Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΔημ. Καπούνης «Η ΕΑΣ Νάξου θα κάνει το καθήκον της»

Δημ. Καπούνης «Η ΕΑΣ Νάξου θα κάνει το καθήκον της»

|

Η ΕΑΣ Νάξου – ΑΕΣ ΑΕ διά του προέδρου και διευθύνοντα Συμβούλου της Δημήτρη Καπούνη παίρνει θέση στο ζήτημα που δημιουργήθηκε σχετικά με το Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Νάξου – Και θυμίζει την από του βήματος των Ιατρικών Ημερών Νάξου τοποθέτησή του ενώπιον όλων «όταν της ζητείται προσφέρει ό,τι μπορεί για τη κάλυψη των αναγκών που η πολιτεία αδυνατεί να προσφέρει»….

Εδώ και μερικές ημέρες βλέπουμε μία αντιπαράθεση σε επικοινωνιακό επίπεδο γύρω από το Νοσοκομείο Νάξου… Μία αντιπαράθεση που έφτασε στο σημείο εμπλοκής και του αρμόδιου Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κου Πολάκη με ανάρτησή του στη προσωπική του ιστοσελίδα και με βολές προς τον πολιτευτή Κυκλάδων του ΠΑΣΟΚ και γιατρό κο Βλασερό. Αντιπαράθεση που εμπλέκει και την ΕΑΣ Νάξου και με αφορμή την επιθυμία της να προσφέρει ένα σεβαστό ποσό σε ετήσια βάση και για τρία χρόνια για την στελέχωση και λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο Νάξου. Απόφαση που ελήφθη σε επίπεδο ΔΣ την 9η Φεβρουαρίου 2016 και από τότε παραμένει στο τραπέζι και στη διάθεση του Νοσοκομείου. Παράλληλα στο διάστημα αυτό με κάθε τρόπο η ΕΑΣ Νάξου προσφέρει τη συνδρομή της στην ορθή λειτουργία του Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Νάξου…

Και σήμερα, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΑΣ Νάξου κος Καπούνης προχωρεί σε δήλωση – τοποθέτηση γύρω από το θέμα του Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας.. Και υπενθυμίζει σε όλους την τοποθέτηση που είχε κάνει από το βήμα της εκδήλωσης ««Ιατρικές Ημέρες Νάξου» την 29η Ιουλίου 2017…. Εκεί που είχε δηλώσει ανάμεσα στα άλλα «όταν της ζητείται (σ.σ. ΕΑΣ Νάξου) προσφέρει ό,τι μπορεί για τη κάλυψη των αναγκών που η πολιτεία αδυνατεί να προσφέρει. Έχει κατανοήσει βαθύτατα ότι η πρόοδός της εξαρτάται από την υγεία, την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την ευημερία της ναξιακής κοινωνίας. Στο πλαίσιο αυτό προσφέρθηκε να βοηθήσει και βοήθησε στην προσέλκυση γιατρών για τη στελέχωση του Νοσοκομείου, παρέχοντας διάφορες διευκολύνσεις, αλλά και στην ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής…Η ενίσχυση που παρέχουμε, επιστρέφει στην ΕΑΣ, με την εξασφάλιση συνθηκών καλής λειτουργίας του συστήματος υγείας για τους αγρότες μας, αλλά και για όλους τους Ναξιώτες και επισκέπτες του νησιού μας και των γύρω νησιών».

Δήλωση που είχε προκαλέσει το χειροκρότημα των συμμετέχοντων στην εκδήλωση. Και δεν ήταν λίγοι. Και όλοι είχαν σχέση με την ορθή λειτουργία του Νοσοκομείου Νάξου…

Και καταλήγει «Στον χώρο της υγείας και της περίθαλψης στο νησί μας δεν πρέπει να έχουν θέση κομματικές και ιδιοκτησιακές λογικές, προσωπικές στρατηγικές και σκοπιμότητες, μικροεγωϊσμοί και σκοπιμότητες, εκδικήσεις και φανατισμοί. Σε αυτό το παιχνίδι και σε αυτό το γήπεδο δεν θα παίξουμε».

