Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΜ. Μαργαρίτης « Πρόθεση του κου Μαϊτού να απαξιώσει τους εθελοντές των...

Μ. Μαργαρίτης « Πρόθεση του κου Μαϊτού να απαξιώσει τους εθελοντές των εορταστικών εκδηλώσεων»

|

Σκληρή απάντηση και επίθεση σε προσωπικό επίπεδο από τον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κο Μαργαρίτη προς τον επικεφαλής της «Νησιωτικής Πολιτείας» κο Μαϊτό με αφορμή τις όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο «αδικαιολόγητες και συνεχείς συκοφαντίες»

Για κάποιους θα μπορούσε να περάσει στα ψιλά… Για κάποιους όμως άλλους αποτελεί είδηση. Κι αυτό γιατί δεν αποτελεί συχνό φαινόμενο να βλέπουμε ανακοίνωση από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων που να απευθύνεται σχεδόν σε πρώτο πρόσωπο προς τον επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης και να του απαντά με σκληρές εκφράσεις… Είναι κάτι νέο στην πολιτική σκηνή της Νάξου ή απλά η εξαίρεση στον κανόνα; Θα δείξει στο άμεσο μέλλον… Ας δούμε όμως γιατί έχουμε αυτή την κίνηση από τον Δήμαρχο κο Μαργαρίτη…

Πριν από μερικές ημέρες, η «Νησιωτική Πολιτεία» και ο επικεφαλής της κος Μαϊτός είχε αφενός απευθύνει «έντεκα γιατί» που έχουν σχέση όχι μόνο με την καθημερινή λειτουργία του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων αλλά και με τον στόχο, το όραμα που έχουν αλλά και την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και τις ευκαιρίες…  Και με αφορμή την ευχαριστήρια ανακοίνωση από την πλευρά του Δήμου προς τους εθελοντές ή τους συμμετέχοντες των εορταστικών εκδηλώσεων των Αποκριών αλλά την οικειοποίηση των εκδηλώσεων…

Και ήρθε η απάντηση… Που δεν έχει σχέση με τα … έντεκα γιατί, καθότι όπως σημειώνει ο κος Μαργαρίτης « ο Λαός γνωρίζει και αναγνωρίζει… Και ως Δημοτική Αρχή δίνουμε καθημερινά απαντήσεις. Ο κόσμος ξέρει τον σωστό και συνετό τρόπο που διοικούμε και γι αυτό μας εμπιστεύεται και πάλι θα μας εμπιστευτεί». Αλλά στέκεται στην κριτική όσον αφορά τις εκδηλώσεις του αποκριάτικου τριημέρου και όπως τονίζει «αποκαλύπτει την πρόθεσή του να μην πραγματοποιούνται αποκριάτικες εκδηλώσεις στη Χώρα, απαξιώνοντας τους εθελοντές που εργάστηκαν ή συμμετείχαν στα δρώμενα και αγνοώντας τους εκατοντάδες επισκέπτες και θεατές που επέλεξαν να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις αυτές»

Και στη συνέχεια στέκεται και στο θέμα των εμφανίσεων από την Δημοτική Αρχή στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο νησί τονίζοντας «Ας φροντίσει και ο κ. Μαιτός να μετοικήσει από την Αθήνα στη Νάξο, όπως είχε δεσμευθεί προεκλογικά, ώστε να μην απουσιάζει ο ίδιος και οι συνεργάτες του από τα κοινωνικά δρώμενα του τόπου μας».

Ας δούμε αναλυτικά την ανακοίνωση που έχει ως θέμα « Απάντηση στον επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης» και αναφέρει:  

«Αν και δεν συνηθίζουμε να απαντάμε σε καταγγελίες που ως επί το πλείστον έχουν σκοπό μόνο τη λασπολογία, δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς στις αδικαιολόγητες και συνεχείς συκοφαντίες.

Τις τελευταίες ημέρες είδαμε τον κ. Μαϊτό να καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή με τους χείριστους χαρακτηρισμούς. Γνωρίζουμε ότι η πράξη του αυτή αποτελεί το μοναδικό όπλο προβολής του και εξ αποστάσεως παρουσίας του στα ναξιακά δρώμενα, δηλώνοντας έτσι την πολιτική του ύπαρξη. Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης κατέκρινε τις εκδηλώσεις του αποκριάτικου τριημέρου που πραγματοποιήθηκαν στη Χώρα, αποκαλώντας τις μάλιστα στην προσωπική του σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης (Facebook) «κακόγουστα καρναβάλια νοτιοαμερικάνικου τύπου που ευτελίζουν και ισοπεδώνουν τις τοπικές αυτόχθονες λαϊκές παραδόσεις». Προφανώς τον ενόχλησε το γεγονός ότι οι αποκριάτικες εκδηλώσεις είχαν πάψει να πραγματοποιούνται στη Χώρα για περίπου δέκα χρόνια και η παρούσα Δημοτική Αρχή, όχι μόνο τις επανέφερε το 2011, αλλά κατάφερε, σε συνδυασμό με τα τοπικά έθιμα των Κουδουνάτων και των Κορδελάτων, να τις καταστήσει ως θεσμό πανελλήνιας εμβέλειας, προσελκύοντας εκατοντάδες επισκέπτες σε μια «νεκρή» τουριστικά περίοδο.

