Σάββατο, 5 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΤουρισμόςΑναμνήσεις και σκέψεις από διακοπές στα νησιά του Αιγαίου

Αναμνήσεις και σκέψεις από διακοπές στα νησιά του Αιγαίου

|

Έντεκα συντάκτες της εφημερίδας «Καθημερινή» καταγράφουν τις δικές τους ιστορίες διακοπών με σημείο αναφοράς το Αιγαίο. Από την Σκιάθο έως τη Σκύρο και την Νάξο έως την Αμοργό… Και σημειώνουν τα καλά και τα άσχημα. Τι λένε για τη Νάξο 

Το καλοκαίρι έφτασε στο τέλος του… Μπορεί ο καιρός να θυμίζει σε όλους ότι ακόμη μπορούμε να απολαύσουμε την ομορφιά της παραλίας, όμως το σχολικό κουδούνι ετοιμάζεται να χτυπήσει και δη δυνατά. Οπότε έρχεται σιγά σιγά η ώρα του απολογισμού. Και βρήκαμε στο διαδίκτυο την εμπειρία έντεκα συντακτών της εφημερίδας «Καθημερινή», οι οποίοι μας μεταφέρουν σκέψεις και εικόνες αλλά και αρώματα από τις διακοπές τους. Και μας αφορά το Αιγαίο. Με τη Νάξο να έχει τη τιμητική της… Μάλιστα, η αναφορά έχει να κάνει μέσω της εμπειρίας του airbnb… Και αυτό θα πρέπει να το δούμε με προσοχή… Από εκεί και πέρα μιλάμε για την Αμοργό και το κεντρικό Αιγαίο ήτοι Σάμος, Σκιάθος και Σκύρος…

Απολαύστε τις…

Νάξος: Το airbnb θέλει μεράκι

Ήταν η πρώτη φορά που νοικιάσαμε δωμάτιο –για την ακρίβεια, ένα μικρό διαμέρισμα– μέσω airbnb. Προορισμός μας ήταν η Νάξος, τη χειρότερη δυνατή εβδομάδα (εκείνη του Δεκαπενταύγουστου), και είχαμε δύο περιορισμούς κατά την αναζήτηση καταλύματος: να βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τη Χώρα και να προσφέρεται σε λογική τιμή.

Στις γραμμές που ακολουθούν δεν θα διαβάσετε κάποια εξωφρενική ιστορία για ημιυπόγεια με αρουραίους και γείτονες όλα τα μπαρ της περιοχής. Το διαμέρισμα –επαρκές, είναι η αλήθεια, για μια οικογένεια– ήταν σε ένα ήσυχο σημείο, ακριβώς πάνω από το σπίτι της ιδιοκτήτριας. Όμως κάτι έλειπε: τα έπιπλά του ήταν προφανώς τα παλιά (τα «παιδικά», θα λέγαμε) έπιπλα μιας οικογένειας, που είχαν πάψει να χρησιμοποιούνται προ πολλού. Το στρώμα βουλιαγμένο. Τα κουφώματα φθαρμένα. Τα πιατικά και τα κουζινικά έδειχναν να είναι αυτά που κάποτε χρησιμοποιούσες και μετά έστειλες στο εξοχικό σου. Ο εξοπλισμός του μπάνιου φθηνός, τολμώ να πω φθηνιάρικος. Ακόμα και τα όποια διακοσμητικά στο διαμέρισμα έδειχναν «απόσυρση».

Η ιδιοκτήτρια, μια εξαιρετικά συμπαθητική κυρία που δεν έμενε μόνιμα στο νησί, έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον. Μας ρωτούσε καθημερινά αν όλα είναι καλά, ανταποκρίθηκε αμέσως για ό,τι της ζητήσαμε. Η ζεστή της προσωπικότητα όμως δεν επαρκούσε για να καλύψει την πραγματικότητα: μπορεί το όποιο airbnb να μην είναι ξενοδοχείο, αλλά ακόμα και αυτή η «εύκολη» (για την απόκτηση ενός εισοδήματος) λύση χρειάζεται, έστω, μεράκι.

