Κυριακή, 6 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΚινήσεις Πολιτών Για Τη Σοσιαλδημοκρατία: Συγχαρητήρια σε Γεννηματά και πάμε για το...

Κινήσεις Πολιτών Για Τη Σοσιαλδημοκρατία: Συγχαρητήρια σε Γεννηματά και πάμε για το Συνέδριο

|

Οι εκτιμήσεις της Συντονιστικής Γραμματείας των «Κινήσεων Πολιτών για την Σοσιαλδημοκρατία» για την Εκλογή της Ηγεσίας του Νέου Ενιαίου Φορέα της Προοδευτικής Δημοκρατικής Παράταξης

Η Συντονιστική Γραμματεία των «Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία» σε συνάντησή της, έκανε την πρώτη γενική αξιολόγηση του αποτελέσματος της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη της ηγεσίας του νέου, ενιαίου φορέα της προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης. Η Σ.Γ κατέγραψε πρώτα απ’ όλα, ως μείζον πολιτικό επίτευγμα, τη μαζική συμμετοχή των πολιτών, τόσο στον πρώτο, όσο και στο δεύτερο γύρο των εκλογών.  

Η μαζική συμμετοχή εκφράζει την έντονη επιθυμία της κοινωνίας για ανανέωση και ενότητα των δυνάμεων του ευρύτερου χώρου, σ’ ένα ενιαίο φορέα που θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην πολιτική σκηνή της χώρας, προκειμένου η Ελλάδα να επανέλθει στη δημοκρατική και Ευρωπαϊκή κανονικότητα, με ρεαλιστικές προοπτικές ανάπτυξης, προοδευτικών μεταρρυθμίσεων και κοινωνικής δικαιοσύνης. Η μαζική συμμετοχή στην οποία συνέβαλαν με το λόγο και τη δράση τους όλοι οι υποψήφιοι και όλοι οι συμπράττοντες συντελεστές του χώρου, θέτει φραγμό σε λογικές αναπαλαίωσης και σε παλαιοκομματικές πρακτικές και διαδικασίες ή σχήματα του παρελθόντος.

Η επιτυχής ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας με τη μαζική συμμετοχή αποτελούν την εγγύηση για το επόμενο βήμα, τη σύγκληση του ιδρυτικού συνεδρίου με τη συμμετοχή ΟΛΩΝ, ως συνιδρυτών  του νέου, ενιαίου φορέα με τα ευρύτερα περιθώρια έκφρασης και συμμετοχής για τον καθένα. Στόχος παραμένει η πραγματοποίηση ενός ανοιχτού και δημοκρατικού ιδρυτικού συνεδρίου το συντομότερο και πάντως όχι αργότερα από το Μάρτιο 2018.

Οι «Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία» συγχαίρουν τη Φ. Γεννηματά για την εκλογή της στην ηγεσία του νέου, ενιαίου φορέα. Ο ρόλος και οι ευθύνες που αναλαμβάνει είναι κρίσιμες για τα επόμενα βήματα του νέου ενιαίου φορέα της παράταξης. Ελπίζουμε ότι θα ανταποκριθεί στις ευθύνες και προσδοκίες των πολιτών. Συγχαίρουν επίσης το Ν. Ανδρουλάκη για το ιδιαίτερα καλό αποτέλεσμα που κατέγραψε, θέτοντας  αποφασιστικά το θέμα της ανανέωσης και της διαγενεακής συνεννόησης.

Οι Κινήσεις Πολιτών θεωρούν επίσης ιδιαίτερα σημαντική τη συμμετοχή και άλλων δυνάμεων που εξέφρασαν κυρίως οι υποψηφιότητες των Γ. Καμίνη και Στ. Θεοδωράκη, οι οποίοι με τα σημαντικά ποσοστά που κατέγραψαν, προσέδωσαν στο εγχείρημα τη διάσταση της διεύρυνσης, συμβάλλοντας καθοριστικά στην επίτευξη του στόχου της ενότητας και της υπέρβασης των κομματικών στεγανών. Ο ρόλος τους και στο επόμενο στάδιο, ως συνιδρυτών του ενιαίου φορέα, θα είναι κρίσιμος και καθοριστικός.

Οι ΚΠΣ εκφράζουν για μια ακόμη φορά τις ευχαριστίες τους στην Ανεξάρτητη Επιτροπή Διαδικασιών και Δεοντολογίας (ΑΕΔΔ) για το έργο που επιτέλεσε με την διαφανή και δημοκρατική διεξαγωγή των εκλογών και θεωρούν ότι η Eπιτροπή θα πρέπει να αναλάβει να διασφαλίσει το αδιάβλητο της εκλογής των συνέδρων από τα μέλη του νέου φορέα καθώς και την διαδικασία  εγγραφής νέων μελών αξιοποιώντας τον θετικό αντίτυπο που είχε η μαζική συμμετοχή στις εκλογές του προέδρου.»