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Με έκπληξη και αγανάκτηση παρακολουθώ τον τελευταίο καιρό να γίνεται το Νοσοκομείο Νάξου θέατρο ανούσιων παραστάσεων, αρένα άγονων αγώνων και κομματικών μαχών, πεδίο νοσηρής και μίζερης αντιπαράθεσης για προφανείς σκοπούς. Είχαμε αποφασίσει να απέχουμε από αυτήν την αντιπαράθεση για το καλό του Νοσοκομείου και της περίθαλψης γενικότερα στο νησί μας, αλλά και γιατί μιλάμε διαχρονικά και σε πολλούς τομείς με τα έργα μας. Όμως, στο δημόσιο λόγο ενεπλάκη και πάλι η Ε.Α.Σ. από πολλές πλευρές, αναίτια και κακόβουλα σε κάποιες από αυτές.

Στις «Ιατρικές Ημέρες Νάξου», που έγιναν εδώ στη Νάξο στις 28-29 Ιουλίου 2017 τόνισα ότι η ΕΑΣ ενδιαφέρεται άμεσα για το Νοσοκομείο  «και όταν της ζητείται προσφέρει ό,τι μπορεί για τη κάλυψη των αναγκών που η πολιτεία αδυνατεί να προσφέρει. Έχει κατανοήσει βαθύτατα ότι η πρόοδός της εξαρτάται από την υγεία, την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την ευημερία της ναξιακής κοινωνίας. Στο πλαίσιο αυτό προσφέρθηκε να βοηθήσει και βοήθησε στην προσέλκυση γιατρών για τη στελέχωση του Νοσοκομείου, παρέχοντας διάφορες διευκολύνσεις, αλλά και στην ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής…Η ενίσχυση που παρέχουμε, επιστρέφει στην ΕΑΣ, με την εξασφάλιση συνθηκών καλής λειτουργίας του συστήματος υγείας για τους αγρότες μας, αλλά και για όλους τους Ναξιώτες και επισκέπτες του νησιού μας και των γύρω νησιών». Αυτή είναι η συνεταιριστική κοινωνική ευθύνη μας που έχουμε αναπτύξει στο έπακρον, όπως γνωρίζουν και αναγνωρίζουν οι συμπολίτες μας.

Για την Μονάδα Τεχνητού Νεφρού ενδιαφερθήκαμε πολύ πριν αναλάβει η νέα Διοίκηση του Νοσοκομείου, όχι σε επίπεδο προθέσεων, αλλά αποφάσεων του Δ.Σ. της Ε.Α.Σ. Περιμέναμε συγκεκριμένες προτάσεις του Νοσοκομείου. Μόλις πρόσφατα τέθηκε εγγράφως το θέμα της νοσηλεύτριας και ανταποκριθήκαμε πάραυτα.

Η Ε.Α.Σ. θεωρεί το Νοσοκομείο χώρο άσκησης γόνιμης πολιτικής και διαρκούς προσφοράς στο ναξιακό λαό και όχι πεδίο μικροπολιτικής, η οποία δεν μας ενδιαφέρει.

Στον χώρο της υγείας και της περίθαλψης στο νησί μας δεν πρέπει να έχουν θέση κομματικές και ιδιοκτησιακές λογικές, προσωπικές στρατηγικές και σκοπιμότητες, μικροεγωϊσμοί και σκοπιμότητες, εκδικήσεις και φανατισμοί. Σε αυτό το παιχνίδι και σε αυτό το γήπεδο δεν θα παίξουμε.

Η Ε.Α.Σ. θα κάνει το καθήκον της, όπως έχει αποφασίσει, και καλεί όλους να αρθούν στο ύψος των απαιτήσεων και αναγκών της ναξιακής κοινωνίας”.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Stoiximan AegeanBall Festival 2024: Ανοιξαν οι έγγραφές

Κορυφαία διοργάνωση 3Χ3 με 13 βραβεία σε πολλαπλές κατηγορίες - Το χρονοδιάγραμμα

Σαντορίνη: Η πρώτη άφιξη του “Olympic Champion Jet” άγγιξε το … τέλειο

Το πρώτο δρομολόγιο για το 2024 του "Olympic Champion Jet" είναι γεγονός - Εκτακτη δρομολόγηση αύριο Πρωτομαγιά για Νάξο - Σαντορίνη

Αμοργός: Το Δημαρχείο στα “μπλε” για την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής!

Ο Δήμος Αμοργού φώτισε «μπλε» το Δημαρχείο για την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής!

Νότιο Αιγαίο: Ακόμα ένα βραβείο γαστρονομίας με επίκεντρο το ελαιόλαδο της Ρόδου

Ο φετινός διαγωνισμός δώρων Γαστρονομίας World Food Gift Challenge αναγνωρίζει την προσήλωση στις αρχές της βιωσιμότητας - Ποια ήταν το προτεινόμενα προϊόντα

3+1 λόγοι που οι νέοι σπουδάζουν ψυχολογία σήμερα

Ποιοι είναι οι λόγοι που ωθούν τους νέους για σπουδάσουν φέτος ψυχολογία (!!!)

