Τρίτη, 28 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΥγείαΠετρούνιας - Μιλλούση μαζί με την +πλευση στην Ηρακλειά

Πετρούνιας – Μιλλούση μαζί με την +πλευση στην Ηρακλειά

|

Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης του Ρίο στην ενόργανη γυμναστική, Λευτέρης Πετρούνιας μαζί με την επίσης πρωταθλήτρια της ενόργανης Βασιλική Μιλλούση, βρέθηκαν στην Ηρακλειά (χθες και σήμερα αύριο στη Σχοινούσα) όπου και μίλησαν με τα παιδιά και τους κατοίκους του νησιού και στα πλαίσια της ετήσιας επίσκεψης των γιατρών της +πλευσης  

Είναι στιγμές που απλά δεν ξέρεις τι να πεις… πώς να συμπεριφερθείς… Ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο κορυφαίος Ελληνας αθλητής την τελευταία τριετία αμέσως μόλις κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό των κρίκων, στο παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης «AGF Trophy 2017» που πραγματοποιήθηκε στο Μπακού πήρε τη κοπελιά του, Βασιλική Μιλλούση, την επίσης πρωταθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής και εντάχθηκαν στην ομάδα της ΜΚΟ +πλευση, που εδώ και μερικές ημέρες ταξιδεύουν στο Αιγαίο και προσφέρουν χαρά σε μικρούς και μεγάλους. Και χθες ο Πετρούνιας με την Μιλλούση μέσω Νάξου βρέθηκαν στην Ηρακλειά όπου τους υποδέχτηκαν μικροί και μεγάλοι. Μάλιστα το βράδυ έγινε και μία μικρή γιορτή από τους κατοίκους του νησιού των Μικρών Κυκλάδων με τον Ολυμπιονίκη (και τη σύντροφό του) να μοιράζει αυτόγραφα και να κουβεντιάζει τόσο με τους μικρούς όσο και τους μεγαλύτερους… Σήμερα το απόγευμα αναμένεται να μεταβεί στην Σχοινούσα όπου κι εκεί θα έχει επαφές με τους μικρότερους αλλά και μεγαλύτερους του νησιού και στη συνέχεια αύριο Πρωτομαγιά θα βρίσκεται στη Νάξο όπου και θα αποχωρήσει γι την Αθήνα…

Να σημειώσουμε εδώ ότι το ταξίδι των Πετρούνια – Μιλλούση γίνεται στο πλαίσιο του ταξιδιού που κάνει σε ετήσια βάση η +πλευση κι όπως τονίζεται στο σχετικό δελτίο που εκδόθηκε «Φέτος, με τα φουσκωτά της +πλευσης θα βρεθεί στην Ηρακλειά και τη Σχοινούσα ο χρυσός Ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής της ενόργανης γυμναστικής στο αγώνισμα των κρίκων Λευτέρης Πετρούνιας, αλλά και η πολυνίκης της ενόργανης στα παγκόσμια κύπελλα της FIG Βασιλική Μιλλούση (τρία χρυσά στη δοκό, ένα στους ασύμμετρους ζυγούς, ασημένιο στις ασκήσεις εδάφους). Οι δύο πρωταθλητές θα μιλήσουν στα παιδιά για τον αθλητισμό, τον πρωταθλητισμό, το ιδεώδες της άμιλλας και του ευ αγωνίζεσθαι, μεταφέροντας λίγη από την εμπειρία τους στις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις, αλλά και την θέλησή τους για σκληρή δουλειά που έφερε τις κορυφαίες διακρίσεις. «Την προσπάθειά μας στηρίζει η εταιρεία Stoiximan, προσφέροντας αναμνηστικά T-shirts στα παιδιά που θα συναντήσουν οι Ολυμπιονίκες! Η Stoiximan, στο πλαίσιο προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, δημιούργησε το πρόγραμμα “Οι Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν” δίνοντας τη δυνατότητα κάθε χρόνο σε περισσότερους από 10.000 μαθητές, στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη να λάβουν μέρος, χωρίς κόστος, σε εκπαιδευτικά προγράμματα, επισκέψεις Μουσείων και ιδρυμάτων!».

