Παρασκευή, 6 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΔιεθνήΗΠΑ: Ενας χρόνος Τραμπ και ο απολογισμός σοκάρει

ΗΠΑ: Ενας χρόνος Τραμπ και ο απολογισμός σοκάρει

|

Ουδείς άλλος Αμερικανός πρόεδρος έχει απασχολήσει τόσο πολύ τη χώρα του και ολόκληρο τον κόσμο, οπως συνέβη στην πρώτη χρονιά του Ντόναλντ Τραμπ : 2600 tweets και 86 ημέρες στο γήπεδο του γκολφ

Ολόκληρα βιβλία γράφονται για τις πρώτες 365 ημέρες θητείας του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Αλλά μερικές φορές οι αριθμοί λένε περισσότερα από χίλιες λέξεις. Λοιπόν, ουδείς άλλος Αμερικανός πρόεδρος έχει απασχολήσει τόσο πολύ τη χώρα του και ολόκληρο τον κόσμο, οπως συνέβη στην πρώτη χρονιά του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο. Και το πιο εντυπωσιακό; Στον έναν χρόνο που κυβερνάει ο Ντόναλντ Τραμπ έχουμε και αναστολή λειτουργίας του … ομοσπονδιακού κράτους καθότι δεν πέρασε το σχετικό νομοσχέδιο (για εννέα ψήφους) ώστε να υπάρξει χρηματοδότηση. Και όπως αναφέρει ο επκεφαλής των Δημοκρατικών στην Γερουσία Τσακ Σούμερ «Θα ονομάζεται Τραμπ-παράλυση διότι κανείς, κανείς δεν αξίζει τόσο όσο ο πρόεδρος Τραμπ να θεωρείται υπεύθυνος για την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε». Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά καθότι έχει συμβεί και το 2013 και σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι των Αμερικανών είναι στον αέρα έως τα μέσα Φεβρουαρίου που θα έχουμε νέα κατάθεση νομοσχεδίου.. 

Από εκεί και πέρα, η αμερικανική οικονομία είναι γεμάτη ενέργεια, οι χρηματιστηριακές αγορές βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα και η φορολογική μεταρρύθμιση του Τραμπ έχει θετικό αποτέλεσμα. Αλλά η απρόβλεπτη κατάστασή του και οι αποτυχίες του στο Twitter προκαλούν σχεδόν καθημερινές αναταραχές και εντάσεις. Ίσως οι παρακάτω αριθμοί σας βοηθήσουν να έρθετε πιο κοντά στον ένοικο του Λευκού Οίκου γράφει η γερμανική εφημερίδα FAZ.

# 4.4 δισεκατομμύρια δολάρια: Αυτό είναι το ύψος των περιουσιακών στοιχείων της κυβέρνησης Τραμπ σύμφωνα με το Forbes : ο υπουργός Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος (2,5 δισεκατομμύρια δολάρια), η υπουργός Παιδείας Μπέτσι ΝτεΒός (1,25 δισ), ο υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον (325 εκατομμύρια) και ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν (300 εκατομμύρια).

# 47 εκατομμύρια οπαδοί: Τόσοι άνθρωποι ακολουθούν τον Αμερικανό πρόεδρο στο Twitter. Η Κέιτι Πέρι έχει 108 εκατομμύρια, ο Τζάστιν Μπίμπερ 105 εκατομμύρια. Ο τρίτος στην κατάταξη, ο Μπαράκ Ομπάμα , ακολουθείται στο Twitter από 99 εκατομμύρια ανθρώπους.

# 2600 Tweets : Τόσα είναι τα tweets που έχει κάνει ο Αμερικανός πρόεδρος από την ανάληψη των καθηκόντων τους. Σε 174 υπήρχε η λέξη “Fake News”.

# 20 δισ. δολάρια : Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, αυτό είναι το ποσό θα κοστίσει το τείχος στα σύνορα με το Μεξικό που θέλει να κατασκευάσει ο Τραμπ.

# 310.531 συλλήψεις : Τόσοι άνθρωποι συνελήφθησαν στα σύνορα του Μεξικού το περασμένο έτος μετά την παράνομη διέλευση των συνόρων.

# 81.603 άτομα απελάθηκαν: Πέρυσι, περίπου 15.000 άτομα απελάθηκαν περισσότερα από ό, τι το προηγούμενο έτος.

# 29,9 ΔΜΣ : Αυτός είναι ο δείκτης μάζας σώματος του προέδρου . Στα 30, αρχίζει η παχυσαρκία.

# 86 ημέρες στο γήπεδο του γκολφ: Το ABC News μέτρησε τις μέρες που πέρασε ο Τραμπ σε ένα γήπεδο γκολφ: 86. Δηλαδή κάθε τέταρτη ημέρα έπαιζε γκολφ.

