Σάββατο, 12 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΠανναξιακός ΑΟ: "Αέρας" η Μπελιμπασάκη και με ρεκόρ στον ημιτελικό των 400...

Πανναξιακός ΑΟ: “Αέρας” η Μπελιμπασάκη και με ρεκόρ στον ημιτελικό των 400 μ.

|

Απίστευτη η Μαρία Μπελιμπασάκη του Πανναξιακού ΑΟ με ατομικό ρεκόρ προκρίθηκε στον ημιτελικό των 400 μέτρων τερματίζοντας στη 2η θέση της σειράς της στα προημιτελικά του Παγκοσμίου  Πρωταθλήματος που διεξάγεται στο Μπέρμπιγχαμ – Δείτε το βίντεο 

Και η Μπελιμπασάκη απλά πετάει… Το πλάνο που είχε σχεδιάσει από την Ελλάδα κατάφερε να υλοποιήσει η αθλήτρια του Πανναξιακού ΑΟ Μαρία Μπελιμπασάκη στον προκριματικό των 400 μ. στην δεύτερη ημέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο Μπέρμιχγαμ. Η κρητική αθλήτρια τερμάτισε δεύτερη στην πρώτη προκριματική σειρά των 400 μ. με 52.27 και πήρε την απευθείας πρόκριση για τον βραδινό ημιτελικό. Και μάλιστα έκανε και ατομικό ρεκόρ (!!!)

Η αθλήτρια του Κώστα Ηλία επέλεξε να δώσει ρυθμό στην κούρσα, καθώς πέρασε πρώτη τα 200 μ. σε 24.18 – ακριβώς δηλαδή όπως το είχε σχεδιάσει – και τελικά έχασε μόνο από την κορυφαία αθλήτρια φέτος στον κόσμο Κόρτνει Οκόλο, που τερμάτισε σε 51.54. Και την κούρσα μπορείτε να την πρακολουθήσετε στο βίντεο που ακολουθεί… 

Πλέον η Μπελιμπασάκη σκέφτεται τον βραδινό ημιτελικό και την κούρσα που θα της δώσει ακόμη και την πρόκριση στον μεγάλο τελικό καθότι εμφανίζεται να είναι σε καταπληκτική κατάσταση…  Η Μπελιμπασάκη είχε ατομικό ρεκόρ 52.28, από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

ΚΑΛΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗ

Την πρώτη της συμμετοχή σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα βίωσε σήμερα η Ραφαέλα Σπανουδάκη, στη δεύτερη ημέρα της διοργάνωσης στο Μπέρμιγχαμ. Η πρωταθλήτρια των σπριντ τερμάτισε στην έκτη θέση της έκτης προκριματικής σειράς σε 7.40 και έτσι ολοκλήρωσε νωρίτερα απ΄ότι θα ήθελε την παρουσία της στη διοργάνωση. Η αθλήτρια μας άργησε να φύγει από τον βατήρα και αυτό είχε ως συνέπεια να μείνει λίγο πίσω και στη συνέχεια να μην μπορέσει να ανακτήσει το χαμένο έδαφος.

Η Σπανουδάκη έχει την ευκαιρία πλέον να προετοιμαστεί για τον ανοιχτό και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου. Την καλύτερη επίδοση του προκριματικού σημείωσε η Καρόλ Ζαχί (Γαλλία) με 7.10, επίδοση που αποτελεί ατομικό της ρεκόρ. Η Μαουρί Αουρέ (Ισημερινός) είναι ένα από τα φαβορί για μετάλλιο και το έδειξε με το 7.12, ενώ πιο χαλαρά επέλεξαν να πάνε οι άλλες υποψήφιες για το βάθρο Ταλού (7.17), Σίπερς (7.19) και Τόμσον (7.20).

