Τετάρτη, 4 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΠαιδείαΝάξος: Με ..υγιεινή διατροφή η έναρξη της θεματικής εβδομάδας για το 1ο...

Νάξος: Με ..υγιεινή διατροφή η έναρξη της θεματικής εβδομάδας για το 1ο Γυμνάσιο

|

Θεματική εβδομάδα για το 1ο Γυμνάσιο Νάξου με θέμα «Σώμα και Ταυτότητα» και την πρώτη ημέρα (26/03) εκπαιδευτές από το ΔΙΕΚ Νάξου παρουσίασαν προτάσεις για υγιεινό κολατσιό και εκπρόσωποι του ΚΕΔΔΥ πρόβαλλαν ταινίες και ακολούθησε συζήτηση με θέμα την διαφορετικότητα και την αποδοχή των ατόμων με ιδιαιτερότητες

Θεματική εβδομάδα για το 1ο Γυμνάσιο Νάξου και η αλήθεια είναι ότι το πρόγραμμα των δράσεων όσον αφορά τη θεματολογία «Σώμα και Ταυτότητα» είναι γεμάτο… Θα έχει διάρκεια έως την 30η Μαρτίου και με βάση το πρόγραμμα θα οργανωθούν και θα αναπτυχθούν δραστηριότητες σχετικές και με τους τέσσερις  προβλεπόμενους άξονες (Διατροφή και ποιότητα Ζωής, Πρόληψη  Εθισμού και Εξαρτήσεων, Έμφυλες Ταυτότητες,  Κυκλοφοριακή Αγωγή – Οδική Ασφάλεια).

Για την επίτευξη των επιδιωκόμενων στόχων χρησιμοποιήθηκε ένα ευρύ σύνολο μεθόδων, δηλαδή:

# αξιοποίηση κειμένων, οπτικοακουστικού υλικού και εκπαιδευτικού λογισμικού σε συνδυασμό με σχέδια εργασίας

# υλοποίηση διαφόρων δημιουργικών και βιωματικών δραστηριοτήτων, όπως δημιουργία πολυτροπικών κειμένων / αφισών / κόμικς, ημερήσιων προγραμμάτων, ερωτηματολογίων, ζωγραφικών συνθέσεων, επίλυση προβλημάτων, (διαδραστικά) παιχνίδια, παρασκευή υγιεινών εδεσμάτων, προβολή ταινιών και οργάνωση συζητήσεων.

Επιπλέον,  θα προσκληθούν στο σχολείο

# εκπαιδευτές και Αρχιμάγειρες του ΔΙΕΚ Νάξου παρουσιάζοντας στους μαθητές προτάσεις για υγιεινό κολατσιό που  εύκολα και οικονομικά θα προετοιμάζουν μόνοι τους στο σπίτι.

# εκπρόσωποι (ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί )του ΚΕΔΔΥ Νάξου προβάλλοντας ταινίες και συζητώντας  με τους μαθητές για τη διαφορετικότητα  και την αποδοχή των ατόμων με ιδιαιτερότητα.

# εκπρόσωπος του Αστυνομικού Τμήματος Νάξου για την ενημέρωση των μαθητών πάνω σε θέματα Κυκλοφοριακής Αγωγής

# εκπρόσωπος (οδοντίατρος) του Νοσοκομείου Νάξου, ο οποίος  θα ενημερώσει  τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς σε θέματα διατροφής και στοματικής υγείας

# ψυχολόγος του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΘΗΣΕΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ», η οποία θα οργανώσει  βιωματικά εργαστήρια σε θέματα πρόληψης εξαρτήσεων.

Παράλληλα, γιατροί του Νοσοκομείου Νάξου και εκπρόσωποι του ΕΚΑΒ για παρουσίαση τρόπων αντιμετώπισης επιληπτικών κρίσεων και τρόπων παροχής πρώτων βοηθειών στο σχολείο.

# Δάσκαλος μαθήματος τένις για επίδειξη  του αθλήματος της αντισφαίρισης (τένις)

Και τέλος Ιερέας μιλώντας στους μαθητές  με θέμα «Ο Σταυρός και η Ανάσταση στη σύγχρονη εποχή»

Μέσω των παραπάνω δράσεων τα μέλη της σχολικής κοινότητας θα  ενημερωθούν  και ευαισθητοποιηθούν , σε ικανοποιητικό βαθμό  με μια όσο το δυνατόν ολιστική προσέγγιση, σχετικά με τα ζητήματα που τίθενται  στο πλαίσιο της Θεματικής Εβδομάδας.

