Παρασκευή, 24 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΤεχνολογίαΡόδος: Αναδεικνύεται σε πόλο έλξης ψηφιακών νομάδων

Ρόδος: Αναδεικνύεται σε πόλο έλξης ψηφιακών νομάδων

|

Η κορυφαία τεχνολογική εταιρεία παγκοσμίως CISCO και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εγκαινιάζουν τη συνεργασία που τοποθετεί, με οργανωμένο και συντονισμένο τρόπο, τη Ρόδο στον παγκόσμιο χάρτη των προορισμών εξ αποστάσεως εργασίας.

Με κεντρικό μήνυμα “All roads lead to Rhodes” (Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρόδο), η Ρόδος θα μετατραπεί σε έναν τόπο φιλοξενίας 20 πλήρως εξ αποστάσεως απασχολούμενων εργαζομένων της Cisco, από όλη την Ευρώπη, για 3 μήνες, από την 2α Μαρτίου έως την 31η Μαΐου 2023, συνδέοντας τους παράλληλα με την τοπική κοινωνία μέσα από ένα ευρύ φάσμα έργων.

Τα τελευταία χρόνια, επαναπροσδιορίσθηκαν σε μεγάλο βαθμό πολλά από όσα είχαν θεωρηθεί ως δεδομένα και ο προσανατολισμός όλων οδηγήθηκε σε αυτά που καθορίζουν ουσιαστικά την καθημερινότητα και προοπτική. Το μοντέλο εργασίας, αλλά κυριότερα συνεργασίας, καθορίζεται πλέον από την ουσία και την αποτελεσματικότητα.

Σε αυτή τη νέα εποχή που έχει ανατείλει, η οποία απαιτεί και διαφορετική αντίληψη, η CISCO αποτελεί κεντρικό πυλώνα. Μέσα από μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα με εργαλεία και εφαρμογές δίνει τη δυνατότητα στους εξ αποστάσεως επαγγελματίες – ψηφιακούς νομάδες – να εργαστούν αποδοτικά, να συνεργαστούν σε πραγματικό χρόνο με υψηλές ταχύτητες διασύνδεσης με τους συνεργάτες τους και να παράξουν δημιουργικό και αποτελεσματικό έργο.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη Ρόδο, θα αποτελέσουν αναπόσπαστο τμήμα της τοπικής κοινωνίας αναδεικνύοντας τη δυναμική της πόλης και του νησιού, ως έναν προορισμό βιώσιμης και εξωστρεφούς επιχειρηματικής ανάπτυξης.

Για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, πρόκειται για μια ακόμα συνεργασία που εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική προβολής των νησιών του Νοτίου Αιγαίου. Μια στρατηγική που συνδυάζει δράσεις σε παραδοσιακά αλλά και ψηφιακά μέσα και κλασικές πετυχημένες συνταγές με καινοτόμες πρωτοβουλίες.

Στόχος της Περιφέρειας κατά τη διαμονή των ψηφιακών νομάδων της Cisco από διάφορες χώρες της Ευρώπης στο νησί της Ρόδου είναι να φροντίσει να συνδεθούν με τον τόπο, τους φορείς, την κοινωνία και τους ενθαρρύνει να αποτελέσουν ένα νέο κύτταρο της τοπικής κοινότητας μέσα από μια ζωντανή σχέση αμοιβαίας συνεργασίας και προσφοράς.

