Κυριακή, 4 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΠαράξεναΑirbnb τώρα και στη ....κουζίνα (!!!) με το όνομα TastePlease

Αirbnb τώρα και στη ….κουζίνα (!!!) με το όνομα TastePlease

|

Νέα ήθη και έθιμα… Το Airbnb βρίσκει και μία νέα διάσταση, αυτή τη φορά σε επίπεδο …κουζίνας με το TastePlease, σε μία ιδέα που ξεκίνησε επίσημα από τη Δανία το 2017 και έχει ήδη κατακτήσει τον κόσμο .. .

Αν είστε περήφανοι για τις ικανότητές σας στην κουζίνα, αν σας αρέσει να γνωρίζετε νέο κόσμο ή αν βρίσκεστε σε μια μεταβατική φάση της επαγγελματικής σας ζωής, τότε υπάρχει μια νέα μόδα που θα… λατρέψετε. Ηταν τον Μάρτιο του 2017, που ο Δανός σεφ Φρανκ Λατζ ξεκίνησε να δίνει σάρκα και οστά στην ιδέα του, να φέρνει τον κόσμο κοντά μέσω ενός κοινού πάθους, αυτό της μαγειρικής και του φαγητού.

Το TastePlease, που αποτελεί κατ’ ουσίαν την Airbnb του φαγητού, ξεκίνησε από τη Δανία και γρήγορα επεκτάθηκε, ενώ εσχάτως έφτασε στην Ελλάδα. Η νέα αυτή εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα στον καθένα μας να ανοίξει το σπίτι του σε ταξιδιώτες, οι οποίοι με τη σειρά τους έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν σπιτικό φαγητό συντρώγοντας με ντόπιους. Το κόστος για το γεύμα ορίζεται από τον εκάστοτε οικοδεσπότη και καταβάλλεται ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας της εταιρείας.

Μια γρήγορη «βόλτα» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αρκεί για να εντοπίσετε ανάλογα «τραπεζώματα» σε όλη την Αττική. Ωστόσο, οι γνώστες του χώρου επισημαίνουν ότι η «πατρότητα» της ιδέας ανήκει μάλλον στη γαλλική εταιρεία eatwith.com, που δραστηριοποιείται από το 2014 σε περισσότερες από 130 χώρες, όπου επιπλέον οι ντόπιοι διοργανώνουν γαστρονομικά events και tours. Ενδεικτικά, η ανάπτυξη της εταιρείας υπήρξε τέτοια, που ήδη διαθέτει γραφεία στο Παρίσι, το Λονδίνο, τη Βαρκελώνη, το Σαν Φρανσίσκο και στο Τελ Αβίβ.

Η γρήγορη εξέλιξη τέτοιων ιδεών αποδεικνύει περίτρανα την ανάγκη των ταξιδιωτών να βιώνουν αυθεντικές εμπειρίες, αλλά και τη δυναμική της γαστρονομίας.

«Αυτό δημιουργήθηκε για σένα!». Ετσι σκέφτηκαν οι φίλοι του Χάρη Σατυρίδη, δεινού μάγειρα και εγκάρδιου οικοδεσπότη. «Για πολλές δεκαετίες ασχολήθηκα με την αγορά των τροφίμων αλλά και το delicatessen, οπότε όντας και Μικρασιάτης ήταν μοιραίο σχεδόν να αγαπήσω τη μαγειρική», περιγράφει στην «Καθημερινή» ο κ. Σατυρίδης, που έχει ήδη σχεδιάσει ένα «event» με μενού θαλασσινών. «Δεν έχω ποτέ ασχοληθεί επαγγελματικά με τη μαγειρική, αλλά καθώς μαγείρευα συστηματικά, είχα δημιουργήσει ατύπως πολλές κατηγορίες μενού, ενώ καλούσα τακτικά φίλους στο σπίτι για φαγητό». Εξ ου και είχε τοποθετήσει μια μεγάλη τραπεζαρία σε ένα ευάερο και ευήλιο σημείο του σπιτιού.