Η Wolt τώρα διαθέσιμη και στην Πάρο

Η γεωγραφική επέκταση της Wolt συνεχίζεται, με το νησί της Πάρου να αποτελεί το νέο σημείο που εντάσσεται στην ψηφιακή πλατφόρμα.

Πανναξιακός ΑΟ: Πρώτη θέση στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου στη Μήλο (επιδόσεις)

Συγχαρητήρια στην ομάδα στίβου για την 1η θέση στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου

Νάξος: Θα φιλοξενήσει τον Μάιο – μετά από επτά χρόνια- το Πανελλήνιο Νοσηλευτικό Συνέδριο

Ανακοίνωση ενημέρωσης εξέδωσε το Σωματείο Μαζικής Εστίασης "Φιλοξενία" για τη διοργάνωση του 51ου Πανελλήνιου Νοσηλευτικού Συνεδρίου στη Νάξο... Τι ζητάει

Νάξος – Κωμιακή: Επιασαν τη δουλειά και το χωριό άσπρισε ενόψει Αγίου Πάσχα

Μύρισε… άνοιξη στην Κωμιακή και ο ασβέστης έχει πρωταγωνιστικό ρόλο – Ετοιμασίες εν όψει Πάσχα (Photos)

Νάξος – Αναβολή: Οι καιρικές συνθήκες “νίκησαν” το μπάσκετ

Αναβλήθηκε ο αγώνας Πανναξιακός ΑΟΚ - Ηλυσιακός λόγω αδυναμίας έλευσης των διαιτητών - Αύριο (όπως και ο αγώνας Πρωτέας - ΑΠΑΣ Νάξου) η αναμέτρηση την ίδια ώρα στο "Δημ. Περιστεράκης"

Νάξος: Ερχεται η τακτική συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής προβολής και ανάπτυξης

Τακτική Συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης αύριο Παρασκευή - Ποια τα θέματα

Νάξος – ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Απόλυτα επιτυχημένο το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης (photo)

Η VOM ολοκλήρωσε με επιτυχία το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης στη ΛΕ.ΜΟ.Ν Νάξου (photo)

Νάξος – Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος: Πότε ξεκινάει το Πασχαλινό ωράριο καταστημάτων

Το Πασχαλινό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στη Νάξο ανακοίνωσε ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος του νησιού (πίνακας)

Fast Ferries – Πρωτομαγιά: Εμφάνιση στη Νάξο του “Fast Ferries Andros”

Η Fast Ferries ενημερώνει για την κίνηση των πλοίων της κατά την απεργία της Πρωτομαγιάς - ΤΙ θέλει το Fast Ferries Andros στη Νάξο;

Νάξος – ΧΥΤΑ: Υπό έλεγχο και έσβησε η φωτιά

Εσβησε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο ΧΥΤΑ της Νάξου

“Νόσος Νάξος”: Ενεργοποιείται (από Νοσοκομείο Νάξου) η διαδικασία του γονιδιακού ελέγχου

Συνάντηση την περασμένη Δευτέρα (22/04) στο Δημαρχείο Νάξου με σκοπό την ενεργοποίηση της διαδικασίας γονιδιακού ελέγχου για τη "Νόσος Νάξος"

Πανναξιακός ΑΟΚ – Play offs: Ωρα τελικού (15:00) κόντρα στον Ηλυσιακό

Ο Πανναξιακός ΑΟΚ αντιμετωπίζει σήμερα τον Ηλυσιακό για τον 2ο αγώνα των πλέι οφ... (Αφίσα)

Νάξος – Ολυμπιακή Φλόγα: ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗ για τους πολιτικούς νάνους, απρέπεια σε έναν Ναξιώτη Πρωταθλητή

Ο Στράτος Φουτάκογλου γράφει για όσα έγιναν την ημέρα της Λαμπαδηδρομίας στη Νάξο με επίκεντρο τον παραγκωνισμό του Ναξιώτη πρωταθλητή Γιάννη Ξενάκη

Νάξος – “Λαϊκή Συσπείρωση”: Ανακοίνωση για Πρωτομαγιά, καταγγελία για επικείμενη αύξηση δημοτικών τελών

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η "Λαϊκή Συσπείρωση" Νάξου σχετικά με την Πρωτομαγιά - Γιατί καταγγέλλει τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων