Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΤουρισμόςΟλοι οι δρόμοι την Ανοιξη οδηγούν στην Σαντορίνη

Ολοι οι δρόμοι την Ανοιξη οδηγούν στην Σαντορίνη

|

Η Αθήνα, η Σαντορίνη, η Μύκονος και η Ρόδος κυριαρχούν στις προτιμήσεις των ξένων που θα επισκεφθούν τη χώρα μας τη φετινή Άνοιξη, ενώ από την άλλη, η  Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και το Ναύπλιο βρίσκονται υψηλά στις επιλογές των Ελλήνων για τις ανοιξιάτικες αποδράσεις τους, σύμφωνα με έρευνα την Trivago

Η Αθήνα, η Σαντορίνη και τα καθιερωμένα στο ελληνικό καλοκαίρι νησιά είναι οι δημοφιλέστεροι προορισμοί για τους ξένους τουρίστες που θα επισκεφθούν τη χώρα μας την Άνοιξη. Την τιμητική της για ακόμα μια φορά έχει το νησί της Σαντορίνης, μιας και πέντε από τους τοπ δέκα προτιμώμενους προορισμούς ξένων τουριστών βρίσκονται στο νησί της Σαντορίνης φέτος την άνοιξη. 

Από έρευνα της Trivago στις αναζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν το πρώτο 15νθήμερο του Μαρτίου και αφορούν ταξίδια το εαρινό τρίμηνο Μάρτιος-Απρίλιος-Μάιος, προκύπτει ότι η Αθήνα (μέση προτιμώμενη τιμή στα 109 ευρώ/μέσος όρος διαμονής 4,1 ημέρες), τα Φηρά (μέση προτιμώμενη τιμή 158 ευρώ/μέσος όρος διαμονής 5 ημέρες) και η Οία (μέση προτιμώμενη τιμή 321 ευρώ/μέσος όρος διαμονής 5 ημέρες) είναι οι πιο δημοφιλείς προορισμοί αυτής της σεζόν για τον εισερχόμενο τουρισμό.

Οι ξένοι πάνε … νησιά

Ακολουθούν η Μύκονος (μέση προτιμώμενη τιμή 160 ευρώ/μέσος όρος διαμονής 5,1 ημέρες), το Ημεροβίγλι (μέση προτιμώμενη τιμή 268 ευρώ/μέσος όρος διαμονής 5,2 ημέρες) και η Χώρα της Ρόδου (μέση προτιμώμενη τιμή 80 ευρώ/μέσος όρος διαμονής 7 ημέρες).

Στη Θεσσαλονίκη οι ξένοι τουρίστες θα μείνουν κατά μέσο όρο 4,2 βραδιές με μέση προτιμώμενη τιμή τα 97 ευρώ.  Στα Χανιά (μέσος όρος διαμονής 6,4 ημέρες), στο Φηροστεφάνι (μέσος όρος διαμονής 5,1 ημέρες) και στο Καμάρι (μέσος όρος διαμονής 6,1 ημέρες) οι  μέσες προτιμώμενες  τιμές είναι τα 77, 175 και 99 ευρώ αντίστοιχα.

Την Ελλάδα θα προτιμήσουν κατά τους φετινούς εαρινούς μήνες οι Άγγλοι και οι Γερμανοί, ακολουθούμενοι από τους Γάλλους και τους Ιταλούς. 

Όσον αφορά τη μέση τιμή την οποία είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν οι ξένοι ταξιδιώτες στη χώρα μας, οι Αμερικάνοι είναι αυτοί που θα επιλέξουν την υψηλότερη μέση τιμή διανυκτέρευσης, η οποία αγγίζει τα 143 ευρώ ανά βραδιά (μέσος όρος διαμονής 4,1 ημέρες), ακολουθούμενοι από τους Γάλλους με μέση τιμή ανά βραδιά στα 138 ευρώ (μέσος όρος διαμονής 5,6 ημέρες).

Στην τρίτη θέση βρίσκονται οι Άγγλοι οι οποίοι επέλεξαν καταλύματα στη χώρα μας με μέση τιμή τα 134 ευρώ ανά βραδιά (μέσος όρος διαμονής 6,6 ημέρες). Οι Γερμανοί θα απολαύσουν τις ομορφιές της Ελλάδας, με μέση τιμή διανυκτέρευσης στα 131 ευρώ ανά βραδιά και είναι αυτοί που θα μείνουν και τις περισσότερες μέρες στη χώρα μας (μέσος όρος διαμονής 7,5 ημέρες).

