Πέμπτη, 19 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΔιεθνήΛονδίνο: τρομοκρατικό χτύπημα με 22 τραυματίες στο μετρό

Λονδίνο: τρομοκρατικό χτύπημα με 22 τραυματίες στο μετρό

|

Τρομοκρατική επίθεση πίσω από την έκρηξη στο σταθμό Parsons Green στην περιοχή του Φούλαμ στο Δυτικό Λονδίνο που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό έως τώρα 22 ανθρώπων.  «Οι βρετανικές αρχές αντιμετωπίζουν το περιστατικό στο μετρό του Λονδίνου ως τρομοκρατία» αναφέρει το βρετανικό δίκτυο, επικαλούμενο πηγές της αντιτρομοκρατικής.

Τουλάχιστον 22 άνθρωποι τραυματίστηκαν μετά από έκρηξη που σημειώθηκε σε βαγόνι στο μετρό του Λονδίνου και συγκεκριμένα στον σταθμό Parsons Green, το μεσημέρι της Παρασκευής και ενώ αυτό ήταν ασφυκτικά γεμάτο με κόσμο. Ολοι οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της βρετανικής πρωτεύουσας για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, οι περισσότεροι από αυτούς με επιφανειακά εγκαύματα. Οι περισσότεροι τραυματισμοί προκλήθηκαν εξαιτίας του πανικού που επικράτησε και στη προσπάθεια που έγινε ώστε να βγουν από το Μετρό ενώ δεν είναι λίγες οι μαρτυρίες ανθρώπων που αναγκάστηκαν να πατήσουν πάνω σε άτομα πεσμένα στο πάτωμα για να σωθούν.  Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στη Sun ότι «έβλεπες τους ανθρώπους να τρέμουν, το απόλυτο χάος». H Daily Mail αναφέρει ότι οι επιβάτες έτρεχαν πανικόβλητοι, ενώ αρκετοί έφεραν εγκαύματα στο πρόσωπο.

Σε κουβά μαγιονέζας (!!)

Λίγη ώρα αργότερα, η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου επιβεβαίωσε πως πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα ενώ η βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι ανακοίνωσε πως θα προεδρεύσει σύσκεψης της Επιτροπής Εθνικής Ασφαλείας. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ένα λευκό δοχείο, φωτογραφία του οποίου κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πολλοί περιγράφουν σαν «κουβά με μαγιονέζα», εξερράγη μέσα στο βαγόνι, και στη συνέχεια τυλίχτηκε στις φλόγες.

Ανώνυμες πηγές τις οποίες επικαλείται το Sky News, αναφέρουν πως η συσκευή που εντόπισαν οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής εντός του δοχείου δεν εξερράγη πλήρως, καθώς επρόκειτο πιθανότατα για αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό που λειτουργούσε με χρονοδιακόπτη.  «Εκτιμάμε τώρα ότι επρόκειτο για πυροδότηση ενός αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού», δήλωσε ο ανώτερος αξιωματούχος της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της χώρας Μαρκ Ρόουλεϊ και πρόσθεσε ότι η Μητροπολιτική Αστυνομία συνεργάζεται με την βρετανική υπηρεσία πληροφοριών MI5.

Τιτιβίσματα

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ καταδίκασε την επίθεση στο Λονδίνο και κάλεσε τις αρχές να λάβουν περισσότερο «δραστικά» μέτρα, όπως η καλύτερη αστυνόμευση της χρήσης του ΄Ιντερνετ από τρομοκρατικές οργανώσεις.

 «Μια ακόμη επίθεση στο Λονδίνο από έναν αποτυχημένο τρομοκράτη. Αυτοί οι άνθρωποι είναι άρρωστοι και παράφρονες που βρίσκονται στο στόχαστρο της Σκότλαντ Γιαρντ», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter και πρόσθεσε σε ένα ακόμη τιτίβισμα «Οι αποτυχημένοι τρομοκράτες πρέπει να αντιμετωπίζονται με πολύ σκληρότερο τρόπο. Το Ίντερνετ είναι το βασικό τους εργαλείο στρατολόγησης, από το οποίο πρέπει να τους αποκόψουμε και να το χρησιμοποιούμε καλύτερα».

