Πέμπτη, 22 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΠολιτική"Γιατί μπαμπά πρέπει να ξαναβάλεις για πρωθυπουργός;"

“Γιατί μπαμπά πρέπει να ξαναβάλεις για πρωθυπουργός;”

|

Αποκαλυπτικός όσο ποτέ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αποκαλύπτει διάλογο με τον μικρότερο γιό του και εξηγεί στη συνέντευξη που έδωσε στο “Εθνος της Κυριακής” γιατί επέλεξε να μείνει στην Ανω Κυψέλη με την οικογένειά του 

Πιο αποκαλυπτικός για την οικογενειακή του ζωή εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας στην συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής.

Περιγράφει μάλιστα μια σκηνή από προπέρσινο καλοκαίρι, όταν ο μικρός γιος του Αλέξη Τσίπρα και της Μπέτυς Μπαζιάνα ρώτησε τον πατέρα του κάτι που μάλλον ήταν δύσκολο να απαντηθεί.

«Μπαμπά, για ποιο λόγο να ξαναβάλεις υποψηφιότητα για να είσαι πρωθυπουργός; Πρέπει να μείνεις μαζί μας».

«Άντε τώρα να του εξηγήσεις», θυμάται ο Αλέξης Τσίπρας.

Τι του απάντησε; «Ξέρεις, κάθε χώρα έχει έναν πρωθυπουργό, δεν είναι πάντοτε οι ίδιοι άνθρωποι, αλλά σήμερα είμαι εγώ, μπορεί να είναι κάποιος άλλος». Ο μικρός, πάντως δεν φάνηκε να πείστηκε. «Στράβωσε όταν κατάλαβε ότι πρόκειται να βάλω πάλι υποψηφιότητα».

Όσο χρόνο έχει το σπίτι, προτιμάει να τον περνάει παίζοντας με τα παιδιά του, λέει ο Αλέξης Τσίπρας. Αλλά επειδή στο σπίτι γυρίζει αργά και τα παιδιά κοιμούνται, φροντίζει να ξυπνάει μαζί τους το πρωί.

«Εντάξει, μπαίνω στο δωμάτιό τους, τα σκεπάζω, τα βλέπω λίγο, αλλά κοιμούνται. Έχω τη συνήθεια να ξυπνώ με τα παιδιά. Ξυπνάνε στις 7 π.μ. καιέχουμε μια ώρα μαζί. Τα ντύνω, τους φτιάχνω πρωινό, λέμε τις κουβέντες μας, τα νέα τους (…) Ό,τι δουλειά κι αν έχω, θα σηκωθώ από τις 06:30 για να έχω έναν ωφέλιμο χρόνο μαζί με τα παιδιά».

Ο Αλέξης Τσίπρας και η Μπέτυ Μπαζιάνα μένουν χρόνια στην Κυψέλη. Ο πρωθυπουργός γεννήθηκε και μεγάλωσε στους Αμπελόκηπους, κοντά στην Πανόρμου. Όταν τελείωνε το Λύκειο, οι γονείς του αποφάσισαν να μετακομίσουν στα βόρεια προάστια.

«Έχω ένα θέμα, δεν μπορώ να ζήσω μακριά από το κέντρο» λέει. Δεν ακολούθησε ποτέ τους γονείς του. Σχεδόν όλα τα φοιτητικά του χρόνια τα πέρασε στους Αμπελόκηπους. Μετά, ήρθαν τα Εξάρχεια. Σε ένα σπίτι στη Ζωοδόχου Πηγής, κοντά σε αυτό που τώρα μένει ο μέντοράς του Αλέκος Φλαμπουράρης.

Και όταν αποφάσισαν με τη Μπέτυ Μπαζιάνα να ζήσουν μαζί, επέλεξαν την Κυψέλη γιατί, όπως λέει, ήταν κέντρο απόκεντρο. Στην αρχή βρήκαν «ένα μικρό αλλά ιδιαίτερο σπίτι, είχε πολύ ωραία θέα στην Ακρόπολη, στο Λυκαβηττό και στη θάλασσα», λέει ο Αλέξης Τσίπρας.

