Παρασκευή, 5 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΤουρισμόςΝάξος: Με το ...καλημέρα διάκριση και αμερικάνικος ύμνος

Νάξος: Με το …καλημέρα διάκριση και αμερικάνικος ύμνος

|

Οι οιωνοί είναι καλοί για τη Νάξο ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου με βάση τα διεθνή και μη δημοσιεύματα ενώ ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Λιανός τονίζει « οι εμφανίσεις της Νάξου στα κορυφαία ΜΜΕ αποδεικνύουν τη σταθερά ανοδική πορεία του προορισμού»

Ευλογεί τα ..γένια του και όχι άδικα ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων… Αλλωστε όπως αναφέρει και στο σχετικό δελτίο ενημέρωσης «Με τους καλύτερους οιωνούς θα υποδεχθεί τη νέα σεζόν το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων». Ο λόγος; Μα το γεγονός ότι εντός της Ελλάδας για μία ακόμη χρονιά είναι «στους δέκα κορυφαίους Ελληνικούς προορισμούς συγκαταλέγεται η Νάξος, σύμφωνα με τις προτιμήσεις των ταξιδιωτών, όπως προκύπτει από τα έγκριτα Reader’s Choice Awards του Trip Advisor,  της μεγαλύτερης ταξιδιωτικής πλατφόρμας στον κόσμο που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον εκατομμυρίων Τουριστών και διαμορφώνει τις μελλοντικές τάσεις στον Τουρισμό».

Όμως υπάρχει και κάτι καλύτερο… «Άλλωστε, την ίδια άποψη φαίνεται να συμμερίζεται ο έγκυρος ταξιδιωτικός συντάκτης John Malathronas που ξεκινάει τη λίστα «Best of Greece» https://edition.cnn.com/travel/article/greece-best-places-food/index.html στο ταξιδιωτικό διαδικτυακό τόπο του CNN με τη Νάξο στην κορυφή και τη φωτογραφία της θρυλικής Πορτάρας να κλέβει τις εντυπώσεις.

Στο ίδιο αφιέρωμα ο κ Malathronas ταξιδεύει τους εκατομμύρια πιστούς αναγνώστες του CNN.com από Ευρώπη, Ασία, Αμερική και Αυστραλία στον κόσμο της Αρχαίας Ελληνικής Μυθολογίας, που «ανοίγει διάπλατα» το φημισμένο μνημείο της Νάξου με  φόντο το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα».

Εδώ να σημειώσουμε ότι στο άρθρο αναφέρεται «”Το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, η Νάξος, συνδυάζει τις αμμώδεις παραλίες για τους λάτρεις του ήλιου  και της θάλασσας και το βουνό των 3000 ποδιών για τους πεζοπόρους. Στην Πορτάρα συνέβη ίσως η “χειρότερη” μυθική προδοσία… Εκεί ο Θησέας παράτησε την Αριάδνη, κόρη του βασιλιά Μίνωα, παρά τις υποσχέσεις που της είχε δώσει ότι θα την παντρευτεί και παρά το γεγονός ότι τον βοήθησε ώστε να σκοτώσει τον Μινώταυρο. Παρ’ όλα αυτά δεν χάθηκαν όλα: ο θεός Διόνυσος ερωτεύτηκε την Αριάδνη και ο συνθέτης Richard Strauss έγραψε την όπερα Ariadne auf Naxos”.

Και η τελευταία….  πινελιά έρχεται από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κο Δημήτρη Λιανό που σημειώνει «Οι διαδοχικές εμφανίσεις της Νάξου στα κορυφαία ΜΜΕ και τις σημαντικότερες ταξιδιωτικές πλατφόρμες του κόσμου που επαναλαμβάνονται μάλιστα, σε τακτά χρονικά διαστήματα τα τελευταία χρόνια, αποδεικνύουν τη σταθερά ανοδική πορεία του προορισμού». Μάλιστα, ο κος Λιανός εύχεται με την ευκαιρία σε όλους τους επαγγελματίες του τόπου, η νέα σεζόν να δικαιώσει τις συστηματικές και κοπιώδεις προσπάθειες τους. 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Κυκλάδες: Αποχαιρετισμός στη γιατρό Κυριακή Σωφρονιάδου, τη ψυχή της αιμοδοσίας στη νησιωτική Ελλάδα

Η «ψυχή» της αιμοδοσίας στη νησιωτική Ελλάδα - Πότε και που θα πραγματοποιηθεί η εξόδιος ακολουθία

Σαντορίνη: Το Wanderlust Travel Magazine ανακαλύπτει την αυθεντική ψυχή του νησιού

Το κορυφαίο βρετανικό ταξιδιωτικό περιοδικό φιλοξενήθηκε από τις 24 έως 28 Αυγούστου στη Σαντορίνη, με επίκεντρο τον πολιτισμό, τη γαστρονομία και την αυθεντικότητα.

Αμοργός: Νέα παιδίατρος στο Κέντρο Υγείας, σημαντική ενίσχυση για τις οικογένειες του νησιού

Η Δήμητρα Καλλιτσούνακη αναλαμβάνει καθήκοντα Επιμελητή Β΄ με τριετή σύμβαση, καλύπτοντας ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας.

