Σάββατο, 23 Νοεμβρίου, 2024
ΑρχικήΓαστρονομίαEuropean Young Chef Award 2017: Και το όνομα αυτού: Σπύρος Κουγιός

European Young Chef Award 2017: Και το όνομα αυτού: Σπύρος Κουγιός

|

Ο 20χρονος Σπύρος Κουγιός από τη Ρόδο φτιάχνοντας ένα πιάτο με άρωμα Αιγαίου και γεύσεις Καλύμνου ήταν ο μεγάλος νικητής στο διαγωνισμό της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (πραγματοποιήθηκε στη Σύρο) και θα διεκδικήσει το τίτλο του European Young Chef Award 2017 αρχές Νοεμβρίου στην Βαρκελώνη – Τι δήλωσε ο περιφερειάρχης κος Χατζημάρκος 

«Ο βασιλιάς πέθανε, ζήτω ο βασιλιάς» έτσι δεν λένε στην Αγγλία όταν έχουμε αλλαγή ενοίκου στην βασιλική κατοικία; Ε κάπως έτσι θα μπορούσαμε να πούμε για την ανάδειξη του νικητή στον διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στη Σύρο για τον εκπρόσωπο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο διαγωνισμό  European Young Chef Award 2017…. Ο λόγος για τον 20χρονο σεφ Σπύρος Κουγιός, από τη Ρόδο, ο οποίος επικράτησε στον γαστρονομικό  διαγωνισμό που διοργάνωσε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, για την ανάδειξη του σεφ που θα την εκπροσωπήσει, στον μεγάλο   ευρωπαϊκό διαγωνισμό European Young Chef Award 2017 στη Βαρκελώνη στις αρχές Νοεμβρίου. Έναν διαγωνισμό στον οποίο η ΠΝΑΙ συμμετέχει για άλλη μια φορά με αξιώσεις, μετά την περυσινή πρωτιά του Ρόδιου σεφ Σταμάτη Μισομικέ, που αναδείχθηκε  ο European Young Chef  2016.

Αναζητώντας τον υποψήφιο που θα την εκπροσωπήσει, ανάμεσα σε εξαιρετικά ταλέντα που διαθέτουν τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, στη Γαστρονομία, η Περιφέρεια, στο πλαίσιο της ανάδειξής της ως  Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019,   οργάνωσε το προηγούμενο διάστημα τέσσερις διαδοχικούς διαγωνισμούς, σε Ρόδο, Κω, Σαντορίνη και Τήνο, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε νέους σεφ από όλα τα νησιά να διαγωνιστούν και να διακριθούν. Οι τέσσερις νικητές των αντίστοιχων διαγωνισμών , πήραν μέρος στον τελικό που έγινε το βράδυ του Σαββάτου στο Dolphin Bay, στη Σύρο, απ΄ όπου ξεχώρισε ο 20χρνος Σπύρος Κουγιός, που στις 5 και 6 Νοεμβρίου, στη Βαρκελώνη, θα διεκδικήσει για λογαριασμό της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, τον τίτλο  European Young Chef 2017

Ο Σπύρος Κουγιός, που εργάζεται  στο εστιατόριο  “Noble” στο ξενοδοεχείο Elysium, στη Ρόδο, παρουσίασε στην κριτική επιτροπή ένα πιάτο βγαλμένο  από τη θάλασσα του Νοτίου Αιγαίου και κέρδισε τη συμμετοχή του στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό της Βαρκελώνης, με τα “χρώματα” της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Στο τελικό της Σύρου, μαζί με τον Σπύρο Κουγιό (νικητή του διαγωνισμού στη Ρόδο), διαγωνίστηκαν ο Άκης Τσουκαλάς, νικητής του διαγωνισμού στην Κω, ο  Σπύρος Κασσελούρης, νικητής του διαγωνισμού της Σαντορίνης, και ο Αντώνη Φουστάνιας, πρώτος στον διαγωνισμό της Τήνου.

