Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΚοινωνίαΝάξος: τριήμερο εορτασμών για την 28η Οκτωβρίου με κορύφωση τη μαθητική παρέλαση

Νάξος: τριήμερο εορτασμών για την 28η Οκτωβρίου με κορύφωση τη μαθητική παρέλαση

|

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ανακοίνωσε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την εορτή της 28ης Οκτωβρίου με αποκορύφωμα την μαθητική παρέλαση, η οποία θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σάββατο 

Μπήκαμε στην τελική ευθεία για την 28η Οκτωβρίου… Την εθνική εορτή που είναι αφιερωμένη στην μάχη που έδωσαν οι πρόγονοί μας απέναντι στους εχθρούς (τις δυνάμεις του Άξονα) που επιβουλεύτηκαν τα εδάφη της Ελλάδας. Και όπως κάθε χρόνο, οι εκδηλώσεις εκδηλώνονται με την μαθητική παρέλαση, η οποία φέτος θα πραγματοποιηθεί Σάββατο… Και ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων προχώρησε στην επίσημη ανάρτηση του προγράμματος των εορταστικών εκδηλώσεων. Αρχή από την Πέμπτη (26/10) όπου θα έχουμε σημαιοστολισμών όλων των δημόσιων γραφείων, τη Παρασκευή (27/10) έχουμε το προσκύνημα των μαθητών όλων των σχολείων στο μνημείο των Ηρώων και κατάθεση στεφάνων και το Σάββατο η κορύφωση με τη Δοξολογία στην Ιερά Μητρόπολη, την επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Ηρώων και την παρέλαση…

Ας δούμε το πρόγραμμα

ΠΕΜΠΤΗ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Γενικός τριήμερος σημαιοστολισμός όλων των Δημοσίων, Δημοτικών Καταστημάτων και των Γραφείων των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, των Καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ., Τραπεζών, οικιών και ελλιμενισμένων πλοίων από τις 8.00 το πρωί της 26ης μέχρι τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2017.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Φωταγώγηση  όλων των Δημοσίων, Δημοτικών Καταστημάτων και των Γραφείων των Κοινοτήτων, των Καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ., Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου 2017.

Ομιλίες και συγκεντρώσεις στα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.

ώρα 11.30

Προσκύνημα των μαθητών όλων των Σχολείων, των Σωμάτων Προσκόπων και Ελληνίδων Οδηγών στο μνημείο των Ηρώων και κατάθεση στεφάνων. Τα τμήματα θα προσέρχονται συντεταγμένα με επικεφαλής καθηγητές, δασκάλους και βαθμοφόρους.

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Οι καμπάνες των εκκλησιών της πόλης θα σημάνουν χαρμόσυνα.

ώρα 10.30

Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της πόλεως της Νάξου με την παρουσία του Ιερού Κλήρου, των Αρχών και των πολιτών.

Τον πανηγυρικό λόγο θα εκφωνήσει ο κ. Ματθαίος Χατζηπέτρος, Δ/ντής Γενικού Λυκείου Νάξου. Στη Δοξολογία θα παραστούν και οι Σημαιοφόροι και οι Παραστάτες κάθε Σχολείου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

ώρα 11.00

Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των Ηρώων και κατάθεση στεφάνων από τους κ.κ. Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Έπαρχο Νάξου ως Εκπρόσωπο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Πρόεδρο Δημοτικής Κοινότητας Νάξου, Διοικητή Ναυτικού Παρατηρητηρίου, Διοικητή Σταθμού Ανεφοδιασμού Ελικοπτέρων Νάξου, Διοικητή Λόχου Εθνοφυλακής, Διοικητή Αστυνομικού Τμήματος Νάξου, Διοικητή Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νάξου, Λιμενάρχη Νάξου, Πρόεδρο Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού.

Εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης θα καταθέσουν στεφάνι εκπρόσωποι των εφεδροπολεμιστικών οργανώσεων και όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων που εδρεύουν στο Δήμο.

Ακολουθεί σιγή ενός λεπτού και ο Εθνικός Ύμνος.

ώρα 11.15

Παρέλαση μαθητών και μαθητριών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, Προσκόπων, Ελληνίδων Οδηγών.

Ακολουθεί δεξίωση στο Δημαρχείο Νάξου.

