Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήΤουρισμόςΆρχισαν τα όργανα

Άρχισαν τα όργανα

|

Τετράωρη στάση εργασίας (30/03) από τους φύλακες αρχαιοτήτων και άμεση αντίδραση από τους ανθρώπους του τουρισμού 

Τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας για την Δευτέρα, 30 Μαρτίου 201, σε όλα τα Μουσεία και Αρχαιολογικούς Χώρους της χώρας, εκτός από τον Αρχαιολογικό Χώρο της Ακρόπολης, ο οποίος θα λειτουργήσει κανονικά, προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ). Η στάση εργασίας πραγματοποιείται τις ώρες από 08:00-12:00.

Ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Ταξιδιωτικών και Τουριστικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ) αντέδρασε άμεσα στη γνωστοποίηση της στάσης εργασίας και απέστειλε επιστολή τόσο στην ΠΕΥΦΑ, όσο και στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού, τονίζοντας ότι τα προβλήματα δεν λύνονται με ενέργειες που έμπρακτα επηρεάζουν αρνητικά τον τουρισμό της χώρας μας και αντί να λύσουν προβλήματα, αυξάνουν τις ζημιές, αλλά και ζητώντας την έγκαιρη εφαρμογή του θερινού ωραρίου λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων.

Επιστολή

Στην επιστολή προς τον πρόεδρο της ΠΕΥΦΑ κ. Ιωάννη Μαυρικόπουλο. που υπογράφουν ο πρόεδρος Λύσσανδρος Τσιλίδης και ο γ.γ. Στάθης Σκρέτας, τονίζονται τα ακόλουθα: Σχετικά με την απόφαση της Π.Ε.Υ.Φ.Α. να πραγματοποιήσει 4ωρη πανελλαδική στάση εργασίας τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015 για τις ώρες 08:00-12:00, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι:

Σεβόμαστε απόλυτα το δικαίωμα στην απεργία και τα αιτήματά σας, τα οποία όσον αφορά στην έγκαιρη εφαρμογή του θερινού ωραρίου αφορούν και τον κλάδο μας, θα θέλαμε όμως να σας ενημερώσουμε ότι η απεργία αυτή, που μάλιστα αποφασίστηκε σήμερα 26/03, επηρεάζει άμεσα τον κλάδο των τουριστικών γραφείων και το σύνολο της τουριστικής αγοράς.

Τα προβλήματα στα οποία αναφέρεστε στο σημερινό Δελτίο Τύπου της ΠΕΥΦΑ δεν λύνονται με ενέργειες που έμπρακτα επηρεάζουν αρνητικά τον τουρισμό της χώρας μας και αντί να λύσουν προβλήματα, αυξάνουν τις ζημιές.

Όπως γνωρίζετε, οι επισκέψεις στους αρχαιολογικούς χώρους και στα μουσεία προγραμματίζονται μήνες πριν από τα τουριστικά γραφεία που ασχολούνται με οργανωμένες εκδρομές και με κρουαζιέρες.

Επομένως, αιφνίδιες απεργίες και στάσεις εργασίας, επηρεάζουν την τήρηση των δεσμεύσεων των τουριστικών γραφείων προς τους πελάτες τους (τουριστικά γραφεία του εξωτερικού, εταιρίες κρουαζιέρας, κλπ). Όπως, επίσης, είναι γνωστό, η μη τήρηση των όρων των προγραμμάτων δημιουργεί, βάσει της κείμενης ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας, νομικές υποχρεώσεις, απαιτεί αποζημιώσεις των τουριστών και βέβαια αμαυρώνει την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό.

Όλοι μας υπηρετούμε τον ίδιο σκοπό και ρόλος μας είναι να προβάλλουμε την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μας στους επισκέπτες της.

Θα παρακαλούσαμε, αφού λάβετε σοβαρά υπόψη την αναστάτωση που προκαλείται στους τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα μας και γενικότερα στον ελληνικό τουρισμό, από τον οποίο όλοι ζούμε, να φροντίζετε σε περίπτωση απεργιακών κινητοποιήσεων, να λειτουργούν τα βασικά Μουσεία και Αρχαιολογικοί χώροι (και όχι μόνο η Ακρόπολη των Αθηνών), έτσι ώστε να είναι δυνατή η εξυπηρέτηση των τουριστών.”

Επιστολή

Η επιστολή στον υπουργό Τουρισμού κ.Νίκο Ξυδάκη, που κοινοποιείται στο υπουργείο Τουρισμού: Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, Ο ελληνικός τουρισμός είναι άμεσα συνδεδεμένος με τον πολιτιστικό πλούτο της χώρας μας και όλοι, πολιτεία και τουριστική αγορά , καταβάλλουμε προσπάθειες για την ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού και γενικότερα τον εμπλουτισμό του τουριστικού μας προϊόντος, με πολιτιστικά στοιχεία. Παρά, όμως, τις, επί σειρά ετών, κοινές προσπάθειες, δεν έχει καταστεί δυνατό να εξασφαλισθεί ο αναγκαίος για τον τουρισμό, έγκαιρος προγραμματισμός, η σταθερή λειτουργία και απαραίτητη αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στα Μουσεία και τους Αρχαιολογικούς Χώρους μας. Ο Σύνδεσμός μας, όπως είναι γνωστό, εκπροσωπεί τα τουριστικά γραφεία, τα οποία σχεδιάζουν και υλοποιούν τα τουριστικά προγράμματα και κάνουν χρήση των υπηρεσιών των Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων. Τα τουριστικά γραφεία είναι οι αποδέκτες των διαχρονικών, αλλά και καθημερινών προβλημάτων.

Τα, όποια, ωράρια λειτουργίας Μουσείων και Αρχ. Χώρων πρέπει να καθορίζονται έγκαιρα, να είναι σταθερά επί σειρά ετών, ώστε να τα γνωρίζει η ελληνική και διεθνή τουριστική αγορά και να προγραμματίζει ανάλογα τα τουριστικά πακέτα. Πρέπει να καταστεί σαφές ότι τα τουριστικά πακέτα οργανώνονται πολλούς μήνες πριν και τα τουριστικά γραφεία δεσμεύονται με συμβάσεις με τους πελάτες τους, τουρίστες/καταναλωτές. Όπως, επίσης, είναι γνωστό, η μη τήρηση των όρων των προγραμμάτων δημιουργεί, βάσει της κείμενης ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας, νομικές υποχρεώσεις, απαιτεί αποζημιώσεις των τουριστών και βέβαια αμαυρώνει την εικόνα της  χώρας μας στο εξωτερικό. Παρ. όλα αυτά, μέχρι σήμερα 26/03 δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να μπορέσει από 1η Απριλίου (ημερομηνία κατά την οποία ξεκινά η τουριστική περίοδος) να εξασφαλισθεί και ανακοινωθεί εγκαίρως, το διευρυμένο ωράριο των σημαντικότερων Μουσείων και Αρχ. Χώρων. Επιπλέον, σήμερα ενημερωθήκαμε για την στάση εργασίας που εξήγγειλε η ΠΕΥΦΑ για τη Δευτέρα 30/03/15. Παρ όλα τα αιτήματα της Ένωσης και το αναφαίρετο δικαίωμα στην απεργία, εφιστούμε την προσοχή στο γεγονός ότι τα προβλήματα δεν λύνονται με ενέργειες που έμπρακτα επηρεάζουν αρνητικά τον τουρισμό της χώρας μας και αντί να λύσουν προβλήματα, αυξάνουν τις ζημιές (επισυνάπτουμε επιστολή του ΗΑΤΤΑ στην ΠΕΥΦΑ).Παρακαλούμε θερμά, κύριε Υπουργέ, να ορίσετε μία επείγουσα συνάντηση με εκπροσώπους του Συνδέσμου προκειμένου να σας ενημερώσουμε σχετικά με τα προβλήματα που χρήζουν άμεσης και σταθερής αντιμετώπισης, δεδομένου ότι τα τουριστικά γραφεία είναι οι αποδέκτες των διαχρονικών, αλλά και καθημερινών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι τουρίστες”.

Πηγή: tornosnews.gr 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Αμοργός: Με τους Γιακουμή και Γιώργο Γαβρά “ταξιδέψε” μουσικά στην Αμερική

Πρεσβευτές της Αμοργιανής μουσικής παράδοσης στις ΗΠΑ ο Γιακουμής και ο Γιώργος Γαβράς

Οι δήμοι δεν τα πάνε … καλά με το θέμα “φιλοξενία” ζώων συντροφιάς

Λιγότεροι από τους μισούς έχουν υποβάλει αίτηση για χρηματοδότηση προκειμένου να κατασκευάσουν καταφύγιο – Καθησυχαστικό στις ανησυχίες των εθελοντών το υπ. Εσωτερικών.

Στοίχημα – Ιταλία: Θα αντιδράσει η Γιουβέντους;

Σε πρώτο πλάνο το Κύπελλο για Γιούβε, πίεση για νίκη στη Ρεάλ - Οι προτάσεις από την Foxbet.gr

Ο “Τυφώνας” που μαζεύει τα σκουπίδια στα νησιά μας

Το πλοίο «Typhoon» ολοκλήρωσε τον καθαρισμό ακτών στα νησιά έχοντας συλλέξει 480 τόνους απορριμμάτων

Σαντορίνη: “Μήνυμα ζωής” το βιντεάκι του Φλεβάρη από το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Φηρών

Η Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (ΕΝΓ) είναι η φυσική γλώσσα της ελληνικής κοινότητας Κωφών. Είναι μια πλήρης γλώσσα, η οποία χρησιμοποιεί τα ίδια είδη γραμματικού μηχανισμού που υπάρχουν και στην προφορική γλώσσα

Λαϊκή Συσπείρωση Ν.Αι.: “Κόρη οφθαλμού τα επιχειρηματικά συμφέροντα για την περιφερειακή αρχή”

"Ο πήχης της ανάπτυξης, για την οποία επαίρεται η περιφερειακή αρχή ότι βάζει ψηλά με τις δράσεις της, ταυτίζεται απόλυτα με το ύψος των απαιτήσεων των επιχειρηματικών συμφερόντων στον τουρισμό, στην ενέργεια, στην διαχείριση των απορριμμάτων, στις μεταφορές, στην διαχείριση του νερού και όποιου άλλου αγαθού ή υπηρεσίας εμπορεύονται οι όμιλοι..."

Ν. Συρμαλένιος: Να προβλεφθεί εξεταστικό κέντρο στις Κυκλάδες για τις εξετάσεις του ΑΣΕΠ

Ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε Αναφορά με επισυναπτόμενη την επιστολή υπογεγραμμένη μέχρι τώρα από 64 υποψήφιους πολίτες των Κυκλάδων που ζητούν να προβλεφθεί εξεταστικό κέντρο στις Κυκλάδες για τις εξετάσεις του ΑΣΕΠ

Στην Τήνο για τα 200 χρόνια από την εύρεση Της Εικόνας της Παναγίας η Κ. Μονογυιού

Η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνα Μονογυιού, επισκέφτηκε το νησί Της Μεγαλόχαρης

Κάρπαθος: Οι δύο μαθητές του σχολείου στο Διαφάνι τίμησαν τους ήρως των Ιμίων

Οι δύο μαθητές του σχολείου στο Διαφάνι Καρπάθου τίμησαν ήρωες των Ιμίων και τον υποσμηναγό Τουρούτσικα

Πρέβελης: Στο δρόμο για την Μήλο και τον Πειραιά

Το επιβατικό πλοίο "Πρέβελης" ταξιδεύει προς Μήλο - Πειραιά - δεν μπόρεσε να πιάσει Κάσο

Γ. Βρούτσης: Από την Κυριακή ενεργοποιείται η γραμμή Νάξος (Αγία Αννα) – Πάρος (Πίσω Λιβάδι)”

Γ. Βρούτσης: “ Υπογράφτηκε και ξεκινάει άμεσα η ακτοπλοϊκή σύνδεση Νάξου - Πίσω Λιβάδι Πάρου για τους Νεφροπαθείς Πάρου-Αντιπάρου” - Ποιο πλοίο αναλαμβάνει

Εξασφάλιση χρηματοδότησης για την CaptainBook

CaptainBook: Το success story της startup που εξασφάλισε χρηματοδότηση €250.000 από κορυφαίο ευρωπαϊκό επενδυτικό Δίκτυο

Blue Star Ferries: Οι αλλαγές στα δρομολόγια του διημέρου 8-9 Φεβρουαρίου

Η 48ωρη απεργία αλλάζει τα δεδομένα στην ακτοπλοϊκή σύνδεση των Κυκλάδων - Τι προβλέπει η ανακοίνωση από την Blue Star Ferries

Δονούσα – Ειρ. Πρασίνου: “Η ΕxcellenSeas αποτελεί πλέον μια δεύτερη οικογένεια”

Υποτροφίες ExcellenSeas: Η θάλασσα ως μέσο ώθησης και όχι ως εμπόδιο - Τι λένε Ευγενία Τζαννίνη, η Ειρήνη Πρασίνου από τη Δονούσα και η Μάλαμα Γιάννου από τον Αγιο Ευστράτιο

Ανεκτέλεστο το σημερινό (26/01) δρομολόγιο του “Blue Star Naxos”

Οι καιρικές συνθήκες αλλάζουν τα δρομολόγια... Ποιες αλλαγές δρομολογήθηκαν από την Blue Star Ferries

Blue Star Naxos: Επιστρέφει στην … κανονικότητα και αναχωρεί για Μικρές Κυκλάδες

Το Blue Star Naxos αναχωρεί κανονικά το απόγευμα της Παρασκευής (27/01) για Παροναξία - Μικρές Κυκλάδες και Αμοργό

Κάλεσμα αύριο (27/01) στο Δημαρχειακό Μέγαρο για τις εκδηλώσεις των Αποκριών

Πρόσκληση για κατάθεση προτάσεων αύριο Παρασκευή για το Διονυσιακό δρώμενο που παραδοσιακά γίνεται την Παρασκευή, πρώτη ημέρα του τριημέρου των Αποκριών

EOES 2023: Τα παιδιά του ΓΕΛ Νάξου πήραν το πρώτο βραβείο και πάνε Λετονία

Η τριάδα των μαθητών της Νάξου (ΓΕΛ "Μανώλης Γλέζος") έκαναν το καθήκον τους, κέρδισαν στον πανελλήνιο διαγωνισμό (EOES 2023) και θα διεκδικήσουν το μετάλλιο στην Λετονία

Εταιρεία Κυκλαδικών Μελετών: Κόβει απόψε (27/01) την πίτα της

Η Εταιρεία Κυκλαδικών Μελετών προχωρεί σήμερα Παρασκευή στην κοπή της βασιλόπιτας - Που και πότε