# 98% αρνητικά σχόλια : Αυτό είναι το ποσοστό των ειδήσεων του γερμανικού δικτύου ARD με αρνητικές ειδήσεις για τον Τραμπ. Έτσι, η γερμανική δημόσια ραδιοτηλεόραση ξεπέρασε το CNN (93% αρνητικά ), NBC (93% αρνητικά ), CBS (91%) και τους New York Times (87 %). Το Fox News είχε 52% αρνητικά σχόλια σύμφωνα με το Media Tenor.

# 4,1% : Σε αυτό το επίπεδο, το ποσοστό ανεργίας έχει μειωθεί. Τον Ιανουάριο του 2017, ήταν 4,9%. Ο Μπαράκ Ομπάμα είχε ξεκινήσει το 2008 με 5%, λόγω της χρηματοπιστωτικής κρίσης, ο αριθμός ανεβηκε στο 10%, πριν μειωθεί στο 5% στο τέλος.

# 3%: Μετά από μια αδύναμη εκκίνηση, η οικονομία της Αμερικής αυξήθηκε περισσότερο από 3% σε κάθε ένα από τα τρία τελευταία τρίμηνα του 2017.

# 340 δισεκατομμύρια δολάρια: Αυτό είναι το εμπορικό έλλειμμα της Αμερικής με την Κίνα (συμπεριλαμβανομένου του Χονγκ Κονγκ) το 2017, εκτιμούν οι ειδικοί. Είναι 17 % υψηλότερο από πέρυσι.

# 40% : Αυτό το ποσοστό του πληθυσμού βλέπει τις ενέργειες του Ντόναλντ Τραμπ θετικά. Το 55 % τον απορρίπτει.

# 56%: Αυτό είναι το ποσοστό των Ισραηλινών που τον εμπιστεύονται όταν πρόκειται για παγκόσμια ζητήματα, από 49 %για τον προκάτοχό του. Στη Ρωσία, 53 % πιστεύει σε αυτόν, από 11% για τον Ομπάμα. Στη Γερμανία και το Μεξικό, από την άλλη πλευρά, ο Τραμπ καταγράφει βαθιά πτώση: μόνο 5% των Μεξικανών τον εμπιστεύεται και μόλις το 11% των Γερμανών. Οι τελευταίοι είχαν τον Μπαράκ Ομπάμα στην καρδιά τους. Το 85% τον εμπιστευόταν ότι θα βοηθούσε στην επίλυση παγκόσμιων προβλημάτων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – Σύλλογος Προστασίας Αγριας Ζωής: Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και “Το σπίτι μας είναι και των άλλων”

Η άγρια ζωή της Νάξου χάνει το σπίτι της. Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε, πριν χάσουμε και το δικό μας.

Σίφνος: Οι «Φρυκτωρίες» φωτίζουν ξανά τις Κυκλάδες, σημείο συνάντησης πολιτισμού (αφίσα)

Την Κυριακή 8 Ιουνίου, 14 νησιά των Κυκλάδων ενώνονται συμβολικά μέσω των Φρυκτωριών, τιμώντας την ιστορική μνήμη και την ανάγκη για επικοινωνία και συλλογικότητα

Νάξος – Θερινά Εργαστήρια Μουσικής: Το Καλοκαίρι γεμίζει (και φέτος) ήχους και δημιουργία (αίτηση)

Με την καλλιτεχνική διεύθυνση του διεθνούς φήμης συνθέτη Αλέξανδρου Καλογερά, τα μουσικά εργαστήρια προσφέρουν δωρεάν εμπειρίες σε μικρούς και μεγάλους από τις 23 Ιουνίου έως τις 31 Αυγούστου 2025 (αίτηση)

Νάξος: «Αυτές που κάψαν το σανίδι», θεατρικό αφιέρωμα στις γυναίκες του ρεμπέτικου

Δύο παραστάσεις αφιερωμένες στις σπουδαίες γυναικείες φωνές του ρεμπέτικου τραγουδιού, με την καθοδήγηση του Χρήστου Ζέκα, από την Ομάδα 9+ Έντεκα.

