Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023
ΑρχικήΥγείαΕλλάδα - Covid 19: Στα 17.633 τα κρούσματα, 79 στις Κυκλάδες

Ελλάδα – Covid 19: Στα 17.633 τα κρούσματα, 79 στις Κυκλάδες

|

Αποτελέσματα πρωτοχρονιάς και όπως είναι λογικό, τα κρούσματα είναι μειωμένα, ενώ σταθεροί οι αριθμοί σε ότι έχουν να κάνουν με νέους θανάτους και διασωληνωμένους ασθενείς – Πόσα τεστ έγιναν και πόσα εντοπίστηκαν στις Κυκλάδες 

Πρώτη .. ημέρα του χρόνου (σε ότι αφορά τα θέματα που αφορούν την ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ και τα αποτελέσματα) και η εικόνα είναι αυτή που περιμέναμε λίγο .. πολύ: Σε 17.633 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα το τελευταίο 24ωρο. . Κατά το ίδιο διάστημα, κατεγράφησαν 61 θάνατοι. Παράλληλα, σε 626 ανέρχονται οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

 Να σημειωθεί ότι χθες, Πρωτοχρονιά, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 30.010 κρούσματα εκ των οποίων τα 11.984 στην Αττική και τα 3.533 στη Θεσσαλονίκη. Και μία εβδομάδα νωρίτερα (πέρυσι επί της ουσίας) την Κυριακή 26 Δεκεμβρίου είχαν καταγραφεί 4.036 κρούσματα, με τα 1.803 να προέρχονται από την Αττική και τα 474 στη Θεσσαλονίκη. 

Το τελευταίο 24ωρο πραγματοποιήθηκαν 11.921 μοριακά τεστ και 66.758 rapid, με τη θετικότητα σε σύνολο 78.679 τεστ να φτάνει το 15,15%.

Πόσα εντοπίστηκαν στις Κυκλάδες; Μετά από έναν … χρόνο (από την 1η Δεκεμβρίου) έχουμε έστω κι ένα κρούσμα και στις εννέα Περιφερειακές Ενότητες. Συνολικά έχουμε 79, για πρώτη φορά μετά από τέσσερις ημέρες έχουμε διψήφιο αριθμό κρουσμάτων. Και η κατανομή; Ενα (1) στην ΠΕ Ανδρου (από έξι), δεκατρία (13) στην ΠΕ Θήρας (από 19), ένα (1) στην ΠΕ Κέας – Κύθνου (από τρία), δύο στην ΠΕ Μήλου (χθες δεν είχε κανένα), τρία στην ΠΕ Μυκόνου (από οκτώ), δώδεκα (12) στην ΠΕ Νάξου (από 39), δύο (2) στην ΠΕ Πάρου (από 24), τριάντα τέσσερα (34) στην ΠΕ Σύρου (από 51) και μόλις πέντε (5) στην ΠΕ Τήνου από 34…. 

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ 

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 17.633 , εκ των οποίων 25 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.258.495 (ημερήσια μεταβολή +1.4%), εκ των οποίων 50.3% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 217 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.092 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 61, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 20.910 θάνατοι. Το 95.1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 626 (59.9% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 63 έτη.

To 80.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 535 (85.46%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 91 (14.54%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.775 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 400 (ημερήσια μεταβολή -9.5%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 392 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 36 έτη (εύρος 0.2 έως 110 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη)

Δείγματα που έχουν ελεγχθεί: Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν, έχουν συνολικά ελεγχθεί 8.346.963 κλινικά δείγματα ενώ από Μονάδες Υγείας και Κλιμάκια του ΕΟΔΥ που διενεργούν ελέγχους Rapid Ag έχουν ελεγχθεί 39.482.187 δείγματα. O μέσος όρος του επταημέρου είναι 371.313 δειγματοληπτικοί έλεγχοι.

Αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι (Self-tests): Έως 01 Ιανουαρίου 2022, έχουν καταγραφεί ηλεκτρονικά 67.113.898 δηλώσεις αποτελέσματος αυτοδιαγνωστικού ελέγχου, ενώ 3.878.167 άτομα προσήλθαν για επανέλεγχο.

Mαζικές Δειγματοληψίες ΕΟΔΥ: Στις 31 Δεκεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκαν 123 δράσεις δειγματοληπτικών ελέγχων από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ, στις οποίες διενεργήθηκαν 41.544 έλεγχοι Rapid Ag και ανευρέθηκαν 2.694 θετικά (6,48%)».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Εκλογές 2023 – “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο”: Στο πλευρό Χατζημάρκου, ο Σπύρος Αποστόλου

Από το Δημοτικό Συμβούλιο Μυκόνου, στην Περιφέρεια με τον Γιώργο Χατζημάρκο. Ο λόγος για τον Σπύρο Αποστόλου

Αντίπαρος: Απολαμβάνει τη φιλοξενία των ελληνικών νησιών ο Αλμέιδα

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Αλμέιδα, εντοπίστηκε στην Αντίπαρο

Εποχική εργασία: “ξεχάστε τα ρεπό, τώρα τρέχουμε”…

Υπερωρίες, απλήρωτα ρεπό και ψυχολογική πίεση καταγγέλλουν εργαζόμενοι, ενώ οι επιχειρήσεις ψάχνουν εναγωνίως προσωπικό. Επιστρατεύονται ανήλικοι για να καλυφθούν τα κενά