Όταν όμως γεννήθηκε το πρώτο τους παιδί, τα πράγματα έγιναν… δύσκολα. «Κάποια στιγμή, συνειδητοποίησα, όταν σηκωνόμουν το βράδυ, ότι έπρεπε να σκουντουφλάω  ανάμεσα στα παιχνίδια του παιδιού. Ήταν πολύ μικρό το σπίτι και όταν η Μπέτυ έμεινε έγκυος στο δεύτερο παιδί, πήραμε την απόφαση να φύγουμε».

Αλλά και το καινούργιο σπίτι, στην ίδια γειτονιά είναι. Όπως λέει ο Αλέξης Τσίπρας «είναι μια περιοχή (σ.σ. η Άνω Κυψέλη) που μπορείς να βγεις μια βόλτα».

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ – ΜΠΕ 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Μάρκος Καφούρος: Αναγκαία η ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος Πάρου

Παρέμβαση με κατάθεση ερώτησης του Βουλευτή Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας

Καθολική Αρχιεπισκοπή: Τέσσερα χρόνια ποιμαντορίας, επέτειος Αρχιερατικής Χειροτονίας του Αρχιεπισκόπου Ιωσήφ

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Εξώμβουργο της Τήνου την Παρασκευή 23 Μαΐου 2025, με αφορμή τη συμπλήρωση τεσσάρων ετών από τη χειροτονία του Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Ιωσήφ Πρίντεζη.

Η χρυσή ντομάτα της Σαντορίνης: Από τη γη του ηφαιστείου στο μουσείο των αναμνήσεων

Στο Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας «Δ. Νομικός», η ιστορία της σαντορινιάς ντομάτας και των ανθρώπων της αναβιώνει μέσα από βιώματα, μηχανές και αρώματα μιας εποχής που σημάδεψε το νησί

12η Γιορτή Φάβας στη Σχοινούσα: Η παράδοση, η γεύση και η μουσική ξανασμίγουν στο Αιγαίο

Στις 27 και 28 Ιουνίου 2025 το νησί της Σχοινούσας γιορτάζει το τοπικό του προϊόν με ένα διήμερο γεμάτο γεύσεις, μουσική και αυθεντική κυκλαδίτικη φιλοξενία.

Νάξος – Tooth Care: Φροντίδα με χαμόγελο για τους μικρούς μας φίλους

Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον παιδοδοντίατρο Κωνσταντίνο Κατσάνο για τη σημασία της πρόληψης, της σωστής φροντίδας και της σύγχρονης προσέγγισης στην παιδική οδοντιατρική φροντίδα, από την καρδιά της Νάξου.

Ελλάδα – Στοίχημα: Ντέρμπι στη Λειβαδιά με πολλά γκολ

Η πρόταση της ημέρας.. Λεβαδειακός - Βόλος: «Ταμείο» με combo διπλασιασμού!

Νέοι ειδικευόμενοι γιατροί και προσωπικό στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου

Με δύο νέους ειδικευόμενους γιατρούς και μία νέα υπάλληλο στη Νοσηλευτική Υπηρεσία ενισχύεται το Γ.Ν. Σύρου – Βελτίωση στη Γυναικολογική Κλινική.

Αναφορά Φόρτωμα για το Δημαρχείο Πάρου: «Το ιστορικό κτίριο χρειάζεται άμεση αποκατάσταση»

Ο Βουλευτής Κυκλάδων της Ν.Δ. καλεί το Υπουργείο Εσωτερικών να αναλάβει δράση για τη χρηματοδότηση των αναγκαίων εργασιών ενίσχυσης του Δημαρχείου.

Νικηφόρος Μανδηλαράς: Η “σιωπηλή” κραυγή ενός αγωνιστή που εξαφάνισε η χούντα

Ο Ναξιώτης δικηγόρος που υπερασπίστηκε τη Δημοκρατία, βρέθηκε νεκρός - σαν σήμερα - σε ακτή της Ρόδου το 1967 – μια υπόθεση σκοτεινή, ανεξιχνίαστη και τραγικά επίκαιρη.

