Κυριακή, 13 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΠολιτισμός"Ιακ. Καμπανέλλης": Ξεκινάει το εργαστήρι δημιουργικής θεατρικής γραφής

“Ιακ. Καμπανέλλης”: Ξεκινάει το εργαστήρι δημιουργικής θεατρικής γραφής

|

Για δεύτερη χρονιά στο Θεατρικό Μουσείο «Ιακ. Καμπανέλλης» έχουμε την παρουσία του Εργαστηρίου Δημιουργικής Θεατρικής Γραφής (από 24 έως 28 Αυγούστου) με την Χρύσα Σπηλιώτη σε θέση οδηγού 

Για δεύτερη χρονιά σας περιμένουμε με χαρά στο σεμινάριο δημιουργικής γραφής στο Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης. Η φετινή χρονιά είναι αφιερωμένη στον Καζαντζάκη και συνοδεύεται από μια τάση των σεμιναρίων να ασχοληθούν με θέματα από την αρχαιότητα που υπήρξαν πηγή έμπνευσης έργων τόσο του Καζαντζάκη όσο και του Καμπανέλλη.

Μιλάμε για το Θεατρικό Μουσείο «Ιάκωβος Καμπανέλλης» όπου διοργανώνει εργαστήρι δημιουργικής Θεατρικής Γραφής με την ηθοποιό και θεατρική συγγραφέα Χρύσα Σπηλιώτη και την βοήθεια του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Και αυτό το σεμινάριο θα ακολουθήσει τα χνάρια όσων εντρύφησαν στον ελληνικό μύθο και την αρχαιότητα ξεκινώντας από τους Έλληνες τραγικούς και φτάνοντας στους σύγχρονους δημιουργούς, που «τρώνε ακόμα από το τραπέζι του Ομήρου».

Άξονας του σεμιναρίου είναι η έμπνευση από πρόσωπα και επεισόδια του μύθου, της τραγωδίας ή της αρχαίας ελληνικής κωμωδίας, φωτίζοντας όμως, όσους δρουν στη σκιά των ηρώων. Για παράδειγμα, αντί για τις Τρωάδες να ακούσουμε τι λένε οι Ελληνίδες σκλάβες που ακολουθούσαν χωρίς τη θέλησή τους, τους ηγέτες των Ελλήνων στην εκστρατεία της Τροίας. Αντί για την επανάσταση της Λυσιστράτης να γράψουμε για τον ξεσηκωμό της Μυρρίνης, να δούμε τις Βάκχες αναποδογυρισμένες, να ερευνήσουμε αναπάντεχες όψεις του γνώριμου μύθου, που μπορεί να ανατρέπουν, να ταράζουν ή να προκαλούν το γέλιο.

Το σεμινάριο είναι ανοιχτό τόσο στους παλιότερους σπουδαστές που μπορούν να εμπλουτίσουν την εμπειρία τους, αλλά και σε όποιον δοκιμάζει για πρώτη φορά να πειραματιστεί με την γραφή.

Μοναδικός στόχος αυτού του σεμιναρίου είναι η αληθινή ευχαρίστηση της δημιουργίας. Είναι άλλωστε ο μόνος τρόπος ώστε το ατομικό και συλλογικό έργο των συμμετεχόντων που ασφαλώς θα προκύψει, να είναι ενδιαφέρον.

Υπεύθυνη Εργαστηρίων Θεατρικού Μουσείου Ιάκωβος Καμπανέλλης: Κατερίνα Πολυχρονοπούλου

Πού: Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης – Γρόττα, Χώρα Νάξου

Πότε: Από την Πέμπτη 24 μέχρι και τη Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017.

Ώρες: 19.00 – 22.00

Πρώτη συνάντηση την Πέμπτη 24 Αυγούστου και ώρα 19.00

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 2285023619 & 6932460616 τις ώρες λειτουργίας του Μουσείου 11.00 – 14.00 & 19.00 – 22.00.