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει αυξημένη παρουσία αστυνομικών στους δρόμους της πρωτεύουσας και στο δίκτυο μαζικών μεταφορών. Και πρόσθεσε ότι «Η πόλη μας έχει αποδείξει ότι ποτέ δεν θα φοβηθεί ούτε θα ηττηθεί από την τρομοκρατία».

Οι αρχές έχουν διακόψει την κυκλοφορία των συρμών ανάμεσα στους σταθμούς Earls Court και Wimbledon. Στο σημείο βρίσκονται ένοπλοι αστυνομικοί, καθώς και διασώστες με ασθενοφόρα.

Το θέμα παρακολουθεί στενά η πρωθυπουργός Τερέσα Μέι η οποία ενημερώνεται συνεχώς για την εξέλιξη των ερευνών. «Η σκέψη μας είναι κοντά στους τραυματίες» έγραψε η πρωθυπουργός στο twitter και αναμένεται το απόγευμα να είναι επικεφαλής σύσκεψης για το θέμα…

Και τέλος η Scotland Yard (σ.σ. δέχτηκε σκληρή κριτική από τον Ντόναλντ Τραμπ) έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter ότι «θα προβούμε σε περισσότερες ανακοινώσεις μόλις έχουμε περισσότερα στοιχεία. Οι πληροφορίες μας πρέπει να είναι ακριβείς».

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα tovima.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Αμοργός: Επόμενη μέρα για τη θάλασσα, ανοιχτή εκδήλωση για τις Ζώνες Περιορισμού Αλιείας

Με τη συμμετοχή επιστημονικών φορέων και τοπικών αρχών, ανοίγει ο διάλογος για ένα βιώσιμο μέλλον στις θάλασσες της Αμοργού

Νάξος: Αιτήσεις για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Ξεκινά η περίοδος υποβολής αιτήσεων για ένταξη στο Πρόγραμμα του Κ.Π. – Ποιες είναι οι προϋποθέσεις και ποια δικαιολογητικά απαιτούνται

Αεροδιακομιδές υπό ιδιωτική πτήση: Δημόσιοι πόροι, ιδιωτικά συμφέροντα και η αγωνία των νησιωτών

Ποιος σώζει ποιον όταν το κράτος αποσύρεται: Οι αεροδιακομιδές, το πάγωμα των νέων ελικοπτέρων, η υπόθεση Πάρου και η ερώτηση που κανείς δεν απαντά – Γιατί δεν επενδύουμε στο δημόσιο ΕΚΑΒ;

Δυτ. Κυκλάδες: Έφυγε ο Πέτρος Μαριάνος, o τελευταίος φρουρός της Πολυαίγου (video)

Η Κίμωλος αποχαιρετά σήμερα (19/06) έναν σιωπηλό ήρωα της καθημερινότητας που έγινε σύμβολο απλότητας, πίστης και γαλήνης

Πρόταση Ημέρας: Σαλατούρι με άρωμα Παροναξίας …

Σαλάτα και μαζί μεζές για τσίπουρο και ούζο, που συνηθίζεται σε ορισμένα από τα νησιά των Κυκλάδων, όπως η Πάρος και η Νάξος, με μικροπαραλλαγές.

Νάξος: Στις 30 Ιουνίου η 3η λογοδοσία της Δημοτικής Αρχής Νάξου & Μικρών Κυκλάδων

Τη Δευτέρα 30 Ιουνίου η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου – Δυνατότητα συμμετοχής δια ζώσης ή με τηλεδιάσκεψη

Δήμος Θήρας: Ευχαριστίες στους καθηγητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Σαντορίνης

Αναγνώριση της προσφοράς εκπαιδευτικών και εθελοντών στην ενίσχυση των μαθητών του νησιού και της ισότιμης πρόσβασης στην εκπαίδευση

Νάξος – Πυροσβεστική: Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά μεταξύ Μονής και Κινιδάρου

Άμεση και συντονισμένη αντίδραση από Πυροσβεστική, ΕΜΟΔΕ, Δήμο και εθελοντές απέτρεψε τα χειρότερα – Ευχαριστίες από τον αντιδήμαρχο Δρυμαλίας

Τήνος – Δήμος: Σε εξέλιξη η ναυαγοσωστική κάλυψη των παραλιών με 22 ναυαγοσώστες (πίνακας)

Ο Δήμος Τήνου επενδύει σε ασφάλεια και πρόληψη με 22 ναυαγοσώστες, εξοπλισμένα σκάφη και κάλυψη σε 16 παραλίες του νησιού

Δήμος Ιητών: Έκκληση για την προστασία του έργου αναβάθμισης του δρόμου Κακόβολο-Σπιθάρα

Ο Δήμος Ίου ζητά τη συνεργασία των πολιτών για την αποφυγή πρόωρης χρήσης του ημιτελούς οδοστρώματος – Κίνδυνος φθοράς και ατυχημάτων

Συνεχής Ενημέρωση: Μεγάλη Πυρκαγιά στην Ορεινή Νάξο, επίκεντρο τη Ράχη του Προφήτη Ηλία στη Μονή (video)

Εναέρια και επίγεια μέσα μάχονται με τις φλόγες στη ράχη της Μονής – Από όχημα που πήρε φωτιά η πιθανή αιτία της πυρκαγιάς (video)

Κόρωνος (Λυώνας) – Αντώνης Παπακωνσταντής: Έφυγε ξαφνικά, αλλά θα μείνει για πάντα δίπλα μας

Μια συγκινητική αποχαιρετιστήρια ανάρτηση του Γιώργου Κουφόπουλου για τον αγαπημένο φίλο, συνοδοιπόρο και πρώην πρόεδρο του συλλόγου

Εκτακτο: Φωτιά σε εξέλιξη στον Κυνίδαρο

Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις – Συνδρομή από υδροφόρες των ΟΤΑ για την κατάσβεση της δασικής πυρκαγιάς

“O Χαρχαλιάς”: Η νέα ταβέρνα στη Μέση Ποταμιά που μαγειρεύει με καρδιά και μνήμες

Στην πράσινη καρδιά της Νάξου, μια αυθεντική ταβέρνα σερβίρει γεύσεις που μυρίζουν πατρίδα, με σεβασμό στην τοπική παράδοση και ζεστή φιλοξενία που σε κάνει να νιώθεις σαν στο σπίτι σου.

Αθήνα – Σύνταγμα: Θρήνος για τον Ανδρέα Κυριακόπουλο

Η ανακοίνωση της ProSport για τον ξαφνικό θάνατο του εκλεκτού συνεργάτη – «Το κενό του είναι δυσαναπλήρωτο, καλό ταξίδι φίλε…»

Στέλλα Τσουνέλλη – Φουτάκογλου: Η τελευταία κεντήστρα της παράδοσης στη Χώρα της Νάξου

Από τη Μικρά Ασία στη Νάξο, η κυρία Στέλλα υφαίνει με βελόνα και νήμα τις μνήμες, τις ρίζες και την ψυχή ενός τόπου που δεν ξεχνά.

Europa Nostra: Διεθνής διάκριση για τον Πύργο “Κάμπονες 1615” στη Νάξο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Ένα ζωντανό σύμβολο πολιτιστικής αναγέννησης και βιώσιμης αποκατάστασης από τις Κυκλάδες ανάμεσα στα κορυφαία παραδείγματα ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς για το 2025

Νάξος: Όταν τα σκουπίδια… μιλούν, μήνυμα με σακούλες σε ασυνείδητο οδηγό

Παρκάρισμα "καρφί" δίπλα στους κάδους και η πιο ευφάνταστη απάντηση των κατοίκων: δύο σακούλες σκουπιδιών στο καπό αυτοκινήτου. Νάξος, έχεις ταλέντο!

Νάξος: Μπήκαν τα θεμέλια της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου, ένα όραμα γίνεται πράξη

Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί την έναρξη της ουσιαστικής αναβάθμισης της δημόσιας υγείας στη Νάξο, με την τοπική κοινωνία να παρακολουθεί με ελπίδα και προσδοκία την πρόοδο του έργου.

Δέκα σχολεία των Κυκλάδων περιμένουν διευθυντή, θέση ευθύνης και καρδιάς (πίνακας)

Ανοιχτή η προκήρυξη για τους εκπαιδευτικούς που θέλουν να στελεχώσουν τις σχολικές μονάδες νησιών όπως η Νάξος, η Σίφνος, η Κύθνος και η Μύκονος ως διευθυντές (πίνακας)