Αξίζει να σημειωθεί το πολύ υψηλό επίπεδο όλων των νέων σεφ που έλαβαν μέρος στους τέσσερις διαγωνισμούς, γεγονός που δυσκόλεψε ιδιαίτερα το έργο της κριτικής επιτροπής.

Οι διαγωνισμοί διεξήχθησαν στο πλαίσιο των δράσεων της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019, από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Στρατηγικό Συνεργάτη της, τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου.

Στον χθεσινό τελικό της Σύρου, παρόντες ήταν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος,  ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης και ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα & Γαστρονομίας, Φιλήμονας Ζαννετίδης.

Μετά την ανάδειξη του νέου σεφ που θα εκπροσωπήσει την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στη Βαρκελώνη, ο Περιφερειάρχης δήλωσε:

 «Πηγαίνουμε στη Βαρκελώνη για να διεκδικήσουμε  τον τίτλο του  European Young Chef 2017,   μέσα από μια ανοιχτή διαδικασία, που στόχο έχει να προσελκύσει  το ενδιαφέρον των νέων  να επικεντρωθούν στην αξιοποίηση και ανάδειξη του τεράστιου πολιτιστικού μας πλούτου ως συγκριτικού πλεονεκτήματος μας. Τόσο η ανάδειξη της Περιφέρειάς μας ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019, όσο και ο περυσινός τίτλος του » European Young Chef  2016 είναι η ισχυρότερη απόδειξη ότι η γαστρονομία των νησιών μας, έχει όλες τις προδιαγραφές για να γίνει η αιχμή του δόρατος στην στρατηγική που έχουμε χαράξει για εξωστρέφεια και ανάδειξη της ανεξάντλητης πολιτιστικής μας κληρονομιάς, σε ένα τομέα, του γαστρονομικού τουρισμού, που κερδίζει ραγδαία έδαφος διεθνώς”.

Η Επιτροπή του μεγάλου διαγωνισμού στις 5 και 6 Νοεμβρίου στη Βαρκελώνη, θα  αποτελείται από την πρέσβειρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ως γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019,  Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και τον  διάσημο σεφ Χουάν Ρόκα.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σαντορίνη: Ξεκινούν οι εγγραφές στη Φιλαρμονική και στα τμήματα Χορωδίας του Δήμου Θήρας

Η συμμετοχή τόσο στη Φιλαρμονική, όσο και στη Χορωδία είναι δωρεάν και απευθύνονται σε παιδιά επτά ετών και άνω, αλλά και σε ενήλικες.

Η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. Πιτταρά το καλύτερο Ελληνικό τυρί στα World Cheese Awards 2024! (video)

Η διάκριση αυτή έρχεται σε συνέχεια της προηγούμενης από το περιοδικό "Γαστρονόμος" για το τυροκομείο Πιτταράς

Σαντορίνη: H Νέα Τουριστική Καμπάνια του Δήμου Θήρας στην Έκθεση WTM Λονδίνου

Η συμμετοχή αυτή αποτέλεσε μια εξαιρετική ευκαιρία για την παρουσίαση της νέας τουριστικής καμπάνιας του νησιού

Express Skopelitis: Ανεκτέλεστο δρομολόγιο σήμερα λόγω καιρικών συνθηκών

Δεμένο θα παραμείνει στην Αμοργό το «Express Skopelitis» λόγω καιρικών συνθηκών

Ενδοκυκλαδικά: Γιατί διαμαρτύρονται οι δήμαρχοι τεσσάρων νησιών στις Δυτικές Κυκλάδες;

Πήραν το δρομολόγιο της Τρίτης του Αρτεμις από τις Δυτικές Κυκλάδες και το έφεραν στη Παροναξία... Τι καταγγέλλουν τέσσερις δήμαρχοι των Δυτικών Κυκλάδων

