Κυριακή, 3 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΚίνημα Αλλαγής: Με σήμα το «Ρόδο της Ελπίδας»

Κίνημα Αλλαγής: Με σήμα το «Ρόδο της Ελπίδας»

|

Ολοκληρώθηκε το ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής – Η παρουσία του νέου σήματος και η σημειολογία του – Εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία η διακήρυξη, το καταστατικό και το πρόγραμμα του νέου φορέα – Σε εκλογική ετοιμότητα κάλεσε η Φώφη Γεννηματά

Με την παρουσίαση του νέου σήματος του Κινήματος Αλλαγής, ένα ρόδο με κόκκινο, μπλέ και πράσινο χρώμα ολοκληρώθηκε το ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής. Οπως ανέφεραν στενοί συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά συμβολίζει το ρόδο της ελπίδας με αναφορές στις αξίες και τις παρακαταθήκες της Δημοκρατικής Παράταξης. Σηματοδοτεί το παρελθόν το παρόν και το μέλλον της.

«Εμείς βαδίζουμε στη δική μας λεωφόρο, έχουμε το δικό μας γαλαξία. Ζητάμε τη δύναμη από τους πολίτες για να επιβάλλουμε τη συνεννόηση. Γι αυτό δεν θα πάψουμε να προβάλλουμε το πλαίσιο της εναλλακτικής μας, προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης που μπορεί να εξασφαλίσει την πολιτική σταθερότητα και την ανασυγκρότηση της χώρας», δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, στη χθεσινή δευτερολογία της που έκλεισε το Ιδρυτικό Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, θέλοντας να ξεκαθαρίσει τη στάση του νέου κόμματος απέναντι στις προσπάθειες προσέγγισης του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας.

Στρέφοντας τα βέλη της τόσο κατά της κυβέρνησης όσο και κατά της αντιπολίτευσης, η κ. Γεννηματά υπενθύμισε πως «οι πλατείες και τα Ζάππεια κάλυψαν τους πραγματικούς υπεύθυνους του εκτροχιασμού της οικονομίας, υπονόμευσαν τις προσπάθειες και κράτησαν την Ελλάδα 8 χρόνια μέσα στην κρίση», τονίζοντας ότι η ακραία πόλωση και ο διχασμό μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων βάζει εκ νέου σε κίνδυνο την εθνική προσπάθεια της χώρας.

Έπειτα, η επικεφαλής του νέου κομματικού φορέα προέταξε 12 + 1 κρίσιμα ζητήματα για την πορεία της χώρας, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, τα οποία θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως ένα πλαίσιο προοδευτικής προγραμματικής συμφωνίας. Ενδεικτικά, μίλησε για «την ανάγκη υιοθέτησης εθνικής γραμμής για την οριστική και ασφαλή έξοδο από την κρίση», μέσω της ελάφρυνσης του χρέους και της μείωσης του στόχου για τα πρωτογενή πλεονάσματα, υποστήριξε «την αλλαγή του παραγωγικού και του αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας» και τάχθηκε υπέρ ενός σταθερού φορολογικού συστήματος. Επιπλέον, τάχθηκε υπέρ της αποτελεσματικής αξιοποίησης του ΕΣΠΑ  και της προστασίας της Α’ κατοικίας, της μετατροπής του υπερταμείου από ταμείο εκχώρησης σε ταμείο αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, της στήριξης και ενίσχυσης της ελληνικής αγροτικής παραγωγής, της αποκομματικοποίησης του κρατικού μηχανισμού, της μεταρρύθμισης του κοινωνικού κράτους, της ενίσχυσης των πολιτικών για την ένταξη των ανέργων, της αναβάθμισης του εκπαιδευτικού συστήματος,  της ενίσχυσης των θεσμών της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου, καθώς και της γενικότερης στήριξης της νέας γενιάς.