Θρίαμβος του Πανναξιακού ΑΟ στους Διασυλλογικούς Αγώνες Ανδρών – Γυναικών και Κ20 στη Νάξο

Με πλήθος μεταλλίων και δυναμική παρουσία, ο Πανναξιακός Α.Ο. έκλεισε με επιτυχία τα Διασυλλογικά Πρωταθλήματα της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων – Ευχαριστίες σε όλους τους υποστηρικτές.

Νάξος – Αποχαιρετισμός με αγάπη: Η Ιωάννα Καραμανή – Φραγκίσκου αποχαιρετά τη μητέρα της, Κυριακή Δημητροκάλλη

Η Κυριακή Δημητροκάλλη «έφυγε» σε ηλικία 69 ετών, αφήνοντας πίσω της βαθιά αγάπη, μνήμες και αξιοπρέπεια – Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεστεί τη Δευτέρα στον Ιερό Ναό Αγίου Νικοδήμου

Νάξος: Περιπέτεια για το “SuperRunner Jet” – Απώλεσε άγκυρα και παραμένει αρόδου για ώρες

Το ταχύπλοο παρέμεινε εκτός λιμανιού της Νάξου από τις 7.30 περίπου το απόγευμα – Περιμένει ρυμουλκό για ασφαλή πρόσδεση

Νάξος – “Ο Χάρης”: Για 4η συνεχόμενη χρονιά στα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας

Στις Εγγαρές της Νάξου, η παράδοση γίνεται γεύση και η γεύση… βραβείο. Το FNL Awards τίμησε ξανά τη μαγειρική ψυχή μιας οικογενειακής ταβέρνας

Νάξος – Στ. Φουτάκογλου: Μια γιαγιά, μια σφαίρα, μια συγγνώμη, είναι όμως αρκετή;

Η άγρια εκτέλεση της Μαρίας Δημητροκάλλη από τους Γερμανούς στη Νάξο – Μνήμη και καθήκον απέναντι στην Ιστορία

“Ξέφρενη σοροκάδα” σαρώνει την Παροναξία, η ένταση των ανέμων έφτασε τα 117 χιλ την ώρα (!!!)

Ριπές έως 117 km/h σε Πάρο και Νάξο – Πτώση δέντρου στον Άγιο Προκόπιο, ακυρώσεις πτήσεων και δυσκολίες πρόσδεσης πλοίων

Ο Γρηγόρης Σαμόλης στη Νάξο: Μια αυθεντική μουσική στιγμή στο πανηγύρι του Αγίου Παχωμίου (video)

Ο Κρητικός λυράρης επισκέφθηκε το νησί για ζωντανή εμφάνιση και συμμετείχε στο πανηγύρι του Τσικαλαριού, προσφέροντας συγκίνηση και παραδοσιακή μουσική.

Οι Πυξ Λαξ έρχονται στη Νάξο, πότε και που;

Την Δευτέρα 11 Αυγούστου στο 1ο Γυμνάσιο Νάξου – Μουσική, μνήμες και νέες αγάπες με το συγκρότημα-σύμβολο της ελληνικής ροκ σκηνής

Ακινητοποίηση του «Super Express» στην Πάρο

Ακινητοποίηση του «Super Express» στην Πάρο λόγω μηχανικής βλάβης – Μεταφέρθηκαν οι επιβάτες

Νάξος – Δ. Λιανός: “Προτεραιότητα η έξυπνη διαχείριση του νερού, ξεκινούν εργασίες στο φράγμα Τσικαλαριού” (video)

Ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός ανακοινώνει την επαναλειτουργία υλοποίησης του τρίτου φράγματος στο νησί και υπογραμμίζει την ανάγκη βιώσιμων λύσεων για το νερό στον νησιωτικό χώρο (video)

Κυκλάδες και “Γαλάζιες Σημαίες 2025”: 28 βραβευμένες παραλίες, απούσα η Νάξος (πίνακας)

Η Ελλάδα διατηρεί τη 2η θέση παγκοσμίως, οι Κυκλάδες βραβεύονται με 28 παραλίες, αλλά η Νάξος παραμένει εκτός λίστας παρά την ομορφιά και την καθαρότητα των ακτών της