Τετάρτη, 7 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΓαστρονομίαΞΕΕ: Πανευρωπαϊκή πρωτιά για το "Ελληνικό Πρωινό"

ΞΕΕ: Πανευρωπαϊκή πρωτιά για το “Ελληνικό Πρωινό”

|

Tο πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό» του Ξ.Ε.Ε. συμμετείχε στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό «Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας 2017» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που διεξήχθη στο Ταλίν της Εσθονίας, στον οποίο βραβεύτηκε ως  National Winner στην κατηγορία «Υποστήριξη της Διεθνοποίησης των Επιχειρήσεων».

Στην επιβράβευση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος για τη συνεισφορά του μέσω του προγράμματος «Ελληνικό Πρωινό» στη Διεθνοποίηση των Επιχειρήσεων, προχώρησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πριν λίγες ημέρες. Επισημαίνεται ότι το πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό» του Ξ.Ε.Ε. συμμετείχε στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό «Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας 2017» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που διεξήχθη στο Ταλίν της Εσθονίας, στον οποίο βραβεύτηκε ως  National Winner στην κατηγορία «Υποστήριξη της Διεθνοποίησης των Επιχειρήσεων».

Υπογραμμίζεται ότι ο διαγωνισμός, που θεσμοθετήθηκε το 2005, υποστηρίζει την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ενίσχυση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων (ΜΜΕ) που αποτελούν ζωτικό κομμάτι της ευρωπαϊκής οικονομίας η οποία και αντιπροσωπεύει ποσοστό άνω του 99% των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων.  Επιβραβεύοντας καινοτόμες πρακτικές και πρωτοβουλίες, η Ευρωπαϊκή Ένωση αναγνωρίζει τη σημασία της σύγχρονης επιχειρηματικότητας και έμπρακτα συμβάλει στη μεταφορά τεχνογνωσίας για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των εθνικών οικονομιών στο σύνολο της Ευρώπης. Στο φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν 305 προτάσεις από 32 χώρες ενταγμένες σε πέντε κατηγορίες. 

Το «Ελληνικό Πρωινό» συμμετείχε στην κατηγορία «Υποστήριξη της Διεθνοποίησης των Επιχειρήσεων», στην οποία επιβραβεύονται πολιτικές και πρωτοβουλίες που ενθαρρύνουν τις επιχειρήσεις σε εθνικό, περιφερειακό ή τοπικό επίπεδο και ειδικά τις  Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις, ώστε να επωφεληθούν από τις ευκαιρίες που προσφέρουν οι αγορές τόσο εντός όσο και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το «Ελληνικό Πρωινό» αποτελεί καινοτόμο διακριτό προϊόν στον τομέα του γαστρονομικού τουρισμού που έχει δημιουργήσει το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας από το 2010, και το οποίο χρησιμοποιεί την τοπική γαστρονομική κουλτούρα κάθε ελληνικού τουριστικού προορισμού, ως όχημα για τον εμπλουτισμό του πρωινού που παρέχουν τα ξενοδοχεία με τοπικά αγροτο-διατροφικά προϊόντα, παραδοσιακές συνταγές και εδέσματα.

Το «Ελληνικό πρωινό»  ως πρωτοβουλία στηρίζεται και υποστηρίζεται αποκλειστικά από το Ξ.Ε.Ε. Το Ξ.Ε.Ε., δρώντας ως φορέας που προάγει τη συνολική και υπεύθυνη επιχειρηματικότητα του ξενοδοχειακού κλάδου, έθεσε ως στόχο την ενθάρρυνση των Ελλήνων ξενοδόχων, παράλληλα με  το μαζικό τουρισμό, να στραφούν  σε περισσότερο εναλλακτικές και βιώσιμες επιχειρηματικές πρακτικές, ενισχύοντας τη συνολική ανταγωνιστικότητα του τουριστικού τομέα.

