Πολύ υψηλό το επίπεδο των συμμετοχών, των νέων σεφ, στον δεύτερο διαγωνισμό που έγινε στην Κω για το European Young Chef Award 2017 – Δέκα συμμετοχές με το βάρος από τους υποψήφιους να πέφτει στα κρεατικά
Η αρχή έγινε από τη Ρόδο… Στις 9 Σεπτεμβρίου στο ξενοδοχείο Irene Palace. Εκεί όπου είχαμε τη πρώτη δοκιμασία στο δρόμο για την κατάκτηση του κορυφαίου σεφ για τη Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό για τον European Young Chef Award 2017. Και το πιο σημαντικό; Όλοι παλεύουν για να διαδεχτούν το Σταμάτη Μισομικέ, ο οποίος είχε κατακτήσει τον τίτλο την περσινή περίοδο… Και στη Ρόδο το παρών έδωσαν έξι νέοι και ταλαντούχοι Ροδίτες σεφ υψηλού επαγγελματικού επιπέδου και με εμπειρία στα μεγάλα ξενοδοχεία του νησιού. Στον διαγωνισμό αξιοποιήθηκαν από τους νέους σεφ ντόπια λαχανοκομικά προϊόντα, φρέσκα ζυμαρικά και θαλασσινά, τα οποία μαγειρεύτηκαν και παρουσιάστηκαν με ιδιαίτερη φαντασία.
Και από τη Ρόδο περνάμε στη Κω, όπου την περασμένη Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου είχαμε τη δεύτερη δοκιμασία. Κτήμα Τριανταφυλλοπούλου ως τόπος διαγωνισμού και το παρών έδωσαν δέκα ταλαντούχοι νέοι Κώοι σεφ, ιδιαίτερα υψηλού επαγγελματικού επιπέδου, με εμπειρία και αυτοί με τη σειρά τους σε μεγάλα ξενοδοχεία του νησιού. Οι νέοι σεφ που συμμετείχαν είναι οι Γιώργος Πιμενίδης, Ευάγγελος Καρνέζης, Άκης Τσουκαλάς, Ευστράτιος Μακρής, Αλέξανδρος Παραστρατίδης, Γιώργος Καρίκης, Ηλίας Φλάσκος, Χρήστος Ζήσης, Στέργος Πολυζώνης, Δήμος Πήτσης. Και περιμένουμε την ανακοίνωση του νικητή όπως και αυτού της Ρόδου που όπως όλα δείχνουν θα είναι ..συγκεντρωτικά.
Στον διαγωνισμό αξιοποιήθηκαν από τους νέους σεφ ντόπια λαχανοκομικά προϊόντα, θαλασσινά και κρεατικά, δημιουργώντας γαστριμαργικές απολαύσεις.
Τα πιάτα των νέων σεφ, έκριναν ο Νίκος Χριστοφόρου πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου- Κυκλάδων, ο Γιώργος Φραντζής και ο Βαγγέλης Γαλενός μέλη της Λέσχης και executive chefs σε μεγάλα ξενοδοχεία της Κω. Ο κ. Χριστοφόρου σε δηλώσεις του ανέφερε: “Στην Κω πήγαμε καλύτερα από ότι περιμέναμε και είχαμε μεγάλη συμμετοχή, ιδίως αν σκεφτεί κανείς πως οι διαγωνισμοί πραγματοποιούνται εν μέσω σεζόν με τα ξενοδοχεία ανοιχτά. Το επίπεδο των νέων σεφ της Κω ήταν ιδιαίτερα υψηλό και έχουμε και εμείς με τη σειρά μας υψηλές προσδοκίες για το διαγωνισμό European Young Chef Award 2017″.
Οι επόμενοι σταθμοί
Να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με τη συμμετοχή του Σταμάτη Μισομικέ, κατέκτησε τον τίτλο του European Young Chef 2016, γεγονός που ανέβασε ιδιαίτερα ψηλά τον πήχη, καθώς όλοι αναμένουμε μια ακόμη νίκη για αυτή τη χρονιά.
Ο επόμενος σταθμός είναι η Σαντορίνη, όπου στις 21 Σεπτεμβρίου, οι νέοι σεφ του νησιού θα διαγωνιστούν στο εστιατόριο Fugaro για την ανάδειξη του τοπικού τους εκπροσώπου.
Θα ακολουθήσει ο τέταρτος διαγωνισμός στην Τήνο, ενώ ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην Βαρκελώνη, θα επιλεγεί μεταξύ των τεσσάρων νικητών των αντίστοιχων διαγωνισμών, στον τελικό που θα γίνει στις 30 Σεπτεμβρίου στη Σύρο.
Στον τελικό της Σύρου, στην Κριτική Επιτροπή θα συμμετάσχουν η Πρέσβειρα της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης Νότιο Αιγαίο 2019, Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, η συγγραφέας- κριτικός Οίνου και Γεύσης Νίκη Μηταρέα ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων Νίκος Χριστοφόρου και δύο ακόμη σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων από το νησί.