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΑΛΙΟΣ

Σκιάθος: Παράδειγμα προς μίμηση

Δεν θα γράψω την ονομασία του. Γιατί θέλω να ελπίζω ότι υπάρχουν πολλά, και σίγουρα όχι διαφημισμένα στη χώρα μας. Το ξενοδοχείο που αποτέλεσε την αφορμή των σκέψεων που ακολουθούν βρίσκεται στην Κασσάνδρα της Σκιάθου και όταν έκανα την κράτηση για την οικογένεια του αδελφού μου που ζει στο εξωτερικό, η μόνη μου γνώση ήταν οι φωτογραφίες στο site του. «Θέλω να κλείσεις κάτι πάνω στη θάλασσα, και με πισίνα για τα παιδιά», ήταν οι προδιαγραφές. Δεν θα σας μιλήσω για τη διαρκή καθαριότητα όλων των εγκαταστάσεων, το καταπληκτικό πρωινό με ελληνικά προϊόντα, τα δύο εξαιρετικά εστιατόρια με διαφορετικά μενού το καθένα, την ανεπιτήδευτη ευγένεια των υπαλλήλων. Θα σταθώ μόνο σε ένα παράδειγμα που με έκανε να ξαναθυμηθώ τι είναι τελικά αυτό που κάνει τη διαφορά στην παροχή υπηρεσιών. Ο ανιψιός μου έχει μια σπάνια αλλεργία που του απαγορεύει να τρώει από ψάρι, κοτόπουλο και όσπρια μέχρι ζυμαρικά, γάλα, αυγά, σόγια και ξηρούς καρπούς. Δηλαδή σχεδόν τα πάντα. Ήδη από το πρώτο μεσημέρι –όταν τυχαία ο σερβιτόρος κατάλαβε το πρόβλημα– ήταν ενημερωμένο όλο το προσωπικό και των δύο εστιατορίων. Τον ήξεραν όλοι με το μικρό του όνομα και προσπάθησαν τις πέντε μέρες που έμεινε εκεί να τον κάνουν να ξεχάσει εντελώς το πρόβλημά του. Για να καταλάβετε πόσο υποδειγματικά ανταποκρίθηκε το ξενοδοχείο, ο σεφ κάθε μέρα πρότεινε ή και μαγείρευε 1-2 διαφορετικά πιάτα μόνο για τον ανιψιό μου, γεγονός που έκανε και την οικογένειά του να ξεχάσει το καθημερινό αυτό άγχος. Κι όλα αυτά, το επαναλαμβάνω, με υποδειγματική ευγένεια και χωρίς καμία επιτήδευση. Οι εργαζόμενοι σε έκαναν να αισθάνεσαι ότι όχι μόνο αγαπούν αυτό που κάνουν, αλλά και ότι νοιάζονται να είναι πραγματικά ξεχωριστή η επιχείρηση για την οποία εργάζονται. «Δεν θα μπορούσαν να λειτουργούν έτσι όλα στην Ελλάδα;» με ρώτησε ο αδερφός μου. «Θα μπορούσαν», μονολόγησα.