Παράλληλα, η πρωτοβουλία του «Ελληνικού Πρωινού» ενισχύει την ανάπτυξη των τοπικών παραγωγικών ιστών του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα, με πολλαπλά άμεσα οφέλη για τις μικρομεσαίες τοπικές επιχειρήσεις, τις θέσεις εργασίας, και την παραγωγή πρόσθετου εισοδήματος.  Τα αποτελέσματα σχετικών ερευνών δείχνουν ότι οι τουρίστες / επισκέπτες θέτουν σε υψηλή προτεραιότητα την επαφή με την τοπική γαστρονομία, επιλογή που επιβεβαιώνεται από την ιδιαίτερα θετική αποδοχή του «Ελληνικού Πρωινού» στα ξενοδοχεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα στηρίζεται στη δημιουργία ενός συνεκτικού δικτύου (networking) πιστοποιημένων επιχειρήσεων (ξενοδοχείων και τοπικών παραγωγών), οι οποίες ενθαρρύνονται να αναπτύξουν άμεσες επιχειρηματικές συνεργασίες, προκειμένου να προσφέρουν νέες και παραδοσιακές γεύσεις της ελληνικής κουζίνας, βασισμένες στις αυθεντικές συνταγές και τα τοπικά γαστρονομικά έθιμα κάθε προορισμού. Επισημαίνεται ότι διαχρονικά το «Ελληνικό Πρωινό» παραμένει η μοναδική  βιώσιμη πρωτοβουλία στον τομέα της γαστρονομίας.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Τουρκία: Η Arkas όπως ο… Πανναξιακός ΑΟΝ!

Η διάσημη τουρκική ομάδα βόλεϊ αποσύρεται από τη μεγάλη κατηγορία για να ενισχύσει τις ακαδημίες της

Η Ελλάδα έχει πρόβλημα με τον τουρισμό

Υποδοχή ρεκόρ επισκεπτών, αλλά και έλλειψη εργαζομένων σε όλη την Ελλάδα

Η Ρουμανία δεν είναι μόνο ο Δράκουλας

Ανακαλύψτε μια άγνωστη, αυθεντική Ρουμανία: από τις οχυρωμένες σαξονικές πόλεις και τα πολύχρωμα μοναστήρια της Βουκοβίνας, μέχρι τους θρύλους της Τρανσυλβανίας και τα κάστρα των Καρπαθίων.

Πρεμιέρα του Δήμου Θήρας στην έκθεση Τουρισμού Arabian Travel Market 2025

Η Σαντορίνη κέντρισε το ενδιαφέρον των διεθνών τουριστικών αγορών στο Ντουμπάι – Ενισχυμένη εξωστρέφεια και στρατηγικές επαφές

Κως – Λιμάνι: Οδηγός «πάρκαρε»… στη θάλασσα

Ευτυχώς χωρίς τραυματισμούς η πτώση οχήματος στα βράχια – Άμεση η επέμβαση του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής

Μητρόπολη Παροναξίας: Λαμπρός εορτασμός των Αγίων Ειρήνης και Εφραίμ

Με τη συμμετοχή του Μητροπολίτη Παροναξίας και πλήθους πιστών οι λατρευτικές εκδηλώσεις στον Δαμαλά και τη Γαλήνη

Νάξος – Περιβάλλον και κοινωνία: Μία εβδομάδα δράσεων για τη βιώσιμη ανάπτυξη

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ενώνει δυνάμεις με πανεπιστήμια και οργανώσεις για την περιβαλλοντική εκπαίδευση, τους καθαρισμούς ακτών και την καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης.

Amorgos Trail Challenge 2025: Η καρδιά του ορεινού τρεξίματος χτυπά στην Αμοργό

Για 8η χρονιά, η Αμοργός υποδέχεται αθλητές και φίλους της φύσης σε μια μοναδική εμπειρία ορεινού τρεξίματος που αναδεικνύει τον αθλητισμό, τον εθελοντισμό και τη φιλοξενία του νησιού

Νάξος – Φιλώτι: Αντίο με σεβασμό και αγάπη στον Τάσο Τζιώτη, άνθρωπο του μέτρου και της προσφοράς

Ο Φιλωτίτης που δεν είπε ποτέ κακή κουβέντα, μόνο έδινε—με τα χέρια, με την καρδιά, με την ψυχή του. Μια απώλεια που βαραίνει την κοινότητα, μια μορφή που δεν ξεχνιέται.