Αναλύοντας τους τύπους ταξιδιωτών, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν τις εαρινές τους διακοπές στην Ελλάδα (Έλληνες και εισερχόμενος τουρισμός), παρατηρούμε ότι στην πλειοψηφία τους θα είναι ταξιδιώτες αναψυχής , οι οποία θα μείνουν κατά μέσο όρο 8,9 ημέρες και θα ξοδέψουν κατα μέσο όρο 126 ευρώ ανά βραδιά.

Οι Έλληνες επιλέγουν …σιγουριά 

Οι Έλληνες θα συνεχίσουν τις εξορμήσεις τους την Άνοιξη, θα επισκεφθούν αγαπημένους προορισμούς στην Ελλάδα και είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν για τις εαρινές στους διακοπές κατά μέσο όρο 86 ευρώ ανα βραδιά. Οι διακοπές τους θα διαρκέσουν κατά μέσο όρο 2,6 ημέρες.

Ψηλά στις προτιμήσεις τους είναι η Αθήνα (μέση προτιμώμενη τιμή 91 ευρώ/μέσος όρος διαμονής 2,5 ημέρες), η Θεσσαλονίκη (μέση προτιμώμενη τιμή 81 ευρώ/μέσος όρος διαμονής 2,5 ημέρες) και το Ναύπλιο (μέση προτιμώμενη τιμή 83 ευρώ/μέσος όρος διαμονής 2 ημέρες).  Την τιμητική τους έχουν όμως και η Κέρκυρα (μέση προτιμώμενη τιμή 130 ευρώ/μέσος όρος διαμονής 3,5 ημέρες), την οποία πολλοί θα επισκεφθούν λόγω των εορτών του Πάσχα, αλλά και τα Ιωάννινα (μέση προτιμώμενη τιμή 69 ευρώ/μέσος όρος διαμονής 1,9 ημέρες).

Μέσα στους τοπ δέκα προτιμώμενους προορισμούς την παρουσία τους κάνουν τα Χανιά (μέση προτιμώμενη τιμή 90 ευρώ/μέσος όρος διαμονής 2,4 ημέρες), το Λουτράκι (μέση προτιμώμενη τιμή 70 ευρώ/μέσος όρος διαμονής 3,1 ημέρες) και η Χώρα της Ρόδου (μέση προτιμώμενη τιμή 57 ευρώ/μέσος όρος διαμονής 3,5 ημέρες). Το ενδιαφέρον των Ελλήνων ταξιδιωτών φαίνεται να προσελκύουν τα Καλάβρυτα (μέση προτιμώμενη τιμή 76 ευρώ/μέσος όρος διαμονής 2,2 ημέρες) και ο Βόλος (μέση προτιμώμενη τιμή 73 ευρώ/μέσος όρος διαμονής 2,2 ημέρες).


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Μήλος: Νέο 5αστερο ξενοδοχείο … έρχεται

“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στη Μήλο

Blue Star Ferries: Εκτακτη προσέγγιση σήμερα και αύριο στη Νάξο του “Blue Star 2”

Ενα ακόμη έκτακτο δρομολόγιο απόψε από τον Πειραιά για Πάρο - Νάξο και Σαντορίνη

Stoiximan AegeanBall Festival 2024: Ανοιξαν οι έγγραφές

Κορυφαία διοργάνωση 3Χ3 με 13 βραβεία σε πολλαπλές κατηγορίες - Το χρονοδιάγραμμα

Σαντορίνη: Η πρώτη άφιξη του “Olympic Champion Jet” άγγιξε το … τέλειο

Το πρώτο δρομολόγιο για το 2024 του "Olympic Champion Jet" είναι γεγονός - Εκτακτη δρομολόγηση αύριο Πρωτομαγιά για Νάξο - Σαντορίνη

Αμοργός: Το Δημαρχείο στα “μπλε” για την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής!

Ο Δήμος Αμοργού φώτισε «μπλε» το Δημαρχείο για την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής!