ΚΕΙΜΕΝΟ: KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΟΥΛΑΣ

Σκύρος: Η πολυτέλεια της απλότητας

Έμαθα κάτι καινούργιο αυτό το καλοκαίρι: το καλό φαγητό δεν πηγαίνει υποχρεωτικά μαζί με πολυκοσμία, αρχιτεκτονικές υπερπαραγωγές, ψευδογκουρμέ φιοριτούρες ή φουσκωμένους λογαριασμούς. Στη Σκύρο, την οποία επισκέφτηκα πρώτη φορά και χωρίς μεγάλες προσδοκίες, ανακάλυψα ότι ο συνδυασμός γαστρονομικής απόλαυσης (το νησί φημίζεται γι’ αυτήν) και σχεδόν άφθαρτων τοπίων δεν είναι μια χαμένη μάχη για το ελληνικό καλοκαίρι. Είναι σαν να υπάρχει μια σιωπηλή συμμαχία στη Σκύρο – και όταν λέω «Σκύρο», μιλάω περισσότερα για τις ωραίες εξοχές του νησιού, μακριά από το επίκεντρο της τουριστικής κίνησης στα Μαγαζιά και στη Χώρα. Η «συμμαχία» αφορά τον σεβασμό του τόπου και του τοπίου και τον τρόπο με τον οποίο ορισμένα από τα καλύτερα σημεία για να δοκιμάσεις την τοπική κουζίνα σε οδηγούν σε θαλερά δάση, απάνεμα λιμανάκια ή μικρές παραλίες που δύσκολα θα είχες ανακαλύψει διαφορετικά. Μια τέτοια περίπτωση είναι σίγουρα το Πεύκο, ένα μικροσκοπικό λιμανάκι χωμένο στα πεύκα, στην άκρη του οποίου στέκεται η ταβέρνα της Σταματίας με τις φημισμένες της πίτες και το σκυριανό κατσικάκι, το γαστρονομικό σήμα κατατεθέν του νησιού. Από τα διπλανά τραπέζια ακούς μπόλικα ιταλικά και γαλλικά, βλέπεις ανθρώπους που έρχονται και ξανάρχονται για να ζήσουν μια όσο το δυνατόν πιο αυθεντική εκδοχή του ελληνικού θέρους όπως το έχουν στο μυαλό τους: «πρωτόγονο», απλό και οικονομικό. Στα βόρεια, και στην καρδιά του σκυριανού πευκοδάσους, η ταβέρνα του Αγίου Πέτρου προσφέρει μια πλήρη εμπειρία της ντόπιας κουζίνας σε συνθήκες σχεδόν μαγικές. Τα αμέτρητα καλούδια, με έμφαση στο κρέας και στο τυρί, προέρχονται από τη φάρμα της οικογένειας Μαυρίκου που «τρέχει» και το εστιατόριο, ενώ η μεθυστική αίσθηση του πεύκου και της (αθέατης) θάλασσας ανοίγει την όρεξη. Δίπλα στο κύμα βρίσκεται και η ταβέρνα της κυρίας Πόπης στις Αχερούνες, ένα παραθαλάσσιο χωριό στα δυτικά του νησιού· παλιά Ελλάδα με θέα την παραλία και τα καϊκάκια του όρμου. Αυτό είναι το ωραίο στη Σκύρο: η πολυτέλεια της απλότητας είναι για όλους.

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ

Αμοργός: Σκηνή, μους μπανάνας και τοστ με χωριάτικο ψωμί

Υπάρχει μια προκατάληψη για τα κάμπινγκ. Ότι είναι περιζήτητα κυρίως σε νεαρές ηλικίες με βασικό κριτήριο επιλογής το χαμηλό κόστος διαμονής, ότι είναι βρώμικα, ότι έχουν φασαρία, ότι σερβίρουν μαζικό και κακής ποιότητας φαγητό, ότι οι καλές θέσεις κάτω από τον παχύ ίσκιο είναι πάντα, σχεδόν νομοτελειακά, πιασμένες. Το κάμπινγκ του Καστάνη στην Αμοργό, στα 2 χλμ. από το λιμάνι των Καταπόλων προς τη Χώρα, μου προσέφερε μία από τις καλύτερες εμπειρίες διαμονής με σκηνή που είχα ποτέ. Λίγος κόσμος (τέλος Ιουλίου γαρ), όλες οι θέσεις σε σκιά, παροχή ηλεκτρισμού δίπλα στη σκηνή, επαρκείς τουαλέτες –χωριστά για άντρες και γυναίκες– που καθαρίζονταν περίπου τρεις φορές την ημέρα (υπήρχαν και απορρυπαντικά προς χρήση από τους ενοίκους), περιποιημένοι κοινόχρηστοι χώροι, θυρίδες φύλαξης, πάρκινγκ χωρίς χρέωση, φροντισμένο καφέ-εστιατόριο με απρόσκοπτη θέα. Εδώ το τοστ φτιάχνεται με χωριάτικο ψωμί, ο ελληνικός καφές αργοψήνεται σε μπρίκι, ενώ καθημερινά υπήρχαν φρέσκα γλυκά, όπως μους μπανάνας! Οι υπεύθυνοι αντιμετωπίζουν την επιχείρησή τους με όρεξη, φροντίδα και επαγγελματισμό που αρμόζει σε «αστεράτες» ξενοδοχειακές μονάδες και καταρρίπτουν τα στερεότυπα.

