Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΤουρισμόςΠάρος: Μπαίνει δυναμικά στην ψηφιακή εποχή του 2021

Πάρος: Μπαίνει δυναμικά στην ψηφιακή εποχή του 2021

|

Πρόγραμμα τουριστικής προβολής για το Δήμο Πάρου και … έμφαση στην ψηφιακή εποχή και τον εναλλακτικό τουρισμό ενόψει του 2021 που ξεκινάει σε μερικές ημέρες… Τι δηλώνει ο Δήμαρχος Μάρκος Κωβαίος

«… Η Πάρος, παρά τις αντίξοες συνθήκες της πανδημίας, απέδειξε ότι είναι ένας προορισμός με ισχυρά θεμέλια στην παγκόσμια τουριστική αγορά. Αυτό, πέρα από ικανοποίηση, μας υποχρεώνει να οργανωθούμε σε υποδομές και υπηρεσίες ώστε η αυξητική τάση που αναμένεται στην επισκεψιμότητα να μην αλλοιώσει τη φυσιογνωμία του νησιού και να μη προκαλέσει προβλήματα στην πρόσβαση και στην κίνηση στο νησί….» Η δήλωση του Δημάρχου Πάρου, Μάρκου Κωβαίου με αφορμή την κατάρτιση των δράσεων ενόψει του 2021 και με έμφαση στην ψηφιακή εποχή…

Αναλυτικά η ενημέρωση από το Δήμο Πάρου, αναφέρει:

Με ενισχυμένη «εργαλειοθήκη» εναρμονισμένη στην ψηφιακή εποχή και προσαρμοσμένη στις τάσεις της εποχής covid-19, ο Δήμος Πάρου κατάρτισε το πρόγραμμα δράσεων εν όψει της νέας τουριστικής περιόδου του 2021.

Συγκεκριμένα, σε συνέχεια της στρατηγικής που παρουσιάσθηκε το περασμένο διάστημα και τις συσκέψεις που ακολούθησαν στην Τουριστική και την Οικονομική Επιτροπή, οριστικοποιήθηκαν τα παρακάτω:

# Εγχώρια τουριστική προβολή µέσω ραδιοφώνου, έντυπων µέσων και διαδικτύου

# Σύνταξη στοχευµένων κειµένων για το τουριστικό και επενδυτικό προφίλ του ∆ήµου Πάρου σε  πέντε γλώσσες (Γαλλικά, Γερµανικά, Ισπανικά, Αγγλικά και Ελληνικά).

# Παρουσίαση και προβολή της Πάρου ως τουριστικού προορισµού σε στοχευµένες εκδηλώσεις  στο εξωτερικό.

# Παροχή online πληροφοριών μέσω facebook , instagram και ειδική εφαρµογή  messenger. Θα  δηµιουργηθούν  λογαριασµοί       στο Facebook, στο Youtube το Instagram, ως µέρος του  οικοσυστήµατος του website http://www.paros.gr (link is external) µε διεθνές reach (posts σε αγγλικά).

# Αποστολή ενηµερωτικών και προωθητικών newsletters προς ταξιδιωτικούς πράκτορες

# Συµµετοχή σε virtual και φυσικές εκθέσεις

# Ανασχεδιασµός ιστοσελίδας του ∆ήµου

# Ψηφιακή αναβάθµιση, προώθηση και ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος της Πάρου. Σχεδιασµός και εικαστική υλοποίηση ψηφιακής καµπάνιας επικοινωνίας που θα προωθηθεί κατ’αρχήν  µέσω των λογαριασµών κοινωνικής δικτύωσης του ∆ήµου.

# ∆ηµιουργία θεµατικών videos.

# Με βάση την ψηφιακή καµπάνια επικοινωνίας θα δηµιουργηθεί  περιεχόµενο που θα περιλαµβάνει travel stories και προτεινόµενες εµπειρίες / διαδροµές στο νησί (µε  την τεχνική του story telling) που θα συνοδεύεται από σχετικό φωτογραφικό υλικό.

# Καθαρισµός και σήµανση περιηγητικών διαδροµών (µονοπατιών)

# Καθαρισµός, σήµανση και χαρτογράφηση ποδηλατικών διαδροµών.

Να σημειωθεί ότι ο Δήμος συμμετείχε σε σειρά διαδικτυακών συναντήσεων σε διεθνές επίπεδο στο διάστημα 9-11 Νοεμβρίου καθώς και στο Athens International Tourism Expo 2020 το διάστημα 27 Νοεμβρίου – 4 Δεκεμβρίου και στο Greek Alternative Tourism and Gastronomy Workshop στην Πολωνία στις 8 Δεκεμβρίου πραγματοποιώντας μεγάλο αριθμό επαφών με επαγγελματίες της ταξιδιωτικής αγοράς. Σε εξέλιξη επίσης είναι και άλλες επαφές με επίκεντρο την Αυστρία και την Ελβετία, ενώ ο κύκλος των συναντήσεων για την εφετινή χρονιά θα κλείσει με Βέλγιο και Ολλανδία.

«Οι δράσεις τουριστικής ανάδειξης και προβολής του Δήμου έρχονται να συμπληρώσουν  το Τεχνικό Πρόγραμμα που πρόσφατα παρουσιάσθηκε και που έχει ως επίκεντρο βασικά έργα υποδομής, όπως η επέκταση του αεροδρομίου, λιμενικά και οδικά έργα τα οποία κρίνονται ως απαραίτητα για την ορθολογική ανάπτυξη του νησιού με στόχο την εξυπηρέτηση των κατοίκων και των επισκεπτών του» δήλωσε ο Δήμαρχος κ. Μάρκος Κωβαίος και πρόσθεσε: « Η Πάρος, παρά τις αντίξοες συνθήκες της πανδημίας, απέδειξε ότι είναι ένας προορισμός με ισχυρά θεμέλια στην παγκόσμια τουριστική αγορά. Αυτό, πέρα από ικανοποίηση, μας υποχρεώνει να οργανωθούμε σε υποδομές και υπηρεσίες ώστε η αυξητική τάση που αναμένεται στην επισκεψιμότητα να μην αλλοιώσει τη φυσιογνωμία του νησιού και να μη προκαλέσει προβλήματα στην πρόσβαση και στην κίνηση στο νησί».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων στην έξοδο του πάρκινγκ στο Δημαρχείο Νάξου

Πέμπτη 30 Μαρτίου και κλειστός ο δρόμος εξόδου από το πάρκινγκ στο Δημαρχειακό Μέγαρο προς την παραλία της Νάξου

Οι εκπαιδευτικοί αποχαιρετούν τον συνάδελφό τους Γιώργο Μεσολογγίτη

Το μεσημέρι της Πέμπτης (30/03, 15:00) το τελευταίο αντίο στον Γιώργο Μεσολογγίτη - Ψήφισμα από τους εκπαιδευτικούς της Νάξου

Σαντορίνη – ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπή στο δίκτυο ηλεκτροδότησης

Την Παρασκευή 31η Μαρτίου και το Σάββατο 1η Απριλίου 2023

Χ. Κόκκινος: “Το Νότιο Αιγαίο να μην γίνει…”Κολομβία” – Η πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της”

Οι  φιλήσυχοι νησιώτες μας, η συντριπτική πλειοψηφία των μονίμων κατοίκων και των επισκεπτών μας αγωνιούν για το "ρεσιτάλ" αυθαιρεσίας και ατιμωρησίας που παρατηρείται έντονα  τα τελευταία χρόνια στα νησιά μας. 

Blue Star Naxos: Στις 22:30 απόψε αναχώρηση από Πειραιά για Παροναξία – Αμοργό

Τα νέα δεδομένα στα δρομολόγια των Blue Star Naxos και Delos με βάση την αλλαγή που προέκυψε μετά το πρωϊνό απαγορευτικό

Φ. Φόρτωμας: “Στις 21 Μαΐου ψηφίζουμε για μια αυτοδύναμη Ελλάδα”

Στις 21 Μαϊου ψηφίζουμε για μια αυτοδύναμη Ελλάδα, μια Ελλάδα δυνατή!

ΠΝΑι – Φολέγανδρος: Αποκατάσταση τμήματος οδοστρώματος στο Καραβοστάσι

Αποκατάσταση τμήματος οδοστρώματος στο Καραβοστάσι Φολεγάνδρου - Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου –Δήμου Φολεγάνδρου - Δήμου Ιητών

Αμοργός – Λ. Καραϊσκος: “Γιορτή του αθλητικού τουρισμού το Amorgos Trail Challenge”

Τι δηλώνει ο Δήμαρχος Αμοργού, Λευτέρης Καραϊσκος για το 6ο Amorgos Trail Challenge

“Καλάθι του Νονού”: Εκανε πρεμιέρα σήμερα στην αγορά

Το "Καλάθι του Νονού" θα είναι στην αγορά έως και το Μεγάλο Σάββατο 15 Απριλίου

Super Jet: Ξεκίνησε, το πρώτο δρομολόγιο για την φετινή χρονιά… (video)

Με τον cpt Μιχάλη Μακρή στο τιμόνι του, το ταχύπλοο Super Jet ξεκίνησε σήμερα (23/03) το πρώτο του δρομολόγιο για τη φετινή χρονιά (video)

Blue Star Ferries: Ερχονται βραδινά δρομολόγια προς Παροναξία – Σαντορίνη με το “Blue Star Chios”

Για την περίοδο του Πάσχα το Blue Star Chios αναλαμβάνει βραδινό δρομολόγιο με ώρα άναχώρησης 23:30 από Πειραιά ...

Ενδοκυκλαδικά – Caldera Vista: Με το …καλημέρα ανεκτέλεστα δρομολόγια

Ανεκτέλεστα μέχρι νεοτέρας τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια του Caldera Vista

Από τις 26 Ιουνίου το “Ανεμος” μπαίνει στη ζωή των κατοίκων στις Δυτικές Κυκλάδες

Η δυνατότητα για αποκτήσεις εισιτήριο με το "Ανεμος" είναι πλέον εφικτή - Από τις 26 Ιουνίου ξεκινούν τα δρομολόγια προς Δυτικές Κυκλάδες

Blue Star Ferries: Εκτακτη δρομολόγηση (25/03) του “Διαγόρα” για Σαντορίνη

Ο "Διαγόρας" το πρωί του Σαββάτου (25/03) θα πάρει το δρόμο για Σαντορίνη σε έκτακτη δρομολόγηση

Σοκ… “Εφυγε” ο δάσκαλος Γιώργος Μεσολογγίτης

Το πρωί της Τρίτης άφησε την τελευταία του πνοή ο Γιώργος Μεσολογγίτης...

Απόλλωνας: Η τελευταία …παράσταση για την Εφραιμίνα (video)

Σάββατο 25 Μαρτίου και η Εφραιμίνα για τελευταία φορά θα παρελάσει μπροστά σε συγγενείς και φίλους στον Απόλλωνα της Νάξου... Από τη νέα σχολική χρονιά ο Απόλλωνας θα έχει κλειστό το δημοτικό του σχολείο (video)

“Διονύσιος Σολωμός”: Εκτακτο δρομολόγιο αύριο (25/03) Σαντορίνη – Πειραιά και επιστροφή

Αλλαγή στα δρομολόγια και του "Διονύσιος Σολωμός"... Αύριο Σάββατο θα αναχωρήσει από Σαντορίνη για Πειραιά και επιστροφή (!!!)

“Διονύσιος Σολωμός”: Εκτάκτως απόψε αναχωρεί για Δυτικές Κυκλάδες

Έκτακτο βραδινό δρομολόγιο του "ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ" από Πειραιά

Blue Star Ferries: Σε ακινησία το “Naxos”, σε βραδινό δρομολόγιο από Μεγάλη Τρίτη ο “Διαγόρας”

Νέα δεδομένα αυτές τις ημέρες στη γραμμή της Παροναξίας - To Blue Star Paros για ένα μήνα θα καλύψει το κενό του Naxos και έρχεται ο Διαγόρας στα νησια μας