Εξάλλου, η πρωτοβουλία των Ψηφιακών Νομάδων στη Ρόδο δεν αποτελεί την πρώτη κοινή δράση της συνεργασίας μεταξύ της Cisco και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, αφού έχει προηγηθεί η ίδρυση του Aegean Neorion Innovation Center στη Σύρο από την ONNEX και την Περιφέρεια, στο οποίο η Cisco αποτελεί τεχνολογικό πάροχο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της CISCO Ελλάδας, Πορτογαλίας, Κύπρου, Μάλτας, Αντώνης Τσιμπούκης αναφέρει: “Η έννοια εργασία έχει αποκτήσει πλέον μια άλλη διάσταση στην οποία όλοι μας καλούμαστε να προσαρμοστούμε και να οδηγήσουμε τις εξελίξεις με τρόπο θετικό για τους εργαζόμενους και την κοινωνία. Στη Cisco έχουμε θέσει ως μια από τις βασικές μας προτεραιότητες να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες αυτού του νέου περιβάλλοντος. Μέσα από αυτή την πρωτοβουλία υπογραμμίζουμε τη σημασία του να ανήκεις σε έναν τόπο, να δένεσαι με αυτόν, να προσφέρεις, καταρρίπτοντας τις συμβατικές αποστάσεις χρόνου και χιλιομέτρων. Για τους επόμενους μήνες η Ρόδος θα αποτελέσει την ουσιαστική έκφραση της διασύνδεσης της κοινωνίας, της επιχειρηματικότητας και της ανάπτυξης. Θα επαναπροσδιορίσει το μέλλον της. Θα συμβάλει επί της ουσίας στη δημιουργία μιας νέας έννοιας όπου η παραγωγικότητα και το ευ-ζην μπορούν να συνυπάρξουν. Και εμείς ως Cisco είμαστε περήφανοι που συν-διαμορφώνουμε αυτή την ποιοτική αλλαγή στην καθημερινότητα όλων μας.”

O Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος δηλώνει: “Στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχουμε μια θεμελιώδη αρχή που διαπερνά όλες τις πολιτικές μας. Διαμορφώνουμε το αύριο σήμερα, με σχέδιο και με πράξεις και αυτό πολλές φορές το κάνουμε με συνεργασίες και σε σύμπλευση με τον ιδιωτικό τομέα. Εμείς που ζούμε σ αυτή τη γωνιά της Ελλάδας, ξέρουμε καλά ότι τα νησιά μας είναι η χρυσή τομή, αφού προσφέρουν την ιδανική ισορροπία μεταξύ ποιότητας ζωής αλλά και της προσωπικής ανάπτυξης και παραγωγικότητας. Αυτό θα βιώσουν οι ψηφιακοί νομάδες της Cisco που έρχονται για να γίνουν οι πρεσβευτές του μηνύματος ανά τον κόσμο, ότι το Αιγαίο δεν είναι μόνο ιδανικός τόπος για διακοπές. Γίνεται και ο ιδανικός τόπος που αξίζει να εργαζόμαστε, να δημιουργούμε και να ζούμε.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Super Jet: Ξεκίνησε, το πρώτο δρομολόγιο για την φετινή χρονιά… (video)

Με τον cpt Μιχάλη Μακρή στο τιμόνι του, το ταχύπλοο Super Jet ξεκίνησε σήμερα (23/03) το πρώτο του δρομολόγιο για τη φετινή χρονιά (video)

“Διονύσιος Σολωμός”: Εκτάκτως απόψε αναχωρεί για Δυτικές Κυκλάδες

Έκτακτο βραδινό δρομολόγιο του "ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ" από Πειραιά

Γ. Μαργαρίτης: “Η συνεργασία μπορεί να γίνει μόνο με καθαρές κουβέντες”

Η τοποθέτηση του Επάρχου Νάξου, Μικρών Κυκλάδων και Αμοργού Γιάννη Μαργαρίτη σχετικά με το επίμαχο θέμα του υπό κατασκευή γηπέδου "8χ8" στη πόλη της Νάξου

ΕΑΣ Νάξου – Γ. Βάβουλας: “Ακόμη και 15 ευρώ το κιλό θα φτάσει το κατσίκι φέτος” (video)

Δ. Καπούνης και Γ. Βάβουλας στο Mega: «Ακριβότερο φέτος το Πάσχα το αρνί και το κατσίκι της Νάξου». (video)

Μ. Πολυκρέτης: “Δεν έχετε το δικαίωμα κ. Λιανέ να στερείτε από τη νεολαία μας ένα χώρο άθλησης”

Δήλωση του υποψήφιου Δημάρχου Μανώλη Πολυκρέτη σχετικά με το βοηθητικό γήπεδο 8Χ8 στην πόλη της Νάξου

Euro 2024: Με το …καλησπέρα προβάδισμα για Βοσνία

Προκριματικά για το Euro 2024 .. Φαβορί και αουτσάιντερ για τον 10ο όμιλο. Τι λέει η Foxbet.gr

Πανναξιακός ΑΟ: Ποια η θέση του Δήμου για το βοηθητικό γήπεδο;

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Πανναξιακός ΑΟ σχετικά με το βοηθητικό γήπεδο "8χ8" στο ΔΑΚ Νάξου

ΠΝΑι – Λεονταρίτης: Αποκτούν οι Κυκλάδες σύγχρονο οδοφωτισμό

Αγώνας δρόμου για να αντικατασταθούν περί τους 8.160 ιστούς στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου - Τι αναφέρει ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης

Μήλος: Τουριστική προβολή στην Ιταλία

Χρόνο με το χρόνο η Μήλος μοιάζει να κερδίζει μέρος από την ιταλική αγορά

Σαντορίνη – Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.: Συνάντηση με υπεύθυνο του ΔΑΠΠΟΣ

Συνάντηση ενημέρωσης της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Θήρας με τον πρόεδρο του ΔΑΠΠΟΣ κ. Βασίλη Αλαφούζο

Blue Star Ferries: Ερχονται βραδινά δρομολόγια προς Παροναξία – Σαντορίνη με το “Blue Star Chios”

Για την περίοδο του Πάσχα το Blue Star Chios αναλαμβάνει βραδινό δρομολόγιο με ώρα άναχώρησης 23:30 από Πειραιά ...

Εκτακτο: Αλλαγή ώρας στην αναχώρηση του Blue Star Naxos από Πειραιά

Αλλάζει η ώρα αναχώρησης σήμερα του Blue Star Naxos από τον Πειραιά για Παροναξία και άγονη γραμμή

Γέρικα αλλά ασφαλή σκαριά στο Αιγαίο

Ο μέσος όρος ηλικίας των πλοίων της ελληνικής ακτοπλοΐας πλησιάζει τα 31 χρόνια – Που ταξιδεύει το γηραιότερο πλοίο στο Αιγαίο

Blue Star Ferries: Σε ακινησία το “Naxos”, σε βραδινό δρομολόγιο από Μεγάλη Τρίτη ο “Διαγόρας”

Νέα δεδομένα αυτές τις ημέρες στη γραμμή της Παροναξίας - To Blue Star Paros για ένα μήνα θα καλύψει το κενό του Naxos και έρχεται ο Διαγόρας στα νησια μας

Δονούσα: Οι επαγγελματίες του νησιού θέλουν περισσότερα δρομολόγια του “Σκοπελίτη” στο νησί τους

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι επαγγελματίες της Δονούσας με την οποία ζητούν επιπλέον προσεγγίσεις (έξι) του Express Skopelitis στο νησί τους - Εφτασαν έως το Υπουργείο Ναυτιλίας

“Πρέβελης”: Δεμένο και ανεκτέλεστα δρομολόγια

Τροποποίηση δρομολογίων του Ε/Γ-Ο/Γ "Πρέβελης" λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

The Sun: “Νάξος, το νησί που συγκεντρώνει όλα τα καλά των ελληνικών νησιών”

Αφιέρωμα- «ύμνος» της εφημερίδας The Sun για τη Νάξο και η συμμετοχή του Δήμου αλλά και του Επαρχείου στην ITB 2023

ΑΝΕ Καλύμνου: Εκπτωτη σε δύο γραμμές του Νοτίου Αιγαίου

Κήρυξη έκπτωτης της ΑΝΕ Καλύμνου στις γραμμές Κάλυμνος-Σάμος και Κάλυμνος- Αστυπάλαια.

ΕΑΣ Νάξου – Γ. Πολίτης: “Με το νέο τυροκομείο αναβαθμίζουμε την Γραβιέρα Νάξου” (video)

Το νέο Τυροκομείο της Ε.Α.Σ. Νάξου στο Γλινάδο στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ! - Τι δήλωσαν Καπούνης και Πολίτης

Στη γειτονιά των αγγέλων ο πατέρας Νικόλαος Μετζητάκος

Εφυγε από τη ζωή το βράδυ του Σαββάτου ο πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Μετζητάκος - Στον Αγιο Νικόδημο η εξόδιος ακολουθία το μεσημέρι της Κυριακής