και στο e-mail: kambanellismuseum@naxos.gov.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Αλ. Φραντζέσκος: Οι Κούροι των Μελάνων πρέπει να μείνουν: Η ιστορία δεν ξεριζώνεται

Η αυθεντικότητα, η βιωματική εμπειρία και η πολιτισμική συνέχεια κινδυνεύουν όταν αποκόβουμε τα μνημεία από τον τόπο τους. Οι Κούροι των Μελάνων ανήκουν εκεί όπου γεννήθηκαν – στο φως, στη μνήμη και στο τοπίο της Νάξου.

Κλείνουν τέσσερα σχολεία στις Κυκλάδες, «καμπανάκι» για την εγκατάλειψη των νησιών

Ένα Δημοτικό και τρία Νηπιαγωγεία κατεβάζουν ρολά σε Νάξο και Κέα για το σχολικό έτος 2025-2026 λόγω έλλειψης μαθητών – Τι προβλέπει η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας.

Μια “πράσινη” ζωή ξεκινά στη Νάξο, πρώτη φωλιά Chelonia mydas στις Κυκλάδες!

Ιστορική στιγμή στον Απόλλωνα – Η πράσινη θαλάσσια χελώνα φωλεοποίησε για πρώτη φορά στη Νάξο, προκαλώντας συγκίνηση, δέος και ευθύνη για το μέλλον.

«Ναξιακά» 2025 – Τιμητικός 14ος τόμος αφιερωμένος στον Στέφανο Εμμ. Ψαρρά

Η Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων τιμά τον φιλόλογο, ιστορικό και ποιητή Στέφανο Ψαρρά με έναν αναμνηστικό τόμο γεμάτο συγκίνηση, λόγο και μνήμη

Καλοκαίρι στη Νάξο και τις Μικρές Κυκλάδες: Πολιτισμός, παράδοση και φως σε κάθε γωνιά

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων παρουσιάζει ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων για το καλοκαίρι 2025, με συναυλίες, θεατρικά δρώμενα, φεστιβάλ, αφιερώματα και πολιτιστικές δράσεις σε όλα τα νησιά του δήμου.

Νάξος – Αστυνομικό Τμήμα: Σύλληψη 34χρονου για διακίνηση ναρκωτικών και παράνομη διαμονή

Εντοπίστηκε με κοκαΐνη, κεταμίνη, MDMA και κάνναβη – Κατασχέθηκε και πλαστό διαβατήριο

Βρούτσης: Επίσκεψη στη Νάξο για τις εορταστικές εκδηλώσεις του Αγίου Νικοδήμου

Ο Αν. Υπουργός Αθλητισμού θα εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για τον Πολιούχο της Νάξου – Επαφές με φορείς και πολίτες

Νάξος – Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου: Ομόφωνη αντίθεση στη μεταφορά των Κούρων (video)

Συζήτηση για τη γνωμοδότηση του ΚΑΣ με θέμα τη συντήρηση και προστασία των αρχαϊκών Κούρων – Σαφές μήνυμα από τον Δήμο, τους φορείς και την τοπική κοινωνία υπέρ της παραμονής τους στον φυσικό τους χώρο.

Νάξος εκτός σεζόν: Όταν ο τουρισμός φεύγει και τα βράδια γεμίζουν με ησυχία

Καθώς οι τουρίστες φεύγουν, η Νάξος επιστρέφει στον δικό της ρυθμό. Οι δρόμοι αδειάζουν, τα φώτα χαμηλώνουν και το νησί ξαναβρίσκει τη φωνή της σιωπής.

Euro Γυναικών: Τελευταία πράξη με combo αξίας στο Πολωνία – Δανία

Η Δανία αποχαιρετά τη διοργάνωση με στόχο τη νίκη – Combo επιλογή στο 2 & Over 2,5 για ποντάρισμα με απόδοση διπλασιασμού

Τζεφ Μπέζος: After wedding party στη Νάξο με την Λόρεν Σάντσεζ, η «έξυπνη» αγάπη του για το νησί

Μετά τον χλιδάτο γάμο των 48 εκατομμυρίων στη Βενετία, ο ιδρυτής της Amazon και η εκρηκτική σύζυγός του επιλέγουν τη Νάξο για το after wedding ταξίδι τους, επιβεβαιώνοντας την ιδιαίτερη σχέση του δισεκατομμυριούχου με το νησί και τα φιλόδοξα σχέδιά του για το «smart island» των Κυκλάδων.