Τα μέλη των ΚΠΣ θα συνεχίσουν να εργάζονται με επιμονή για την επίτευξη του τελικού στόχου της δημιουργίας του ενιαίου φορέα με όρους ανανέωσης και σύγχρονου προγραμματικού λόγου, ώστε η παράταξη να ανταποκριθεί στην ανάγκη να υπηρετούμε τις αξίες μας σε ένα γρήγορα μεταβαλλόμενο κόσμο και σε μια χώρα που πρέπει ν’ αλλάξει για να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πολιτών και τις προκλήσεις της εποχής.
Η Συντονιστική Επιτροπή των Κινήσεων Πολιτών σε συνάντησή της τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου θα επιχειρήσει συνολικότερη αξιολόγηση και χάραξη στρατηγικής ενόψει της σύγκλησης του Ιδρυτικού Συνεδρίου.

Δελτίο Τύπου … της Συντονιστικής Επιτροπής των Κινήσεων Πολιτών για την Σοσιαλδημοκρατία


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Naxos Summer Camp: Δράση, θάλασσα και παιχνίδι για παιδιά 4–14 ετών, πότε ξεκινάει η 2η περίοδος

Η 2η περίοδος του επιτυχημένου καλοκαιρινού προγράμματος αναμένεται να ξεκινήσει δυναμικά με κολύμβηση, SUP, παιχνίδια στην παραλία, ποδόσφαιρο και δημιουργικές δραστηριότητες

Τα “Αθλητικά Μονοπάτια” ταξιδεύουν στην Αμοργό για 10η χρονιά γεμάτη έμπνευση και κίνηση

Ένα πρότυπο πρόγραμμα άθλησης και μάθησης προσφέρει στα παιδιά της Αμοργού μοναδικές εμπειρίες έως τις 12 Ιουλίου – Με τη στήριξη του Δήμου και τη δωρεά του ΙΣΝ

Νάξος – Τρίποδες: Αναπαράσταση Παραδοσιακού Γάμου, όταν η παράδοση ξαναζωντανεύει (photos)

Με χρώματα, ήχους και συγκίνηση, η Βίβλος τίμησε τα παλιά έθιμα του γάμου, ενώνοντας γενιές και πολιτισμούς στην καρδιά της Νάξου.

Νάξος: Αλλαγές στην κυκλοφορία σε Χώρα, Αγία Άννα, Άγιο Προκόπη και Πλάκα, “εμφάνιση” του e-naxios

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ανακοινώνει τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την τουριστική περίοδο – Δωρεάν στάθμευση και έλεγχος τροφοδοσίας στα παραλιακά μέτωπα

Μ. Βρετανία: «Κοντά σε ιστορική συμφωνία για τα Γλυπτά του Παρθενώνα»

Αναζωπυρώνονται οι ελπίδες για την επιστροφή των Γλυπτών στην Αθήνα – Ηχηρές φωνές από τη Βρετανία και διεθνή στήριξη στο Parthenon Project

Ιστορική η 4η Ιουλίου για τη Σύρο, συστάθηκε η ΠΑΕ ΕΛΛΑΣ ΣΥΡΟΥ, μπαίνει στη “Super League 2”

Η πρώτη επαγγελματική ομάδα από τις Κυκλάδες είναι γεγονός – Ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης αναλαμβάνει πρόεδρος της νέας ΠΑΕ – Νέα εποχή για το ποδόσφαιρο των νησιών

Γ. Λιγνός: «L’ État, c’est moi», Το κράτος, ο πρωθυπουργός και η ατσαλάκωτη εξουσία

Ο Γιάννης Λιγνός αναλύει πώς η συγκέντρωση εξουσίας στα χέρια του Κυριάκου Μητσοτάκη θυμίζει απόλυτες μοναρχίες, με αφορμή σκάνδαλα όπως οι υποκλοπές, τα Τέμπη και ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

Γυάρος: Παραμένει η απαγόρευση αλιείας εντός 3 ναυτικών μιλίων από τις ακτές

Έως την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος για τη ζώνη προστασίας της βιοποικιλότητας, συνεχίζει να ισχύει η απαγόρευση κάθε μορφής αλιείας στη θαλάσσια περιοχή γύρω από τη Γυάρο.