Πρεμιέρα με …κολατσιό

Και όπως είναι λογικό η καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται. Και τι χρειάζεται; Ένα καλό και υγιεινό πρωινό και κολατσιό. Και οι ιδανικοί καθηγητές δεν είναι άλλοι από τους εκπαιδευτές και μαθητές του ΔΙΕΚ Νάξου, οι οποίοι προσκλήθηκαν και παρουσίασαν στους μαθητές του Γυμνασίου προτάσεις για υγιεινό κολατσιό που εύκολα και γρήγορα θα προετοιμάσουν μόνοι τους στο σπίτι. Μέσα από συζήτηση  ενημερώθηκαν για σάντουιτς, υπερτροφές , μπάρες δημητριακών και θρεπτικά- υγιεινά γλυκά . Δοκίμασαν μπάρα δημητριακών , μάντεψαν τα υλικά της και έμαθαν την θρεπτική της αξία.

Συμμετείχαν οι εκπαιδευτές: Δημήτρης (Τάκης) Γιαννακής, Γιώργος Κουρμπελής και οι καταρτιζόμενοι  του Δ’ εξαμήνου της ειδικότητας  Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (chef) :  Μαριμήνα Γαλατερού, Μαργαρίτα Κονδύλη, Μιχάλης Μάλαμας, Ειρήνη Μαργαρίτη, Γαλανή Μπαρδάνη και Μαρία Φουτάκογλου.

Επίσης, προσκλήθηκαν εκπρόσωποι  του ΚΕΔΔΥ Νάξου , η ψυχολόγος Στέλλα Λακκοβικιώτη και η κοινωνική λειτουργός Ιωάννα Λιζάρδου οι οποίες απασχόλησαν τους μαθητές κατά τάξη ως εξής:

Α’ Τάξη

Παρουσίαση με τίτλο «Γιατί δεν είμαι σαν τους άλλους;» -συζήτηση για την διαφορετικότητα (Στέλλα Λακκοβικιώτη)

Παρουσίαση με τίτλο «Αναπηρία : Νομίζεις ότι δεν σε αφορά;» (Ιωάννα Λιζάρδου)

Β’ Τάξη

Προβολή ταινίας «Το Θαύμα»  και συζήτηση για τη διαφορετικότητα

Συντονιστές : Στέλλα Λακκοβικιώτη, Ιωάννα Λιζάρδου

Γ’ Τάξη

Προβολή αποσπάσματος από την ταινία « Θαύμα» και  συζήτηση για την αναπηρία , τη διαφορετικότητα και την αποδοχή των ατόμων με ιδιαιτερότητα.

Συντονιστές :  Στέλλα Λακκοβικιώτη, Ιωάννα Λιζάρδου

Με πληροφορίες από το blog του 1ου Γυμνασίου Νάξου

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Η 15χρονη Τόνια Κορρέ από τη Νάξο κατακτά τις πίστες των Βαλκανίων!

Με εντυπωσιακές επιδόσεις στο BMU στις Σέρρες, η νεαρή αναβάτρια ανεβαίνει στο βάθρο και στοχεύει σε διεθνείς διακρίσεις.

Θηρασία: Σημαντική ανακάλυψη (σφραγίδες) που αλλάζει την ιστορία της γραφής στο Αιγαίο

Σφραγίδες 4.500 ετών φέρνουν στο φως ένα άγνωστο κεφάλαιο επικοινωνίας και εμπορίου ανάμεσα σε Κυκλαδικά νησιά – Με προέλευση από τη Νάξο το πήλινο αγγείο

Πειραιάς σε οριακό σημείο – SOS για τις υποδομές από τον Θεόδωρο Κόντε

Ο επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων προειδοποιεί: το λιμάνι δεν αντέχει άλλες αφίξεις χωρίς σχέδιο και υποδομές

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ ανοιχτά της Ιεράπετρας: Αισθητός σε όλη την Κρήτη

Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι Λέκκας και Τσελέντης – Αναμένονται μετασεισμοί, συστάσεις για προσοχή στις παραλίες

Θα καούμε φέτος το καλοκαίρι; Ο Γιώργος Τσατραφύλλιας απαντά

Οι εποχικές προγνώσεις δείχνουν θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά επίπεδα, αλλά χωρίς έντονα καύσωνα, σύμφωνα με τα κλιματικά μοντέλα

Σαντορίνη: Seatrack σε Καμάρι και Περίσσα. Πρόσβαση στη θάλασσα για όλους

Εγκαθίστανται νωρίτερα φέτος τα συστήματα αυτόνομης πρόσβασης για άτομα με αναπηρία στις παραλίες της Σαντορίνης

Δυναμική παρουσία της Π.Ν.Αι. στο 10ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς στη Καλαμάτα

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου είχαν την ευκαιρία να γευτούν δημιουργίες των σεφ πάνω στις νησιώτικες συνταγές