ΚΕΙΜΕΝΟ: NΕΝΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Χίος: O καλός ξενοδόχος

Όταν ζήτησα από την ιδιοκτήτρια του καταλύματος που είχαμε κλείσει για τις καλοκαιρινές μας διακοπές στο Πυργί της Χίου early check-in, αυτό τακτοποιήθηκε χωρίς διαπραγμάτευση. Αρκετές ημέρες πριν από το ταξίδι έστειλε με e-mail τις αναλυτικές προτάσεις και τα tips της για το νησί. Στην κουζίνα του σπιτιού μάς περίμενε κατά την άφιξή μας πρωινό από τον φούρνο του χωριού, ενώ φεύγοντας για την Αθήνα μάς προσφέρθηκε ως δώρο ένα βαζάκι με δάκρυα μαστίχας. Τα παγωμένα σύκα από το περιβόλι έφταναν πεσκέσι σχεδόν καθημερινά και ένα πρωί, με οδηγό τον συμπαθέστατο μπαμπά της ιδιοκτήτριας, οι κόρες μου είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν την τύχη τους στο κέντημα των μαστιχόδεντρων. Όταν μάλιστα κάποια στιγμή επισημάναμε στην υπεύθυνη λειτουργίας της μονάδας πως το wi-fi ήταν ανεπαρκές, το πρόβλημα διευθετήθηκε με αλλαγή router την πρώτη εργάσιμη μέρα από τη στιγμή που το θέσαμε.

Η παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών φιλοξενίας είναι μια σκληρή, απαιτητική δουλειά που θέλει εγρήγορση, ταχύτητα, αντανακλαστικά, αποτελεσματικότητα, αλλά κυρίως την ικανότητα να πείσεις τον ταξιδιώτη που επιλέγει το κατάλυμά σου για τη διαμονή του πως είναι τίμιο αυτό που προσφέρεις. Αν πληρώνοντας τον λογαριασμό έχει νιώσει πως τα έκανες όλα αυτά, όχι μόνο έχεις κερδίσει το στοίχημα, αλλά είναι βέβαιο πως, αν οι συνθήκες τού το επιτρέψουν, θα επιστρέψει και του χρόνου. Και αυτή τη φορά ο λόγος δεν θα είναι το νησί, το χωριό, οι παραλίες ή το καλό φαγητό που μπορεί να γεύτηκε, αλλά η εμπειρία διαμονής την οποία στην πράξη τού έδειξες ότι ξέρεις να προσφέρεις.

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΑΝΔΡΑΚΟΥ

Σάμος: Κομπολόι αναμνήσεων

Ο ήχος του νερού στη διαδρομή προς τους Καταρράκτες. Το εκκλησάκι της Μεταμόρφωσης, χτισμένο πάνω σε αρχαίους κίονες. Βουτιές στα Καλαδάκια και στα Βοτσαλάκια. Τα χρώματα που έχουν τα βότσαλα στο Ποτάμι· τόσο ζωντανά! Τα πεύκα που ακουμπούν στη θάλασσα στην Τσαμαδού. Η μικρή πλατεία στους Μανωλάτες, κάτω από την κληματαριά. Οι γάτες της πάντα γελαστής Εμμανουέλας πάνω στα κεραμικά της (με μοντέλο τον Άρη). Οι κρεμμυδοντολμάδες της κυρίας Μαρίας στον «Έσπερο», στον Μπάλο. Πριν, το ορεκτικό μας στην ξαπλώστρα: πεταλίδες από τα βράχια, σερβιρισμένες σε βότσαλα, με σαμιώτικο ούζο (Ζαρμπάνη, Φραντζέσκου ή Γιοκαρίνη – δεν έχει σημασία ποιο, όλα είναι υπέροχα). Οι μερακλίδικοι χυμοί του Νίκου στο «Οινοπωλείο» του, στο Καρλόβασι. Καρπουζάδα με βασιλικό και τζίντζερ, στο χέρι, για έναν περίπατο από τα παλιά βυρσοδεψεία μέχρι το λιμάνι την ώρα που δύει ο ήλιος – το ηλιοβασίλεμα που λάτρευε ο Ρίτσος. Κρασάκι και γέλια με την Έρη στον «Διόνυσο». Μια παρτίδα τάβλι στην πλατεία των Κουμεΐκων. Σούρουπο στα Σκουρέικα. Βόλτα στην Πέρα Βρύση με τα πέτρινα πλυσταριά. Νυχτέρι στη βεράντα. Σαλάτα από το μποστάνι («Ρόκα έκοψες;») και σταφύλια από την κληματαριά μας. Στα πόδια μας να παίζει η Ρόζα, γοητευτική γαλή ολίγων μηνών. Θα τη βρούμε, άραγε, του χρόνου; Αναμνήσεις-χάντρες στο κομπολόι του θέρους. Εικόνες από τη δική μου Σάμο, τη λιγότερο τουριστική. Αν τη γνωρίσετε, θα την αγαπήσετε όσο κι εγώ…