Νάξος: Γιορτή Χαράς στον 1ο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό, συγχαρητήρια από τον Φώτη Μαυρομμάτη

Παιδικά χαμόγελα, τραγούδια και ενθουσιασμός πλημμύρισαν τη γιορτή του σταθμού – Δημόσια στήριξη από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Σίφνος: Ποιοτικός Τουρισμός με σταθερή ανοδική πορεία – Τι δηλώνει η Δήμαρχος Μαρία Ναδάλη (video)

Με φόντο τις θετικές ενδείξεις για τη φετινή σεζόν, η Δήμαρχος Σίφνου μιλά για υποδομές, καθαριότητα, ύδρευση και στοχευμένη τουριστική προβολή που φέρνει καρπούς. (video)

Νάξος: “Σιωπή” στην τοπική κοινωνία, έφυγε πρόωρα ο Γεώργιος Λαΐος

Η Νάξος αποχαιρετά έναν νέο άνθρωπο με έντονη κοινωνική παρουσία και ανθρώπινη προσφορά – Κηδεύεται την Πέμπτη 3 Ιουλίου στον Ιερό Ναό Κοιμητηρίου Άνω Λιοσίων

Ουρές για μια αλλαγή εισιτηρίου στο λιμάνι της Νάξου, η κακοκαιρία φέρνει ταξιδιωτικό… μποτιλιάρισμα

Η απαγόρευση απόπλου λόγω των θυελλωδών ανέμων φέρνει αναστάτωση σε εκατοντάδες επισκέπτες που σχηματίζουν ουρές στα πρακτορεία της Νάξου για να αλλάξουν τα δρομολόγιά τους

Blue Star Ferries: Ακινητοποιημένα αύριο τα πλοία στο Νότιο Αιγαίο λόγω καιρικών συνθηκών

Δυσμενείς καιρικές συνθήκες φέρνουν ακυρώσεις σε όλα τα κυριακάτικα δρομολόγια των Blue Star Naxos, Myconos, Delos και Paros – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ταξιδιώτες

BLUE STAR 1: Με καθυστέρηση και αλλαγές το αποψινό δρομολόγιο, χωρίς προσέγγιση στην Ανάφη

Λόγω του απαγορευτικού απόπλου, το πλοίο αναχωρεί τελικά στις 22:00 από Πειραιά, με τροποποιημένες ώρες άφιξης και χωρίς στάση στην Ανάφη

Ο παππούς της Σχοινούσας που δεν σταματά να χορεύει – Ο 92χρονος Γιώργος Κωβαίος ξανά στη Γιορτή Φάβας (video)

Με την εγγονή του στο πλευρό, ο Γιώργος Κωβαίος, 92 ετών, συγκίνησε και φέτος στη Γιορτή Φάβας της Σχοινούσας, κρατώντας ζωντανή την ψυχή της παράδοσης (video)

Νάξος – Κωμιακή: «Έφυγε» ο Δημήτρης Ιωάννου Καρούσης, θλίψη για τον αγαπημένο “Τζήμα”

Αποχαιρετισμός σε έναν ήσυχο και αγαπητό συγχωριανό που δεν ξέχασε ποτέ τον τόπο του – Το χωριό τον τιμά με συγκίνηση

Αμολήθηκαν τα θηρία να φάνε ακόμα ένα καπετάνιο

Η πρόσκρουση του Champion Jet 3 στην Πάρο φέρνει ξανά στο φως την επικινδυνότητα των λιμανιών και την ανάγκη για θεσμική στήριξη των πλοιάρχων – Όχι άλλο στοχοποίηση των ανθρώπων της θάλασσας

Σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο, πέρασαν τα 100 χιλιόμετρα την ώρα οι ριπές ανέμου στη Τήνο

Το Αιγαίο σε χειμωνιάτικη διάθεση μέσα στο κατακαλόκαιρο – Δεμένα τα πλοία σε πολλά λιμάνια, με εξαίρεση τον Αργοσαρωνικό

«Εκεί που η θάλασσα είναι ζωή» – Φόρος τιμής στους ναυτικούς της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων (video)

Με αφορμή τη Ναυτική Εβδομάδα, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων τιμά με συγκίνηση τους ανθρώπους που ζουν, εργάζονται και αγαπούν τη θάλασσα (video)

Μεγάλη επιτυχία για τη “Λυσιστράτη” στα Ύρια – Μια νύχτα θεάτρου κάτω από τα αστέρια της ιστορίας (video)

Η «Λυσιστράτη» ζωντανεύει στη Νάξο, μεταφέροντας μηνύματα αγάπης, ειρήνης και συλλογικής φωνής στο σήμερα.