσμιου προορισμού της Σαντορίνης. Η ελλιπής λειτουργία των υπηρεσιών λόγω υποστελέχωσης δημιουργεί όχι μόνο κακή εικόνα για την χώρα μας στο εξωτερικό, αλλά και αίσθημα ανασφάλειας τόσο στους επισκέπτες όσο και στους κατοίκους. Στις συναντήσεις εργασίας που ζητά ο Δήμαρχος από τα αρμόδια Υπουργεία, θα παρίστανται και εκπρόσωποι επαγγελματικών φορέων του νησιού, προκειμένου να ενημερωθούν οι αρμόδιοι εκ νέου και να αναζητηθούν από κοινού λύσεις που να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του τόπου.

Και να σημειώσουμε ότι η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κυκλάδων σε ανάρτησή της στα social media σημειώνει ” Χαιρετίζουμε ως Ε.Α.Υ.ΚΥΚΛΆΔΩΝ την πρωτοβουλία του Δημάρχου Θήρας και ελπίζουμε και οι υπόλοιποι Δήμαρχοι να προβούν σε παρόμοιες ενέργειες!!! Το ζήτημα της αστυνόμευσης των νησιών μας δεν αφορά μόνο τους αστυνομικούς αλλά αφορά κυρίως τις τοπικές κοινωνίες… !!!!” και στη συνέχεια της ανάρτησης υπάρχει η σημείωση ότι 9 αστυνομικοί  αδαπάνως για το Δημόσιο και με δικό τους σπίτι επιθυμούν απόσπαση και παρά τις προσπάθειες μέχρι σήμερον δεν έχουμε απάντηση από το Α.Ε.Α.!!!


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ιράν: Συνετρίβη το ελικόπτερο του Ιρανού προέδρου, το Ισραήλ αναφέρει ότι σκοτώθηκε (!!!)

Ιρανός αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters ότι «εξακολουθούμε να ελπίζουμε, αλλά οι πληροφορίες που έρχονται από το σημείο της συντριβής είναι πολύ ανησυχητικές»

Μεσόγειος: Εκπέμπει σήμα κινδύνου ελέω της λειψυδρίας

Η συνεχής αύξηση της θερμοκρασίας σε συνδυασμό με τις μειωμένες βροχοπτώσεις αποτελούν τους βασικούς λόγους ανησυχίας των επιστημόνων για τη διαθεσιμότητα των υδάτινων πόρων

Γενοκτονία των Ποντίων: 105 χρόνια μετά ο Ερντογάν προκαλεί

Προκλητικός ο Ερντογάν για τη Γενοκτονία των Ποντίων: «Συγχαίρω τον εορτασμό για τον Ατατούρκ»

ΕΠΣ Κυκλάδων (Κ – 14): Πρωταθλητής Κυκλάδων στο κατάμεστο ΔΑΚ ο ΠΑΣ Νάξου

Πρωταθλητής Κυκλάδων στο κατάμεστο ΔΑΚ ο ΠΑΣ Νάξου - Κέρδισε με 3-0 τον ΑΟ Μυκόνου

Δωδεκάνησα: Τι αλλάζει στις αντικειμενικές τιμών 4 δήμων;

«Ψαλίδι» στις αντικειμενικές τιμές των ακινήτων διεκδικούν 12 δήμοι της χώρας, οι οποίοι πέρασαν στην επόμενη φάση της επανεξέτασης από τους ιδιώτες εκτιμητές του υπουργείου Οικονομικών

Νάξος (Τυροκομείο) Ν. Πιτταράς σε Κελέτση: “Θέλετε τις υγιείς και σοβαρές επιχειρήσεις; Αποδείξτε το…” (Photos)

Επίσκεψη Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρου Κελέτση στο Τυροκομείο Πιτταράς... Τι του είπαν οι Νίκος και Στάθης Πιτταράς (photos)

ΑΑΔΕ: “Σαφάρι” θερινών ελέγχων ξεκινάει σε όλη την επικράτεια, στόχος 65 δις έσοδα (!!!)