Νότιο Αιγαίο: Ακόμα ένα βραβείο γαστρονομίας με επίκεντρο το ελαιόλαδο της Ρόδου

Ο φετινός διαγωνισμός δώρων Γαστρονομίας World Food Gift Challenge αναγνωρίζει την προσήλωση στις αρχές της βιωσιμότητας - Ποια ήταν το προτεινόμενα προϊόντα

Η μεγάλη έξοδος: Για Νάξο 4μελη οικογένεια με ΙΧ, (με επιστροφή) πληρώνει με ταχύπλοο 952€

Το αδιαχώρητο στο λιμάνι πριν την απεργία της ΠΝΟ τη Μεγάλη Τετάρτη - Κόστος για ταξίδι στα νησιά των Κυκλάδων και όχι μόνο

3+1 λόγοι που οι νέοι σπουδάζουν ψυχολογία σήμερα

Ποιοι είναι οι λόγοι που ωθούν τους νέους για σπουδάσουν φέτος ψυχολογία (!!!)

Νάξος – Ιερός Ναός Παντανάσσης: Η ακολουθία του Νυμφίου

Ο Όρθρος της Μεγάλης Τρίτης στην Παντάνασσα της Νάξου

Η Wolt τώρα διαθέσιμη και στην Πάρο

Η γεωγραφική επέκταση της Wolt συνεχίζεται, με το νησί της Πάρου να αποτελεί το νέο σημείο που εντάσσεται στην ψηφιακή πλατφόρμα.

Νάξος – Αναβολή: Οι καιρικές συνθήκες “νίκησαν” το μπάσκετ

Αναβλήθηκε ο αγώνας Πανναξιακός ΑΟΚ - Ηλυσιακός λόγω αδυναμίας έλευσης των διαιτητών - Αύριο (όπως και ο αγώνας Πρωτέας - ΑΠΑΣ Νάξου) η αναμέτρηση την ίδια ώρα στο "Δημ. Περιστεράκης"

Νάξος: Ερχεται η τακτική συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής προβολής και ανάπτυξης

Τακτική Συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης αύριο Παρασκευή - Ποια τα θέματα

Νάξος – ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Απόλυτα επιτυχημένο το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης (photo)

Η VOM ολοκλήρωσε με επιτυχία το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης στη ΛΕ.ΜΟ.Ν Νάξου (photo)

Νάξος – Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος: Πότε ξεκινάει το Πασχαλινό ωράριο καταστημάτων

Το Πασχαλινό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στη Νάξο ανακοίνωσε ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος του νησιού (πίνακας)

Fast Ferries – Πρωτομαγιά: Εμφάνιση στη Νάξο του “Fast Ferries Andros”

Η Fast Ferries ενημερώνει για την κίνηση των πλοίων της κατά την απεργία της Πρωτομαγιάς - ΤΙ θέλει το Fast Ferries Andros στη Νάξο;

Νάξος – ΧΥΤΑ: Υπό έλεγχο και έσβησε η φωτιά

Εσβησε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο ΧΥΤΑ της Νάξου

“Νόσος Νάξος”: Ενεργοποιείται (από Νοσοκομείο Νάξου) η διαδικασία του γονιδιακού ελέγχου

Συνάντηση την περασμένη Δευτέρα (22/04) στο Δημαρχείο Νάξου με σκοπό την ενεργοποίηση της διαδικασίας γονιδιακού ελέγχου για τη "Νόσος Νάξος"

Νάξος – Ολυμπιακή Φλόγα: ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗ για τους πολιτικούς νάνους, απρέπεια σε έναν Ναξιώτη Πρωταθλητή

Ο Στράτος Φουτάκογλου γράφει για όσα έγιναν την ημέρα της Λαμπαδηδρομίας στη Νάξο με επίκεντρο τον παραγκωνισμό του Ναξιώτη πρωταθλητή Γιάννη Ξενάκη

Νάξος – “Λαϊκή Συσπείρωση”: Ανακοίνωση για Πρωτομαγιά, καταγγελία για επικείμενη αύξηση δημοτικών τελών

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η "Λαϊκή Συσπείρωση" Νάξου σχετικά με την Πρωτομαγιά - Γιατί καταγγέλλει τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

ΚΕ.ΔΑ.Σ.Υ. Νάξου: Πάει στη βουλή με παρέμβαση του Φίλιππου Φόρτωμα

Ο Φίλιππος Φόρτωμας φέρνει στη Βουλή το στεγαστικό πρόβλημα του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Νάξου