Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήΥγείαΑιγαίο - Ομάδα Αιγαίου: Για 28η χρονιά οι εθελοντές γιατροί και πάλι...

Αιγαίο – Ομάδα Αιγαίου: Για 28η χρονιά οι εθελοντές γιατροί και πάλι στο προσκήνιο

|

Για 28η χρονιά η Ομάδα Αιγαίου θα βρεθεί κοντά στους κατοίκους των μικρών και ακριτικών νησιών για να προσφέρει τις υπηρεσίες της – Πότε ξεκινάει, σε ποια νησιά θα βρεθούν οι γιατροί – Οι δράσεις τους 

Για 28η χρονιά η Ομάδα Αιγαίου θα βρεθεί κοντά στους κατοίκους των μικρών και ακριτικών νησιών για να προσφέρει τις υπηρεσίες της.  Στις 11  ημέρες του Διάπλου, αρχής γενομένης από την 5η Μάιου (έως την 15η Μαϊου) τα φουσκωτά σκάφη με 100 εθελοντές, γιατρούς από 15 διαφορετικές ειδικότητες θα βρεθούν σε Φούρνους, Θύμαινα, Αγαθονήσι, Αρκιοί, Λειψοί, Πάτμος, Δονούσα, Ανάφη και τέλος στο  Κουφονήσια 

Αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση με βασικό moto ” Εθελοντισμός με “Επίκεντρο τον Άνθρωπο”

Για 28η χρονιά η Ομάδα Αιγαίου θα βρεθεί κοντά στους κατοίκους των μικρών και ακριτικών νησιών για να προσφέρει τις υπηρεσίες της, σε μια δύσκολη την εποχή, όπου πρέπει να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της πανδημίας COVID-19 και να βοηθήσουμε στην επάνοδο στην καθημερινότητα.

Στις 11  ημέρες του Διάπλου, τα φουσκωτά σκάφη της Ομάδας Αιγαίου -με 100 εθελοντές και εθελόντριες, ιατροί από 15 διαφορετικές ειδικότητες, νοσηλευτές και εξειδικευμένο παραϊατρικό προσωπικό – θα διανύσουν περισσότερα από 500 ναυτικά μίλια για να προσφερθούν τις ιατρικές υπηρεσίες στους κατοίκους και του πιο απομακρυσμένου νησιού!

Από φέτος, στον ιατρικό διαγνωστικό εξοπλισμό της Ομάδας Αιγαίου, προστίθεται το νέο απόκτημα μας, ένας υπερσύγχρονος φορητός θωρακικός υπερηχοτομογράφος!

Με της τελευταίας τεχνολογίας αυτό φορητό μηχάνημα παρέχεται ακρίβεια διάγνωσης μεγαλύτερη από ένα τομογράφο με μια ανώδυνη και μη επεμβατική εξέταση.

Με τον υπερηχοτομογράφο  μπορούμε να  προσφέρουμε εξελιγμένες εξετάσεις των πνευμόνων που καλύπτουν κάθε πάθηση, συμπεριλαμβανομένης και της COVID-19.

Μάλιστα,  σε όσους έχουν νοσήσει με COVID-19 μπορούν να εκτιμηθούν  βλάβες των πνευμόνων  που πιθανόν να παραμένουν μετά τη νόσηση.

Με το φορητό υπερηχοτομογράφο θα εξετάσουμε κατοίκους μέχρι και το πιο απομακρυσμένο σπίτι.

Σημειώνεται ότι τέτοιοι υπερηχοτομογράφοι υπάρχουν πολύ λίγοι και μόνο σε μεγάλα νοσοκομεία, της Αθήνας και Θεσσαλονίκης.


 

Κάνοντας πράξη τη συνεργασία της Ομάδας Αιγαίου με την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία (Ε.Π.Ε.), την Ελληνική Ρευματολογική Εταιρεία & Επαγγελματική Ένωση Ρευματολόγων Ελλάδας (Ε.Ρ.Ε.-ΕΠ.Ε.Ρ.Ε),  την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία (Ε.Α.Ε.), την Ελληνική Δερματολογική Εταιρεία (ΕΔΕ) και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, θα δοθεί για άλλη μια φορά η  δυνατότητα στους κατοίκους, να καλύψουν τις απαραίτητες ανάγκες τους σε ένα τόσο ευαίσθητο τομέα όπως αυτό της υγείας, με την εμπιστοσύνη και την αξιοπιστία που μας διακρίνει.

Οι κάτοικοι, θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν ιατρικές και μικροβιολογικές / βιοχημικές εξετάσεις. Σε κάθε νησί θα λειτουργήσει και ιατρείο Post COVID.

Κατά τη διάρκεια του Διάπλου θα τηρηθούν αυστηρά  όλα  τα πρωτόκολλα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της COVID-19 και θα διενεργηθούν rapid tests στους κατοίκους των νησιών και στους εθελοντές και εθελόντριες της Αποστολής.

Η Ομάδα Αιγαίου, θα δωρίσει ιατρικό εξοπλισμό σε δομές υγείας, εξοπλισμό σε σχολεία μαζί με εκπαιδευτικό υλικό και θα υλοποιήσει, όπως κάθε χρόνο, έργα υποδομής, αναγκαία για την διευκόλυνση των συνθηκών ζωής στα νησιά.  Ταυτόχρονα θα οργανώσει αθλητικές, πολιτιστικές και περιβαντολογικές δράσεις.

Η Αποστολή αυτή, δεν θα μπορούσε να διεξαχθεί χωρίς τους υποστηρικτές μας!

Θερμές ευχαριστίες στους μεγάλους υποστηρικτές μας Unilever/My Market,  Pfizer, BAYER Hellas AE, Τσιμή ΑΕ.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες σε όλες τις εταιρείες που στηρίζουν  το φετινό διάπλου: Druckfarben, ΕΛΠΕΝ, WHITESTONE, Chipita Global SA, Κυλινδροι Βαθυτυπιας Καραγιαννης ΑΕ, BRIGHTCOLORS AE, Motor Oil, PENCO, Mellon Technologies SA, ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ, Rethink Business Lab, Emmamode ΕΠΕ, Ελληνική Ζύμη, Παλλάδιον, ΜΕΓΑ ΑΕ, Σαβάλας Εκδόσεις  ΑΕ, Κουμεντάκης ΑΕ, Πολυιατρείο & Διαγνωστικό Εργαστήριο Υγεία Αμπελοκήπων Ιατρική ΑΕ.

Η συνεργασία μας με τις δημοτικές, υγειονομικές και εκπαιδευτικές αρχές των νησιών είναι πάντα άψογη, η αγάπη των κατοίκων είναι πάντα έκδηλη στην εγκάρδια φιλοξενία που μας παρέχουν και μας διαβεβαιώνει πως όλοι μαζί ανήκουμε στη Μεγάλη Οικογένεια του Αιγαίου!

Εμείς τους διαβεβαιώνουμε ότι θα είμαστε πάντα δίπλα  τους για την αναβάθμιση των καθημερινών συνθηκών διαβίωσής τους.

Όλο το έργο της Ομάδας Αιγαίου στηρίζεται στις άοκνες προσπάθειες των εθελοντών μας, που  ευχαριστούμε θερμά, για τον πολύτιμο προσωπικό χρόνο και την ενέργεια που αφιερώνουν για να πραγματοποιηθεί και φέτος ο 28ος Διάπλους της Ομάδας μας. 


 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

“Μπάρμπαρα”: Σύσταση για προσέλευση στην εργασία μετά τις 10 το πρωί της Δευτέρας

Μαζί με τον υδράργυρο, «παγώνει» η λειτουργία υπηρεσιών, καταστημάτων και σχολείων σε όλη τη χώρα και κυρίως στην Αττική τη Δευτέρα.

Λέρος: Κατέληξαν τρία παιδιά που είχαν εντοπιστεί σε ναυάγιο

Λέρος: Πέθαναν τα τρία παιδιά παρά την υπερπροσπάθεια των γιατρών

Κλειστά τα σχολεία σε Φολέγανδρο, Κύθνο και Σίφνο

Τρεις ακόμη δήμοι στις Δυτικές και Νότιες Κυκλάδες προχώρησαν σε αναστολή λειτουργίας των σχολικών τους μονάδων

Απαγορευτικό απόπλου από Ραφήνα αύριο Δευτέρα

Δεμένα και αύριο Δευτέρα (06/02) τα πλοία από την Ραφήνα προς Ανδρο, Τήνο και Μύκονο

Κλειστά τα σχολεία αύριο (06/02) στο Δήμο Θήρας

Η "Μπάρμπαρα" κλείνει τα σχολεία και στο Δήμο Θήρας

Μήλος: Κλειστά τα σχολεία αύριο Δευτέρα (06/02)

Ο Δήμος Μήλου ανακοίνωσε ότι αύριο Δευτέρα θα είναι κλειστα τα σχολεία όλων των βαθμίδων

“Μπάρμπαρα”: Πώς θα λειτουργήσει το Δημόσιο αύριο

Οι υποχρεώσεις των επιχειρήσεων και τα δικαιώματα των εργαζομένων - Ισχυρή σύσταση προς τον ιδιωτικό τομέα για τηλεργασίας

Σίφνος: Η προσέγγιση του “Ανεμος” στο λιμάνι και η επιβίβαση της ιερής εικόνας του Αγίου Συμεών

Στο λιμάνι των Καμαρών βρέθηκε σήμερα το πλοίο "Ανεμος" που έρχεται από τη Φινλανδια και έχει προορισμό τον Πειραιά - Η παράδοση που θέλει την εικόνα του Αγίου Συμεών να επιβιβάζεται στο πλοίο (photo)

Εκτακτο: Κλειστά τα σχολεία σε Νάξο και Μικρές Κυκλάδες

Η "Μπάρμπαρα" κλείνει αύριο Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου τις σχολικές μονάδες σε Νάξο και Μικρές Κυκλάδες

Πολιτιστικός Σύλλογος Τραγαίας: Κόβει τη πίτα του μετά μουσικής

Την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τραγαίας θα κόψει την πρωτοχρονιάτική του

EOES 2023: Τα παιδιά του ΓΕΛ Νάξου πήραν το πρώτο βραβείο και πάνε Λετονία

Η τριάδα των μαθητών της Νάξου (ΓΕΛ "Μανώλης Γλέζος") έκαναν το καθήκον τους, κέρδισαν στον πανελλήνιο διαγωνισμό (EOES 2023) και θα διεκδικήσουν το μετάλλιο στην Λετονία

Γιατί στη Νάξο είναι ωραία και τον χειμώνα

Επιλέγουμε τη Νάξο, το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, που δεν χάνει την ζωντάνια του τον χειμώνα, για την πρώτη εξόρμηση-αστραπή του 2023

Blue Star Ferries: Οι αλλαγές στα δρομολόγια του διημέρου 8-9 Φεβρουαρίου

Η 48ωρη απεργία αλλάζει τα δεδομένα στην ακτοπλοϊκή σύνδεση των Κυκλάδων - Τι προβλέπει η ανακοίνωση από την Blue Star Ferries

Η μάχη της ακτοπλοϊας, νέο πεδίο δράσης η γραμμή Πειραιάς – Κρήτη μέσω Κυκλάδων

Μπορεί να είμαστε στις αρχές του έτους, όμως ήδη φουντώνει ο ανταγωνισμός σε Κυκλάδες και Κρήτη - Νέα πλοία μπαίνουν στο «παιχνίδι», ανοίγουν καινούριες γραμμές και η Minoan Lines ετοιμάζεται για τουλάχιστον 20 δρομολόγια στις Δυτικές Κυκλάδες

Τα λιμάνια της … οργής, επιτακτική η ανάγκη για βελτίωση υποδομών

Γερασμένες, ελλιπείς ή κακοσυντηρημένες λιμενικές υποδομές θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές

Εγγαρές: Κόβει ο σύλλογος τη πίτα του την προσεχή Κυριακή (05/02)

Ο Σύλλογος Εγγαριτών Νάξου «Άγιος Τρύφων» κόβει τη πίτα του.. Πότε και που

Το μπάτουδο από τα χέρια της κας Μαριάννας Βαλέρη (video)

Μπάτουδο... πρόκληση από ναξιώτικα υλικά στο Action 24! (video)

Σίφνος: Η προσέγγιση του “Ανεμος” στο λιμάνι και η επιβίβαση της ιερής εικόνας του Αγίου Συμεών

Στο λιμάνι των Καμαρών βρέθηκε σήμερα το πλοίο "Ανεμος" που έρχεται από τη Φινλανδια και έχει προορισμό τον Πειραιά - Η παράδοση που θέλει την εικόνα του Αγίου Συμεών να επιβιβάζεται στο πλοίο (photo)

Γλινάδο – ΕΑΣ Νάξου: Το νέο τυροκομείο είναι γεγονός (video)

Ξεκινά την λειτουργία του το νέο Τυροκομείο της Ε.Α.Σ. Νάξου! (video)

Θεατρικός Όμιλος Νάξου “Ο Διόνυσος”: Νέο ξεκίνημα με πρόεδρο την Ελένη Ανδριανοπούλου

Νέο διοικητικό συμβούλιο για τον Θεατρικό Ομιλο Νάξου "Ο Διόνυσος"... Ποια και πότε η πρώτη κίνηση