Πέμπτη, 1 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΓαστρονομίαΜπύρα της Πάρου λαμβάνει αστέρι στα βραβεία Great Taste

Μπύρα της Πάρου λαμβάνει αστέρι στα βραβεία Great Taste

|

Σε διάστημα μόλις ενός χρόνου, η μπύρα Isles Pilsner της Μικροζυθοποιίας Πάρου απέκτησε το πρώτο της αστέρι στα βραβεία Great Taste – Τι δηλώνει ο συνιδρυτής Μαρίνος Αλεξάνδρου 

H Πάρος από τις αρχές του 2016 παράγει την δική της μπύρα και το όνομά της είναι «56 isles». Η γεύση της είναι εξαιρετική για εκείνους που τους αρέσει η πικρή, ελαφριά ξανθιά μπίρα. Δημιουργοί της δυό νέοι επιστήμονες. Ένας ντόπιος, ο Νικόλας Παυλάκης, που γεννήθηκε στη Νάουσα όπου τελείωσε το Λύκειο, και ολοκλήρωσε τις πτυχιακές σπουδές του στην Αθήνα και μεταπτυχιακό μάστερ στη Διοίκηση και τα Χρηματοοικονομικά στο Λονδίνο. Συνεργάτης του Νικόλα, ο Μαρίνος Αλεξάνδρου που ζει στο Λονδίνο. Οι δυο τους ίδρυσαν την “Μικροζυθοποιία Πάρου”, το 2014 και είναι η μεγαλύτερη επένδυση στην Πάρο – και μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στην περιοχή των Κυκλάδων – την τελευταία διετία.

Και πριν από λίγες ημέρες ήρθε η πρώτη μεγάλη διάκριση…. Και μάλιστα να γράψει ιστορία… Το πρώτο αστέρι που λαμβάνει ελληνική μπύρα στα βραβεία Great Taste και μάλιστα κατάφερε να διακριθεί ανάμεσα σε συνολικά 12.366 προϊόντα που συμμετείχαν. Με 500 από τους πιο έμπειρους ουρανίσκους που ανήκουν σε κριτικούς τροφίμων, σεφ, μάγειρες, εστιάτορες και παραγωγούς καθώς και πλήθος food editors η Great Taste Awards αναγνωρίζεται ευρέως ως το πιο σημαντικό σύστημα διαπίστευσης τροφίμων για μικρές παραγωγές, καθώς και ειδικά προϊόντα μεγάλων εταιρειών διατροφής. Δεν είναι λίγες οι ελληνικές εταιρείες που με “διαβατήριο” μία διάκριση στον συγκεκριμένο διαγωνισμό κατάφεραν να εισέλθουν σε αλυσίδες της διεθνούς αγοράς.

Οι κριτές της Great Taste δοκιμάζουν χωρίς να γνωρίζουν το προϊόν. Είτε πρόκειται για μπύρα, μπισκότα ή καφέ σε όλα τα προϊόντα αφαιρείται η συσκευασία πριν την γευσιγνωσία. Στην συνέχεια τα δοκιμάζουν και αποφασίζουν ποια προϊόντα αξίζουν να βραβευθούν. Όπως προαναφέρθηκε συνολικά συμμετείχαν 12.366 υποψηφιότητες όμως ελάχιστοι ήταν αυτοί που κατάφεραν να φύγουν με μία διάκριση.

Τι δηλώνει ο Μαρίνος Αλεξάνδου; “Είμαστε υπερήφανοι που ένα ποιοτικό ελληνικό προϊόν κερδίζει διεθνή αναγνώριση. Στο πρώτο έτος παραγωγής μας και την πρώτη φορά που λαμβάνουμε μέρος σε ένα διαγωνισμό, πήραμε το πρώτο μας αστέρι! Γνωρίζαμε ότι είχαμε μία καλή μπύρα αλλά αυτό το σήμα τιμής, καθρεφτίζει την προσπάθεια και πάνω από όλα το πάθος που έχουμε επενδύσει στην δημιουργία της 56 Isles, είμαστε ενθουσιασμένοι!
Να σημειώσουμε ότι η επένδυση έγινε λίγο έξω από τη Νάουσα με σύγχρονο εξοπλισμό και με συγχρηματοδότηση της επένδυσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το όνομα «56 isles» γεννήθηκε από τον αρθμό των 56 μικρών και μεγάλων νησιών του συμπλέγματος των Κυκλάδων.