«Αν η πρότασή μου δεν βρει αρχικά απήχηση σε ξένους ταξιδιώτες, θα καλέσω τους φίλους μου εκείνη την ημέρα και θα τους ετοιμάσω κάτι που αγαπούν πολύ: πάπια με δαμάσκηνα, που έχει “σβήσει” σε ουίσκι…». Εξυπακούεται ότι στο TastePlease, όπως αντίστοιχα σε όλες τις διαδικτυακές υπηρεσίες, οι μάγειροι-οικοδεσπότες θα αξιολογούνται. «Δεδομένου ότι στην Ελλάδα το airbnb ανθεί, αναμένουμε κάτι ανάλογο και με το TastePlease», σχολιάζει παράγοντας της αγοράς, «εν προκειμένω, η προσφερόμενη υπηρεσία είναι λιγότερο απαιτητική, καθώς στην Ελλάδα μαγειρεύουμε καθημερινά συχνότερα αλλά και ποιοτικότερα απ’ ό,τι άλλοι λαοί».


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – 2ο Γυμνάσιο: Οι μαθητές της Γ1 μυήθηκαν στα μυστικά της ζαχαροπλαστικής

Μαθητές και μαθήτριες του 2ου Γυμνασίου Νάξου έζησαν μια βιωματική εμπειρία μάθησης στο εστιατόριο “Δουκάτο”, μαθαίνοντας με τη βοήθεια δύο σεφ πώς η καρυδόπιτα γίνεται μάθημα συνεργασίας, δημιουργίας και χαράς

Αμερική – 100 μέρες Τραμπ: Η Νέα Υόρκη καθρέπτης των αλλαγών (μέρος 2ο)

Μία Ελληνίδα στην Νέα Υόρκη μας μεταφέρει τις σκέψεις της με αφορμή τις 100 πρώτες ημέρες παρουσίας του Τραμπ στο τιμόνι της Αμερικανικής ηγεσίας ( μέρος 2ο)

Π. Κουντούρης: “Οσοι ζουν στα νησιά καταλαβαίνουν την αγωνία των πλοιάρχων να δέσει το πλοίο” (video)

Κάθε προσέγγιση στα λιμάνια των Κυκλάδων είναι μια μάχη με τον καιρό και την ευθύνη – πίσω από κάθε επιτυχημένο δρομολόγιο, κρύβεται ανθρώπινη αγωνία και επαγγελματισμός - Ο Παναγιώτης Κουντούρης από τη Σίκινο μεταφέρει την αγωνία (video)

Σαντορίνη: Ξεκινά και φέτος τις δραστηριότητές του ο Ναυτικός Όμιλος

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών. Καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 9:00 έως και τις 14:00.

Ιατρικός Σύλλογος Κυκλάδων – «Ο μικρός Ερμής»: Ένα μοναδικό εκπαιδευτικό φεστιβάλ για γονείς και παιδιά

Η Ερμούπολη της Σύρου, γνωστή για την ιστορία της και την φιλοξενία της, θα φιλοξενήσει αυτό το μοναδικό φεστιβάλ της παιδιατρικής

Οι “Κυκλαδίτισσες” θα εγκαινιάσουν το ανακαινισμένο Αρχαιολογικό Μουσείο Θήρας (video)

Η έκθεση «Κυκλαδίτισσες: Άγνωστες ιστορίες γυναικών των Κυκλάδων», περιγράφει την ιστορία, μέσα από τα μάτια των γυναικών των Κυκλάδων, από την αρχαιότητα μέχρι και τον 19ο αιώνα.

Νάξος: Μία εικόνα που προκαλεί δέος, πραγματικότητα ή όχι;

Ένα βιομηχανικής κλίμακας έργο απειλεί το φυσικό, πολιτιστικό και κοινωνικό κεφάλαιο της Νάξου και των Κυκλάδων, με επιπτώσεις που ξεπερνούν την ενεργειακή "ανάπτυξη" - Δύο ομιλίες σήμερα και αύριο. Που; Πότε;

Premier League: Κίνητρο και θέληση από τη Τσέλσι που ποντάρει και στην έδρα

Τσέλσι - Λίβερπουλ: Ακραία θέληση για τα «άστρα» στο 2.10! - Γιατί είναι φαβορί η Τσέλσι απέναντι στην πρωταθλήτρια Λίβερπουλ

Β. Φλεριανός: Ξεκινά το έργο που περίμενε μια ολόκληρη γενιά

Με χρηματοδότηση 2,28 εκατομμυρίων ευρώ, η Νάξος αποκτά επιτέλους το ενιαίο Αθλητικό Κέντρο που αξίζει στους αθλητές, τους συλλόγους και τη νεολαία της - Η τοποθέτηση του Βασίλη Φλεριανού