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΤΑΣΟΥΛΑ ΕΠΤΑΚΟΙΛΗ

Οι υπόλοιπες καλοκαιρινές αναμνήσεις από τους συντάκτες της «Καθημερινής» εδώ… 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Αλλαγές στην κυκλοφορία σε Χώρα, Αγία Άννα, Άγιο Προκόπη και Πλάκα, “εμφάνιση” του e-naxios

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ανακοινώνει τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την τουριστική περίοδο – Δωρεάν στάθμευση και έλεγχος τροφοδοσίας στα παραλιακά μέτωπα

Μ. Βρετανία: «Κοντά σε ιστορική συμφωνία για τα Γλυπτά του Παρθενώνα»

Αναζωπυρώνονται οι ελπίδες για την επιστροφή των Γλυπτών στην Αθήνα – Ηχηρές φωνές από τη Βρετανία και διεθνή στήριξη στο Parthenon Project

Ιστορική η 4η Ιουλίου για τη Σύρο, συστάθηκε η ΠΑΕ ΕΛΛΑΣ ΣΥΡΟΥ, μπαίνει στη “Super League 2”

Η πρώτη επαγγελματική ομάδα από τις Κυκλάδες είναι γεγονός – Ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης αναλαμβάνει πρόεδρος της νέας ΠΑΕ – Νέα εποχή για το ποδόσφαιρο των νησιών

Γ. Λιγνός: «L’ État, c’est moi», Το κράτος, ο πρωθυπουργός και η ατσαλάκωτη εξουσία

Ο Γιάννης Λιγνός αναλύει πώς η συγκέντρωση εξουσίας στα χέρια του Κυριάκου Μητσοτάκη θυμίζει απόλυτες μοναρχίες, με αφορμή σκάνδαλα όπως οι υποκλοπές, τα Τέμπη και ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

Γυάρος: Παραμένει η απαγόρευση αλιείας εντός 3 ναυτικών μιλίων από τις ακτές

Έως την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος για τη ζώνη προστασίας της βιοποικιλότητας, συνεχίζει να ισχύει η απαγόρευση κάθε μορφής αλιείας στη θαλάσσια περιοχή γύρω από τη Γυάρο.

Νάξος: Θεατρικό Καλοκαίρι για παιδιά στη Σχολή Μπαλέτου “Μαίρη Κατσικαρή-Μαρκοπουλιώτη”

Ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο του θεάτρου για παιδιά 5-12 ετών με την καθοδήγηση της θεατρικής συγγραφέως Γεωργίας Παρασκευά

Παθήσεις Πρωκτού: Μιλήστε Ανοιχτά – Αντιμετωπίστε Οριστικά

Αιμορροΐδες, ραγάδες, κύστη κόκκυγος, περιεδρικά συρίγγια: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα συμπτώματα και τις νέες θεραπείες με laser

AirBnb – Ρεκόρ για την Ελλάδα το 2025, σημαντική αύξηση σε Κυκλάδες, Κρήτη και Ιόνιο

Με άνοδο 15,2% στις διανυκτερεύσεις σε Airbnb, Booking και Expedia, η χώρα ξεπέρασε κατά τριπλάσιο ποσοστό τον ευρωπαϊκό μέσο όρο – Στην 6η θέση πανευρωπαϊκά η Ελλάδα

Hellenic Seaplanes – Βόλος: Τα πρώτα υδροπλάνα απογειώνονται αύριο (06/07), νέα εποχή για την επικοινωνία

Πρώτες περιηγητικές πτήσεις την Κυριακή 6 Ιουλίου – Στρατηγικός ρόλος του λιμανιού Βόλου στη δημιουργία εναλλακτικού δικτύου σύνδεσης με τις Κυκλάδες και το Αιγαίο