Τα της Ιεροτελεστίας θα φροντίσει η Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας, τα της συμμετοχής του Στρατού, του Ναυτικού Παρ/ρίου και τα της τάξης, το Αστυνομικό Τμήμα Νάξου και το Λιμεναρχείο Νάξου.

Την ορθή τήρηση του προγράμματος θα φροντίσει ο Εμμανουήλ Κατσούλης, καθηγητής φυσικής αγωγής του Γενικού Λυκείου Νάξου.

Οι Πρόεδροι και Εκπρόσωποι των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, οι μαθητές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων θα καταθέσουν στεφάνι στα κατά τόπους Μνημεία των Ηρώων μετά τη Δοξολογία και θα παρελάσουν στις κεντρικές οδούς των Κοινοτήτων τους.

Στη Δημοτική Κοινότητα Φιλωτίου η Δοξολογία θα τελεσθεί στις 10:00 π.μ., ενώ στην Τοπική Κοινότητα Χαλκείου στις 11:00 π.μ.

Οι κατά τόπους Εφημέριοι των Ιερών Ναών παρακαλούνται να φροντίσουν τα της Ιεροτελεστίας.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ευλογιά αιγοπροβάτων: Στο τραπέζι και lockdown μετακινήσεων

Συναγερμός στο ΥΠΑΑΤ μετά την έξαρση κρουσμάτων. Σχέδιο άμεσης δράσης με ελέγχους, σταθμούς απολύμανσης και αυστηρή βιοασφάλεια· προειδοποίηση Τσιάρα για καθολική παύση μετακινήσεων αν δεν ανακοπεί η διασπορά.

Σύρος στο ισπανικό Viajar: «Βασίλισσα των Κυκλάδων» με ιστορία, αρχιτεκτονική και… off-season γοητεία

Το κορυφαίο ταξιδιωτικό περιοδικό της Ισπανίας (με έναν από τους πιο επιδραστικούς ταξιδιωτικούς ιστότοπους παγκοσμίως) αφιερώνει διαδοχικά θέματα στη Σύρο, αναδεικνύοντας Ερμούπολη, Άνω Σύρο, μουσεία και παραθαλάσσια χωριά — με απήχηση 5,1 εκατ. αναγνωστών.

Αμοργός: Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου επιστρέφει για 16η χρονιά

Από 13 έως 18 Νοεμβρίου 2025, η Αμοργός γίνεται ξανά σημείο συνάντησης για τον τουριστικό και πολιτιστικό κινηματογράφο, με ισχυρή διεθνή συμμετοχή και ελληνική παρουσία.

Τέλος Κρουαζιέρας: 20,24 εκατ. σε 52 ημέρες, Πού κατευθύνονται τα έσοδα

Ο υφυπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Στέφανος Γκίκας μιλά για τα πρώτα έσοδα, την κατανομή τους σε Δήμους–λιμάνια–τουρισμό και το σχέδιο «πράσινης» αναβάθμισης στόλου και υποδομών.

«Θηραϊκές Τελετουργίες»: Παράδοση και μέλλον της Σαντορίνης στο Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας

Η έκθεση υδατογραφιών της Άρτεμης Χατζηγιαννάκη γίνεται αφετηρία μιας εκδήλωσης στις 19 Σεπτεμβρίου 2025

Σαντορίνη: Το Ίδρυμα «Λούλας & Ευαγγέλου Νομικού» στήριξε την ολοκλήρωση του νέου νηπιαγωγείου Μεσαριάς

Με χρηματοδότηση 135.000 €, το Ίδρυμα συνέβαλε καθοριστικά στην αποπεράτωση του έργου, υπενθυμίζοντας την υποχρέωση αναγνώρισης της συνεισφοράς του.

Καναπές… στο δάσος: «φυσικό σαλόνι» στην έξοδο της Κωμιακής ζητά …σωστό καθιστικό

Κάτω από τα πανύψηλα πλατάνια στο δρόμο Κωμιακής–Απόλλωνα εμφανίστηκε… σαλονάκι. Όμορφη ιδέα, λάθος υλικά: πρόταση για πετρόχτιστα πεζούλια ή ξύλινα παγκάκια, με πρωτοβουλία συλλόγων και Τοπικών Κοινοτήτων.