Νάξος: “Πράσινο φως” για νέο 5άστερο ξενοδοχείο στο (Πολύχνι) Σαγκρί

Σε έκταση 5,4 στρεμμάτων θα ανεγερθεί το πολυτελές κατάλυμα, με υπόγειο και κολυμβητικές δεξαμενές – Εκδόθηκε η οικοδομική άδεια.

Νίκος Νομικός: «Η Σχοινούσα προχωρά με μέτρο, όραμα και σεβασμό στην αυθεντικότητά της» (video)

Ο Αντιδήμαρχος Σχοινούσας μιλά για τον τουρισμό, τις νέες επενδύσεις, το πολεοδομικό σχέδιο, την ύδρευση, το νέο λιμάνι και τις προτεραιότητες του νησιού

Νάξος: Το «Σπίτι του Εργαστηρίου» παρουσιάζει το νέο χειμερινό του πρόγραμμα για παιδιά

Δημιουργική απασχόληση, μάθηση και παιχνίδι για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας στη Νάξο.

Μουσείο Κουφονησίων: έκθεση με σπάνια μουσικά όργανα της αρχαιότητας, ανάμεσά τους η περίφημη Ύδραυλις

Περιοδική έκθεση με σπάνια μουσικά όργανα της αρχαιότητας, ανάμεσά τους η περίφημη Ύδραυλις – το πρώτο πληκτροφόρο όργανο της ιστορίας.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

Σαντορίνη – Καρτεράδο: Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες εν κινήσει

Στιγμές αγωνίας στον Καρτεράδο – Ι.Χ. τυλίχθηκε στις φλόγες εν κινήσει - Άμεση η επέμβαση της Πυροσβεστικής, υπό έλεγχο η φωτιά

Γιώργος Λεονταρίτης: «Ονειρική χρονιά αναμένεται για την Ελλάς Σύρου και τις Κυκλάδες»

Ο πρόεδρος της Ελλάς Σύρου και Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων μιλά για την ιστορική πρόκριση στο Κύπελλο Ελλάδας, τον αγώνα με τον Ολυμπιακό και το όραμα για το συριανό ποδόσφαιρο.

Νάξος: «Μαμά με καρότσι σε πόλη αφιλόξενη», η κραυγή αγωνίας μιας νέας μητέρας

Το σχόλιο του Στράτου Φουτάκογλου και η ανοιχτή επιστολή μαθήτριας του που φωτίζει την αδιαφορία για πεζούς, μητέρες και ΑμεΑ

Άδωνις Γεωργιάδης: «Ντροπή για το επεισόδιο στη Νάξο – Οι Εβραίοι πολίτες είναι ασφαλείς στην Ελλάδα»

Σαφή θέση υπέρ των βρετανών τουριστών πήρε ο υπουργός Υγείας, καταδικάζοντας το περιστατικό αντισημιτισμού και μιλώντας για επιλεκτικές «ευαισθησίες» στην ελληνική κοινωνία.

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος το πρωί της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου, δείτε τις περιοχές

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών σε κεντρικές περιοχές της Χώρας Νάξου.

Νάξος: Η «Αξιώτισσα» απαντά για το επεισόδιο με τους Βρετανούς τουρίστες – «Έσκισαν το αυτοκόλλητο, δεχόμαστε απειλές»

Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας Γιάννης Βάσιλας δίνει τη δική του εκδοχή: οι τουρίστες αποχώρησαν αφού πρώτα προκάλεσαν, ενώ μετά το δημοσίευμα της Daily Mail η επιχείρηση καταγγέλλει μπαράζ συκοφαντιών και απειλών.

Blue Star Naxos: Φήμες για πώληση σε καναδική εταιρεία – Τι απαντά η Attica Group

Συζητήσεις στην ακτοπλοϊκή πιάτσα για τίμημα 36 εκατ. ευρώ – Η ιστορία του πλοίου που έγινε «σύμβολο» για τις Κυκλάδες

Νομική εκπροσώπηση για την «Αξιώτισσα» – Κ. Παπαδάκης: «Δεν θα περάσει ο εκφοβισμός και η συκοφαντία»

Ο γνωστός δικηγόρος αναλαμβάνει την υπόθεση της ταβέρνας στη Νάξο που βρίσκεται στο επίκεντρο διεθνούς εκστρατείας συκοφαντιών και απειλών.

Νάξος: Έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση μίσθωσης ακινήτου και το μέλλον σχολικών μονάδων (video)

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμές για «σπατάλη» 120.000 ευρώ, προτάσεις για τρεις νέες σχολικές μονάδες και διαφωνίες για το Δικαστικό Μέγαρο.

Αλυκό Νάξου: Ύστερα από μισό αιώνα, κατεδαφίζεται το ξενοδοχείο–φάντασμα της χούντας

Μια ιστορική δικαίωση για το μοναδικό κεδρόδασος και όσους τόλμησαν να αντισταθούν στην αυθαιρεσία

Νάξος: Διαδικτυακή επίθεση από Ισραηλινούς στη «Ταβέρνα Αξιώτισσα»

Μετά το επεισόδιο της 25ης Αυγούστου, το εστιατόριο δέχεται συντονισμένη επίθεση με fake reviews από το εξωτερικό, ενώ ο ιδιοκτήτης καταγγέλλει έλλειψη προστασίας από την Google.

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.