Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΙστορίεςΔωρόθεος Β'... Ο Επίσκοπος της Αγάπης

Δωρόθεος Β’… Ο Επίσκοπος της Αγάπης

|

16η επέτειος από την εκλογή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β΄

Στα 16 χρόνια της Αρχιερατείας του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Δωρόθεος Β΄ ανεδείχθη Επίσκοπος της έμπρακτης αγάπης προς το ποίμνιό του, στους αγώνες και τις αγωνίες του οποίου δίνει πάντα και πρώτος το «παρών».

Στα δύσκολα αυτά χρόνια, ο Μητροπολίτης Δωρόθεος Β΄ βρέθηκε και βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό του χειμαζόμενου λαού, προσπαθώντας να καλύψει τις ανάγκες του, να απαλύνει τον πόνο του, να τον στηρίξει στις δυσκολίες του και να τον ενισχύσει στις προσπάθειές του για μια καλύτερη ζωή.

Οι πόρτες της καρδιάς και της Μητρόπολής του είναι πάντα ανοιχτές σε όποιον προσφεύγει και καταφεύγει σ’ αυτές.

Η αγάπη του, χωρίς όρους και όρια, αγκαλιάζει κάθε αναγκεμένο συνάνθρωπό μας και εκδηλώνεται με ποικίλους τρόπους, με αποπληρωμή λογαριασμών, ενοικίων, νοσηλείων, φαρμάκων, κλπ, με χορήγηση τροφίμων, με προσφορά «δεκατιανών» σε μαθητές, με ετήσιες ενισχύσεις σε Φοιτητές και Σπουδαστές.

Ο ίδιος βρίσκεται κοντά σε κάθε άνθρωπο, ακόμα κι αν αυτός θεωρείται «περιθωριακός», με κίνδυνο ακόμα και να παρεξηγηθεί από όσους λησμονούν το λόγο του Χριστού «εν φυλακή ήμην και ήλθατε προς με», αλλά στο τέλος πάντα δικαιώνεται!

Ιδιαίτερα ευαίσθητος σε κοινωνικά προβλήματα, όπως αυτό της ανεργίας, πρωτοστατεί με πρωτοβουλίες, παραστάσεις, διαμαρτυρίες, προτάσεις και παρακλήσεις, ώστε να λυθεί η μεγάλη εκκρεμότητα του «Νεωρίου», να πληρωθούν οι εργαζόμενοι τα όσα τους οφείλονται και να μπορέσει η επιχείρηση να συνεχίσει την άκρως σημαντική για την οικονομία, την κοινωνία και την ανάπτυξη της Σύρου λειτουργία του.

Αναφορικά με την 16η επέτειο από την εκλογή του, προχώρησε σε δήλωση ο Αρχιερατικός Επίτροπος Σύρου, Πρωτοπρ. Φλαβιανός Αλμπέσκου εκπροσωπώντας σύσσωμο τον ιερό κλήρο της Σύρου. Ακολουθεί αυτούσια η σχετική δήλωση, στο περιεχόμενο της οποίας “φωτίζεται” το σπουδαίο έργο του προς τους ανθρώπους, με τον ιερό κλήρο του νησιού να υπογραμμίζει κατηγορηματικά την υπερηφάνεια του για τον πνευματικό πατέρα όλων.

“Ένας Πατέρας γεμάτος στοργή και διαρκή μέριμνα για τα παιδιά του”

Πέρασαν 16 χρόνια από εκείνο το μεσημέρι της Παρασκευής, 14 Δεκεμβρίου του 2001, όταν οι χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες των Ναών της Σύρου και των άλλων ένδεκα νησιών της Ιεράς μας Μητροπόλεως ανήγγειλαν την εκλογή του Αρχιμ. Δωρόθεου Πολυκανδριώτη σε Μητροπολίτη Σύρου.

Και σήμερα, 16η επέτειο της εκλογής του, οι Κληρικοί της Σύρου, μετά λόγου γνώσεως και ευθύνης αναφωνούμε ότι όντως “τοιοῦτος ἡμῖν ἔπρεπεν ἀρχιερεύς”!