Ο στόχος της επιχείρησης είναι να παράγει 22.000 φιάλες μηνιαίως, δηλαδή 100.000 λίτρα ετησίως. Η δε μεγάλη πρόκληση είναι να δημιουργηθεί μιά φρέσκια μπύρα ποιότητας που να ταξιδεύει στην Αθήνα και γιατί όχι και στο εξωτερικό.

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα greekgastronomyguide.gr και το news247.gr


 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ανδρος: Η Μονή Παναχράντου εγκαινιάζει τη μόνιμη συλλογή «Τέχνης Φυλακτήριον»

Ένας νέος πνευματικός και καλλιτεχνικός θεσμός με τη συμμετοχή 46 σπουδαίων Ελλήνων δημιουργών, στην καρδιά της μοναστικής ζωής.

Δραματικές ελλείψεις διασωστών στο ΕΚΑΒ: Στο «κόκκινο» τα νησιά ενόψει καλοκαιριού (video)

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ προειδοποιεί για σοβαρούς κινδύνους σε Κυκλάδες και ηπειρωτικές περιοχές λόγω αδυναμίας 24ωρης λειτουργίας των ασθενοφόρων.

Ανάσα στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Μειώσεις μέσω λιμενικών τελών ανακοίνωσε ο Β. Κικίλιας

Μεσοσταθμική μείωση 3,2% και σημαντικές εκπτώσεις για οικογένειες υπόσχεται η κυβέρνηση, με στόχο πιο προσιτά ταξίδια στα νησιά για το 2025.

Σίφνος – Κινητές Ιατρικές Μονάδες: Ολιστική Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας το τριήμερο 8-10 Μαΐου

Δωρεάν εξετάσεις από 12 ειδικότητες, σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών και πρόγραμμα πρόληψης πτώσεων για άτομα άνω των 65 ετών – Μόνο ηλεκτρονικά τα ραντεβού.

Κίνα: Από την ανάβαση με ιδρώτα, στην άνεση με κυλιόμενες σκάλες

Στην Κίνα, ένα φιλόδοξο έργο μεταμορφώνει την παραδοσιακή ανάβαση στο βουνό Lingshan, ύψους 1.500 μέτρων, με την εγκατάσταση κυλιόμενων σκαλών που επιτρέπουν στους επισκέπτες να φτάσουν στην κορυφή με άνεση.

Δονούσα γιορτάζει το βιβλίο: Πρώτο φεστιβάλ βιβλίου στο νησί των Κυκλάδων

Από τις 2 έως τις 4 Μαΐου, ο Σταυρός στη Δονούσα μετατρέπεται σε μια πολιτιστική γωνιά λογοτεχνίας με τη συμμετοχή σημαντικών συγγραφέων και δημιουργικές δράσεις για όλες τις ηλικίες.

Αμερική – 100 μέρες Τραμπ: Η Νέα Υόρκη καθρέπτης των αλλαγών

Μία Ελληνίδα στην Νέα Υόρκη μας μεταφέρει τις σκέψεις της με αφορμή τις 100 πρώτες ημέρες παρουσίας του Τραμπ στο τιμόνι της Αμερικανικής ηγεσίας (α μέρος)

Αλόννησος: Έσπασε ο κάβος πλοίου εν μέσω θυελλωδών ανέμων – Αναστάτωση στο λιμάνι (video)

Οι δυνατοί άνεμοι παρέσυραν το πλοίο κατά την επιβίβαση αυτοκινήτων – Σκηνές ανησυχίας και παρέμβαση των λιμενικών για την ασφαλή ολοκλήρωση του δρομολογίου. (video)

Αριστεία στην Καρδιολογία: Γιατί οι διεθνείς ασθενείς επιλέγουν Γερμανούς καρδιολόγους

Για τους ασθενείς που αναζητούν ακρίβεια, συμπόνια και παγκόσμιας κλάσης εξειδίκευση στην καρδιολογία, η Γερμανία παραμένει ένας από τους πιο αξιόπιστους προορισμούς.