Τα ωραιότερα ελληνικά νησιά για το 2025 σύμφωνα με το Travel + Leisure, στην κορυφή οι Κυκλάδες

Το κορυφαίο ταξιδιωτικό περιοδικό Travel + Leisure παρουσιάζει τα 20 καλύτερα ελληνικά νησιά για φέτος – Οι Κυκλάδες πρωταγωνιστούν με επιλογές για κάθε τύπο ταξιδιώτη

Νάξος: “Σιωπή” στην τοπική κοινωνία, έφυγε πρόωρα ο Γεώργιος Λαΐος

Η Νάξος αποχαιρετά έναν νέο άνθρωπο με έντονη κοινωνική παρουσία και ανθρώπινη προσφορά – Κηδεύεται την Πέμπτη 3 Ιουλίου στον Ιερό Ναό Κοιμητηρίου Άνω Λιοσίων

Ουρές για μια αλλαγή εισιτηρίου στο λιμάνι της Νάξου, η κακοκαιρία φέρνει ταξιδιωτικό… μποτιλιάρισμα

Η απαγόρευση απόπλου λόγω των θυελλωδών ανέμων φέρνει αναστάτωση σε εκατοντάδες επισκέπτες που σχηματίζουν ουρές στα πρακτορεία της Νάξου για να αλλάξουν τα δρομολόγιά τους

Blue Star Ferries: Ακινητοποιημένα αύριο τα πλοία στο Νότιο Αιγαίο λόγω καιρικών συνθηκών

Δυσμενείς καιρικές συνθήκες φέρνουν ακυρώσεις σε όλα τα κυριακάτικα δρομολόγια των Blue Star Naxos, Myconos, Delos και Paros – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ταξιδιώτες

BLUE STAR 1: Με καθυστέρηση και αλλαγές το αποψινό δρομολόγιο, χωρίς προσέγγιση στην Ανάφη

Λόγω του απαγορευτικού απόπλου, το πλοίο αναχωρεί τελικά στις 22:00 από Πειραιά, με τροποποιημένες ώρες άφιξης και χωρίς στάση στην Ανάφη

Ο παππούς της Σχοινούσας που δεν σταματά να χορεύει – Ο 92χρονος Γιώργος Κωβαίος ξανά στη Γιορτή Φάβας (video)

Με την εγγονή του στο πλευρό, ο Γιώργος Κωβαίος, 92 ετών, συγκίνησε και φέτος στη Γιορτή Φάβας της Σχοινούσας, κρατώντας ζωντανή την ψυχή της παράδοσης (video)

Αμολήθηκαν τα θηρία να φάνε ακόμα ένα καπετάνιο

Η πρόσκρουση του Champion Jet 3 στην Πάρο φέρνει ξανά στο φως την επικινδυνότητα των λιμανιών και την ανάγκη για θεσμική στήριξη των πλοιάρχων – Όχι άλλο στοχοποίηση των ανθρώπων της θάλασσας

Νάξος – Κωμιακή: «Έφυγε» ο Δημήτρης Ιωάννου Καρούσης, θλίψη για τον αγαπημένο “Τζήμα”

Αποχαιρετισμός σε έναν ήσυχο και αγαπητό συγχωριανό που δεν ξέχασε ποτέ τον τόπο του – Το χωριό τον τιμά με συγκίνηση

Σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο, πέρασαν τα 100 χιλιόμετρα την ώρα οι ριπές ανέμου στη Τήνο

Το Αιγαίο σε χειμωνιάτικη διάθεση μέσα στο κατακαλόκαιρο – Δεμένα τα πλοία σε πολλά λιμάνια, με εξαίρεση τον Αργοσαρωνικό

«Εκεί που η θάλασσα είναι ζωή» – Φόρος τιμής στους ναυτικούς της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων (video)

Με αφορμή τη Ναυτική Εβδομάδα, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων τιμά με συγκίνηση τους ανθρώπους που ζουν, εργάζονται και αγαπούν τη θάλασσα (video)

Μεγάλη επιτυχία για τη “Λυσιστράτη” στα Ύρια – Μια νύχτα θεάτρου κάτω από τα αστέρια της ιστορίας (video)

Η «Λυσιστράτη» ζωντανεύει στη Νάξο, μεταφέροντας μηνύματα αγάπης, ειρήνης και συλλογικής φωνής στο σήμερα.