Η παρουσία στ νησιά …

Από εκεί και πέρα, με αφετηρία το Λαύριο και από τις 27 Απριλίου, έντεκα (11) φουσκωτά της +πλευσης με πάνω από εξήντα (60) εθελοντές (από τους οποίους 30 γιατροί 16 διαφορετικών ειδικοτήτων με 3 νοσηλεύτριες και μια μαία) διασχίζουν το Αιγαίο επί έντεκα ημέρες και θα καλύψουν ανάγκες σε έξι νησιά. Ξεκίνησαν από Κίμωλο και Σίκινο, βρίσκονται όπως αναφέραμε από χθες σε Ηρακλειά και σε λίγο θα έρθουν Σχοινούσα. Την Δευτέρα θα είναι στην Ανάφη κι από εκεί θα ταξιδέψουν στα Ανατολικά Δωδεκάνησα (Ψέριμος & Τέλενδος – Τρίτη 2 & Τετάρτη 3 Μαΐου και Λειψοί – Πέμπτη 4 & Παρασκευή 5 Μαΐου)… Και σε όλα τα νησιά στήνονται ιατρεία για να προσφέρουν δωρεάν εξειδικευμένες εξετάσεις στους κατοίκους οι γιατροί της +πλευσης, των παρακάτω ειδικοτήτων:

ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ

ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑΣ

ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ

ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΗΣ

ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΑΣ

ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ

ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ

ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΑΣ

ΥΠΕΡΗΧΩΝ ΑΚΤΙΝΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ

ΥΠΕΡΗΧΩΝ ΜΑΣΤΟΥ – ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ

ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ

ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓIAΣ (ΩΡΛ)

Επίσης, γίνεται λήψη δειγμάτων αίματος που θα μεταφερθούν άμεσα σε εξειδικευμένα εργαστήρια, για να γίνουν αιματολογικές και βιοχημικές εξετάσεις. Τα αποτελέσματα θα αξιολογηθούν από την ιατρική ομάδα της +πλευσης και μαζί με τα συμπεράσματα θα αποσταλούν στους κατοίκους.

Συμβάλλουμε και στην πρόληψη σοβαρών ασθενειών

Η +πλευση συμμετέχει και στη μάχη της πρόληψης του καρκίνου του μαστού, σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία. Έτσι, στους Λειψούς και την Πάτμο θα βρεθεί κινητή μονάδα μαστογράφου για να προσφέρει δωρεάν εξετάσεις στις γυναίκες των δύο νησιών. Στο μέτωπο της πρόληψης θα πραγματοποιηθούν και ομιλίες για το κάπνισμα στο πλαίσιο του SmokeFreeGreece για παιδιά, εφήβους ή ενήλικες.

Και υποδομές

Η +πλευση συνδυάζει κάθε χρόνο την παρουσία των εθελοντών στα ακριτικά και απομονωμένα νησιά με την δημιουργία έργων υποδομής. Κατά τη διάρκεια του Διάπλου 2017 για πραγματοποιηθούν:

δωρεά πλωτής προβλήτας στη Σίκινο

ανακατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου στο Δημοτικό σχολείο των Λειψών

δωρεά κάδων συλλογής απορριμμάτων στη Σχοινούσα

δωρεά σε όλα τα νησιά έντεκα (11) ειδικών ψυκτών-αφαλατωτών που θα τοποθετηθούν στα σχολεία, προκειμένου οι μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό να απολαμβάνουν πεντακάθαρο νερό