Νωρίτερα τέθηκαν σε ψηφοφορία και εγκρίθηκαν με μεγάλη πλειοψηφία η διακήρυξη, το καταστατικό και το πρόγραμμα του νέου φορέα.   Προτάσεις που αφορούν στο πλήρη διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας, στην ποσόστωση κατά 1/3 στα όργανα και τα ψηφοδέλτια των φύλων και επιμέρους λεπτομέρειες για θητεία πρόκειται να διευκρινιστούν τις επόμενες ημέρες.   Επίσης εγκρίθηκε το οργανωτικό σχήμα μεταξύ των οποίων και η σύνθεση της Κ.Ε και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να οριστούν από τα κόμματα που συμμετέχουν στο Κίνημα Αλλαγής τα πρόσωπα που προτείνουν.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ γνωστοποίησε πως μετά τη λήξη του συνεδρίου το Κίνημα Αλλαγής θα τεθεί σε εκλογική ετοιμότητα, τονίζοντας πως η χώρα έχει ήδη εισέλθει στην προεκλογική περίοδο. «Τα σύννεφα πάνω από την χώρα έχουν πυκνώσει, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ αγκομαχεί κάτω από το βάρος των προβλημάτων και των εσωτερικών της αντιθέσεων, πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Ανά πάσα στιγμή», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, η κ. Γεννηματά προανήγγειλε πως το πέρας του συνεδρίου θα ακολουθήσει η οργανωτική ανασυγκρότηση του κόμματος, υπογραμμίζοντας ότι «όλα γίνονται με τη σειρά τους και στην ώρα τους».

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ – ΜΠΕ 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πανναξιακός ΑΟΚ: Κρατάει το βασικό κορμό, μένουν οι Μάκαρης, Προδρόμου, Αρτσάνος, Κρανιάς

Ο Πανναξιακός «χτίζει» πάνω στην εμπειρία και τη σταθερότητα – Τέσσερις βασικοί παίκτες συνεχίζουν για τη νέα σεζόν στη National League 2.

Εντατικοί έλεγχοι πυρασφάλειας στα πλοία με εντολή Κικίλια

Διπλοί ετήσιοι έλεγχοι στα επιβατικά-οχηματαγωγά πλοία που εκτελούν δρομολόγια Ελλάδας–Ιταλίας, με ενίσχυση των μέτρων ενεργητικής και παθητικής πυρασφάλειας.

Η πόλη που νίκησε τα τροχαία – Ένας χρόνος χωρίς θύματα στο Ελσίνκι. Πως τα κατάφεραν

Με στοχευμένα μέτρα και αλλαγή νοοτροπίας, η φινλανδική πρωτεύουσα κατάφερε να μη χάσει καμία ανθρώπινη ζωή στους δρόμους της επί 12 μήνες.

Ιούλιος 2025: Δεύτερος θερμότερος μήνας στη Βόρεια και Στερεά Ελλάδα από το 2010

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, οι παρατεταμένοι καύσωνες και οι υψηλές θερμοκρασίες καθόρισαν τον φετινό Ιούλιο σε πολλές περιοχές της χώρας.

Μυθική “πτήση” Καραλή: Πανελλήνιο ρεκόρ στα 6,08μ., στην ελίτ του παγκόσμιου επί κοντώ (video)

Ο Εμμανουήλ Καραλής έγινε ο 4ος αθλητής στην ιστορία που ξεπερνά τα 6,08 μέτρα στο επί κοντώ – Θρυλικό άλμα μπροστά σε χιλιάδες θεατές στο Πανθεσσαλικό.

Άνδρος – Λειψυδρία: Τέσσερις μονάδες αφαλάτωσης και χρηματοδότηση 190.000 ευρώ

Με σχέδιο άμεσης παρέμβασης, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε συνεργασία με τον Δήμο Άνδρου επιχειρεί να ανακουφίσει το νησί από την οξεία λειψυδρία, μέσα από μονάδες αφαλάτωσης και γεωτρήσεις.

Hellenic Highspeed: Επιχείρηση ανάσυρσης του καταπέλτη με εκσκαφέα στα Κατάπολα

Από το απόγευμα του Σαββάτου παραμένει ακινητοποιημένο το πλοίο – Επιχείρηση ανάσυρσης του καταπέλτη με εκσκαφέα στα Κατάπολα

Beach Party 2025 στον Αμμίτη για καλό σκοπό – Επιστρέφει πιο δυνατό από ποτέ!

