Τετάρτη, 2 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΠανναξιακός ΑΟΝ: Θα τριτώσει το καλό με τον Αρη έχοντας θέα την...

Πανναξιακός ΑΟΝ: Θα τριτώσει το καλό με τον Αρη έχοντας θέα την τετράδα;

|

Ο Πανναξιακός ΑΟΝ είναι αήττητος το 2018 (τρεις σερί νίκες) στο πρωτάθλημα της Volleyleague και σήμερα (10/02, 18:00) κόντρα στον Άρη Θεσσαλονίκης ζητάει τη νίκη που θα τον βάλει για τα καλά στο παιχνίδι της 4αδας – Τι δηλώνουν οι δύο προπονητές

Και τώρα οι δύο τους… Και μάλιστα με απόσταση δέκα ημερών από την προηγούμενη αναμέτρησή τους… Πανναξιακός – Άρης στο πιο σημαντικό παιχνίδι της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Volleyleague και σε ένα παιχνίδι κλειδί για την πορεία των δύο ομάδων με δεδομένο ότι τους χωρίζουν τρεις βαθμοί αμφότεροι έχουν ως στόχο την παρουσία τους στο φάιναλ φορ. Μάλιστα, από το 2015, τον Οκτώβριο όταν αναμετρήθηκαν για πρώτη φορά στη Νάξο στα πλαίσια του τουρνουά «Μαρία Μπεμπέτσου – Τζανίνη» έχουν μία ιδιαίτερη σχέση με αρκετή γκρίνια…

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή… Ο Άρης έχει το προβάδισμα με 3 βαθμούς, κέρδισε στον πρώτο γύρο τον Πανναξιακό με 3 – 1 σετ και ξέρει ότι εάν φύγει αύριο το πρωί από το νησί της Νάξου έστω και με έναν βαθμό στις αποσκευές του είναι φαβορί για την παρθενική του συμμετοχή σε φάιναλ φορ… Βέβαια, στην Νάξο δεν κερδίζει. Ούτε σε φιλικό (3-1 τον Οκτώβριο του 2015), ούτε στο Κύπελλο (3-1 πριν από δέκα μέρες για τη φάση των «16») ούτε και στο πρωτάθλημα (δύο ήττες με 3-2 και 3-1 αντίστοιχα στις προηγούμενες δύο επισκέψεις). Απολογισμός; Τέσσερις ήττες, ένας αποκλεισμός και ένας βαθμός στο τσεπάκι. Είναι αρκετός; Η ομάδα του Γιάννη Τσαϊρέλη έχει έρθει στη Νάξο από την Παρασκευή (09/02), δεν θα αγωνιστεί η πρώην αθλήτρια του Πανναξιακού Ειρήνη Κελεσίδου και έχει ως πλεονέκτημα το γεγονός ότι έχει τρεις διαδοχικές νίκες στο …δρόμο. Από την ήττα στον Εύοσμο από τον Αίαντα… Μειονέκτημα; Ότι έχει να αγωνιστεί από τις 27 Ιανουαρίου καθότι ο προηγούμενος αντίπαλος ήταν ο Ηρακλής Κηφισιάς που έχει πέσει κατηγορία… Και όπως δηλώνει  ο τεχνικός του Άρη κος Τσαϊρέλης «Πριν 10 ημέρες παίξαμε με τον Πανναξιακό για το Κύπελλο και τώρα για το πρωτάθλημα, ο αγώνας θα είναι τελείως διαφορετικός. Η ομάδα που θα πάρει τους βαθμούς της νίκης θα πάρει και το πλεονέκτημα για την τετράδα».