Παρεμβάσεις του Εμπορικού Συλλόγου Σαντορίνης προς υπουργούς και FRAPORT

Συλλογικό αίτημα για στρατηγικό σχεδιασμό και ουσιαστική στήριξη

Δήμος Θήρας: Σε ισχύ ο νέος Κανονισμός Καθαριότητας

Έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος, τη δημόσια υγεία και τη συλλογική ευθύνη των πολιτών

Η Σαντορίνη υποδέχεται το «ΔΕΗ 3Χ3 Street Basketball»

Το 3Χ3 έρχεται να μετατρέψει τον αθλητισμό σε γιορτή, με ομάδες όλων των ηλικιών να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό στο γήπεδο

Η Σαντορίνη ταξιδεύει στη Σεούλ – Πρώτη συμμετοχή του Δήμου Θήρας στην έκθεση KOTFA

Στόχος η δυναμική προβολή του νησιού στην Κορεατική και ευρύτερη ασιατική αγορά

Μια θάλασσα από χαμόγελα στη γιορτή του ψαρά στο Κουφονήσι (video)

Μια βραδιά γεμάτη γεύσεις, μουσικές και συγκίνηση αγκαλιάζει το στολίδι των Κυκλάδων

Επίσκεψη (06/06) Υφυπουργού Δικαιοσύνης Ιωάννη Μπούγα στη Νάξο, ποιος ο λόγος;

Ο κ. Μπούγας συνοδευόμενος από τον Γ.Γ. του Υπουργείου θα έχει συναντήσεις με εκκλησιαστικές, αυτοδιοικητικές και δικαστικές αρχές – Στο επίκεντρο οι υποδομές της Δικαιοσύνης στο νησί

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Κυκλάδες – Blue Star Ferries: Ξεκινούν τα θερινά δρομολόγια του “Blue Star 1”, πρωινό το “Blue Star Naxos”

Από την Κυριακή 1 Ιουνίου, το "Blue Star 1" αναλαμβάνει τη βραδινή αναχώρηση από Πειραιά, ενώ από Δευτέρα 2 Ιουνίου, το "Blue Star Naxos" ξεκινάει τα καθημερινά πρωινά του δρομολόγια προς Πάρο, Νάξο, Μικρές Κυκλάδες, Αμοργό και Αστυπάλαια.

“Να βουίξει το Αιγαίο”: Το νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου γεμίζει νησιώτικο ρυθμό το καλοκαίρι μας (video)

Θάλασσα, μελωδία και χορός ενώνονται στο νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου που υπόσχεται να μας ταξιδέψει στα γαλανά νερά του Αιγαίου.

Νάξος: Πυρκαγιά σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο καθοδόν προς τη Χώρα

Με ψυχραιμία και συνεργασία πολιτών και Πυροσβεστικής αποφεύχθηκε σοβαρό περιστατικό στο δρόμο Γλυνάδου – Χώρας

Νάξος: Έτοιμος ο νέος δρόμος που ενώνει Αγιο Προκόπιο με Κάπαρες (Πλάκα – Αγία Αννα)

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο νέος οδικός άξονας που συνδέει τον Άγιο Προκόπιο με τις Κάπαρες, μειώνοντας τον χρόνο διαδρομής και αυξάνοντας την οδική ασφάλεια – Ευχαριστίες από τον πρόεδρο της κοινότητας Αγίου Αρσενίου

Mission (Not) Possible: Νορβηγοί, με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο από Νάξο “πιάστηκαν” στα σύνορα

ζευγάρι τουριστών αποφάσισε να... κάνει εξαγωγή ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου, αλλά το ταξίδι τους σταμάτησε λίγο πριν τη "μεγάλη έξοδο".

Κυκλάδες – “Μαριέττα Γιαννάκου”: Ξεκινά η ανακαίνιση 17 σχολείων μέσω του προγράμματος (πίνακας)

Υπογράφηκε η σύμβαση για την υλοποίηση σημαντικών παρεμβάσεων σε 426 σχολικές μονάδες πανελλαδικά – Εργασίες και σε σχολεία Πάρου, Νάξου, Μυκόνου, Σύρου, Τήνου, Θήρας και Ίου

Κουφονήσια – “Γιορτή Ψαρά”: Μια νύχτα αφιερωμένη στους ανθρώπους της θάλασσας (video)

Παράδοση, διάλογος και κοινότητα ενώθηκαν στη Γιορτή του Ψαρά στα Κουφονήσια, με την παρουσία τοπικών αρχών και ανθρώπων που κρατούν ζωντανό το νησιωτικό μας πνεύμα.

Η 15χρονη Τόνια Κορρέ από τη Νάξο κατακτά τις πίστες των Βαλκανίων!

Με εντυπωσιακές επιδόσεις στο BMU στις Σέρρες, η νεαρή αναβάτρια ανεβαίνει στο βάθρο και στοχεύει σε διεθνείς διακρίσεις.

«Κλείνουμε – γιατί αλλιώς θα μας κλείσουν»: Η εστίαση στην Πάρο κατεβάζει ρολά στις 5 Ιουνίου

Οι επαγγελματίες διαμαρτύρονται για τις καθυστερήσεις και τα εξοντωτικά πρόστιμα που απειλούν τη λειτουργία των επιχειρήσεων τους – Ζητούν άμεσες λύσεις