Στις 5 Αυγούστου στην Παραλία Αμμίτης – Πολιτιστικοί Σύλλογοι ενώνουν δυνάμεις σε ένα καλοκαιρινό πάρτι με μουσική, φαγητό και φιλανθρωπική διάθεση

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 39 Δήμοι της Ελλάδας λόγω λειψυδρίας, SOS από το Αιγαίο και την Κρήτη

Η Ελλάδα «στεγνώνει»: Δήμοι από το Αιγαίο μέχρι τη Θράκη ζητούν βοήθεια – Η ανεπάρκεια νερού γίνεται καθημερινή απειλή για πολίτες, γεωργία και τουρισμό

Νάντια Σαλτερή: «Ο Μητσοτάκης έχασε τους ψηφοφόρους του Κέντρου – Επιστρέφουμε με αίτημα Προανακριτικής»

Η Τομεάρχης Ισότητας του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη Ν.Δ. για την κάλυψη Βορίδη – Αυγενάκη και κατήγγειλε πολιτική υποκρισία και θεσμικό ευτελισμό.

«Γκαζιά στο χωριό, προσγείωση στον στύλο – Ένα ακόμα crash test στους δρόμους της Νάξου»

Όταν η τουριστική ταχύτητα συναντά την επαρχιακή… στενότητα: Τροχαίο έξω από το Γαλανάδο υπενθυμίζει τι σημαίνει "δρόμοι made in 1965".

Ο Tom Hanks στη Νάξο: Στιγμές απλότητας, χαμόγελα και μια σέλφι στην Απείρανθο

Ο χολιγουντιανός σταρ επισκέφθηκε τη Νάξο την Τετάρτη 30 Ιουλίου, ανακαλύπτοντας τη μαγεία του Σαγκρίου και της Απειράνθου – Ένα γεύμα, μια σέλφι και πολλές όμορφες αναμνήσεις

Νάξος: Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων βάζει “όρια” στην Πορτάρα, τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων βάζει “όρια” στην Πορτάρα – Τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση - Όταν ο σεβασμός δεν είναι αυτονόητος, η προστασία γίνεται μονόδρομος

Κυκλάδες: Γυρίζουν την πλάτη στα «χρυσά» νησιά, “χαμένη” και η Αμοργός, σταθερή η Νάξος

Υψηλές τιμές και οικονομική πίεση στρέφουν Έλληνες και ξένους σε εναλλακτικούς, οικονομικότερους προορισμούς

Hellenic Seaways: Το “HIGHSPEED 4” αντικαθιστά το “HELLENIC HIGHSPEED”, ποιος ο λόγος;

Αλλαγή πλοίου στη γραμμή Πειραιάς – Κυκλάδες – Κατάπολα – Επιστροφή, σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Seaways

Η Κέα λέει «όχι» στην τουριστική υπερβολή, το νησί αντέχει μέχρι 1.000 ακόμη κλίνες

Ο Δήμος Κέας ζητά επίσημη απαγόρευση για τα Σύνθετα Τουριστικά Καταλύματα – Στο τραπέζι το ζήτημα της φέρουσας ικανότητας και της ταυτότητας του νησιού

Πανελλαδικές 2025: «Πνοή» επιτυχίας για τους μαθητές της Νάξου

Μαθητές και μαθήτριες του φροντιστηρίου «ΠΝΟΗ» στη Νάξο διακρίνονται στις Πανελλαδικές εξετάσεις – Πού πέρασαν και τι βαθμούς συγκέντρωσαν

Hellenic Highspeed: Επιχείρηση ανάσυρσης του καταπέλτη με εκσκαφέα στα Κατάπολα

Από το απόγευμα του Σαββάτου παραμένει ακινητοποιημένο το πλοίο – Επιχείρηση ανάσυρσης του καταπέλτη με εκσκαφέα στα Κατάπολα

Τρεις Καπετάνιοι, μία θάλασσα, μία φωτογραφία από τα Κουφονήσια που λέει όσα δεν ειπώθηκαν ποτέ

Μια ξεχωριστή στιγμή στα Κουφονήσια με φόντο το Αιγαίο και την αθόρυβη καθημερινή ηρωικότητα τριών αυθεντικών ναυτικών, που έγιναν συνώνυμα με την ασφάλεια, τη συνέχεια και το φιλότιμο στα νησιά μας.

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Καταργείται ο δεύτερος γύρος, εκλογές τον Νοέμβριο, Νέο όριο το 42% για εκλογή Δημάρχου

Η κυβέρνηση φέρνει ριζικές αλλαγές στον εκλογικό νόμο για δήμους και περιφέρειες – Τέλος ο δεύτερος γύρος, λιγότεροι υποψήφιοι και αλλαγές στη σταυροδοσία.