Από τη πλευρά του ο Πανναξιακός συνεχίζει να αποδεικνύει ότι είναι ομάδα του …χειμώνα. Εντός του 2018 δεν έχει ήττα (3 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια) μάλιστα, η τελευταία του νίκη στη Σαντορίνη επί του ΑΟ Θήρας ανέβασε ακόμη περισσότερο την ψυχολογία των αθλητριών του Κώστα Παπαδόπουλου, αλλά προσοχή. Η νίκη στο κύπελλο επί του Άρη πριν από μερικές ημέρες (3-1 σετ) δεν σημαίνει τίποτα. Άλλο το κύπελλο κι άλλο το πρωτάθλημα… Το ευχάριστο για τον Πανναξιακό είναι ότι η Φαίη Κουνάδη έχει βρει τα πατήματά της και αξιοποιεί όλες τις αθλήτριες, ο Παπαδόπουλος βλέπει και τις ξένες επιτέλους να παίρνουν πρωτοβουλίες και το πιο σημαντικό; Η Ιακωβίδου επέστρεψε και στη Σαντορίνη πρέπει να έκανε το παιχνίδι της χρονιάς…  Κι όπως τονίζει ο κος Παπαδόπουλος «Θα είναι δύσκολο παιχνίδι. Ο αγώνας κυπέλλου ήταν τελείως διαφορετικός και αύριο  (σ.σ. σήμερα) θα είναι ακόμα πιο δύσκολο. Είμαστε όμως σε καλή κατάσταση και θα κυνηγήσουμε τη νίκη. Θέλουμε να προσπαθήσουμε να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα για να υπάρχει συνέχεια στις καλές εμφανίσεις».

Λίγο πολύ την προϊστορία την είπαμε.. Ο Άρης δεν κερδίζει στη Νάξο (0-4 νίκες) και στο κύπελλο ηττήθηκε πριν από μερικές ημέρες από τον Πανναξιακό με 3-1 (25-21, 25-21, 19-25, 25-16) σετ.. Μάλιστα, έχει δημιουργήσει και μίνι παράδοση στο κύπελλο καθότι και πέρυσι είχε ρίξει νοκ άουτ τον Αρη και δη στη Θεσσαλονίκη κερδίζοντας με 3-2 σετ σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι… Όσο για το πρωτάθλημα; Φέτος, η αναμέτρηση έγινε την 5η αγωνιστική με τον Άρη να κερδίζει με 3-1 (25-19, 21-25, 25-10, 25-23) σετ στο τελευταίο παιχνίδι του Σολκίδη στο πάγκο του Άρη… Πρώτη σκόρερ η Σιμόν (21 πόντοι), σημείο αναφοράς οι 12 άσοι (Καραφουλίδου – Αλεξάκου από 4 άσοι) για τον Άρη, ενώ ο Πανναξιακός είχε 33 λάθη (!!!!) 

ΆΡΗΣ (Σολκίδης): Γκλιγκόροβιτς 3 (3/4 επ.), Aλεξάκου 17 (12/31 επ., 4 άσσοι, 1 μπλοκ, 57% υπ.) Σιμόν 21 (18/30 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ), Καραφουλίδου 6 (2/7 επ., 4 άσσοι), Χουντιμά 12 (10/19 επ., 1 άσσος,1 μπλοκ, 50% υπ.), Πήττα 3 (2/2 επ., 1 μπλοκ) / Κελεσίδου (λ, 43% υπ.), Χίτζιου (λ,), Καθάριου 1 (άσσος).

ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ (Παπαδόπουλος): Διώτη 18 (14/38 επ., 1 άσσος, 3 μπλοκ, 47% υπ.), Καλαντάτζε 8 (3/8 επ., 5 μπλοκ), Μπράουν 7 (5/9 επ., 2 μπλοκ), Σεφεριάδου 2 (2 άσσοι), Κάλτερ 11 (9/20 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ, 40% υπ.), Ντάλτον 14 (12/29 επ., 2 άσσοι) / Ιακωβίδου (λ, 48% υπ.), Νούσια (33% υπ.), Μπολέτου 2 (2/5 επ.)

Τιπ που κρατάμε;

Στην περασμένη αγωνιστική ο Πανναξιακός είχε 14 χαμένα σερβίς, τα περισσότερα για την 15η αγωνιστική, τέσσερις αθλήτριες του Πανναξιακού είχαν διψήφιο αριθμό πόντων στον αγώνα με την Θήρα (Μπράουν 18, Κάλτερ 17, Διώτη 15 και Ντάλτον 11). Σε άλλα 2 παιχνίδια έχουν πετύχει 4 αθλήτριες της Νάξου πάνω από 10 πόντους. Ήταν την 1η και 10η αγωνιστική, στις νίκες με Αία και Πορφύρα αντίστοιχα. Και την καλύτερη της εμφάνιση στο πρωτάθλημα πραγματοποίησε η Μπράουν του Πανναξιακού σε πόντους, τελειωμένες επιθέσεις και μπλοκ. Αναλυτικά είχε 18 πόντους με 12/16 επιθέσεις και 5 μπλοκ.

