Πέμπτη, 29 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΙστορίεςΗ ΕΑΣ Νάξου σε μία ακόμη προσφορά αγάπης στους άπορους (video+foto)

Η ΕΑΣ Νάξου σε μία ακόμη προσφορά αγάπης στους άπορους (video+foto)

|

Προσφορά αγάπης από την Αρχιεπισκοπή Αθηνώ και την Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου. Μοίρασαν σήμερα το πρωί σε 1500 οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα συσκευασίες των 10 κιλών με πατάτες Νάξου. Συνολικά 30 τόνοι πατάτας από τους Παραγωγούς της Νάξου θα μοιραστούν στα συσσίτια της Εκκλησίας της Ελλάδος σε Αθήνα και Δυτική Αττική.

Για μία ακόμη φορά η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου (ΕΑΣ) δείχνει το κοινωνικό τα πρόσωπο. Και σε συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών, σήμερα το πρωί προχώρησε σε διανομή πατάτας σε 1500 οικογένειες της ευρύτερης περιοχής Αθηνών που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και η κίνηση αυτή έγινε μέσω της γνωστής συσκευασίας των 10κιλων που περιείχαν τι άλλο πατάτες Νάξου, το πιο γνωστό προϊόν του νησιού με πιστοποίησης γεωγραφικής ένδειξης… Όπως έγινε γνωστό συνολικά 30 τόνοι πατάτας από τους παραγωγούς της Νάξου θα μοιραστούν στα συσσίτια της Εκκλησίας της Ελλάδος σε Αθήνα και Δυτική Αττική.  

Ανάμεσα στους δικαιούχους και η Γιαννούλα Βασιλοπούλου, μητέρα τριών παιδιών. Κολώνα της μονογονεϊκής οικογένειας της δίνει μάχη να τα φέρει βόλτα. Η προσφορά των νησιωτών της Νάξου την γέμισε χαρά: «Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους από τη Νάξο που με βοηθάνε έμενα και την οικογένεια μου. Είμαι ελεύθερη μητέρα και έχω ανήλικα παιδία. Το ένα είναι παιδί με αναπηρία. Είναι καθηλωμένο στο κρεβάτι και δεν έχω βοήθεια από πουθενά. Ευχαριστώ πάρα πολύ. »

Η Μαίρη Πίνη, διευθύντρια του Κέντρου στήριξης οικογενείας εκκλησιαστικού ιδρύματος Αρχιεπισκοπής Αθηνών τόνισε: «θα ήθελα μέσα από την καρδία μου να ευχαριστήσουμε τον αγροτικό συνεταιρισμό Νάξου ο οποίος από το υστέρημα των μελών του, προσέφερε στο κέντρο στήριξης οικογένειας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών αυτές τις 1500 μερίδες, για τις οικογένειες που προστατεύουμε και έχουν τόσο ανάγκη….»

Συνολικά 30 τόνοι πατάτας από τους Παραγωγούς της Νάξου θα μοιραστούν στα συσσίτια της Εκκλησίας της Ελλάδος σε Αθήνα και Δυτική Αττική.  

Μία πρωτοβουλία που θα βοηθήσει σημαντικά το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας της Ελλάδος ανέλαβαν οι πατατοπαραγωγοί της Νάξου που προσφέρουν 30 τόνους πατάτας στα συσσίτια και τις γεύματα αγάπης της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Οι 15 τόνοι από τις πεντανόστιμες και φημισμένες πατάτες της Ένωσης Αγροτικών συνεταιρισμών Νάξου – που φέτος έσπασε το ρεκόρ Guinness για την μεγαλύτερη μερίδα τηγανητών πατατών στον κόσμο- θα προσφερθούν στο Κέντρο Στήριξης Οικογένειας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών που φροντίζει για την σίτιση χιλιάδων Ελλήνων συμπολιτών μας με δέματα αγάπης που μοιράζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Ακόμα 15 τόνοι δόθηκαν ήδη την περασμένη Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου στα συσσίτια της Μητρόπολης Ιλίου , Αχαρνών και Πετρουπόλεως που προσφέρουν φαγητό σε 2000 ανθρώπους καθημερινά κυρίως στο Ίλιο, το Μενίδι, την Πετρούπολη, τους Αγίους Αναργύρους , το Καματερό, την Φυλή , τα Άνω Λιόσια και το Ζεφύρι . Ένα μέρος από τις πατάτες θα μοιραστεί και στις 800 οικογένειες που προτιμούν να παίρνουν δέματα με ξηρά τροφή από την Μητρόπολη και να μαγειρεύουν στο σπίτι τους.