Αμοργός: Προκήρυξη (δύο) θέσεων γιατρών Επιμελητή Α’ για το Κέντρο Υγείας

Προκήρυξη (δύο) θέσεων Επιμελητή Α’ για το Κέντρο Υγείας Αμοργού - Ειδικότητες και τι προσφέρει ο δήμος

Springer Reisen: Αεροπορική σύνδεση από Βιέννη σε Πάρο, Νάξο και Μήλο

Νέες συνδέσεις με τις Κυκλάδες από τη Βιέννη το καλοκαίρι του 2025

Γλυπτά Παρθενώνα: Θα έρθουν στην Ελλάδα με … δανεισμό το 2025?

Θα έρθουν τελικά πιο κοντά σε λύση Βρετανικό Μουσείο και ελληνική κυβέρνηση το 2025;

Σίκινος: Η Νεικώ πάει Λονδίνο, ποιος ο λόγος;

Η Επισκοπή Σικίνου και η Νεικώ ταξιδεύουν στη βρετανική πρωτεύουσα

The Voice: Ο Ναξιώτης Κουτελιέρης και η συγκίνηση της Παπαρίζου (video)

Μπορεί ο Μιχάλης Κουτελιέρης να μην πέρασε στον επόμενο γύρο του The Voice όμως η σχέση του με την Κλαύδια έφερε δάκρυα στα μάτια της; Παπαρίζου (video)

Νάξος – Μητσοτάκης: Συμμετοχή στη λιτανεία και καφέ για χαλάρωση

Στη Νάξο βρίσκεται από το πρωί ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης

Ενδοκυκλαδικά: Το “Αρτεμις” κάθε Τρίτη θα ενώνει τη Σύρο με τη Παροναξία και τη Σαντορίνη

Αλλαγή στο δρομολόγιο του "Αρτεμις"... Δείτε πως θα κινείται κάθε Τρίτη

Νάξος: Από την 1η Ιουνίου ξεκινάει η αεροπορική σύνδεση με Ηράκλειο

Η Νάξος μετά την Θεσσαλονίκη αποκτά αεροπορική σύνδεση και με το Ηράκλειο - Δύο φορές από την 1η Ιουνίου και έως τα μέσα Οκτωβρίου

Πάρος: Ο καπετάν – Χρήστος Τζουάνης “έφυγε” από την ζωή

Στα 42 του χρόνου ο cpt Χρήστος Τζουάνης έφυγε από τη ζωή ...

Blue Star Ferries: Το “Paros” επιστρέφει αύριο (23/11) κι όχι Κυριακή από Αμοργό

Οι αλλαγές που δρομολογούνται σε τρία πλοία της Blue Star Ferries ελέω καιρικών συνθηκών - ποια είναι;

Δονούσα: Ανεμογεννήτριες καλύπτουν την Καλοταρίτισσα

φωτορεαλιστικές απεικονίσεις για το πώς θα φαίνεται το συγκεκριμένο έργο στην πλήρη του ανάπτυξη (60 ανεμογεννήτριες) στη Δονούσα

Νάξος: Επίσκεψη εξπρές του Μητσοτάκη με συνοδεία αξιωματούχων σε τρία αεροπλάνα (!!!)

Τρία αεροσκάφη της Olympic Air θα μεταφέρουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους συνοδούς του στη Νάξο – Η ώρα άφιξης και αναχώρησης

MSC: Βάζει στο πρόγραμμα την Σύρο, “βλέπει” τις υποδομές στη Σαντορίνη

MSC: Αντί για τέλη, επενδύσεις σε υποδομές για ανάπτυξη της κρουαζιέρας

Blue Star Ferries: Δίωρη καθυστέρηση στην αναχώρηση του “Paros”

Στις 7.30 το απόγευμα θα αναχωρήσει σήμερα (21/11) το Blue Star Paros από τον Πειραιά για το ταξίδι στις Κυκλάδες