Στηρίζουμε την γνώση δίνοντας εφόδια στα σχολεία και τους μαθητές Η +πλευση και φέτος εκτός των άλλων έργων και δωρεών, θα προσφέρει στα σχολεία των νησιών που θα επισκεφτεί μεγάλο όγκο ηλεκτρονικού και άλλου εξοπλισμού, υλικών και εκπαιδευτικών μέσων, μετά την καταγραφή ελλείψεων και αναγκών σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς. Παράλληλα, ενισχύει με κορυφαίας ποιότητας μαθησιακά εργαλεία τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, μέσω της συνεργασίας με το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδας. Οι καθηγητές του Pierce προσφέρουν τις σημειώσεις που έχουν ετοιμαστεί ως συμπληρωματική με τα βιβλία ύλη, με επιπλέον επεξηγήσεις, πειράματα, ασκήσεις κλπ, για Αρχαία Ελληνικά, Νέα Ελληνικά, Φυσική, Μαθηματικά, Χημεία, Βιολογία και Πληροφορική. Η πρόσβαση θα είναι δυνατή διαδικτυακά, μέσω του Blackboard, ένα on-line σύστημα διαχείρισης μαθημάτων. Η συνεργασία με το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδας θα δώσει επίσης σε πέντε παιδιά, τη δυνατότητα δωρεάν συμμετοχής στο καλοκαιρινό Pierce Summer Camp, για μία ή δύο εβδομάδες. Το πρόγραμμα αφορά παιδιά ηλικίας 6-13 ετών και συνδυάζει αθλητικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες, από τις οποίες το παιδί έχει δυνατότητα να επιλέξει αυτές που του αρέσουν περισσότερο.

Και ψυχαγωγία

Και τέλος, οι μικρότεροι (αλλά όχι μόνο) κάτοικοι των νησιών όπου θα βρεθούν οι εθελοντές και τα φουσκωτά της +πλευσης, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν επίσης μία σειρά από ψυχαγωγικές και πολιτιστικές δράσεις. Σε Κίμωλο, Σίκινο, Ηράκλειά, Σχοινούσα και Λειψούς θα διοργανωθεί Κυνήγι Θησαυρού, ενώ σε Σχοινούσα, Ανάφη, Ψέριμο και Λειψούς θα παρουσιαστούν παραστάσεις θεάτρου σκιών, διατηρώντας μία από τις παραδοσιακότερες μορφές ψυχαγωγίας στον ελλαδικό χώρο.

Η δημιουργικότητα και η καλλιτεχνική δραστηριότητα των νεότερων από τους ακρίτες μας θα ενισχυθεί και με εργαστήρια εικαστικών, που θα πραγματοποιηθούν στη Σχοινούσα και την Ανάφη.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Έκτακτο -Blue Star Naxos: απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά

Δεμένο στο λιμάνι του Πειραιά θα μείνει σήμερα το Blue Star Naxos

Τροποποίηση δρομολογίων για το “Διονύσιος Σολωμός”

Όσοι επιβάτες έχουν εκδώσει εισιτήρια θα ενημερωθούν με μέριμνα της εταιρείας

Κ. Μητσοτάκης: “Εκλογές στις 21 Μαϊου, δεύτερη κάλπη, αρχές Ιουλίου” (video)

Στις 21 Μαΐου θα διεξαχθούν οι εθνικές εκλογές, όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης (video)

Στοίχημα – Euro 2024: Ποντάρουμε στο over επί Γερμανικού εδάφους

Παίζουμε με τα γκολ σε Σκωτία και Γερμανία - Οι προτάσεις από την Foxbet.gr

Σαντορίνη – Art.t.o.S.: Νέες βραβεύσεις και διακρίσεις από τη Μπιενάλε στην Ιαπωνία για 9 δικά μας παιδιά

Η νέα γενιά της Σαντορίνης κατάφερε να στείλει σε όλο τον κόσμο ένα ηχηρό μήνυμα ότι συνεχίζει να ονειρεύεται, να ελπίζει και να δημιουργεί παρακαταθήκη για το μέλλον.