Η Σπανουδάκη με 7.40 έμεινε στην 35η θέση της συνολικής κατάταξης. Η εξάδα των καλύτερων επιδόσεων, που έδωσε πρόκριση για τον ημιτελικό των 60 μ., έκλεισε στα 7.31

Με πληροφορίες από την επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Αλ. Φραντζέσκος: Οι Κούροι των Μελάνων πρέπει να μείνουν: Η ιστορία δεν ξεριζώνεται

Η αυθεντικότητα, η βιωματική εμπειρία και η πολιτισμική συνέχεια κινδυνεύουν όταν αποκόβουμε τα μνημεία από τον τόπο τους. Οι Κούροι των Μελάνων ανήκουν εκεί όπου γεννήθηκαν – στο φως, στη μνήμη και στο τοπίο της Νάξου.

Κλείνουν τέσσερα σχολεία στις Κυκλάδες, «καμπανάκι» για την εγκατάλειψη των νησιών

Ένα Δημοτικό και τρία Νηπιαγωγεία κατεβάζουν ρολά σε Νάξο και Κέα για το σχολικό έτος 2025-2026 λόγω έλλειψης μαθητών – Τι προβλέπει η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας.

Μια “πράσινη” ζωή ξεκινά στη Νάξο, πρώτη φωλιά Chelonia mydas στις Κυκλάδες!

Ιστορική στιγμή στον Απόλλωνα – Η πράσινη θαλάσσια χελώνα φωλεοποίησε για πρώτη φορά στη Νάξο, προκαλώντας συγκίνηση, δέος και ευθύνη για το μέλλον.

«Ναξιακά» 2025 – Τιμητικός 14ος τόμος αφιερωμένος στον Στέφανο Εμμ. Ψαρρά

Η Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων τιμά τον φιλόλογο, ιστορικό και ποιητή Στέφανο Ψαρρά με έναν αναμνηστικό τόμο γεμάτο συγκίνηση, λόγο και μνήμη

Καλοκαίρι στη Νάξο και τις Μικρές Κυκλάδες: Πολιτισμός, παράδοση και φως σε κάθε γωνιά

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων παρουσιάζει ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων για το καλοκαίρι 2025, με συναυλίες, θεατρικά δρώμενα, φεστιβάλ, αφιερώματα και πολιτιστικές δράσεις σε όλα τα νησιά του δήμου.

Νάξος – Αστυνομικό Τμήμα: Σύλληψη 34χρονου για διακίνηση ναρκωτικών και παράνομη διαμονή

Εντοπίστηκε με κοκαΐνη, κεταμίνη, MDMA και κάνναβη – Κατασχέθηκε και πλαστό διαβατήριο

Βρούτσης: Επίσκεψη στη Νάξο για τις εορταστικές εκδηλώσεις του Αγίου Νικοδήμου

Ο Αν. Υπουργός Αθλητισμού θα εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για τον Πολιούχο της Νάξου – Επαφές με φορείς και πολίτες

Νάξος – Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου: Ομόφωνη αντίθεση στη μεταφορά των Κούρων (video)

Συζήτηση για τη γνωμοδότηση του ΚΑΣ με θέμα τη συντήρηση και προστασία των αρχαϊκών Κούρων – Σαφές μήνυμα από τον Δήμο, τους φορείς και την τοπική κοινωνία υπέρ της παραμονής τους στον φυσικό τους χώρο.

Νάξος εκτός σεζόν: Όταν ο τουρισμός φεύγει και τα βράδια γεμίζουν με ησυχία

Καθώς οι τουρίστες φεύγουν, η Νάξος επιστρέφει στον δικό της ρυθμό. Οι δρόμοι αδειάζουν, τα φώτα χαμηλώνουν και το νησί ξαναβρίσκει τη φωνή της σιωπής.