Πρόταση Ημέρας: Αρνί ρολό με σέσκουλα και μανιτάρια

Ο "γαστρονόμος" προτείνει ένα πιάτο όπου "ένα ένδοξο ρολό αρνιού με πλούσια, αρωματική σάλτσα, που την τρως με το κουτάλι"

Νάξος – Κινητοποίηση στη ΔΟΥ: Διαμαρτυρία επαγγελματιών για το ψηφιακό πελατολόγιο (video)

Επιχειρηματίες και επαγγελματίες από τη Νάξο διαμαρτύρονται για ένα μέτρο που χαρακτηρίζουν άδικο και ανεφάρμοστο – «Επιβαρύνει αδικαιολόγητα τις μικρές επιχειρήσεις», δηλώνει ο Κ. Φαρκώνας.

Κίνηση για τη Προστασία των Νησίδων – Νάξος: “Όχι στη θυσία της Δονούσας”, έρχονται ενημερωτικές συναντήσεις

Δύο εκδηλώσεις στη Νάξο για την απειλή που συνιστούν τα πλωτά αιολικά στη Δονούσα και οι νέες ανεμογεννήτριες στο Αιγαίο - Πότε και Που ;

Blue Star Naxos: Ο Cpt Πολυχρόνης Ραπτάκης μιλά για τη ζωή στη θάλασσα και τις δυσκολίες της ακτοπλοΐας (video)

Ο cpt Πολυχρόνης Ραπτάκης άνοιξε την καρδιά του στην κάμερα της ΕΡΤ3, περιγράφοντας τη μοναξιά του ναυτικού και τα προβλήματα των λιμενικών υποδομών. (video)

Κουφονήσι: Μπαίνει νέο πλοίο; από 3 Ιουνίου το πρωινό δρομολόγιο του Blue Star Naxos

Ενημέρωση από τον ΣΤΕΚ για τις φετινές συνδέσεις, τις ανησυχίες των επαγγελματιών και τις επερχόμενες ανακοινώσεις της Hellenic Seaways – Blue Star Ferries σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Κουφονησίου

Blue Star Ferries: Τροποποίηση δρομολογίων σε πλοία προς Βόρειο Αιγαίο και Δωδεκάνησα

Με την ένταξη των ανέμων να αγγίζει και τα 9 μποφόρ έχουμε τροποποίηση δρομολογίων από τον Πειραιά προς Δωδεκάνησα και Βόρειο Αιγαίο

Μ. Καπίρης: Ως “Κλοπή” χαρακτηρίζει το ΠΔ που απαγορεύει την οικοδόμηση σε μικρούς οικισμούς

Σφοδρή αντίδραση από τον περιφερειακό Σύμβουλο Μιχάλη Καπίρη για το ΠΔ που "παγώνει" την οικοδόμηση σε οικόπεδα ακόμα και εντός νόμιμων οικισμών κάτω των 2.000 κατοίκων

Τάβλι – 11ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα: Ο Παναγιώτης “Βράχος” Σορώκος νέος πρωταθλητής!

Το κονκλάβιο στο Βατικανό μπορεί να περιμένει – στη Νάξο έχουμε νέο βασιλιά του τάβλι και το όνομά του γράφτηκε με ζάρια και μαεστρία!

Νάξος: Ο Προφήτης Ηλίας “ζητά βοήθεια” – Ένα μνημείο κινδυνεύει να σωπάσει

Ο ιστορικός ναός στην Παλιά Χώρα στέκει πληγωμένος από τον χρόνο και τη σιωπή, καθώς οι προσπάθειες αποκατάστασής του παραμένουν στάσιμες για πάνω από μία δεκαετία.

Golden Star Ferries: Ανεκτέλεστο και το απογευματινό δρομολόγιο του “Ανδρος Κουίν”

Στο λιμάνι της Ραφήνας θα παραμείνει σήμερα το "Ανδρος Κουίν" όπως ανακοίνωσε η Golden Star Ferries λόγω καιρικών συνθηκών

Διήμερο Πολιτισμού στη Νάξο με τα “Αξοπατήματα” και το 5ο Γυμνάσιο Κοζάνης

Η μουσική, ο χορός και τα έθιμα ενώνουν Κοζάνη και Νάξο σε ένα γιορτινό διήμερο πολιτιστικών ανταμωμάτων