Amorgos Trail Challenge: Πρόσκληση συμμετοχής με σούπερ μπλουζάκι

Αυτό το μπλουζάκι… θα φορεθεί πολύ!! - το 6ο Amorgos Trail Challenge πετάει το γάντι σε όσους θέλουν να συμμετάσχουν

Νότιο Αιγαίο – “Πρέβελης”: Αναχωρεί το πρωί της Τετάρτης από τον Πειραιά

Αλλαγές στο δρομολόγιο του "Πρέβελης" λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

Μ. Χανιώτη: Η επίσκεψη και οι επαφές στη Νάξο

Επίσκεψη της Μαρίας Χανιώτη στη Νάξο - Με ποιους συναντήθηκε

Γ. Πολυχρονάκος: Περί οφειλών, ασφαλιστικών ταμείων και της ανάγκης ρεαλιστικών λύσεων

Γιάννης Πολυχρονάκος - υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων ΠΑΣΟΚ: «Χιλιάδες Έλληνες οφείλουν σε Εφορία και Ασφαλιστικά Ταμεία, οι ρυθμίσεις αποτυγχάνουν - Είναι ώρα για ρεαλιστικές λύσεις».

Blue Star Ferries: Ερχονται βραδινά δρομολόγια προς Παροναξία – Σαντορίνη με το “Blue Star Chios”

Για την περίοδο του Πάσχα το Blue Star Chios αναλαμβάνει βραδινό δρομολόγιο με ώρα άναχώρησης 23:30 από Πειραιά ...

Super Jet: Ξεκίνησε, το πρώτο δρομολόγιο για την φετινή χρονιά… (video)

Με τον cpt Μιχάλη Μακρή στο τιμόνι του, το ταχύπλοο Super Jet ξεκίνησε σήμερα (23/03) το πρώτο του δρομολόγιο για τη φετινή χρονιά (video)

Ενδοκυκλαδικά – Caldera Vista: Με το …καλημέρα ανεκτέλεστα δρομολόγια

Ανεκτέλεστα μέχρι νεοτέρας τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια του Caldera Vista

Blue Star Ferries: Σε ακινησία το “Naxos”, σε βραδινό δρομολόγιο από Μεγάλη Τρίτη ο “Διαγόρας”

Νέα δεδομένα αυτές τις ημέρες στη γραμμή της Παροναξίας - To Blue Star Paros για ένα μήνα θα καλύψει το κενό του Naxos και έρχεται ο Διαγόρας στα νησια μας

Από τις 26 Ιουνίου το “Ανεμος” μπαίνει στη ζωή των κατοίκων στις Δυτικές Κυκλάδες

Η δυνατότητα για αποκτήσεις εισιτήριο με το "Ανεμος" είναι πλέον εφικτή - Από τις 26 Ιουνίου ξεκινούν τα δρομολόγια προς Δυτικές Κυκλάδες

Blue Star Ferries: Εκτακτη δρομολόγηση (25/03) του “Διαγόρα” για Σαντορίνη

Ο "Διαγόρας" το πρωί του Σαββάτου (25/03) θα πάρει το δρόμο για Σαντορίνη σε έκτακτη δρομολόγηση

Γέρικα αλλά ασφαλή σκαριά στο Αιγαίο

Ο μέσος όρος ηλικίας των πλοίων της ελληνικής ακτοπλοΐας πλησιάζει τα 31 χρόνια – Που ταξιδεύει το γηραιότερο πλοίο στο Αιγαίο

Απόλλωνας: Η τελευταία …παράσταση για την Εφραιμίνα (video)

Σάββατο 25 Μαρτίου και η Εφραιμίνα για τελευταία φορά θα παρελάσει μπροστά σε συγγενείς και φίλους στον Απόλλωνα της Νάξου... Από τη νέα σχολική χρονιά ο Απόλλωνας θα έχει κλειστό το δημοτικό του σχολείο (video)

Μέλανες: Ψήφισμα για την απώλεια του Αντωνίου Πολυκρέτη

Η ενορία των Αγίων Αποστόλων και οι Μέλανες θρηνούν για την απώλεια του Αντώνιου Πολυκρέτη

“Πρέβελης”: Επιστρέφει στα δρομολόγια με έκτακτη προσέγγιση στο Ηράκλειο

Το απόγευμα της Τρίτης αναχωρεί το "Πρέβελης" - Πως διαμαρφώνεται το δρομολόγιό του