Aperto – Cucina Italiana: Η αυθεντική ιταλική εμπειρία ήρθε στη Νάξο με την υπογραφή του κορυφαίου pizzaiolo Νίκου Σωτηρόπουλου

Ένα νέο γαστρονομικό σημείο στην καρδιά της Νάξου που ενώνει την ιταλική φινέτσα με τη δημιουργικότητα του Έλληνα pizzaiolo που διακρίθηκε δύο φορές ως ο καλύτερος της χώρας και στους 50 κορυφαίους της Ευρώπης.

Κατ’ Οίκον Νοσηλευτική Φροντίδα στη Νάξο από τη Φραντζέσκα Λαγογιάννη

Με επιστημονική γνώση, σεβασμό και ολιστική προσέγγιση, η Φραντζέσκα Λαγογιάννη προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες νοσηλείας στο σπίτι, σε όλη τη Νάξο.

Εκρηκτική αύξηση επιβατών στο λιμάνι Νάξου τον Ιούνιο (πίνακας)

Οι αριθμοί αυξάνονται, οι υποδομές όμως όχι. Η Νάξος «ασφυκτιά» και χρειάζεται λύση τώρα.

Νάξος – Κατερίνα Καινούργιου: Ρομαντικό ηλιοβασίλεμα και η ξακουστή πατάτα στο τραπέζι της

Η παρουσιάστρια περνά τις διακοπές της στο νησί των Κυκλάδων με τον Παναγιώτη Κουτσουμπή, απολαμβάνοντας τα τοπικά εδέσματα, τη γαλήνη του τοπίου και τις συγκινήσεις μετά το φινάλε της σεζόν.

Αποκαλύφθηκε σκάνδαλο 40 εκατ. ευρώ στο μεταφορικό ισοδύναμο, έγκαιρη παρέμβαση Παππά έσωσε το Δημόσιο

Χάρη σε διοικητικούς ελέγχους και αποφασιστικές κινήσεις, απετράπη καταβολή δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε ύποπτες αιτήσεις επιχειρήσεων – Η συντριπτική πλειονότητα από την Κρήτη

Blackout στη Χώρα Νάξου τα πρώτα λεπτά της Κυριακής, αντιδράσεις επιχειρηματιών

Στο σκοτάδι για μισή ώρα το κέντρο της τουριστικής ζωής – Αυξάνονται τα παράπονα επαγγελματιών

Σέριφος: 87χρονη ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της από την παραλία Συκαμιά

Η άτυχη γυναίκα διακομίστηκε στο Πολυδύναμο Ιατρείο του νησιού, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της – Προανάκριση από το Λιμεναρχείο

Συλλήψεις σε Μύκονο, Σύρο, Σαντορίνη, Πάρο και Νάξο για ναρκωτικά, παραβάσεις και ηχορύπανση

Δέκα συλλήψεις για παραβάσεις ναρκωτικών, παράνομη διαμονή, ηχορύπανση, λειτουργία καταστημάτων χωρίς άδεια, Κ.Ο.Κ. και πλαστογραφία πραγματοποιήθηκαν το διήμερο 5-6 Ιουλίου 2025 σε πέντε νησιά των Κυκλάδων.

Νάξος: Αλλαγές στην κυκλοφορία σε Χώρα, Αγία Άννα, Άγιο Προκόπη και Πλάκα, “εμφάνιση” του e-naxios

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ανακοινώνει τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την τουριστική περίοδο – Δωρεάν στάθμευση και έλεγχος τροφοδοσίας στα παραλιακά μέτωπα