Φόρτωμας: Τι είπε στη Βουλή για τον επαναπατρισμό γιατρών και τη στελέχωση του Νοσοκομείου Σαντορίνης

O Φίλιππος Φόρτωμας στη Βουλή για τον επαναπατρισμό γιατρών από τις ΗΠΑ

Νάξος – Αστυνομία: Σύλληψη έξι ατόμων για διακίνηση κοκαΐνης και κάνναβης

Συνελήφθησαν στη Νάξο από Αστυνομικούς του ΑΤ Νάξου έξι άτομα για διακίνηση κοκαΐνης και κάνναβης

Αλλοίωση αποτελέσματος στο Πανναξιακός – Θύελλα (1-1): Δεν δόθηκε καθαρό πέναλτι στο 90’!

Σε φάση εντός περιοχής, ο Μανούσος της Θύελλας έκανε ξεκάθαρο χέρι, με τον διαιτητή να υποδεικνύει φάουλ εκτός περιοχής — παρότι το σημείο της παράβασης ήταν ξεκάθαρα μέσα στη μεγάλη περιοχή.

Αμοργός – Νέα Πνοή: Κίνδυνος απαξίωσης της περιουσίας από το Π.Δ. 129/2025

Ο κίνδυνος απώλειας οικοδομησιμότητας στους οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων προκαλεί αναστάτωση και έντονες αντιδράσεις στην Αμοργό - Δελτίο Τύπου από την παράταξη "Νέα Πνοή"

Blue Star Ferries – Πρωτομαγιά: Δεμένα τα πλοία, το “Blue Star Naxos” θα ταξιδέψει λίγο πριν τα μεσάνυχτα

Απεργία των πλοίων την Πρωτομαγιά με βάση την απόφαση της ΠΝΟ - Πως θα κινηθούν τα πλοία της Blue Star Ferries;

Κυκλάδες: Κατασκευαστικά παράδοξα σε Πάρο – Σέριφο προκαλούν αντιδράσεις

Δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις σε νησιά των Κυκλάδων οι οποίες προκάλεσαν τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών

Blue Star Naxos: Ο Cpt Πολυχρόνης Ραπτάκης μιλά για τη ζωή στη θάλασσα και τις δυσκολίες της ακτοπλοΐας (video)

Ο cpt Πολυχρόνης Ραπτάκης άνοιξε την καρδιά του στην κάμερα της ΕΡΤ3, περιγράφοντας τη μοναξιά του ναυτικού και τα προβλήματα των λιμενικών υποδομών. (video)

Νάξος: “Fast & Furious” στις Αμμοθίνες της Πλάκας

Επεισόδιο με όχημα μέσα σε προστατευόμενη περιοχή Natura 2000 στη Νάξο – Καταγγελία πολιτών και άμεση παρέμβαση της Αστυνομίας

Κίνηση για τη Προστασία των Νησίδων – Νάξος: “Όχι στη θυσία της Δονούσας”, έρχονται ενημερωτικές συναντήσεις

Δύο εκδηλώσεις στη Νάξο για την απειλή που συνιστούν τα πλωτά αιολικά στη Δονούσα και οι νέες ανεμογεννήτριες στο Αιγαίο - Πότε και Που ;

Blue Star Ferries: Τροποποίηση δρομολογίων σε πλοία προς Βόρειο Αιγαίο και Δωδεκάνησα

Με την ένταξη των ανέμων να αγγίζει και τα 9 μποφόρ έχουμε τροποποίηση δρομολογίων από τον Πειραιά προς Δωδεκάνησα και Βόρειο Αιγαίο