Κέα: Εκεί που φυτρώνουν …σπιτάκια (Photos)

Εικόνες που προκαλούν σοκ στην Κέα... Το πριν και το μετά της περιοχής Βρόσκοπος

Ερευνα: “Μένω σπίτι, δεν πάω διακοπές φέτος” για έναν από τους δύο Ελληνες

Εξι στους 10 καταναλωτές δηλώνουν ότι οι δαπάνες τους φέτος θα είναι μειωμένες σε σχέση με πέρυσι, ενώ 4 στους 10 ότι θα είναι μειωμένη άνω του 50%

Νάξος: Εγκαίνια (03/06) της έκθεσης Εργαστηρίου Παιδικής Τέχνης

Το Εργαστήριο Παιδικής Τέχνης Φλώρακα - Χάλκου μας προσκαλεί στην Εκθεση που θα πραγματοποιηθεί στη πάλαι ποτέ Σχολή Ουρσουλινών (Νάξος)

Μ Βρετανία: Αντικλεπτικά σε …μπριζόλες και τυριά (!!!)

Βρετανικά super market προσπαθούν να βρουν τρόπους για να αντιμετωπίσουν τις κλοπές τροφίμων απο τα ράφια

SeaJets: Από αύριο (02/06) το Speedrunner Jet στη γραμμή Μύκονο – Πάρο – Νάξο

Τι αλλάζει από αύριο Παρασκευή 2 Ιουνίου στα δρομολόγια της Sea Jets με επίκεντρο το Speedrunner Jet και το Champion Jet 1

Δωδεκάνησα: Πρωτόγνωρη βροχόπτωση τον Μάιο

Meteo: Μεγάλα ύψη βροχόπτωσης στα Δωδεκάνησα τον Μάιο

Μύκονος: Μπήκαν οι μπουλντόζες στο Nammos (video)

Ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες κατεδάφισης στο χώρο του Nammos (video)

Σαντορίνη – Αθηνιός: Μόνο σε μία ημέρα αποβιβάστηκαν 4.400 επιβάτες (!!!)

Η Σαντορίνη αποτελεί σημείο αναφοράς για τις Κυκλάδες... Το λιμάνι του Αθηνιού γεμίζει καθημερινά από κόσμο...

Sea Jets: Ξεκινούν δρομολόγια αύριο (26/05) τα “Sifnos Jet” και “Champion Jet 1”

Δύο ακόμη ταχύπλοα της SeaJets σε δρομολόγια στις Κυκλάδες

“Ονειρο” αποτελούν οι Κυκλάδες για τους Ελληνες

Οι Κυκλάδες, εξωτικός προορισμός για Ελληνες - Oδύσσεια πλέον το να βρεις κατάλυμα στους δημοφιλείς προορισμούς (Ανάφη, Μήλος, Σίφνος)

Ύμνοι Σουηδού δημοσιογράφου για 10 ελληνικούς προορισμούς. 2η η Νάξος

Ο κος Olsson αγαπάει με πάθος τη χώρα μας και την επισκέπτεται τακτικά, είτε στο πλαίσιο δημοσιογραφικών ταξιδιών (press trips) που διοργανώνει η Υπηρεσία ΕΟΤ Σκανδιναβίας, είτε ιδιωτικά.

“Ακριβή μου ξαπλώστα”: Το κόστος σε Νάξο, Κέα και Σίφνο… (video)

Ακρίβεια: Ακόμη και στο Σούνιο… έφτασαν 90 ευρώ οι ξαπλώστρες (video)

ZANTE FERRIES: Εκπτώσεις ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου

Εκπτώσεις (στο - 20%) στη γραμμή των Κυκλάδων για το καλοκαίρι του 2023 από την Zante Ferries

Κουφονήσια: Η γιορτή του Ψαρά ξεκινάει απόψε με άρωμα …Σκύρου

Σάββατο 27 Μαϊου και στα Κουφονήσια χορεύουν και διασκεδάζουν... Γιορτή του Ψαρά με καλεσμένους από τη Σκύρο

“Η Νάξος δια μέσου των αιώνων”: Αναβολή λόγω εκλογών και πάει Νοέμβριο

Το Ζ΄ Πανελλήνιο Συνέδριο «Η Νάξος δια μέσου των αιώνων» λόγω εκλογών μετατίθεται σε νέα ημερομηνία .. Πότε θα γίνει

Εγκρίθηκε το Πλαίσιο Δράσης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, αλλά δεν έλειψαν οι αντεγκλήσεις (video)

Η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων είπε "ναι" στο Πλάνο Δράσης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για το 2023 - Γιατί έφυγε ο Βασίλης Βρούτσης (video)

Νάξος – “Παρά θίν αλός” (12ο Φεστιβάλ): Διήμερο παραστάσεων με τον θρυλικό “Οδυσσεβάχ”

12ο Φεστιβάλ θεάτρου "Παρά θίν αλός" .... "Ο "Οδυσσεβάχ" και η παρέα του - Απόψε (27/05) και αύριο (28/05) στις 8:00, στο Ιάκωβος Καμπανέλλης με είσοδο ελεύθερη