Euro Γυναικών: Τελευταία πράξη με combo αξίας στο Πολωνία – Δανία

Η Δανία αποχαιρετά τη διοργάνωση με στόχο τη νίκη – Combo επιλογή στο 2 & Over 2,5 για ποντάρισμα με απόδοση διπλασιασμού

Τζεφ Μπέζος: After wedding party στη Νάξο με την Λόρεν Σάντσεζ, η «έξυπνη» αγάπη του για το νησί

Μετά τον χλιδάτο γάμο των 48 εκατομμυρίων στη Βενετία, ο ιδρυτής της Amazon και η εκρηκτική σύζυγός του επιλέγουν τη Νάξο για το after wedding ταξίδι τους, επιβεβαιώνοντας την ιδιαίτερη σχέση του δισεκατομμυριούχου με το νησί και τα φιλόδοξα σχέδιά του για το «smart island» των Κυκλάδων.

Aperto – Cucina Italiana: Η αυθεντική ιταλική εμπειρία ήρθε στη Νάξο με την υπογραφή του κορυφαίου pizzaiolo Νίκου Σωτηρόπουλου

Ένα νέο γαστρονομικό σημείο στην καρδιά της Νάξου που ενώνει την ιταλική φινέτσα με τη δημιουργικότητα του Έλληνα pizzaiolo που διακρίθηκε δύο φορές ως ο καλύτερος της χώρας και στους 50 κορυφαίους της Ευρώπης.

Κατ’ Οίκον Νοσηλευτική Φροντίδα στη Νάξο από τη Φραντζέσκα Λαγογιάννη

Με επιστημονική γνώση, σεβασμό και ολιστική προσέγγιση, η Φραντζέσκα Λαγογιάννη προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες νοσηλείας στο σπίτι, σε όλη τη Νάξο.

Εκρηκτική αύξηση επιβατών στο λιμάνι Νάξου τον Ιούνιο (πίνακας)

Οι αριθμοί αυξάνονται, οι υποδομές όμως όχι. Η Νάξος «ασφυκτιά» και χρειάζεται λύση τώρα.

Νάξος – Κατερίνα Καινούργιου: Ρομαντικό ηλιοβασίλεμα και η ξακουστή πατάτα στο τραπέζι της

Η παρουσιάστρια περνά τις διακοπές της στο νησί των Κυκλάδων με τον Παναγιώτη Κουτσουμπή, απολαμβάνοντας τα τοπικά εδέσματα, τη γαλήνη του τοπίου και τις συγκινήσεις μετά το φινάλε της σεζόν.

Αποκαλύφθηκε σκάνδαλο 40 εκατ. ευρώ στο μεταφορικό ισοδύναμο, έγκαιρη παρέμβαση Παππά έσωσε το Δημόσιο

Χάρη σε διοικητικούς ελέγχους και αποφασιστικές κινήσεις, απετράπη καταβολή δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε ύποπτες αιτήσεις επιχειρήσεων – Η συντριπτική πλειονότητα από την Κρήτη

Blackout στη Χώρα Νάξου τα πρώτα λεπτά της Κυριακής, αντιδράσεις επιχειρηματιών

Στο σκοτάδι για μισή ώρα το κέντρο της τουριστικής ζωής – Αυξάνονται τα παράπονα επαγγελματιών

Σέριφος: 87χρονη ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της από την παραλία Συκαμιά

Η άτυχη γυναίκα διακομίστηκε στο Πολυδύναμο Ιατρείο του νησιού, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της – Προανάκριση από το Λιμεναρχείο

Γιάννης Πάριος: Το θαλασσινό του ταξίδι με 16 τραγούδια-ανάσα Ελλάδας και καρδιάς (video)

Ο αγαπημένος ερμηνευτής παρουσίασε το νέο του άλμπουμ «Τα Θαλασσινά του Πάριου» με ένα αξέχαστο νησιώτικο γλέντι στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, με αναφορές στον πατέρα του, την καταγωγή του και τις ρίζες της μουσικής του πορείας.

Νάξος – Η Πηγή του Ακεψιμά: Το νερό που “μίλησε” στην ιστορία του νησιού

Ένα ταξίδι στο Φυλλαδάκι, στην ξεχασμένη πέτρινη πηγή του Αγίου Ακεψιμά, μέσα από τη μαρτυρία του Αντώνη Σαλτερή και την ευαισθησία του Γιώργου Καρνέζη.