Ενώ για τον Αρη, θα πάμε μία αγωνιστική πίσω, την 14η για να δούμε ότι ήταν η μοναδική ομάδα που είχε πάνω από 50 % στην επίθεση, 47/94 50%. Επίσης, είχε και στα επιμέρους σετ το υψηλότερο ποσοστό και συγκεκριμένα στο 4ο με 11/19 (57,89%). Και ατομικό ρεκόρ πόντων για την Χουντίμα του Άρη με 24 στο ματς με τον Αίαντα. Είναι η δεύτερη φορά που πετυχαίνει πάνω από 20 πόντους (την 4η αγωνιστική με τον Ηρακλή είχε 20).

Και τέλος… το πρόγραμμα της αγωνιστικής

Σάββατο 10/2/2018

ΔΑΚ Νάξου, 18.00: ΑΟΝ Πανναξιακός – ΑΣ Άρης

ΔΑΚ Ευόσμου, 18.00: Αίας Ευόσμου – Μακεδόνες Αξιού

Μαρκόπουλου, 18.00: ΑΟ Μαρκοπούλου – ΑΟ Θήρας

Π. Σαλπέας, 20.00: ΑΟΦ Πορφύρας – ΑΣΠ Κόρινθος

Κυριακή 11/2/2018

Μ. Μερκούρη, 15.00: Ολυμπιακός ΣΦΠ – ΓΣ Ηλιούπολης

Βαθμολογία: Ολυμπιακός 39, Μακεδόνες 32, Άρης 30, ΑΟ Θήρας 29, Πανναξιακός 27, Αίας Ευόσμου 21, ΓΣ Ηλιούπολης 20, Πορφύρας 8, Κόρινθος 8, Μαρκόπουλο 8

Ο Ηρακλής Κηφισιάς έχει αποχωρήσει…


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Αμερική: Εφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Βαλ Κίλμερ

Πέθανε ο ηθοποιός Βαλ Κίλμερ σε ηλικία 65 ετών - Φόρεσε τη πανοπλία του Μπάτμαν και τραγούδησε ως άλλος Μόρισον

“Express Skopelitis”: Παράταση ακινησίας για μερικές ακόμη ημέρες

Μικρές Κυκλάδες – “Express Skopelitis”: Παράταση ακινησίας για μερικές ακόμη ημέρες

Ο Ντιν Σπανός φέρνει τo NFL στην Ελλάδα   

Η Ελλάδα προστέθηκε στο πρόγραμμα το 2025, με τους Los Angeles Chargers να είναι η πρώτη ομάδα που αποκτά τέτοια δικαιώματα στη χώρα.

Μετάθεση της έναρξης του ψηφιακού δελτίου αποστολής

Παρατείνονται οι προθεσμίες για την ψηφιακή αποστολή δελτίων αποστολής στο myDATA – Αναλυτικά οι ημερομηνίες για Α' και Β' Φάση ανά κατηγορία επιχείρησης.

Υπεγράφη η ΚΥΑ για την ασθένεια του λογιστή

Υπεγράφη η ΚΥΑ για την προστασία λογιστών-φοροτεχνικών λόγω ασθένειας – Ανακοίνωση Πιερρακάκη σε συνάντηση με το ΟΕΕ

Η Πορτάρα… Viral σε Ghibli style

Η Πορτάρα «ντύνεται» με τα χρώματα της φαντασίας και μεταμορφώνεται σε σκηνή βγαλμένη από ταινία του Studio Ghibli, μαγεύοντας το ελληνικό και διεθνές κοινό.

