Πέμπτη, 8 Ιουνίου, 2023
ΑρχικήΤουρισμόςGREEK TOURIS MEXPO 2017: Είμαστε και οι Ναξιώτες εκεί….

GREEK TOURIS MEXPO 2017: Είμαστε και οι Ναξιώτες εκεί….

|

Για μία ακόμη φορά Ναξιώτες επιχειρηματίες έδωσαν δυναμικό ραντεβού σε μία από τις πιο σημαντικές εκθέσεις Τουρισμού που γίνεται επί Ελληνικού εδάφους – Ποιοι ήταν και το «ευχαριστώ» που απευθύνουν σε όσους τους βοήθησαν 

Η 4η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού, η Greek Tourism Expo 2017 ολοκληρώθηκε με επιτυχία την περασμένη Κυριακή 10 Δεκεμβρίου. Βροντερό παρών από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με 24 νησιά.. Και με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Η Νάξος σε επίσημο επίπεδο δεν έδωσε το παρών. Αντίθετα, επιχειρηματίες από το νησί έδωσαν το παρών και έβγαλαν το νησί … ασπροπρόσωπο. Όπως γίνεται τις περισσότερες φορές. Και οι επιχειρήσεις αυτές αισθάνθηκαν την ανάγκη να ευχαριστήσουν όσους τους βοήθησαν ώστε να δηλώσουν παρών και να καλύψουν αδυναμίες… Μιλάμε για τις επιχειρήσεις Naxos Sun Holidays, Liana Hotel και Fun Car and Rides που ήταν στο περίπτερο C 41 και ευχαριστούν θερμά όπως αναφέρουν σε σχετικό δελτίο αυτούς που τους βοήθησαν ήτοι: την ΕΑΣ Νάξου, το μαγαζί παραδοσιακών προϊόντων APOLLON στην Παλιά Χώρα, την ποτοποιία Βαλληνδρά και τα κεραμικά Μανόλης Λιμπερτάς στον Δαμαλά. 

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου αναφέρει: 
Μεγάλη και πολύπλευρη επιτυχία γνώρισε η 4η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού, Greek Tourism Expo 2017 που διοργανώθηκε 8 – 10 Δεκεμβρίου στο Metropolitan Expo. 250 εκθέτες συμμετείχαν από όλους τους τομείς του τουρισμού ενώ παράλληλα150 Hosted Buyers από 40 χώρες πραγματοποίησαν περισσότερες από 6.100 Β2Β συναντήσεις με τους εκθέτες. Οι τρείς ημέρες λειτουργίας ήταν γεμάτες από επαγγελματικές συναντήσεις με περισσότερους από 5.300 επισκέπτες που σε ποσοστό 90% ήταν επαγγελματίες του τουρισμού.

Την έκθεση εγκαινίασε ο Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού κ. Χαράλαμπος Καρίμαλης, ο οποίος επισήμανε την συμβολή του ΕΟΤ μέσω του σχεδιασμού του Υπουργείου Τουρισμού, στην ανάπτυξη του Ελληνικού Τουρισμού. Τόνισε δε και τις ενέργειες προβολής της χώρας μας διεθνώς, όπως τη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου, τον προσανατολισμό για τουρισμό 365 ημέρες, ενώ αναφέρθηκε και στα «εργαλεία» με τα οποία επιτυγχάνεται η σύγχρονη προβολή της Ελλάδας.

Ο Χριστόφορος Παπαδιώτης, διοργανωτής της Greek Tourism Expo, ευχαρίστησε τους εκθέτες που στηρίζουν εδώ και 4 χρόνια την προσπάθεια ανάδειξης του Ελληνικού Τουρισμού, καλωσόρισε τους επίσημους προσκεκλημένους και κάλεσε να απευθύνουν χαιρετισμό, η Αντ/χης Τουρισμού Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Δυτικής Ελλάδος Κωνσταντίνος Καρπέτας, ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μόραλης και ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς.

Παρόντες ήταν επίσης οι Αντ/χες Τουρισμού , Ιονίων Νήσων Σπύρος Γαλιατσάτος και Βορείου Αιγαίου Αγγελική Σαραντινού. Εντυπωσιακή και δυναμική ήταν η συμμετοχή πολλών Περιφερειών και Δήμων (Περ. Νοτίου Αιγαίου, Πελοποννήσου, Ηπείρου, Βορείου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Δυτικής Ελλάδας, Δήμος Θήβας, Δήμος Αμαρουσίου, Δήμος Πόρου, Δήμος Κοζάνης, Δήμος Αριστοτέλη, Δήμος Φυλής, κ.α.)  που πρόβαλαν αποτελεσματικά τον Τουρισμό της περιοχής τους και είχαν εκατοντάδες επιτυχημένες  Β2Β συναντήσεις με τους Hosted Buyers.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, που στηρίζει την έκθεση ήδη από την πρώτη διοργάνωσή της, συμμετείχε με εντυπωσιακό περίπτερο και με συνεκθέτες πολλούς Δήμους αλλά και τουριστικές επιχειρήσεις οι οποίοι έκαναν δεκάδες επιτυχημένα Β2Β ραντεβού με τους Hosted Buyers της έκθεσης και δέχτηκαν επίσης πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών. 

Εντυπωσιακή , για μία ακόμη χρονιά και πολύ επιτυχημένη επαγγελματικά ήταν και η συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία επίσης στηρίζει την Έκθεση από την πρώτη διοργάνωσή της, με ένα ιδιαίτερου σχεδιασμού περίπτερο που αφενός αναδείκνυε τις ομορφιές της περιοχής και αφετέρου την ιδιαίτερη γαστρονομία και τα προϊόντα της.

Η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Ντίνα Νικολάκου, στον χαιρετισμό της στα εγκαίνια, επεσήμανε την σταθερή παρουσία της Περιφέρειας στα μεγάλα τουριστικά γεγονότα, εντός και εκτός Ελλάδας. 
Παράλληλα δε ανέλαβε η ίδια και με διαδραστικό τρόπο, να παρουσιάσει τις γαστρονομικές προτάσεις των μαγείρων της Περιφέρειας Πελοποννήσου και την ποικιλία των προϊόντων της.

Επίσης ήταν και η μόνη Περιφέρεια στην Greek Tourism Expo, που προσέφερε τέτοια εδέσματα και δώρα στους επισκέπτες. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου απέσπασε  το Πρώτο Βραβείο για τη συμμετοχή της στο διαγωνισμό της έκθεσης «Γεύσεις στη Γαστρονομία Τουρισμού » φέρνοντας το γαστρονομικό της πλούτο στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Οι Παράλληλες εκδηλώσεις ήταν υψηλού επαγγελματικού ενδιαφέροντος και τις παρακολούθησαν συνολικά περίπου 650  σύνεδροι.

Η 1η ημέρα ξεκίνησε εντυπωσιακά με την Ημερίδα του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, με θέμα το Νέο Χωροταξικό, που αποτελεί θεμέλιο λίθο της τουριστικής ανάπτυξης της χώρας για τα επόμενα χρόνια.
Εξίσου δυναμική ήταν η παρουσίαση του προγράμματος πιστοποίησης «Το Σήμα Boutique Hotel» του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Ένας θεσμός που θέτει νέα δεδομένα στην κατηγοριοποίηση των ελληνικών ξενοδοχείων για ποιοτικό τουρισμό.

Τη δεύτερη ημέρα ο Πρόεδρος του  Εθνικού Κέντρου Τουρισμού Υγείας, της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης και με την συμμετοχή της Elitour παρουσίασε την Ημερίδα « Ο τουρισμός Υγείας στην Ελλάδα». Ένα θέμα υψηλού ενδιαφέροντος που εντυπωσίασε και προβλημάτισε τους δεκάδες σύνεδρους που συμμετείχαν.

Την «παράσταση των εντυπώσεων» έκλεψε το πανέμορφο Πρότυπο Βιοκλιματικό Ξενοδοχείο που κατασκεύασε το ΤΕΕ μέσα στην έκθεση για να παρουσιάσει και να τονίσει την ανάγκη εξοικονόμησης ενέργειας στα ξενοδοχεία με την χρήση υλικών φιλικών στο Περιβάλλον.

Στη συνέχεια μεγάλες και εξειδικευμένες στο αντικείμενο εταιρείες διοργάνωσαν με πολύ μεγάλη επιτυχία τις Ημερίδες «Τουριστικά Γραφεία & Προκλήσεις του Μέλλοντος » και «Τάσεις και Εξελίξεις στην Διανομή του Ξενοδοχειακού Προϊόντος».

Την ημερίδα για τα Τουριστικά Γραφεία άνοιξε με την πολύ ενδιαφέρουσα εισήγηση του ο κος Γεώργιος Μαρούτσος, Πρόεδρος της ΠΕΤΑΓΑ, ο οποίος αναφέρθηκε στις πιθανές επιπτώσεις που θα έχουν οι μεγάλες αλλαγές στην συνδεσιμότητα των αεροπορικών εταιρειών με τα γραφεία, που βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς και τις υπόλοιπες τεχνολογικές εξελίξεις.

Οι ομιλητές του συνεδρίου κάλυψαν σε βάθος τις υφιστάμενες λύσεις που προσφέρονται από την ελληνική βιομηχανία παραγωγής λογισμικού και ανέπτυξαν τις δυνατότητες που προσφέρουν στα τουριστικά γραφεία για την ψηφιοποίηση των εργασιών τους ώστε να είναι σε θέση, αφενός μεν, να αυτοματοποιήσουν την εσωτερική τους λειτουργία και αφετέρου να διασυνδέονται ηλεκτρονικά με την υπόλοιπη τουριστική βιομηχανία.

Ομιλητές από την AHEAD RM, την Ask2travel, την Travelsoft, την WebHotelier, την YachtSailing, την IT Concept και την OneTourismo έκαναν φανερό πως η εγχώρια παραγωγή λογισμικού είναι σε εξαιρετικά επίπεδα και μπορεί να παράσχει αξιόπιστες και καινοτόμες λύσεις σε όλες τις τεχνολογικές προκλήσεις των γραφείων!
Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και επιτυχημένη αποδείχθηκε η ημερίδα «Τάσεις και εξελίξεις στην διανομή του ξενοδοχειακού προϊόντος».

Στόχος της ημερίδας ήταν η ενημέρωση των ξενοδόχων για την ανάπτυξη των πωλήσεων τους στην διεθνή αγορά, μέσα από τα ηλεκτρονικά κανάλια διανομής που αποτελεί ίσως την μεγαλύτερη πρόκληση σήμερα για τους επαγγελματίες του κλάδου της φιλοξενίας.

Πολλοί εξαιρετικοί επαγγελματίες, από τις μεγαλύτερες εταιρείες του χώρου ανέπτυξαν όλες τις εκφάνσεις του πολύπλοκου σημερινού συστήματος διανομής και τις προσφορότερες λύσεις ανάλογα με την στόχευση του κάθε ξενοδοχείου!

Ομιλητές από την Interad, την AXIA Hospitality, την WebHotelier, την ΙΤ Concept, την trivago, την Expedia, την Nelios και την Panadvert ανέπτυξαν τις δυνατότητες που προσφέρουν τα διάφορα κανάλια διανομής για την αύξηση των πωλήσεων τόσο σε b2b όσο και b2c!

Η έκθεση έκλεισε τις πύλες της με μεγάλη επιτυχία και ανανέωσε του ραντεβού της με την Τουριστική Αγορά για το 2018.
Ο Διοργανωτής Leaderexpo – Leaderetech»

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Η συνηγορία του ποδοσφαίρου ή κάποιοι δικοί μου ηγέτες-ήρωες ποδοσφαιριστές…

Αρθρο του Ναξιώτη καθηγητή Λαογραφίας Μανώλη Σέργη με θέμα τους ποδοσφαιρικούς μας ήρωες

Fraport: Ζητάει αποζημίωση από το Ελληνικό δημόσιο για (άγνωστα) προβλήματα στα αεροδρόμια

Aπειλεί το ελληνικό δημόσιο η Fraport με αξίωση αποζημιώσεων για προβλήματα στα 14 αεροδρόμια

Εκλογές 2023 – Γ. Βρούτσης: Επίσκεψη στην Τήνο

Ο Γιάννης Βρούτσης - υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων - βρίσκεται στην Τήνο

Μύκονος: Κι όμως ανεστάλη η κατεδάφιση ακινήτου (!!!)

Δικαστήριο έδωσε 15νθήμερη προθεσμία στον ιδιοκτήτη να κατεδαφίσει, μόνο που η υπόθεση έχει τελεσιδικήσει... προ διετίας.

Ουκρανία – Χερσώνα: Στις στέγες πέρασαν τη νύχτα οι κάτοικοι

Από εκρηκτικό μηχανισμό προκλήθηκε η κατάρρευση του φράγματος Νόβα Καχόβκα στην Ουκρανία, σύμφωνα με ειδικούς - Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Χερσώνα

Κορυδαλλός: ξεκαθάρισμα λογαριασμών με δύο νεκρούς

Από την επίθεση έπεσαν νεκροί οι Δ.Μ και Β.Ρ. Ο τελευταίος ήταν γνωστός στις Αρχές για τη συμμετοχή του σε ομάδες εκβιαστών και, στο παρελθόν, είχε κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία

Πανελλαδικές 2023 – ΓΕΛ: Εξετάζονται σήμερα σε Λατινικά, Χημεία και Πληροφορική

Τρίτη ημέρα Πανελλαδικών Εξετάσεων σήμερα, Πέμπτη, για τους υποψήφιους των ΓΕΛ, οι οποίοι εξετάζονται πλέον σε μαθήματα Προσανατολισμού.

Εκλογές 2023 – Θαλ. Καραμολέγκου: “Ας προσλάβουμε τον Πήτερ Παν να κάνει τις μετακομιδές ασθενών”

Αρθρο της υποψήφιας βουλευτή Κυκλάδων Θαλλελαίας Ιακωβίνας Καραμολέγκου με τίτλο "Το ΕΚΑΒ σε ρόλο ατροπού"

Σύμη – Λ. Παπακαλοδούκας: “Πολλές φορές εκτελώ χρέη οδηγού ασθενοφόρου”

Σύμη: «Πολλές φορές εκτελώ χρέη οδηγού» – Τι λέει στο enikos.gr ο δήμαρχος για το μοναδικό ασθενοφόρο στο νησί

Γυμνιστές: Οι τρεις από τις δέκα καλύτερες παραλίες είναι Ελληνικές

Που βρίσκονται οι τρεις παραλίες στην Ελλάδα που θεωρούνται ανάμεσα στις κορυφαίες στον κόσμο για τους γυμνιστές

Ταβέρνες σε Νάξο και Ηρακλειά ανάμεσα στις καλύτερες της Ελλάδας

Τα 33 κορυφαία εστιατόρια και ταβέρνες παραδοσιακής κουζίνας στην Ελλάδα - Ποιες είναι στις Κυκλάδες

Νάξος – Μάιος: Οι κρατήσεις που δεν … εμφανίστηκαν και ο σωστός προγραμματισμός για οικονομικά εισιτήρια (video)

Μιχ. Κρητικός και Στ. Καπίρης μιλούν στο Mega για τις... ναξιώτικες προσδοκίες για το καλοκαίρι! (video)

Η Νάξος λέει “αντίο” στον μουσικό Νίκο Στεφ. Μαστρογιαννόπουλο

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει σήμερα Τετάρτη 7 Ιουνίου στις 3.00 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγίου Νικοδήμου Χώρας Νάξου.

SeaJets: Από αύριο (02/06) το Speedrunner Jet στη γραμμή Μύκονο – Πάρο – Νάξο

Τι αλλάζει από αύριο Παρασκευή 2 Ιουνίου στα δρομολόγια της Sea Jets με επίκεντρο το Speedrunner Jet και το Champion Jet 1

Τήνος: Ακούμπησαν “Αικατερίνη Π” και “Champion Jet 1”, παραμένουν στο λιμάνι

Δεν υπάρχουν τραυματίες μόνο μικρές υλικές ζημιές - Καθυστερεί η αναχώρησή τους έως ότου επιθεωρηθούν και πάρουν βεβαίωση αξιοπλοΐας

Νάξος: Περίοδος 50 ημερών, μεγάλα κόστη, δυσκολία εύρεσης προσωπικού (video)

Νάξος... Μιχάλης Κρητικός και Δημήτρης Καπούνης μιλάνε στο OPEN για τις προσδοκίες του φετινού καλοκαιριού και για τα προβλήματα πρωτογενή τομέα (video)

Νάξος: “Παραδόθηκε” ο δρόμος στην έξοδο του λιμανιού

Νωρίτερα και παρά την βροχή παραδόθηκε ο δρόμος στην έξοδο του λιμανιού της Νάξου - Τέλος η αμφιδρόμηση στην Παπαβασιλείου

Διεθνής ο Ναξιώτης ποδοσφαιριστής Γιάννης Μαργαρίτης

Ντεμπούτο απόψε του Γιάννη Μαργαρίτη στο Παγκόσμιο Κύπελλο Socca της Γερμανίας

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Πάρος και Νάξος συγκεντρώνουν τους περισσότερους επισκέπτες

Τα νησιά του Αργοσαρωνικού, η Πάρος, η Νάξος, οι Κυκλάδες αλλά και η Πελοπόννησος με την Εύβοια, είναι οι τοποθεσίες που αναμένεται εφέτος να κινηθούν με σημαντικές πληρότητες.

Σαντορίνη: 37χρονος έπεσε από εξώστη στο Ημεροβίγλι

Νεκρός 37χρονος που έπεσε από εξώστη στο Ημεροβίγλι - Τα κάγκελα υποχώρησαν και ο 37χρονος έπεσε από μεγάλο ύψος στο κενό