Κυριακή, 8 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΠεριβάλλονΣαντορίνη: 2000 επιπλέον κυβικά νερού από την αφαλάτωση

Σαντορίνη: 2000 επιπλέον κυβικά νερού από την αφαλάτωση

|

Η εγκατάσταση της μονάδας αφαλάτωσης αφορά 4 μονάδες των 1.000 κ.μ. έκαστη και η αξία της μηχανολογικής εγκατάστασης της ΔΕΥΑ Θήρας ανέρχεται σε 3.100.000 ευρώ και η συνολική αξία της φτάνει στα 3.500.000 ευρώ.

Η σημασία της αφαλάτωσης για τα όλα νησιά μας είναι σπουδαία καθώς οι ανάγκες για πόσιμο νερό είναι διαρκείς και αυξανόμενες, ιδιαίτερα την θερινή τουριστική περίοδο. Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου, για κάθε ζήτημα που αφορά την υδροοικονομία και ειδικότερα την εγκατάσταση, λειτουργία, συντήρηση και εκσυγχρονισμό των αφαλατώσεων. Και έτσι έχουμε την άδεια μηχανολογικής εγκατάστασης για επέκταση και εκσυγχρονισμό του μηχανολογικού εξοπλισμού στη μονάδα αφαλάτωσης της ΔΕΥΑ Θήρας στον Έξω Γυαλό που χορηγήθηκε με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιάννη Φλεβάρη, από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης Κυκλάδων και το αντίστοιχο Τμήμα Ανάπτυξης Π.Ε. Θήρας.

Η εγκατάσταση αφορά 4 μονάδες αφαλάτωσης των 1.000 κ.μ. έκαστη, συνολικής δυναμικότητας παραγωγής 4.000 κ.μ. καθαρού πόσιμου νερού ημερησίως, στα 8 containers που την αποτελούν. Η αξία της μηχανολογικής εγκατάστασης της ΔΕΥΑ Θήρας ανέρχεται σε 3.100.000 ευρώ και η συνολική αξία της εγκατάστασης φτάνει στα 3.500.000 ευρώ.

Η συλλογή θαλασσινού νερού θα γίνεται από τις πέντε υφιστάμενες πλαστικές δεξαμενές, χωρητικότητας 50 κ.μ. έκαστη, και για τη λειτουργία της νέας εγκατάστασης αφαλάτωσης από δεξαμενές αποθήκευσης συνολικής χωρητικότητας επιπλέον 250 κ.μ.

Το έργο προβλέπει επίσης δύο πλαστικές δεξαμενές χωρητικότητας 50 κ.μ. έκαστη, για την προσωρινή συλλογή του παραγόμενου πόσιμου νερού και κατόπιν της τροφοδοσίας από αυτές των δυο υφιστάμενων μεταλλικών δεξαμενών, καθώς και δύο υφιστάμενες μεταλλικές δεξαμενές για το παραγόμενο πόσιμο νερό, χωρητικότητας 1.000 κ.μ. έκαστη.

Και όπως σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση που φέρει την υπογραφή του Αντιπεριφερειάρχη κου Φλεβάρη «Είναι δεδομένο ότι η Σαντορίνη αποτελεί όπως και ολόκληρη η Περιφέρειά μας την ραχοκοκαλιά του Ελληνικού τουρισμού και του παραγόμενου ακαθαρίστου Εθνικού προϊόντος. Υποδομές όπως η συγκεκριμένη αλλά και πολλές άλλες που διεκδικεί η Περιφέρεια για τα νησιά μας θα υποστηρίξουν την τεράστια προσπάθεια που γίνεται στο Νότιο Αιγαίο από τον Περιφερειάρχη και την Περιφερειακή Αρχή. Στόχος είναι να επιστρέφουν πίσω, πόροι ανάλογοι με αυτούς που κατευθύνονται από τις επιχειρήσεις των νησιών προς υποστήριξη της Εθνικής Οικονομίας».


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πρώτη Ολυμπιάδα ανθρωποειδών ρομπότ στην Ολυμπία

Μια νέα εποχή για την τεχνητή νοημοσύνη και τον αθλητισμό

Εκτακτο – Olympic Air: Καθηλωμένο στο διάδρομο το αεροσκάφος λόγω προβλήματος στον κινητήρα

Εκτακτο.. Καθηλώθηκε αεροπλάνο της Olympic Air στον διάδρομο καθότι πήρε φωτιά ο κινητήρας του λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Νάξου

Νάξος – Σύλλογος Φιλωτιτών: Προσκύνημα στο Άγιον Όρος, μία πνευματική διαδρομή

Από το Φιλώτι στην «καρδιά» της Ορθοδοξίας – Ένα ταξίδι κατάνυξης και πνευματικής σύνδεσης με τις ιερές ρίζες της πίστης μας

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος, αισθητός σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας

Ακολούθησε δόνηση 3,8 Ρίχτερ – Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί

6ο Νηπιαγωγείο Νάξου: «Όλα τα παιδιά είναι Καλλιτέχνες» (φωτογραφίες)