Νάξος – Αύγουστος 2025: περισσότερες αφίξεις, Ισχυρότερο το σύνολο του καλοκαιριού (πίνακες)

Στο λιμάνι της Νάξου οι επιβάτες αυξήθηκαν 5,2% τον Αύγουστο σε σχέση με πέρυσι, ενώ το τρίμηνο Ιουνίου–Αυγούστου έκλεισε με +6,5% συνολικά. Τι δείχνει η δεκαετία.

Νερό–«χρυσάφι» στις Κυκλάδες: λειψυδρία, πισίνες και αφαλατώσεις εκτοξεύουν τους λογαριασμούς

Μήλος στα 4,5€/m³, Κουφονήσι έως 9,67€/m³: γιατί οι λογαριασμοί «φεύγουν», τι ζητούν κάτοικοι και επαγγελματίες, και ποιες λύσεις συζητούνται.

Εθνικό Απολυτήριο: Αλλαγές-τομή στο Λύκειο και στις εισαγωγές στα ΑΕΙ από το 2026

Ανεξάρτητη αρχή εξετάσεων, τράπεζα θεμάτων, ψηφιακός φάκελος μαθητή και βάση του 10 συνθέτουν το νέο πλαίσιο για το εθνικό απολυτήριο.

«Έφυγε» ο Γιώργος Κωβαίος – Ο χορευταράς παππούς της Σχοινούσας που έγινε σύμβολο ζωής και παράδοσης

Μέχρι τα 92 του χρόνια χόρευε με πάθος στη Γιορτή Φάβας, δίπλα στην εγγονή του Ποθητή – Ένας άνθρωπος που ένωσε γενιές μέσα από τη μουσική και την αγάπη για τον τόπο του.

Νάξος – Εντοπίστηκε ζωντανός ο αγνοούμενος στο Προφήτη Ηλία μετά από 4 ημέρες

Συγκλονιστική διάσωση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου – Στο σημείο σπεύδει ελικόπτερο για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

Το στυγερό έγκλημα του Φλώριου Σοϊλέ «Σκιά» στο Φιλώτι

Πώς μια ερωτική ιστορία κατέληξε σε βασανιστήρια, δολοφονία και λαϊκή εξέγερση στη Νάξο του 1902

Στη Δράμα κάνει πρεμιέρα σήμερα το ντοκιμαντέρ «Σμύριδα, μάρμαρο και αμπέλι» με επίκεντρο τη Νάξο (video)

Η μικρού μήκους ταινία του Ορέστη Ρούσκα καταγράφει ιστορίες ανθρώπων που αντιστέκονται στον υπερτουρισμό και δείχνουν τον δρόμο για έναν βιώσιμο τουρισμό στο νησί.

Κακαβιά: Συνελήφθη 37χρονη με ένταλμα από τον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Νάξου

Η γυναίκα, υπήκοος Βουλγαρίας, εντοπίστηκε στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Ιωαννίνων

Κωμιακή: «Έφυγε» η «Κούλα του Σταματοβασίλη» που σημάδεψε με την παρουσία της το χωριό

Συγκινητικό αντίο στην Κυριακή Πρεβενιού, από τον Γιώργο Κρητικό μέσα από τα social media

Αναφορά στο Ευρωκοινοβούλιο για την Αμοργό: Αντίδραση σε λιμενικά και οδικά έργα με χρηματοδότηση της Ε.Ε.

Ο Νικόλαος Γαβαλάς, εκ μέρους περιβαλλοντικών συλλόγων και εκατοντάδων πολιτών, καταγγέλλει την καταστροφική επίδραση αναπτυξιακών έργων στην Αμοργό και ζητά παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Minoan Lines: Δύο νέα πλοία στη γραμμή Ηράκλειο–Μήλος–Πειραιάς μέχρι το 2028

«Στολίδια για το Ηράκλειο» τα χαρακτήρισε ο διευθύνων σύμβουλος Λουκάς Σιγάλας – Στόχος η αύξηση της επιβατικής κίνησης και η πράσινη μετάβαση στη ναυτιλία

Γυμνάσιο Σκαδού: 22 μαθητές φέτος δίνουν ζωή στο σχολείο της Ορεινής Νάξου

Από το παλιό δημοτικό του Σκαδού στο σύγχρονο Γυμνάσιο: Ένα σχολείο που κρατά ζωντανή την εκπαίδευση στα ορεινά χωριά της Νάξου