Ξεκινάει «σαφάρι» θερινών ελέγχων σε όλη την επικράτεια – Οι τρεις άξονες και ο στόχος των 65 δις ευρώ (!!!)

Αμοργός: Ψηφιοποιείται το αρχείο του Υποθηκοφυλακείου

Ψηφιοποιείται το αρχείο του Υποθηκοφυλακείου Αμοργού και θα λειτουργεί ως Αρχειοφυλάκειο

ΕΟΤ: Ταξίδι εξοικείωσης από την Αυστραλία σε Αμοργό και Σαντορίνη

ΕΟΤ: Ταξίδι εξοικείωσης (19-30 Μαϊου) από την Αυστραλία σε Αθήνα, Αμοργό και Σαντορίνη

Νάξος – Ταβέρνα η Αξιώτισσα: “Τα Καλά στοιχειά” του chef Γιάννη Βάσιλα αποκαλύπτονται (και μετά μουσικής)

Στην "Ταβέρνα η Αξιώτισσα" παρουσιάζεται απόψε (18/05) το δεύτερο βιβλίο του chef Γιάννη Βάσιλα - Τι αναφέρει η πρόσκληση

Νάξος – Γλινάδο: Εκπαιδευτική εκδρομή σε Δήλο – Τήνο, χρονοδιάγραμμα

Εκπαιδευτική Εκδρομή από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Γλινάδου "Ιωάννης Ν. Βενιέρης" .. Χρονοδιάγραμμα

Νάξος & Μικρές Κυκλάδες: Αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα “Καλοκαιρινή Φύλαξη Παιδιών με Δημιουργική Απασχόληση”

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο πρόγραμμα "Καλοκαιρινή Φύλαξη Παιδιών με Δημιουργική Απασχόληση" (χρονοδιάγραμμα)

Νάξος – Κελέτσης: “Έχει εκτελεστεί το 45% του έργου στο φράγμα του Τσικαλαριού, θα τελειώσει γιατί υπάρχει η βούληση”.

Τι είπε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Καλέτσης για το φράγμα Τσικαλαριού - Η τοποθέτηση του Δημάρχου Δημήτρη Λιανού και του Επάρχου Ιωάννη Μαργαρίτη

Νάξος – ΓΕΛ Νάξου “Μανώλης Γλέζος”: Συμμετοχή εκπαιδευτικών στο “Teachers Academy” (photos)

Συμμετοχή πέντε εκπαιδευτικών του ΓΕΛ Νάξου «Μανώλης Γλέζος» σε εκπαιδευτικά κέντρα του "Teachers Academy" (Photos)

Νάξος: Δράσεις από το Δήμο για την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων

Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2024 - Μουσεία για την Εκπαίδευση και την Έρευνα

Νάξος: Στον αστερισμό των νοσηλευτών – τριών του 51ου Πανελλήνιου Συνεδρίου

Η Νάξος καλωσορίζει τους νοσηλευτές και τις νοσηλεύτριες που έφτασαν σήμερα στο νησί μας για να συμμετάσχουν στις εργασίες του 51ου Πανελλήνιου Συνεδρίου του Εθνικού Συνδέσμου Νοσηλευτών Ελλάδος (Ε.Σ.Ν.Ε.)

Νάξος: Σύλληψη Γερμανού τουρίστα με 40 αρχαιότητες στη βαλίτσα το 1890 (!!!)

Μέσα από τη σελίδα του "Ορεινός Αξώτης" μας έρχεται μία ιστορία αρχαιοκαπηλίας από το 1890

Νάξος – Συνέδριο Νοσηλευτών: Φέρνει πεζοδρόμηση στη παραλιακή οδό

Με βάση ενημέρωση από το Λιμεναρχείο Νάξου,, η χερσαία ζώνη το απόγευμα της Τετάρτης (15/05) θα γίνει ένας τεράστιος πεζόδρομος

Νάξος – Πολιτιστικός & Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών: Το 1ο Συνέδριο Παιδιών ξεκινάει (!!!)

Το 1ο Συνέδριο Παιδιών είναι γεγονός - Κυριακή 19 Μαϊου - Ο κόσμος μας …με άλλα μάτια!