Τήνος – Τριήμερο Πίστης και συγκίνησης: Προσκυνήματα, μνημόσυνο και ξωκλήσια γεμάτα χάρη

Από το Ιωβηλαίο στον Άγιο Ιωσήφ και το μνημόσυνο του Πάπα Φραγκίσκου έως την καρδιακή λειτουργία στον Άγιο Γεώργιο στον Καράδο – Η Τήνος τίμησε την πίστη με σεμνότητα και ευλάβεια.

Νάξος – Φιλώτι: Αντίο με σεβασμό και αγάπη στον Τάσο Τζιώτη, άνθρωπο του μέτρου και της προσφοράς

Ο Φιλωτίτης που δεν είπε ποτέ κακή κουβέντα, μόνο έδινε—με τα χέρια, με την καρδιά, με την ψυχή του. Μια απώλεια που βαραίνει την κοινότητα, μια μορφή που δεν ξεχνιέται.

Νάξος – Κινητοποίηση στη ΔΟΥ: Διαμαρτυρία επαγγελματιών για το ψηφιακό πελατολόγιο (video)

Επιχειρηματίες και επαγγελματίες από τη Νάξο διαμαρτύρονται για ένα μέτρο που χαρακτηρίζουν άδικο και ανεφάρμοστο – «Επιβαρύνει αδικαιολόγητα τις μικρές επιχειρήσεις», δηλώνει ο Κ. Φαρκώνας.

Κουφονήσι: Μπαίνει νέο πλοίο; από 3 Ιουνίου το πρωινό δρομολόγιο του Blue Star Naxos

Ενημέρωση από τον ΣΤΕΚ για τις φετινές συνδέσεις, τις ανησυχίες των επαγγελματιών και τις επερχόμενες ανακοινώσεις της Hellenic Seaways – Blue Star Ferries σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Κουφονησίου

Στ. Φουτάκογλου: Το περίπτερο της πλατείας πρώην Δημαρχείου, που φεύγει σιωπηλά (!!!)

Μνήμες, άνθρωποι, ιστορίες δεκαετιών γύρω από ένα μικρό περίπτερο που αποτέλεσε σταθερό σημείο αναφοράς για γενιές Χωραϊτών - Η τοποθέτηση του Στράτου Φουτάκογλου

Τάβλι – 11ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα: Ο Παναγιώτης “Βράχος” Σορώκος νέος πρωταθλητής!

Το κονκλάβιο στο Βατικανό μπορεί να περιμένει – στη Νάξο έχουμε νέο βασιλιά του τάβλι και το όνομά του γράφτηκε με ζάρια και μαεστρία!

Καλοκαιρινή εξόρμηση Raptor Club Greece στη Νάξο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Για πρώτη φορά οι ιδιοκτήτες των εντυπωσιακών pick-up επιλέγουν Κυκλάδες και ξεκινούν από τη Νάξο, με ένα τριήμερο χαλάρωσης, εξερεύνησης και απολαυστικής οδήγησης

Διήμερο Πολιτισμού στη Νάξο με τα “Αξοπατήματα” και το 5ο Γυμνάσιο Κοζάνης

Η μουσική, ο χορός και τα έθιμα ενώνουν Κοζάνη και Νάξο σε ένα γιορτινό διήμερο πολιτιστικών ανταμωμάτων

Νάξος: Μία εικόνα που προκαλεί δέος, πραγματικότητα ή όχι;

Ένα βιομηχανικής κλίμακας έργο απειλεί το φυσικό, πολιτιστικό και κοινωνικό κεφάλαιο της Νάξου και των Κυκλάδων, με επιπτώσεις που ξεπερνούν την ενεργειακή "ανάπτυξη" - Δύο ομιλίες σήμερα και αύριο. Που; Πότε;

Εκτακτο: Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές της πόλης Νάξου

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές της πόλης Νάξου σήμερα Δευτέρα 5 Μαϊου

Β. Φλεριανός: Ξεκινά το έργο που περίμενε μια ολόκληρη γενιά

Με χρηματοδότηση 2,28 εκατομμυρίων ευρώ, η Νάξος αποκτά επιτέλους το ενιαίο Αθλητικό Κέντρο που αξίζει στους αθλητές, τους συλλόγους και τη νεολαία της - Η τοποθέτηση του Βασίλη Φλεριανού