Τρίτη, 3 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΚοινωνίαΠΝΑΙ: Ερχεται διαγωνισμός για τον ανάδοχο του έργου «Δίκτυα Αποχέτευσης Κορρησίας και...

ΠΝΑΙ: Ερχεται διαγωνισμός για τον ανάδοχο του έργου «Δίκτυα Αποχέτευσης Κορρησίας και Βουρκαρίου, Δήμου Κέας»

|

Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. προκηρύσσει διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου του έργου «Δίκτυα Αποχέτευσης Κορρησίας και Βουρκαρίου, Δήμου Κέας» (συνολικού προϋπολογισμού 1.436.000 ευρώ)

Πριν από μερικές ημέρες δόθηκε στη δημοσιότητα η έγκριση της διακήρυξης και της διαδικασίας με την οποία θα προκηρυχθεί το έργο “Δίκτυα Αποχέτευσης Κορρησίας και Βουρκαρίου, Δήμου Κέας”. Εργο ιδιαίτερα σημαντικό για τη βελτίωση του περιβάλλοντος για το νησί των Δυτικών Κυκλάδων από τη στιγμή που περνάει στη φάση της υλοποίησης. Εργο που αποτελεί τμήμα της Πράξης «Δίκτυα Αποχέτευσης και Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας και Διάθεσης Λυμάτων Δήμου Κέας», συνολικού προϋπολογισμού 6.393.347,03 ευρώ.

Και σήμερα είχαμε μία ακόμη εξέλιξη… Με απόφαση του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου, η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, προκηρύσσει διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου του έργου “Δίκτυα Αποχέτευσης Κορρησίας και Βουρκαρίου, Δήμου Κέας”, συνολικού προϋπολογισμού 1.436.000 ευρώ.

Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο υποδομής, που αναβαθμίζει το περιβάλλον, προστατεύει το οικοσύστημα και βελτιώνει τις παρεχόμενες υπηρεσίες για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού. Με απόφαση του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου, έχει ενταχθεί στο  Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020, με συγχρηματοδότηση από το Ταμείο Συνοχής. Το έργο υλοποιείται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μετά την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης με τον Δήμο Κέας.

Το έργο περιλαμβάνει το εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων του οικισμού Κορρησίας, ενώ θα γίνουν παρεμβάσεις στα δίκτυα μεταφοράς των λυμάτων των οικισμών Βουρκαρίου και Γυαλισκαρίου. Περιλαμβάνεται επίσης η κατασκευή δύο προκατασκευασμένων αντλιοστασίων για τη μεταφορά των λυμάτων στην εγκατάσταση επεξεργασίας που χωροθετείται πλησίον του λιμανιού της Κέας.

Ο ηλεκτρονικός φάκελος προσφοράς των διαγωνιζομένων θα υποβληθεί μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων.  Καταληκτική ημερομηνία για την ηλεκτρονική υποβολή των προσφορών είναι η 23η Απριλίου 2018.

Η αποσφράγιση των προσφορών θα πραγματοποιηθεί την 27η Απριλίου 2018

Να αναφέρουμε τέλος ότι το συνολικό έργο (όπως αναφέραμε έχει προϋπολογισμό άνω των 6 εκατομμυρίων ευρώ) αφορά στην κατασκευή των έργων συλλογής μεταφοράς, επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων των οικισμών Κορησσίας και Βουρκαρίου και σε μεταγενέστερη φάση,  των οικισμών Ιουλίδας και Μυλοποτάμου, αφού ο συλλεκτήριος αγωγός έχει σχεδιαστεί για να δεχθεί την παροχή αυτών. Επίσης θα κατασκευαστεί μια σύγχρονη μονάδα επεξεργασίας λυμάτων, που θα καλύπτει τις ανάγκες των κυριότερων οικισμών του νησιού της Κέας.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Δωδεκάνησα – Ρόδος: Ισχυρός Σεισμός 5.8 R τα ξημερώματα

Εστάλη μήνυμα του 112 στους κατοίκους της Ρόδου - Αισθητός και σε πολλές περιοχές της Τουρκίας, αλλά και στην Κρήτη - «Δεν θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στην επιφάνεια, δεν θα υπάρξει τσουνάμι», δήλωσε ο Λέκκας

Βρούτσης: “Θα περιμένω Αγγελόπουλους – Γιαννακόπουλο στο γραφείο μου έως τις 3 το μεσημέρι”

Βρούτσης για τη συνάντηση με Γιαννακόπουλο και Αγγελόπουλους: Θα τους περιμένω ως τις 15:00, αν δεν έρθουν θα διακοπεί οριστικά το πρωτάθλημα

Αθλητικά έργα στη Νάξο: Σε τροχιά υλοποίησης αναβαθμίσεις ύψους 4,2 εκατ. ευρώ

Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Νίκος Πολυκρέτης παρουσιάζει τις παρεμβάσεις για ασφαλείς και σύγχρονες υποδομές που αναβαθμίζουν την αθλητική ζωή του νησιού

Νάξος: Εξειδικευμένοι γιατροί στο “Naxos Medical”, το πρόγραμμα του Ιουνίου (πίνακας)

Το Naxos Medical ανακοινώνει τις ημερομηνίες επισκέψεων από κορυφαίους ειδικούς για τον Ιούνιο – Πρόληψη, φροντίδα και υγεία χωρίς μετακινήσεις

Όθων Ξενικουδάκης: Ο γιατρός με την ψυχή ζωγράφου από τη Νάξο

Με καταγωγή από τις Τρίποδες (Βίβλο_ της Νάξου, ο ζωγράφος και οδοντίατρος που ζει και δημιουργεί στη Νίκαια, διατηρεί άσβεστη τη φλόγα της τέχνης για πάνω από τέσσερις δεκαετίες

Basket League: Αναβάλλεται ο 3ος τελικός του πρωταθλήματος

Οι ιδιοκτήτες των δύο ΚΑΕ καλούνται στο υπουργείο Αθλητισμού την Τετάρτη για δεσμεύσεις ότι θα μπει τέλος σε αυτή την κατάσταση – «Σε διαφορετική περίπτωση, το πρωτάθλημα θα διακοπεί οριστικά».