Κακοκαιρία – Μύκονος: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το “νησί των Ανέμων”

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η Μύκονος μετά τις καταστροφικές πλημμύρες

Νάξος – Προστασία Αγριας Ζωής: Εβδομήντα φοινικόπτερα απολαμβάνουν την ηρεμία τους στην Αλυκή (video)

Απρόσμενη επίσκεψη φοινικόπτερων (Φλαμίγκ) στην Αλυκή της Νάξου - Δείτε το σχετικό video από τον Σύλλογο Προστασίας Αγριας Ζωής Νάξου

Ανάφη: Πρόβλημα στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις και το 2ο ενδοκυκλαδικό που αγνοείται

Προβλήματα και λύσεις στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις της Ανάφης - Τι συμβαίνει με τα δρομολόγια και οι υποσχέσεις που πήρε ο Δήμαρχος κος Ρούσσος

Γ. Πολυχρονάκος: Η κυβέρνηση της «ατομικής ευθύνης» κρύβεται πίσω από τη λάσπη”

Γ. Πολυχρονάκος: “Πάρος και Μύκονος στο έλεος των πλημμυρών – Η κυβέρνηση της «ατομικής ευθύνης» κρύβεται πίσω από τη λάσπη”

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο Στέλιος Δεγαϊτας

Ενας νέος άνθρωπος - ο Στέλιος Δεγαίτας - έφυγε από τη ζωή το πρωί της Παρασκευής σε ηλικία μόλις 63 ετών

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Βαλέτας

Ο αγαπημένος φούρναρης των παλιών χωραϊτών, ο Μιχάλης Βαλέτας έφυγε από τη ζωή - Τι αναφέρει στην ανάρτησή του ο Στράτος Φουτάκογλου

Νάξος – Σκαδό: Πένθος με την απώλεια του Νίκου Φάρκωνα

Φτωχότερη από σήμερα η τοπική κοινωνία του Σκαδού Νάξου - Πότε θα γίνει η εξόδιος ακολουθία του Νίκου Φάρκωνα

Νάξος – Αεροδρόμιο: Ανανεωμένο ανοίγει …πύλες την Δευτέρα 31 Μαρτίου (Photos)

Το Αεροδρόμιο "Απόλλων" της Νάξου ανοίγει τις.. πόρτες από την Δευτέρα 31 Μαρτίου - Τα έργα που γίνονται κι έρχονται (Photos)

Πάρος – Νάουσα: Καταστροφικό πέρασμα βροχής, ήχησε και το 112 (video)

Μεγάλες ζημιές από την κακοκαιρία στην Πάρο: Ορμητικοί χείμαρροι οι δρόμοι, μήνυμα του 112 για απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων

Πάρος: Η έντονη βροχόπτωση στη περιοχή της Νάουσας παρασύρει αυτοκίνητα (video)

Η έντονη βροχόπτωση παρασύρει αυτοκίνητα στην Νάουσα της Πάρου - Προσοχή (video)

Νάξος – Λιμενικό Σώμα: Η ανακοίνωση για τον θάνατο του Στέλιου Δεγαϊτα

Η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος για τον αιφνίδιο θάνατο του Στέλιου Δεγαϊτα...

Εκτακτο – Αμοργός: Ισχυρός σεισμός 4.5 R με μικρό εστιακό βάθος

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στο γνωστό ρήγμα Ανύδρου πιο κοντά όμως στην Σαντορίνη - Το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίζεται στα 5,6 χιλιόμετρα

Τζώρτζια Αργυροπούλου: “Εφυγε” από τη ζωή η σύντροφος του Μανώλη Γλέζου

Σε ηλικία 79 ετών έφυγε πριν από λίγο από τη ζωή η "Τζώρτζια", το στήριγμα του Μανώλη Γλέζου...

Κυκλάδες – Δόμηση 2024: Πρωταθλήτρια η Πάρος, εντυπωσιακή αύξηση σε Μήλο, Τήνο και Σύρο

Εντυπωσιακή πτώση παρατηρήθηκε στη Μύκονο, όπου εκδόθηκαν μόλις 23 άδειες, πιθανότατα λόγω του κορεσμού της αγοράς ακινήτων και των πολύ υψηλών αξιών της γης.