Με την καταγγελία του αυτή αποκαλύπτει την πρόθεσή του να μην πραγματοποιούνται αποκριάτικες εκδηλώσεις στη Χώρα, απαξιώνοντας τους εθελοντές που εργάστηκαν ή συμμετείχαν στα δρώμενα και αγνοώντας τους εκατοντάδες επισκέπτες και θεατές που επέλεξαν να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις αυτές. Όμως θα πρέπει να ξέρει ο κ. Μαϊτός ότι χάρη στις εκδηλώσεις που έγιναν στη Χώρα, τα Πιθοίγια, οι Λαμπαδηφορίες, το Καρναβάλι, οι Κουδουνάτοι και οι Κορδελάτοι, εφέτος ήρθαν στη Νάξο σχεδόν 3.000 νέοι επισκέπτες, σύμφωνα με στοιχεία του Λιμεναρχείου, τονώνοντας έτσι την τοπική οικονομία και διαφημίζοντας τη Νάξο πανελληνίως στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η τεράστια επιτυχία των Αποκριάτικων εκδηλώσεων, η οποία οφείλεται κατά κύριο λόγο στους εθελοντές, τους οποίους για μια ακόμα φορά ευχαριστούμε και συγχαίρουμε θερμά, και στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων που στήριξε οργανωτικά και οικονομικά τις εκδηλώσεις, ήταν τελικά αυτό που ενόχλησε τον κ. Μαϊτό.

Όσο για τους υπαινιγμούς σχετικά με τη συμμετοχή στις υπόλοιπες κοινωνικές εκδηλώσεις, σας βεβαιώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να συμμετέχουμε στις χαρές και στις λύπες των συνδημοτών μας και σε όλες τις θρησκευτικές και κοινωνικές εκδηλώσεις. Ας φροντίσει και ο κ. Μαιτός να μετοικήσει από την Αθήνα στη Νάξο, όπως είχε δεσμευθεί προεκλογικά, ώστε να μην απουσιάζει ο ίδιος και οι συνεργάτες του από τα κοινωνικά δρώμενα του τόπου μας. Θα πρέπει, επίσης, να γνωρίζει ότι η πολιτική δεν γίνεται εκ του μακρόθεν, μόνο με καταγγελίες και ενστάσεις, στις οποίες επιδίδεται συνεχώς, κωλυσιεργώντας έτσι τις υπηρεσίες και σαμποτάροντας όχι τη Δημοτική Αρχή αλλά την πρόοδο των νησιών μας, οπισθοδρομώντας έτσι την πορεία τους.

Τέλος, ως προς τα 11 ζητήματα που θέτει στο δελτίο τύπου που εξέδωσε, θα πρέπει να γνωρίζει ότι εμείς, ως Δημοτική Αρχή δίνουμε καθημερινά απαντήσεις. Ο κόσμος ξέρει τον σωστό και συνετό τρόπο που διοικούμε και γι αυτό μας εμπιστεύεται και πάλι θα μας εμπιστευτεί.

Ο Λαός γνωρίζει και αναγνωρίζει!»


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Stoiximan AegeanBall Festival 2024: Ανοιξαν οι έγγραφές

Κορυφαία διοργάνωση 3Χ3 με 13 βραβεία σε πολλαπλές κατηγορίες - Το χρονοδιάγραμμα

Σαντορίνη: Η πρώτη άφιξη του “Olympic Champion Jet” άγγιξε το … τέλειο

Το πρώτο δρομολόγιο για το 2024 του "Olympic Champion Jet" είναι γεγονός - Εκτακτη δρομολόγηση αύριο Πρωτομαγιά για Νάξο - Σαντορίνη

Αμοργός: Το Δημαρχείο στα “μπλε” για την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής!

Ο Δήμος Αμοργού φώτισε «μπλε» το Δημαρχείο για την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής!