“Είναι χαρά μας να προσφέρουμε τις πατάτες μας σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη και να στηρίζουμε το πολύ σημαντικό έργο τόσο του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας της Αρχιεπισκοπής όσο και της Μητρόπολης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, που απλώνουν  χέρι βοήθειας σε όποιον το ζητήσει».

Και δυστυχώς για μία ακόμη φορά έχουμε το φαινόμενο των «μαϊμού προϊόντων. Οι πατατοπαραγωγοί της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου καταγγέλλουν ότι στην αγορά διατίθενται πατάτες που φέρουν την ονομασία «Νάξου» και προτρέπουν τους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί από πού προμηθεύονται την αγαπημένη τους πατάτα.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πάρος: «Κλείνουμε πριν μας κλείσουν», η εστίαση σε απεργία στις 5 Ιουνίου

Σε συμβολικό λουκέτο προχωρούν οι παραλιακές επιχειρήσεις του νησιού – Αντίδραση απέναντι σε τιμωρητικές πολιτικές και κρατική απουσία - Το σχόλιο του Γιάννη Παπαδόπουλου

Νάξος: Δυναμική παρέμβαση εργαζομένων και αναβολή της συζήτησης για απαγόρευση οικοδομικών εργασιών το καλοκαίρι

Μετά από κινητοποίηση της Επιτροπής Εργαζομένων στις Κατασκευές, η Δημοτική Αρχή Νάξου υποχρεώθηκε να αποσύρει το θέμα από το Δημοτικό Συμβούλιο

Νάξος – Μικρή Βίγλα (Παναγία Παρθένος): Ένα πανηγύρι πίστης, παράδοσης και μνήμης (φωτογραφίες)

Μια ιερή τελετουργία στη βραχονησίδα της Παρθένου γεμάτη συγκίνηση, ιστορία και προσφορά – Στη μνήμη του Αντώνη Σαλτερή (προεστού)

Νάξος – Περιβάλλον: “Δρω και Δημιουργώ!”, παιδική δράση με φαντασία και οικολογική συνείδηση

Ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου προσκαλεί μικρούς φίλους το Σάββατο 31 Μαΐου σε μια γιορτή για τη Γη, με παιχνίδια, φυτέματα και ιστορίες.

Η φωνή της κοινωνίας δεν είναι αντίπαλος. Είναι σύμμαχος

Η διαβούλευση, η δημόσια ενημέρωση και οι ανοιχτές συζητήσεις δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες για κοινωνική συναίνεση

Νάξος: Αδιαθεσία 79χρονης επιβάτιδας σε ταχύπλοο, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο

Άμεση κινητοποίηση των αρχών και του ΕΚΑΒ μετά από λιποθυμικό επεισόδιο επιβάτιδας εν πλω – Η 79χρονη αλλοδαπή βγήκε αυθημερόν από το Νοσοκομείο

Αίγυπτος: Κλείνει το μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης στο Σινά;

Μονή Αγίας Αικατερίνης Σινά: Κλείνει και δημεύεται η περιουσία της με απόφαση δικαστηρίου

Με τον Πρωθυπουργό θα συναντηθούν αύριο Παρασκευή οι 13 Περιφερειάρχες της χώρας

Η συνάντηση θα γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου και θα τεθούν επί τάπητος ζητήματα που απασχολούν τις Περιφέρειες

Νάξος – Φιλώτι: Εγκρίθηκε η αντικατάσταση περίφραξης με προϋπολογισμό 100.000 ευρώ

Μετά τον ηλεκτροφωτισμό LED, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ενισχύει ξανά τον αθλητισμό στην ορεινή Νάξο, εγκρίνοντας νέα παρέμβαση στο γήπεδο Φιλωτίου – Έπεται και το νέο Κλειστό Γυμναστήριο

Σαντορίνη: Διακοπή ρεύματος την Παρασκευή 30 Μαΐου

Η διακοπή θα πραγματοποιηθεί από τις 7 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι στην Οία (περιοχή Μύλοι)

Νάξος – Χείμαρρος: Αποχαιρετισμός στον Γιάννη Ψαρρά, έναν άνθρωπο της προσφοράς

Η εξόδιος ακολουθία του 72χρονου θα τελεστεί σήμερα Δευτέρα 26 Μαΐου στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στον Χείμαρρο – Θλίψη στο Τσικαλαριό

Νάξος: «Πώς ένα δημόσιο ακίνητο έγινε ιδιωτική “πλατεία”, η αλήθεια πίσω από την περίφραξη στον Λυώνα»

Σαφές μήνυμα από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την περίφραξη στον Λυώνα: παράνομη αυθαίρετη χρήση του χώρου, περίφραξη για λόγους ασφάλειας και αποκατάσταση της νομιμότητας

Νάξος: «Έφυγε» ο Αντώνης Καρούσης, θλίψη στην Κωμιακή για τον αγαπητό συγχωριανό

Ο ήσυχος και αγαπητός Αντώνης Καρούσης, με ρίζες στην Κωμιακή και παρουσία στην Αθήνα, έφυγε λίγο πριν επιστρέψει στο χωριό του – Η εξόδιος ακολουθία τελείται σήμερα

Νάξος – Πλάκα: Καταστροφή στο όνομα της “καθαριότητας”, καταγγελίες για παράνομες παρεμβάσεις

Μαζική απομάκρυνση φυκιών Ποσειδωνίας με τσουγκράνες, εγκαταστάσεις εν μέσω ωοτοκίας και περιβαλλοντική αδιαφορία σε προστατευόμενη ζώνη Natura.

Νάξος: Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις από το “Naxos Medical” μέσω του προγράμματος «Προλαμβάνω»

Έγκαιρη πρόληψη για τα καρδιαγγειακά νοσήματα με αξιοπιστία και ανθρώπινη φροντίδα – Δωρεάν αιματολογικός έλεγχος για όλους τους πολίτες

Παροναξία: “Ηλεκτρική” νύχτα με βροχόπτωση και …λάσπη (πίνακας)

Έντονα φαινόμενα, αστραπές και «λασποβροχές» χτύπησαν τα νησιά των Κυκλάδων – Τα ύψη υετού από το NaxosWeather (πίνακας)

Γ. Παπαδόπουλος: “Μειωμένη κατανάλωση και έλλειψη προσωπικού, αλλάζουν τα δεδομένα στην εστίαση”

Ο πρόεδρος του Σωματείου Μαζικής Εστίασης Νάξου και περιφερειάρχης της ΠΟΕΣΕ στο Νότιο Αιγαίο μιλά για τις νέες τουριστικές συνήθειες, τις προσαρμογές των επιχειρήσεων και την πίεση που δέχεται ο κλάδος ενόψει καλοκαιριού.

Πάρος: Ένα νησί στο όριο της αντοχής του

Οι κάτοικοι εκπέμπουν SOS για τον υπερτουρισμό, την άναρχη δόμηση και την απώλεια της ταυτότητας του νησιού

Τραγωδία στο λιμάνι της Νάξου: 70χρονος τουρίστας άφησε την τελευταία του πνοή εν πλω

Πολωνός επιβάτης τουριστικού σκάφους υπέστη αδιαθεσία κατά τη διάρκεια του ταξιδιού – Κατέληξε στο Νοσοκομείο Νάξου παρά τις άμεσες προσπάθειες διάσωσης

Νάξος – Σύλλογος Μηχανικών: “Όχι σε οριζόντιους περιορισμούς, Ναι, σε στοχευμένο πλαίσιο για τις θερινές οικοδομικές εργασίες”

Ο Σύλλογος εκφράζει έντονο προβληματισμό για την αιφνιδιαστική πρόθεση του Δήμου να επιβάλει οριζόντιους περιορισμούς, χωρίς επαρκή διαβούλευση – Προτείνει στοχευμένο και ρεαλιστικό πλαίσιο που προστατεύει τόσο τον τουρισμό όσο και τον κατασκευαστικό κλάδο.