Στη Νάξο το νέο ερευνητικό έργο του ΕΜΠ για τη διαχείριση των όμβριων υδάτων

Με τη χρηματοδότηση του Horizon και σε συνεργασία με τον Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, ξεκινά πιλοτική εφαρμογή τεχνολογιών για την ενίσχυση της υδατικής επάρκειας

Γ. Πολυχρονάκος: “Να βγάλουμε τους νησιωτικούς δήμους από το σημερινό αδιέξοδο”

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, παρουσίασε προτάσεις και δεσμεύσεις για την αυτοδιοίκηση και την περιφερειακή ανάπτυξη

Κ. Μονογυιού: 40.000.000 € για την αποπληρωμή του Μεταφορικού Ισοδύναμου – Ουσιαστική στήριξη στους νησιώτες μας

Κατά το έτος 2024, καταβλήθηκε συνολικά το ποσό των 68.000.000 ευρώ για όλες τις μορφές του Μεταφορικού Ισοδύναμου

Αναβάθμιση των σχολικών υποδομών στη Σαντορίνη: Τρία σχολεία στο πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου»

Ο Δήμος Θήρας επενδύει σε σύγχρονες εκπαιδευτικές συνθήκες με έργα συντήρησης, αναβάθμισης και συνεργασία με την κεντρική πολιτεία

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Πάρος: «Κλείνουμε πριν μας κλείσουν», η εστίαση σε απεργία στις 5 Ιουνίου

Σε συμβολικό λουκέτο προχωρούν οι παραλιακές επιχειρήσεις του νησιού – Αντίδραση απέναντι σε τιμωρητικές πολιτικές και κρατική απουσία - Το σχόλιο του Γιάννη Παπαδόπουλου

Νάξος: Έτοιμος ο νέος δρόμος που ενώνει Αγιο Προκόπιο με Κάπαρες (Πλάκα – Αγία Αννα)

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο νέος οδικός άξονας που συνδέει τον Άγιο Προκόπιο με τις Κάπαρες, μειώνοντας τον χρόνο διαδρομής και αυξάνοντας την οδική ασφάλεια – Ευχαριστίες από τον πρόεδρο της κοινότητας Αγίου Αρσενίου

Κυκλάδες – Blue Star Ferries: Ξεκινούν τα θερινά δρομολόγια του “Blue Star 1”, πρωινό το “Blue Star Naxos”

Από την Κυριακή 1 Ιουνίου, το "Blue Star 1" αναλαμβάνει τη βραδινή αναχώρηση από Πειραιά, ενώ από Δευτέρα 2 Ιουνίου, το "Blue Star Naxos" ξεκινάει τα καθημερινά πρωινά του δρομολόγια προς Πάρο, Νάξο, Μικρές Κυκλάδες, Αμοργό και Αστυπάλαια.

Νάξος: Αναβολή στη συζήτηση για τις θερινές οικοδομικές εργασίες, παράταση διαβούλευσης έως 10 Ιουνίου

Δεν θα ισχύσει από φέτος η ρύθμιση για περιορισμούς στις κατασκευαστικές δραστηριότητες. Συνάντηση διαβούλευσης με οικοδόμους και νέα προθεσμία για προτάσεις.

Νάξος – Σύλλογος Μηχανικών: “Όχι σε οριζόντιους περιορισμούς, Ναι, σε στοχευμένο πλαίσιο για τις θερινές οικοδομικές εργασίες”

Ο Σύλλογος εκφράζει έντονο προβληματισμό για την αιφνιδιαστική πρόθεση του Δήμου να επιβάλει οριζόντιους περιορισμούς, χωρίς επαρκή διαβούλευση – Προτείνει στοχευμένο και ρεαλιστικό πλαίσιο που προστατεύει τόσο τον τουρισμό όσο και τον κατασκευαστικό κλάδο.

“Να βουίξει το Αιγαίο”: Το νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου γεμίζει νησιώτικο ρυθμό το καλοκαίρι μας (video)

Θάλασσα, μελωδία και χορός ενώνονται στο νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου που υπόσχεται να μας ταξιδέψει στα γαλανά νερά του Αιγαίου.

Νάξος – Αεροδρόμιο: Πραγματοποιήθηκε νυχτερινή αεροδιακομιδή με τα νέα φορητά φώτα

Ένα 24ωρο μετά την τοποθέτηση του προσωρινού φωτισμού, το νησί απέκτησε ξανά τη δυνατότητα νυχτερινής αερομεταφοράς ασθενών με ελικόπτερα AW-109

«Αχ πανάθεμά σε Αθήνα»: Ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος τραγουδά για τα νησιά και τη νοσταλγία (video)

Μια νέα νησιώτικη μελωδία-ύμνος από τον μετρ του Αιγαίου, με τη συμμετοχή της οικογένειας Κονιτοπούλου (video)

Νάξος: Δυναμική παρέμβαση εργαζομένων και αναβολή της συζήτησης για απαγόρευση οικοδομικών εργασιών το καλοκαίρι

Μετά από κινητοποίηση της Επιτροπής Εργαζομένων στις Κατασκευές, η Δημοτική Αρχή Νάξου υποχρεώθηκε να αποσύρει το θέμα από το Δημοτικό Συμβούλιο