Νότιο Αιγαίο: Ακόμα ένα βραβείο γαστρονομίας με επίκεντρο το ελαιόλαδο της Ρόδου

Ο φετινός διαγωνισμός δώρων Γαστρονομίας World Food Gift Challenge αναγνωρίζει την προσήλωση στις αρχές της βιωσιμότητας - Ποια ήταν το προτεινόμενα προϊόντα

3+1 λόγοι που οι νέοι σπουδάζουν ψυχολογία σήμερα

Ποιοι είναι οι λόγοι που ωθούν τους νέους για σπουδάσουν φέτος ψυχολογία (!!!)

Η Wolt τώρα διαθέσιμη και στην Πάρο

Η γεωγραφική επέκταση της Wolt συνεχίζεται, με το νησί της Πάρου να αποτελεί το νέο σημείο που εντάσσεται στην ψηφιακή πλατφόρμα.

Πανναξιακός ΑΟ: Πρώτη θέση στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου στη Μήλο (επιδόσεις)

Συγχαρητήρια στην ομάδα στίβου για την 1η θέση στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου

Νάξος: Θα φιλοξενήσει τον Μάιο – μετά από επτά χρόνια- το Πανελλήνιο Νοσηλευτικό Συνέδριο

Ανακοίνωση ενημέρωσης εξέδωσε το Σωματείο Μαζικής Εστίασης "Φιλοξενία" για τη διοργάνωση του 51ου Πανελλήνιου Νοσηλευτικού Συνεδρίου στη Νάξο... Τι ζητάει

Νάξος – Κωμιακή: Επιασαν τη δουλειά και το χωριό άσπρισε ενόψει Αγίου Πάσχα

Μύρισε… άνοιξη στην Κωμιακή και ο ασβέστης έχει πρωταγωνιστικό ρόλο – Ετοιμασίες εν όψει Πάσχα (Photos)

Νάξος – Αναβολή: Οι καιρικές συνθήκες “νίκησαν” το μπάσκετ

Αναβλήθηκε ο αγώνας Πανναξιακός ΑΟΚ - Ηλυσιακός λόγω αδυναμίας έλευσης των διαιτητών - Αύριο (όπως και ο αγώνας Πρωτέας - ΑΠΑΣ Νάξου) η αναμέτρηση την ίδια ώρα στο "Δημ. Περιστεράκης"

Νάξος: Ερχεται η τακτική συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής προβολής και ανάπτυξης

Τακτική Συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης αύριο Παρασκευή - Ποια τα θέματα

Νάξος – ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Απόλυτα επιτυχημένο το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης (photo)

Η VOM ολοκλήρωσε με επιτυχία το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης στη ΛΕ.ΜΟ.Ν Νάξου (photo)

Νάξος – Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος: Πότε ξεκινάει το Πασχαλινό ωράριο καταστημάτων

Το Πασχαλινό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στη Νάξο ανακοίνωσε ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος του νησιού (πίνακας)

Fast Ferries – Πρωτομαγιά: Εμφάνιση στη Νάξο του “Fast Ferries Andros”

Η Fast Ferries ενημερώνει για την κίνηση των πλοίων της κατά την απεργία της Πρωτομαγιάς - ΤΙ θέλει το Fast Ferries Andros στη Νάξο;

Νάξος – ΧΥΤΑ: Υπό έλεγχο και έσβησε η φωτιά

Εσβησε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο ΧΥΤΑ της Νάξου

“Νόσος Νάξος”: Ενεργοποιείται (από Νοσοκομείο Νάξου) η διαδικασία του γονιδιακού ελέγχου

Συνάντηση την περασμένη Δευτέρα (22/04) στο Δημαρχείο Νάξου με σκοπό την ενεργοποίηση της διαδικασίας γονιδιακού ελέγχου για τη "Νόσος Νάξος"

Πανναξιακός ΑΟΚ – Play offs: Ωρα τελικού (15:00) κόντρα στον Ηλυσιακό

Ο Πανναξιακός ΑΟΚ αντιμετωπίζει σήμερα τον Ηλυσιακό για τον 2ο αγώνα των πλέι οφ... (Αφίσα)

Νάξος – Ολυμπιακή Φλόγα: ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗ για τους πολιτικούς νάνους, απρέπεια σε έναν Ναξιώτη Πρωταθλητή

Ο Στράτος Φουτάκογλου γράφει για όσα έγιναν την ημέρα της Λαμπαδηδρομίας στη Νάξο με επίκεντρο τον παραγκωνισμό του Ναξιώτη πρωταθλητή Γιάννη Ξενάκη

Νάξος – “Λαϊκή Συσπείρωση”: Ανακοίνωση για Πρωτομαγιά, καταγγελία για επικείμενη αύξηση δημοτικών τελών

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η "Λαϊκή Συσπείρωση" Νάξου σχετικά με την Πρωτομαγιά - Γιατί καταγγέλλει τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων