Σάββατο, 19 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΔήμος Μυκόνου: Κανείς εκπαιδευτικός δεν κοιμάται στην ύπαιθρο στο νησί μας"

Δήμος Μυκόνου: Κανείς εκπαιδευτικός δεν κοιμάται στην ύπαιθρο στο νησί μας”

|

Έντονη αντίδραση από το Δήμου Μυκόνου μέσω ανακοίνωσης που υπογράφει ο Δήμαρχος κος Κουκάς όσον αφορά τα δημοσιεύματα που θέλουν αναπληρωτές εκπαιδευτικούς να κοιμούνται σε παραλίες και δρόμους του νησιού 

Σαντορίνη και Μύκονος. Οι κορυφαίοι τουριστικοί προορισμοί της Ελλάδας βρέθηκαν στο επίκεντρο δημοσιευμάτων με την έναρξη της σχολικής χρονιάς… Ο λόγος; Το γεγονός ότι οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που ενημερώθηκαν για τον φετινό τους προορισμό την τελευταία στιγμή βρέθηκαν να …κοιμούνται σε παραλίες ή στους δρόμους των δύο νησιών καθότι δεν βρήκαν καταλύματα ή τα σπίτια που προσφέρονται είναι σε υψηλές τιμές… Όπως ήταν λογικό είχαμε και αντιδράσεις από τη πλευρά της Δημοτικής Αρχής. Τόσο στη Σαντορίνη, όσο και στη Μύκονο. Συσκέψεις επί συσκέψεων και προσπάθεια για λύση. Έστω και μεταβατική… Παράλληλα όμως είχαμε και επίσημη αντίδραση για τα δημοσιεύματα… Ο Δήμος Μυκόνου διά του Δημάρχου κου Κωνσταντίνου Κουκά προχώρησε σε δήλωση διάψευσης, μιλώντας ουσιαστικά για “διασπορά αναληθών δημοσιευμάτων, περί αναπληρωτών εκπαιδευτικών οι οποίοι δήθεν κοιμούνται σε παραλίες ή σε δρόμους του νησιού”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Οφείλω προς αποκατάσταση της αλήθειας και προς γνώση των συμπολιτών μας, να τονίσω ότι κανένας εκπαιδευτικός δεν κοιμάται στις παραλίες ή στους δρόμους της Μυκόνου! Γνωρίζουμε το σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, σχετικά με το ζήτημα του κόστους διαμονής και σίτισης, το οποίο γίνεται ακόμα πιο δυσβάσταχτο αν αναλογιστούμε τις μειώσεις που έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια λόγω μνημονίων.

Πρώτα από όλα, πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι εμείς επενδύουμε στην παιδεία καθώς τη θεωρούμε ως το ισχυρότερο εφόδιο για τη νέα γενιά. Για αυτόν ακριβώς το λόγο, αντιμετωπίζουμε και το σύνολο των εκπαιδευτικών με τον δέοντα σεβασμό.

Η Δημοτική Αρχή καταβάλλει εντατικές προσπάθειες, προκειμένου να συνδράμει ουσιαστικά στην επίλυση του προβλήματος, εξασφαλίζοντας προσωρινά χώρο διαμονής για όλους τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, μέχρι το πέρας της έντονης τουριστικής σεζόν, η οποία διαρκεί έως τα μέσα Οκτωβρίου στο νησί μας, οπότε και αναμένεται να αδειάσουν καταλύματα, τα οποία ενοικιάζονται ως επί το πλείστον από εποχιακούς εργαζόμενους.

Άλλωστε, ύστερα από πρωτοβουλία αυτής της Δημοτικής Αρχής, νομοθετήθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών, επίδομα σίτισης και στέγασης δημόσιων λειτουργών – συμπεριλαμβανομένων και των εκπαιδευτικών φυσικά – σε όλες τις νησιωτικές περιοχές της χώρας, με πληθυσμό μικρότερο των 18.000 κατοίκων, το οποίο βρίσκεται σε διαδικασία εφαρμογής στο Δήμο Μυκόνου.

Έτσι λοιπόν, όχι με λόγια, αλλά με πράξεις και πρωτοβουλίες, δίνουμε αποτελεσματικές λύσεις στα προβλήματα που προκύπτουν, ακόμα και αν δε φέρουμε ευθύνη για αυτά!»

Πηγή: Δήμος Μυκόνου


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Μηχανοκίνητος Αθλητισμός: Η Ναξιώτισσα Αντωνία Κορρέ εντυπωσίασε στο πρωτάθλημα ταχύτητας MBU

Η 15χρονη Ναξιώτισσα - με καταγωγή από το Σκαδό - Αντωνία Κορρέ εντυπωσίασε στο πρωτάθλημα ταχύτητας MBU

Τήνος: Εξασφαλίστηκε η επιχορήγηση 2 αφαλατώσεων και για φέτος

Θετική Εξέλιξη για την υδροδότηση της Τήνου: Εξασφαλίστηκε η επιχορήγηση 2 αφαλατώσεων και για φέτος

Πρέβελης: Το πλοίο που αγαπήθηκε και μισήθηκε όσο κανένα άλλο

Το "Πρέβελις" βρίσκεται στην Ελευσίνα, έτοιμο για το τελευταίο του ταξίδι προς τη Τουρκία και μία αναπληρώτρια καθηγήτρια στην Ανάφη μοιράζεται τις σκέψεις της για το πλοίο

Νάξος – Airbnb: Εσοδα σε ετήσια βάση που αγγίζουν και τα 33.000 ευρώ (!!!)

Σύμφωνα με στοιχεία από το τελευταίο 12μηνο, νησιωτικοί προορισμοί, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, προσφέρουν τα υψηλότερα έσοδα στην Ελλάδα, με ετήσιο τζίρο ανά καταχώρηση που ξεπερνά τις 43.000 ευρώ.

Υπουργείο Παιδείας: Παράταση ενός έτους για 22.000 “αιώνιους” φοιτητές

Τι προβλέπει η ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας ώστε να μη διαγραφούν αυτομάτως όλοι οι «λιμνάζοντες» φοιτητές

Naxos Vibe: Οι σεισμοί στη περιοχή της Σαντορίνης και η “απάντηση” της Νάξου

Πώς οι Σεισμοί στη Σαντορίνη Επηρέασαν τις Κρατήσεις και Πώς η Νάξος Απαντά με Μια Δυνατή Σεζόν

Νάξος – Καστράκι: Ο Εσταυρωμένος στο Καστράκι

Μεγάλη Πέμπτη και με τη δύση του ηλίου ο Εσταυρωμένος στέκεται στη παραλία του Καστρακίου

Νάξος – Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή (video)

Νάξος - Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου στο Καστράκι στην Παναγία Γρηγορούσα (χρονοδιάγραμμα)

Blue Star Ferries: Εκτακτα δρομολόγια σήμερα και αύριο για “Blue Star Paros” και “Blue Star 2” στις Κυκλάδες

Δύο έκτακτα δρομολόγια σήμερα Μεγάλη Πέμπτη και αύριο Μεγάλη Παρασκευή από πλοία της Blue Star Ferries σε νησιά των Κυκλάδων - Πως διαμορφώνονται τα δρομολόγια

Aegean Air – Αγιο Φως: Μεταφορά το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου στη Σαντορίνη

Με τακτικές αλλά και έκτακτες ειδικές πτήσεις Aegean και Olympic Air θα μεταφέρουν το Άγιο Φως σε Θεσσαλονίκη, Χανιά, Λάρισα, Ιωάννινα, Ζάκυνθο, Καλαμάτα, Λήμνο και Σαντορίνη.

Αμοργός: Με πυροτεχνήματα και λουλούδια, η υποδοχή του “Express Skopelitis” (video)

Αργά το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης (15/04) το Express Skopelitis μετά από σαράντα και πλέον ημέρες έφτασε στα Κατάπολα - δείτε την υποδοχή από τους κατοίκους (video)

Νάξος: Ενα ακόμη ξενοδοχείο 4 αστέρων “έρχεται” στο νησί

“Στα σκαριά” έργο για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Νάξο

Νάξος – Πανναξιακό τουρνουά Τάβλι: Παν. Σορώκος ή Κοντόπουλος ο νέος πρωταθλητής;

Ο μεγάλος τελικός του 11ου Πανναξιακού Τουρνουά Τάβλι ξεκινάει: Παναγιώτης Σορώκος ή Πέτρος Κοντόπουλος ο μεγάλος νικητής; Η πορεία έως την κατάκτηση του τροπαίου

Φιλώτι: Εφυγε από τη ζωή ανήμερα της ονομαστικής του εορτής ο Λεωνίδας Ανωμερίτης

Ο ΣΦΕΑ αποχαιρετά τον συναγωνιστή του Λεωνίδα Δ. Ανωμερίτη - Μεγάλη Πέμπτη η κηδεία του στο κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης

Fast Ferries – Νάξος: Ξεκίνησαν οι προσεγγίσεις του “Andros” δύο φορές την εβδομάδα

Ξεκίνησε τις προσεγγίσεις του στην Νάξο το FAST FERRIES ANDROS - Μέχρι πότε θα έρχεται στη Νάξο, ποιο πλοίο θα το αντικαταστήσει

Νάξος: Λιανός και Ανδρουλάκης σε εθιμοτυπική συνάντηση στο Δημαρχείο (video)

Εθιμοτυπική συνάντηση με μικρές ειδήσεις στο Δημαρχείο Νάξου - Τι είπαν Ανδρουλάκης και Λιανός για θέματα υποδομών (video)

Νάξος – Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή (video)

Νάξος - Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου στο Καστράκι στην Παναγία Γρηγορούσα (χρονοδιάγραμμα)

Μέλανες – Πολιτιστικός Σύλλογος: Το “αντίο” στον Ιωάννη “Ντεκές” Βασιλάκη

Πολιτιστικός Σύλλογος Μελάνων Νάξου: Έφυγε από τη ζωή ο Ιωάννης "Ντεκές" Βασιλάκης

Νάξος: Οι Γερμανοί απολαμβάνουν την φιλοξενία και την ομορφιά του νησιού μας (video)

Ύμνοι της γερμανικής τηλεόρασης για το «ονειρεμένο» Πάσχα στη Νάξο (video) - Τι λέει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βαγγέλης Κατσαράς

Κυκλάδες – Πάσχα: “Κόντρες” μεταξύ SeaJets και Attica Group για τα έκτακτα δρομολόγια

«Η ενέργεια της Attica δεν αποτελεί απλώς μία επιθετική επιχειρηματική κίνηση, αλλά μια ευθεία υπονόμευση του κοινωνικού ρόλου της ακτοπλοΐας και πλήγμα στην νησιωτικότητα», δηλώνει ο Όμιλος Sea Jets - Η απάντηση της Attica Group