Έναρξη ναυαγοσωστικής κάλυψης στις πολυσύχναστες παραλίες της Πάρου

Ο Δήμος Πάρου εξασφαλίζει έγκαιρα την προστασία λουομένων για τα έτη 2025 και 2026

«Παίρνει σύνταξη» και κρεμάει το γιλέκο του ο Όσκαρ της ΕΛ.ΑΣ

Μετά από οκτώ χρόνια δράσης, ο σκύλος περιπολίας που «διάβαζε» τα σήματα και εντόπιζε κινδύνους, αποχωρεί με τιμές και συγκίνηση

Σαντορίνη: Το Santorini Experience επιστρέφει 10-12 Οκτωβρίου 2025 για 8η χρονιά

9 βραβεία για την κορυφαία αθλητική διοργάνωση του Αιγαίου

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Πάρος: «Κλείνουμε πριν μας κλείσουν», η εστίαση σε απεργία στις 5 Ιουνίου

Σε συμβολικό λουκέτο προχωρούν οι παραλιακές επιχειρήσεις του νησιού – Αντίδραση απέναντι σε τιμωρητικές πολιτικές και κρατική απουσία - Το σχόλιο του Γιάννη Παπαδόπουλου

Νάξος: Έτοιμος ο νέος δρόμος που ενώνει Αγιο Προκόπιο με Κάπαρες (Πλάκα – Αγία Αννα)

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο νέος οδικός άξονας που συνδέει τον Άγιο Προκόπιο με τις Κάπαρες, μειώνοντας τον χρόνο διαδρομής και αυξάνοντας την οδική ασφάλεια – Ευχαριστίες από τον πρόεδρο της κοινότητας Αγίου Αρσενίου

Κυκλάδες – Blue Star Ferries: Ξεκινούν τα θερινά δρομολόγια του “Blue Star 1”, πρωινό το “Blue Star Naxos”

Από την Κυριακή 1 Ιουνίου, το "Blue Star 1" αναλαμβάνει τη βραδινή αναχώρηση από Πειραιά, ενώ από Δευτέρα 2 Ιουνίου, το "Blue Star Naxos" ξεκινάει τα καθημερινά πρωινά του δρομολόγια προς Πάρο, Νάξο, Μικρές Κυκλάδες, Αμοργό και Αστυπάλαια.

“Να βουίξει το Αιγαίο”: Το νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου γεμίζει νησιώτικο ρυθμό το καλοκαίρι μας (video)

Θάλασσα, μελωδία και χορός ενώνονται στο νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου που υπόσχεται να μας ταξιδέψει στα γαλανά νερά του Αιγαίου.

Νάξος – Σύλλογος Μηχανικών: “Όχι σε οριζόντιους περιορισμούς, Ναι, σε στοχευμένο πλαίσιο για τις θερινές οικοδομικές εργασίες”

Ο Σύλλογος εκφράζει έντονο προβληματισμό για την αιφνιδιαστική πρόθεση του Δήμου να επιβάλει οριζόντιους περιορισμούς, χωρίς επαρκή διαβούλευση – Προτείνει στοχευμένο και ρεαλιστικό πλαίσιο που προστατεύει τόσο τον τουρισμό όσο και τον κατασκευαστικό κλάδο.

Νάξος: Αναβολή στη συζήτηση για τις θερινές οικοδομικές εργασίες, παράταση διαβούλευσης έως 10 Ιουνίου

Δεν θα ισχύσει από φέτος η ρύθμιση για περιορισμούς στις κατασκευαστικές δραστηριότητες. Συνάντηση διαβούλευσης με οικοδόμους και νέα προθεσμία για προτάσεις.

«Αχ πανάθεμά σε Αθήνα»: Ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος τραγουδά για τα νησιά και τη νοσταλγία (video)

Μια νέα νησιώτικη μελωδία-ύμνος από τον μετρ του Αιγαίου, με τη συμμετοχή της οικογένειας Κονιτοπούλου (video)

Νάξος – Αεροδρόμιο: Πραγματοποιήθηκε νυχτερινή αεροδιακομιδή με τα νέα φορητά φώτα

Ένα 24ωρο μετά την τοποθέτηση του προσωρινού φωτισμού, το νησί απέκτησε ξανά τη δυνατότητα νυχτερινής αερομεταφοράς ασθενών με ελικόπτερα AW-109

Νάξος: Δυναμική παρέμβαση εργαζομένων και αναβολή της συζήτησης για απαγόρευση οικοδομικών εργασιών το καλοκαίρι

Μετά από κινητοποίηση της Επιτροπής Εργαζομένων στις Κατασκευές, η Δημοτική Αρχή Νάξου υποχρεώθηκε να αποσύρει το θέμα από το Δημοτικό Συμβούλιο