Μια μοναδική έκθεση ζωγραφικής από τους μικρούς δημιουργούς του νηπιαγωγείου που απέδειξαν πως η Τέχνη δεν έχει ηλικία (φωτογραφίες)

Η Σίκινος επενδύει στον βιώσιμο τουρισμό με δημιουργία οργανισμού διαχείρισης προορισμού

Υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας με το Υπουργείο Τουρισμού – Στόχος η ολοκληρωμένη και στρατηγική ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος του νησιού

ΓΕΩΘΗΡΑ ΜΑΕ: Το Ελικοδρόμιο Θηρασιάς, επανέρχεται στην υπηρεσία των πολιτών

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες αναβάθμισης – Έτοιμο να εξυπηρετήσει ανάγκες ΕΚΑΒ, Σωμάτων Ασφαλείας και Πολιτικής Προστασίας

Κατερίνα Μονογυιού: “Αναγκαία η Δίκαιη Αναμοριοδότηση των Σχολείων στις Κυκλάδες”

Παρέμβαση της Κατερίνας Μονογυιού για τη στήριξη των εκπαιδευτικών σε Θήρα και Νησιά – Έκκληση για άμεση αναθεώρηση μοριοδότησης με γνώμονα την ισότιμη εκπαίδευση

Με την Υπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη συναντήθηκε ο Φίλιππος Φόρτωμας

Συζητήθηκαν εκτενώς οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα νησιά των Κυκλάδων αναφορικά με ζητήματα εκπαίδευσης

Τα νησιά της σιωπής. Εκεί όπου ακόμα μπορείς να ακούσεις τον εαυτό σου – Ηρακλειά και Σίκινος ανάμεσά τους

Κι όμως υπάρχουν ακόμα νησιά στο Αιγαίο που δεν τα έχει αγγίξει η τουριστική λαίλαπα.

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Νάξος: Πυρκαγιά σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο καθοδόν προς τη Χώρα

Με ψυχραιμία και συνεργασία πολιτών και Πυροσβεστικής αποφεύχθηκε σοβαρό περιστατικό στο δρόμο Γλυνάδου – Χώρας

“Να βουίξει το Αιγαίο”: Το νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου γεμίζει νησιώτικο ρυθμό το καλοκαίρι μας (video)

Θάλασσα, μελωδία και χορός ενώνονται στο νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου που υπόσχεται να μας ταξιδέψει στα γαλανά νερά του Αιγαίου.

Mission (Not) Possible: Νορβηγοί, με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο από Νάξο “πιάστηκαν” στα σύνορα

ζευγάρι τουριστών αποφάσισε να... κάνει εξαγωγή ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου, αλλά το ταξίδι τους σταμάτησε λίγο πριν τη "μεγάλη έξοδο".

Κουφονήσια – “Γιορτή Ψαρά”: Μια νύχτα αφιερωμένη στους ανθρώπους της θάλασσας (video)

Παράδοση, διάλογος και κοινότητα ενώθηκαν στη Γιορτή του Ψαρά στα Κουφονήσια, με την παρουσία τοπικών αρχών και ανθρώπων που κρατούν ζωντανό το νησιωτικό μας πνεύμα.

Η 15χρονη Τόνια Κορρέ από τη Νάξο κατακτά τις πίστες των Βαλκανίων!

Με εντυπωσιακές επιδόσεις στο BMU στις Σέρρες, η νεαρή αναβάτρια ανεβαίνει στο βάθρο και στοχεύει σε διεθνείς διακρίσεις.

Νάξος – Κόρωνος: Μια προσφορά από καρδιάς στη μνήμη του Νικόλα Μανωλά

Οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Κορώνου Νάξου ευγνωμονεί την οικογένεια του Νικόλα Μανωλά για μια δωρεά που θα δώσει φωνή στις μαθητικές εκδηλώσεις

Θηρασία: Σημαντική ανακάλυψη (σφραγίδες) που αλλάζει την ιστορία της γραφής στο Αιγαίο

Σφραγίδες 4.500 ετών φέρνουν στο φως ένα άγνωστο κεφάλαιο επικοινωνίας και εμπορίου ανάμεσα σε Κυκλαδικά νησιά – Με προέλευση από τη Νάξο το πήλινο αγγείο

Νάξος – “Φάρος του Αλυκού”: Θαλασσινές λιχουδιές με την υπογραφή του Σταμάτη Μαργαρίτη

Μια ξεχωριστή συνεργασία με τον ψαρά Σταμάτη Μαργαρίτη και τη Φάρμα Ρότα δίνει άλλη νοστιμιά στο καλοκαίρι στο Αλυκό.

Εκτακτο – Olympic Air: Καθηλωμένο στο διάδρομο το αεροσκάφος λόγω προβλήματος στον κινητήρα

Εκτακτο.. Καθηλώθηκε αεροπλάνο της Olympic Air στον διάδρομο καθότι πήρε φωτιά ο κινητήρας του λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Νάξου