Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήΤουρισμόςΣτόχος μας η ανταλλαγή τεχνογνωσίας

Στόχος μας η ανταλλαγή τεχνογνωσίας

|

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δημήτρης Λιανός μιλάει στην “Κοινή Γνώμη” για το ταξίδι του στο Γκιουλίν της Κίνας και την επικείμενη αδελφοποίηση με τη Νάξο 

Με τίτλο “διεκδικούν κομμάτι της Τουριστικής πίτας” η ημερήσια εφημερίδα της Σύρου “Κοινή Γνώμη” φιλοξενεί δηλώσεις του Αντιδημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για θέματα Τουρισμού Δημήτρη Λιανού με σημείο αναφοράς την επίσκεψή του στη πόλη Γκιουλίν της Κίνας… Επίσης κάνει αναφορά στη προσπάθεια που γίνεται κι από την Τήνο να μπει στο ..παιχνίδι του τουρισμού… Διαβάστε τι αναφέρει η εφημερίδα…  

Την προβολή τους σε πόλεις της Κίνας επιτυγχάνουν σταδιακά νησιά των Κυκλάδων όπως η Νάξος και η Τήνος, δημοτικές αντιπροσωπείες των οποίων, συμμετείχαν σε Διεθνή Συνέδρια με κεντρικό θέμα τον Τουρισμό και τις τάσεις σε αυτό το πεδίο. Κυκλαδονήσια όπως η Σαντορίνη που διαθέτουν ήδη ένα σημαντικό μερίδιο στην κινεζική τουριστική αγορά φαίνεται πως αποτελούν το έναυσμα και για άλλους Δήμους του νομού, ώστε να μεριμνήσουν σταδιακά για το άνοιγμά τους πέραν των ευρωπαϊκών συνόρων προκειμένου να κερδίσουν κομμάτι από τη συνολική πίτα επισκεψιμότητας, τα ποσοστά της οποίας για τη χώρα αυξάνονται. Αναφορές σε μεγάλης εμβέλειας κινεζικά έντυπα κι εφημερίδες υπήρξαν πρόσφατα, τόσο για τη Νάξο με αφορμή τη συμμετοχή του αντιδημάρχου Τουρισμού, Δημήτρη Λιανού στο 9ο Διεθνές Συνέδριο για τις προοπτικές και τις τάσεις του Τουρισμού όσο και για την Τήνο όπως γνωστοποιήθηκε μέσω ανακοίνωσης της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Πεκίνο. Αναφορικά με το Σύμφωνο Φιλίας και Συνεργασίας σε τομείς όπως ο τουρισμός και ο πολιτισμός ανάμεσα στον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και τον Δήμο Γκουιλίν (Νότια Κίνα) μίλησε στην εφημερίδα ο κ. Λιανός.

Σύμφωνο Συνεργασίας που οδηγεί σε… αδελφοποίηση

Βάσει των όσων ανέφερε, η συνεργασία ανάμεσα στις δύο περιοχές ξεκίνησε με την παρουσία και την παραμονή του δημάρχου της πόλης Γκουιλίν στη Νάξο πέρυσι τον Οκτώβριο, κατά τη διάρκεια της οποίας υπεγράφη ανάμεσα στις δύο πλευρές και το Σύμφωνο Συνεργασίας. Όπως δηλώνει στην εφημερίδα ο κ. Λιανός, “Έχει υπογραφεί ένα Σύμφωνο Φιλίας και Συνεργασίας προκειμένου να γίνει το επόμενο διάστημα η Αδελφοποίηση. Η Γκουιλίν στη Νότια Κίνα έχει περίπου στα 40 εκατ. Επισκέπτες. Η συνεργασία ξεκίνησε από πέρυσι με την επίσκεψη του δημάρχου της πόλης Γκουιλίν στη Νάξο οπότε και υπεγράφη το Σύμφωνο ανάμεσα στους δύο Δήμους. Σκοπός μας είναι να ανταλλάξουμε τεχνογνωσία και εμπειρία για το θέμα του Τουρισμού”. Σημείωσε δε, πως, σε αυτό το πλαίσιο, εντάσσεται και το ταξίδι του ίδιου και συνεργάτιδάς του στην Κίνα, ώστε να εκπροσωπηθεί το νησί. Στο ίδιο Συνέδριο συμμετείχαν ακόμη 51 αντιπροσωπείες από διάφορες χώρες ενώ όπως γνωστοποίησε “επίκειται νέα επίσκεψη από τον δήμαρχο της πόλης Γκουιλίν στη Νάξο”. Αναφερόμενος στο περιεχόμενο της συνεργασίας με φόντο το Σύμφωνο, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού τόνισε ότι απώτερος στόχος είναι να προχωρήσει μελλοντικά και η Αδελφοποίηση ώστε να υπάρχει η δυνατότητα ανταλλαγής γνώσης σε επίπεδο τουρισμού αλλά και η δυνατότητα ανταλλαγής πολιτιστικών εκδηλώσεων. “Προσπαθούμε βήμα βήμα να προχωρήσουμε στην Αδελφοποίηση καθώς κι εκείνοι στοχεύουν σε ανταλλαγή τεχνογνωσίας αφού έχουμε αρκετά κοινά σημεία ως προορισμοί”.

Βασικό μέλημα του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων είναι να συνεχίσει να βαδίζει σε θετική τροχιά όσον αφορά στην τουριστική ανάπτυξη, ξεκαθάρισε παρακάτω ο ίδιος, λέγοντας πως, “αποτελεί συνολικό όφελος για την Ελλάδα γενικώς αλλά και ειδικότερα για τα νησιά μας, η αύξηση της επισκεψιμότητας των Κινέζων και όχι τόσο την περίοδο αιχμής”. Όπως εξήγησε άλλωστε, οι Κινέζοι τουρίστες κατά κύριο λόγο ταξιδεύουν καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους και περισσότερο σε περιόδους, οι οποίες δεν συγκαταλέγονται στη κλασική καλοκαιρινή σεζόν. “Επιθυμία μας είναι και η επέκταση της τουριστικής σεζόν και θεωρούμε ότι η ανάπτυξη δεσμών με την Κίνα θα βοηθήσει σημαντικά. Ως λαός αναζητά περιοχές που παρουσιάζουν ενδιαφέρον πολιτιστικό, αρχαιολογικό και είναι θετικό ότι μετακινούνται οργανωμένα σε γκρουπ” πρόσθεσε ο Δημήτρης Λιανός, επισημαίνοντας πως, όποιες ενέργειες μπορούν να προωθήσουν την προβολή των νησιών θα πρέπει να πραγματοποιηθούν.

Οργανωμένη προβολή και αναφορές σε ξένο Τύπο

Ενισχυτικά στην προβολή της Νάξου σύμφωνα με όσα συμπλήρωσε στις δηλώσεις του ο κ. Λιανός, θα λειτουργούσε και η διαφήμιση μέσω δημοσιογραφικών αναφορών στον ξένο Τύπο. “Είναι σοβαρό ζήτημα η προβολή. Θα πρέπει να γίνεται οργανωμένα και ίσως κάτω από την ομπρέλα της Περιφέρειας. Θα ήταν χρήσιμο να συζητηθεί το θέμα, ώστε να προγραμματιστούν fam trips με δημοσιογράφους που ασχολούνται με το τουριστικό ρεπορτάζ από την Κίνα προκειμένου να διαφημίσουν τα νησιά” τόνισε, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τα δημοσιεύματα που προέβαλαν τη Νάξο λόγω της συμμετοχής του Δήμου στο Συνέδριο.

Ο αντιδήμαρχος για τα τουριστικά θέματα της Νάξου, προτού ολοκληρώσει τις δηλώσεις του στην εφημερίδα, προέβη και σε ένα γενικότερο σχόλιο για την τουριστική πορεία του νησιού, λέγοντας χαρακτηριστικά πως, “Η Νάξος βαδίζει καλά και καθώς αρκετοί Κινέζοι επισκέπτονται τη Σαντορίνη, θα ήταν θετικό να αυξηθεί αυτό το κύμα και να διοχετευθεί στα νησιά. Είναι μία μεγάλη αγορά και θέλουμε μερίδιο”.

Επιπρόσθετα, σημείωσε, πως, “ο τουρισμός έχει έντονες ανοδικές τάσεις τα τελευταία χρόνια στη Νάξο και τις μικρές Κυκλάδες και παρόλο που τα προβλήματα το καλοκαίρι του 2015 ήταν αρκετά για τη χώρα, ωστόσο υπήρξε έντονο ενδιαφέρον. Εκτιμώ ότι θα κινηθεί καλά η επισκεψιμότητα και το 2016” δήλωσε παρακάτω.

Συνεχής αναβάθμιση των υπηρεσιών

Πέραν των ανωτέρω, ο Δημήτρης Λιανός για την αύξηση της επισκεψιμότητας και τη διατήρησή της, θεώρησε απαραίτητη προϋπόθεση, τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών. “Χρειάζεται από τους εμπλεκομένους με τον τουρισμό να βελτιώνουμε το τουριστικό προϊόν που παρέχουμε επειδή ο Τουρισμός είναι ένας άκρως ανταγωνιστικός τομέας παγκόσμια. Ο ανταγωνισμός είναι σε διεθνές επίπεδο” επανέλαβε κατηγορηματικά ο αντιδήμαρχος, εξηγώντας πως, “Η παροχή υπηρεσιών πρέπει να πατά σε γερές βάσεις”.

Επεσήμανε μάλιστα, πως, “Πρέπει να επαγρυπνούμε” καθώς “ο Τουρισμός βελτιώνει το βιοτικό επίπεδο των τοπικών κοινωνιών” αφού όπως κατέληξε, “Έχει θετικά αποτελέσματα τόσο στην αύξηση του εισοδήματος των εργαζομένων, όσο και στη μείωση της ανεργίας σε κάθε τόπο”.

Προβολή της Τήνου στην Κίνα

Στο διεθνές τουριστικό συνέδριο που διοργάνωσε πρόσφατα ο Δήμος Zhoushan επαρχίας Zhejiang της Κίνας (12-14 Οκτ.), στο οποίο συμμετείχε η Τήνος υπό την αντιδήμαρχο, Αναστασία Δεληγιάννη, αναφέρονται ηλεκτρονικά ΜΜΕ (ιστοσελίδα http://gb.cti.cn(link is external)) σημειώνοντας ταυτόχρονα την πραγματοποίηση εγκαινίων φωτογραφικής έκθεσης με θέμα την Τήνο, με φωτογραφίες του Αριστείδη Κοντογιώργη (Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φωτογράφων). Σχετική αρθρογραφία, προβάλλοντας δηλώσεις της αντιδημάρχου, Αναστασίας Δεληγιάννη αλλά και παραγόντων της τουριστικής αγοράς, σημειώνει τη μεγάλη έλξη που ασκεί η Ελλάδα και το Αιγαίο τα τελευταία χρόνια στην Κίνα και την βούληση των τοπικών Αρχών της Τήνου για την παρουσία περισσότερων Κινέζων ταξιδιωτών στο νησί. Άρθρο σημειώνει τη δυναμική του ελληνικού τουρισμού και τα αυξητικά ποσοστά των Κινέζων ταξιδιωτών, οι οποίοι ωστόσο καταλαμβάνουν μία πολύ μικρή θέση, ακόμη μεταξύ των 24 εκατ. ξένων τουριστών που επισκέπτονται ανά έτος την Ελλάδα, αυξάνοντας όμως σταθερά τα ποσοστά τους (100.000 πέρυσι). Το σύνολο των προαναφερομένων αποτελεί το περιεχόμενο της Ελληνικής Πρεσβείας του Πεκίνο, το οποίο κι εστάλη και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου Τήνου.

Πηγή: Εφημερίδα “Κοινή Γνώμη” 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Αντ. Σιγάλας: “Πως θα μπορούσα να προσβάλω άτομα με ειδικές ανάγκες;”

Ο Δήμαρχος Θήρας Αντώνης Σιγάλας απαντάει ... σε όσους διαστρεβλώνουν την αλήθεια και λασπολογούν σε βάρος μου κάνοντας μικροπολιτική

Πανναξιακός ΑΟΚ: Επίσημοι καλεσμένοι οι μαθητές του ΕΝ. Ε. Ε. ΓΥ. -Λ. Νάξου

Οι μαθητές του ΕΝ. Ε. Ε. ΓΥ. -Λ. Νάξου βρέθηκαν την περασμένη Κυριακή στο ΔΑΚ Νάξου.. Ποιος ο λόγος της παρουσίας τους (photos)

Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις στο Δήμο Αθηναίων

Δωρεάν εξετάσεις για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, του τραχήλου και του προστάτη - Δείτε το πρόγραμμα

Τα λιμάνια της … οργής, επιτακτική η ανάγκη για βελτίωση υποδομών

Γερασμένες, ελλιπείς ή κακοσυντηρημένες λιμενικές υποδομές θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές

Στοίχημα – Euroleague: Αναμέτρηση απόδειξης για τον Ολυμπιακό

Ταμείο με γκολ στο «Μεάτσα», συνδυαστικό... αλήθειας σε Ολυμπιακό .. Η πρόταση από την Foxbet.gr

Σαντορίνη – Θηραϊκή Πολιτεία: “Να ζητήσει δημόσια συγγνώμη ο κ. Σιγάλας για τις δηλώσεις του”

"Όλοι οι πολίτες έχουν δικαίωμα στην εργασία και δεν πρέπει να υφίσταται κανενός είδους διαχωρισμός ανάμεσα τους".

Χ. Κόκκινος: “Κρίση των Ιμίων”… 27 χρόνια μετά: Τιμάμε τους ήρωες, επαγρυπνούμε για την ασφάλεια της πατρίδας μας!

"Οι τρεις(3)  ήρωες μας παραμένουν πάντα ζωντανοί  στη μνήμη μας και η θυσία τους στέλνει το μήνυμα της διαρκούς επαγρύπνησης και υπεράσπισης της πατρίδας μας".

Στα 40 ευρώ ανά μεγαβατώρα η επιδότηση για τον Φεβρουάριο

Επιδότηση ρεύματος μόνο για καταναλώσεις έως 500 κιλοβατώρες ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Αποκτά (επιτέλους) η Ελλάδα Εθνικό Δίκτυο Μονοπατιών

Χρηματοδότηση 30 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία εθνικού δικτύου μονοπατιών και διαδρομών πεζοπορίας - Τι λένε οι αρμόδιοι υπουργοί

Eurovision 2023: Πάμε Λίβερπουλ με τον 16χρονο Βίκτωρα Βερνίκο

Ο 16χρονος Βίκτωρας Βερνίκος (καταγωγή από τις Κυκλάδες) θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον φετινό διαγωνισμό με το «What They Say»

Πρέβελης: Στο δρόμο για την Μήλο και τον Πειραιά

Το επιβατικό πλοίο "Πρέβελης" ταξιδεύει προς Μήλο - Πειραιά - δεν μπόρεσε να πιάσει Κάσο

Ανεκτέλεστο το σημερινό (26/01) δρομολόγιο του “Blue Star Naxos”

Οι καιρικές συνθήκες αλλάζουν τα δρομολόγια... Ποιες αλλαγές δρομολογήθηκαν από την Blue Star Ferries

Γ. Βρούτσης: Από την Κυριακή ενεργοποιείται η γραμμή Νάξος (Αγία Αννα) – Πάρος (Πίσω Λιβάδι)”

Γ. Βρούτσης: “ Υπογράφτηκε και ξεκινάει άμεσα η ακτοπλοϊκή σύνδεση Νάξου - Πίσω Λιβάδι Πάρου για τους Νεφροπαθείς Πάρου-Αντιπάρου” - Ποιο πλοίο αναλαμβάνει

Λειψοί: Αλλαξαν το λιμάνι και πήραν … βραβείο

Ο Δήμος Λειψών στο πλαίσιο του θεσμού των Best City Awards 2023 τιμήθηκε για τη ριζική ανάπλαση του λιμένα του νησιού

Αλλαγή στο αυριανό (27/01) δρομολόγιο του “Blue Star Naxos” από Πειραιά

Λόγω καιρικών συνθηκών έχουμε τροποποίηση σε δρομολόγια της Blue Star Ferries

Εξασφάλιση χρηματοδότησης για την CaptainBook

CaptainBook: Το success story της startup που εξασφάλισε χρηματοδότηση €250.000 από κορυφαίο ευρωπαϊκό επενδυτικό Δίκτυο

Δονούσα – Ειρ. Πρασίνου: “Η ΕxcellenSeas αποτελεί πλέον μια δεύτερη οικογένεια”

Υποτροφίες ExcellenSeas: Η θάλασσα ως μέσο ώθησης και όχι ως εμπόδιο - Τι λένε Ευγενία Τζαννίνη, η Ειρήνη Πρασίνου από τη Δονούσα και η Μάλαμα Γιάννου από τον Αγιο Ευστράτιο

Springer Reisen: Επιστρέφει και φέτος στη Πάρο με απευθείας πτήση από τη Βιέννη

Ο Αυστριακός τουρ οπερέιτορ Springer Reisen έρχεται και φέτος στη Πάρο (και Νάξο) με απευθείας πτήσεις από τη Βιέννη - Από 27 Μαϊου έως τέλη Σεπτεμβρίου

Κάλεσμα αύριο (27/01) στο Δημαρχειακό Μέγαρο για τις εκδηλώσεις των Αποκριών

Πρόσκληση για κατάθεση προτάσεων αύριο Παρασκευή για το Διονυσιακό δρώμενο που παραδοσιακά γίνεται την Παρασκευή, πρώτη ημέρα του τριημέρου των Αποκριών

Blue Star Ferries: Οι αλλαγές στα δρομολόγια του διημέρου 8-9 Φεβρουαρίου

Η 48ωρη απεργία αλλάζει τα δεδομένα στην ακτοπλοϊκή σύνδεση των Κυκλάδων - Τι προβλέπει η ανακοίνωση από την Blue Star Ferries