Η αγάπη του Θεού μας έδωσε ένα ευλογημένο Επίσκοπο, έναν Επίσκοπο της αγάπης, της ενότητας, της συνδιαλλαγής, της έμπρακτης φιλανθρωπίας, της μακροθυμίας, της ανεξικακίας, της διαρκούς και ανύστακτης φροντίδας για το ποίμνιό του, ένα ακαταπόνητο σπορέα του Λόγου του Θεού, που διασχίζει με κάθε πρόσφορο μέσο στεριά, θάλασσα και ουρανό, αψηφώντας τρικυμίες και κακοκαιρίες, για να βρεθεί κοντά στο λαό και του μικρότερου νησιού και της πλέον ολιγάνθρωπης Ενορίας…

Ένα αληθινό Επίσκοπο του Χριστού, ο Οποίος, εν τω προσώπω του «επεσκέψατο τον λαόν αυτού», ένα αληθινό Πατέρα, που συμπάσχει στους κόπους των παιδιών του, δακρύζει στους πόνους τους, συμμερίζεται τις αγωνίες της καθημερινότητας τους και αγωνίζεται για την πρόοδο και την προκοπή τους, ένα Πατέρα γεμάτο αγάπη, στοργή και μέριμνα διαρκή για τα παιδιά του, χάρη στον οποίο εκατοντάδες οικογένειες εφοδιάζονται με τρόφιμα, και εκατοντάδες εμπερίστατοι συνανθρωποί μας ενισχύονται οικονομικά στην αποπληρωμή χρεών, λογαριασμών, φαρμάκων, νοσηλείων και στην κάλυψη άλλων βιοτικών τους αναγκών, ενώ εκατοντάδες φοιτητές και μαθητές ενισχύονται έκτακτα και τακτικά!

Αμνησίκακος, ανεξίκακος και συγχωρητικός προς όλους όσοι τον στενοχωρούν, τον πικραίνουν, τον κατηγορούν ή τον συκοφαντούν, επιλέγει το δύσκολο δρόμο της σιωπής και της φαινομενικής αδυναμίας της αγάπης.

Γι` αυτόν, λοιπόν, τον Επίσκοπο της καρδιάς μας αξίζει να είμαστε – και ΕΙΜΑΣΤΕ – περήφανοι και να ευχαριστούμε το Θεό, που μας τον χάρισε, και να Τον παρακαλούμε να του δίνει υγεία και δύναμη να συνεχίσει και να διευρύνει ακόμα περισσότερο το έργο του και την προσφορά του προς τον άνθρωπο, επιτελώντας για πολλά-πολλά ακόμη χρόνια τη θυσιαστική και σταυρική Αρχιερατική του Διακονία, για τη δόξα του Θεού και της Εκκλησίας Του, επ` αγαθώ και σωτηρία του ποιμνίου του!


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σουβλάκι: Ειδικός εξηγεί γιατί θα πάει στα 5 ευρώ και γιατί έρχονται .. λουκέτα

Ένας σουβλατζής εξηγεί γιατί θα πάει στα 5 ευρώ το σουβλάκι - Ποσοστό κέρδους και ... λουκέτα

Ράλλυ Ακρόπολις: Διεθνής απήχηση και απόλυτη επιτυχία

Εντυπωσιακά και παράλληλα δεσμευτικά τα στοιχεία αναφορικά με την προβολή του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

ΠΝΑΙ – Μήλος: Αναψε .. πράσινο φως στην επέκταση του 5άστερου Domes White Coast

Πράσινο φως” στην επένδυση επέκτασης του 5άστερου Domes White Coast στη Μήλο

Κυκλάδες – Α’ ΕΛΜΕ: Δέκα (10) Καθηγητές για 330 μαθητές στο ΓΕΛ Μυκόνου

Καταγγελία από τον προέδρο της Α’ ΕΛΜΕ Κυκλάδων Δημήτρη Παπαδημητρίου για την κατάσταση στα σχολεία με επίκεντρο την Μύκονο

ΔΕΔΔΗΕ: Πολύωρη διακοπή ρεύματος (23/09) σε περιοχές της Νάξου

Σε ποιες περιοχές της Νάξου θα έχουμε διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος τη προσεχή Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου

Ραφήνα: Θάνατος επιβάτη που ταξίδευε από Μύκονο με ταχύπλοο

Θάνατος 53χρονου επιβάτη πλοίου που είχε επιβιβαστεί στη Μύκονο

Naxos Medical: Ερχεται (21/09) ο χειρουργός ουρολόγος Αλκιβιάδης Γρηγοράκης

Πότε θα βρίσκεται στη Νάξο ο χειρουργός ουρολόγος Αλκιβιάδης Γρηγοράκης

Σαντορίνη – Ηφαίστεια 2024: Μοναδικό υπερθέαμα αύριο Σάββατο

Τα Ηφαίστεια 2024 θα πραγματοποιηθούν αύριο Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου. - Πότε θα γίνουν τα επόμενα χρόνια

Πάρος – Aegean Rebreath: Τετραήμερο δράσεων για το θαλάσσιο και παράκτιο περιβάλλον

Τετραήμερο δράσεων στο νησί της Πάρου για το θαλάσσιο και παράκτιο περιβάλλον, από την Aegean Rebreath - Τι δηλώνει ο Δήμαρχος Κώστας Μπιζάς

Σχοινούσα – “Με οδηγό τον Διαβήτη”: Διήμερο ιατρικών εξετάσεων

Πότε και που θα γίνουν οι εξετάσεις με γνώμονα τη πρόληψη για το διαβήτη

Ευρυτανία: Ο Ναξιώτης που μέσω .. Γερμανίας εγκαταστάθηκε με την οικογένειά του στα Φουρνά

Ένα δικό μας παιδί (από Νάξο) με την οικογένειά του είναι οι πρώτοι που μετακόμισαν στη Φουρνά Ευρυτανίας όπου τους παρείχαν στέγη και εργασία προκειμένου να εμπλουτισθεί το ανθρώπινο δυναμικό του χωριού....

Η Ενδοκρινολόγος – Διαβητολόγος Παρασκευή Μπουγιούκα για τη Νόσο Hashimoto

Η κα. Μπουγιούκα Παρασκευή- Μαρία είναι Ενδοκρινολόγος- Διαβητολόγος- Ιατρός Μεταβολισμού. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Αθηνών.

Hellenic Highspeed: Για δύο μέρες θα πάει Σύρο – Μύκονο – Ικαρία

Hellenic HighSpeed.. Δρομολογείται για δύο μέρες στη γραμμή Πειραιάς - Σύρος - Μύκονος - Ικαρία - Σάμος

Νάξος – Απόλλωνας: Επεσε αυτοκίνητο στη θάλασσα (!!!)

Πτώση αυτοκινήτου στη θάλασσα στον Απόλλωνα της Νάξου

Ben Slot: Ο Ολλανδός που έγινε Ναξιώτης (video)

ο κ. Κώστας Κατσουρός ιστορικός και  διευθυντής του περιοδικού ΦΛΕΑ και η κα Γενοβέφα Μανωλά, σύζυγος του αείμνηστου Μανώλη Μανωλά, δυο άνθρωποι που το γνώρισαν, δυο φίλοι του, μας μιλούν για τον άνθρωπο Ben Slot.

Νάξος – Στ. Σέργης: “Ξέρεις τι είναι να βλέπεις την μπουλντόζα να καταστρέφει το καϊκι;”.

Περίπου 13.500 ξύλινα παραδοσιακά αλιευτικά σκάφη έχουν δοθεί για κόψιμο στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος που πριμοδότησε την καταστροφή τους

Πολυτάρχου: Με το δεξί στις υποχρεώσεις του στο κύπελλο και στο βάθος .. ΑΟ Μυκόνου

Δυνατό ξεκίνημα του Μιχάλη Πολυτάρχου με την Δάφνη Δαφνίου - Οι επιδόσεις του και ο .. ΑΟ Μυκόνου που έρχεται

Κυκλαδίτικη γαστρονομία: Θα έπρεπε ήδη να έχει κτίσει ένα γερό brand name

Σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι της ιστορίας των Κυκλάδων, όπου ο τουρισμός απειλεί να γίνει «μονοκαλλιέργεια» και διάφορες συγκυρίες έχουν περιορίσει την ενασχόληση με τη γη και την παραγωγή

Blue Star Paros: Αλλαγή (19/09) στην ώρα αναχώρησης από τον Πειραιά

Νέα αλλαγή ώρας στην αναχώρηση του Blue Star Paros από τον Πειραιά προς Παροναξία - Μικρές Κυκλάδες - Αμοργό