Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023
ΑρχικήΠολιτισμός#StayAtHome: Με ενοχλούσε η απουσία της "καλημέρας", τώρα την απολαμβάνω

#StayAtHome: Με ενοχλούσε η απουσία της “καλημέρας”, τώρα την απολαμβάνω

|

Το καλύτερο και πλέον σωτήριο Εμβόλιο ετοιμάζεται. Και αυτό είναι η ψυχική ανοσία που έχει όνομα πια: ΜΝΗΜΗ. Πάντα θα μας κάνει να θυμόμαστε πως κάθε δύσκολη παρελθοντική στιγμή ήταν ένα σκαλοπάτι προς την εξέλιξή μας

Κοντεύει δίμηνο εσώκλειστη. Όχι, βέβαια απόλυτου εγκλεισμού. Θα ήταν άλλωστε απάνθρωπο. Νωρίς το πρωί μου προσφέρω μια μερίδα σωματική άσκηση. Περνάω απ το φανάρι και νομίζω πως θα δω τα νεαρά παιδιά να περιμένουν για να καθαρίσουν τα τζάμια των “καθαρών” αμαξιών. Πάντα με εκνεύριζε και με γέμιζε ενοχές αυτή η ρουτίνα. Όχι, οι άνθρωποι, αλλά οι συνθήκες που έφερναν αυτόν τον εξαναγκασμό. Λίγο πιο πέρα φανερή η απουσία κάποιων ψυχικά αρρώστων που μέχρι πριν λίγους μήνες έπαιρναν τον αέρα τους στα παγκάκια του πεζόδρομου.

Η ατμόσφαιρα, καθαρή. Οι καλημέρες πάνε κι έρχονται. Πάντα μ ενοχλούσε η απουσία της “Καλημέρας”. Τώρα την απολαμβάνω. Δεν γνωριζόμαστε και χαιρετιόμαστε. Ο κόσμος όμοιος με πριν αλλά όχι ο ίδιος. Μα τι μου συμβαίνει?

Κάτι μ έχει σπρώξει τόσο βαθιά μέσα μου και αρνούμαι να με βγάλει ακόμη και γερανός.Έχει αναποδογυρίσει η σκέψη μου. Έχω φέρει τα πάνω-κάτω μέσα μου. Πάντα σκεφτόμουν ανατρεπτικά. Τώρα περισσότερο. Σκέφτομαι αυτόν τον έρμο Πλανητάκο μας πόσο πολύ τον είχαμε μπουκώσει. Πόσο τον είχαμε ταλαιπωρήσει. Έτσι πληγωμένος που είναι, πόσο πολύ χρειάζεται αυτήν του την απομόνωση από το ανθρώπινο είδος. Μέσα εμείς, έξω αυτός προσπαθώντας να φροντίσει τα τραύματά του.

Εμείς, απ’ την άλλη, μέσα απ΄τον εγκλεισμό ταξιδεύουμε σε μια καινούργια πραγματικότητα. Η ανθρωπιά μας παίρνει άλλη μορφή. Θα πρέπει να βρούμε νέο δρόμο για την νέα πραγματικότητα.
Σεμνότητα, περισυλλογή, αναγνώριση. Κατανόηση και αποδοχή πως δεν είμαστε οι Άρχοντες αυτού του πανέμορφου Πλανήτη που λυσσαλέα βαλθήκαμε να τον κατασπαράξουμε.

Είχαμε ερωτευτεί τον νόμο της Έλξης, της Αφθονίας.
Πού είναι τώρα? Υπάρχει?
Ας μιλήσουμε για έναν νέο Νόμο, πια.

14724652_10205295554587097_2574029604399277953_n.jpg

Τον Νόμο της Δημιουργίας. Ας βρούμε νέες λύσεις. Χωρίς να γκρινιάζουμε. Χωρίς να αδρανούμε. Να προσαρμοστούμε εμείς στην νέα πραγματικότητα, και όχι η πραγματικότητα στις εξαντλητικές απαιτήσεις μας.
Πολλές φορές μέσα στον “εγκλεισμό” υπήρξαν φορές που σκέφτηκα πως όλα αυτά τα χρόνια, η εμμονή μου να παραμείνω μικρή και έφηβη μέχρι τα….Όσα μου, μαζί με την Φαντασία μου και την διαίσθησή μου, θα γίνουν τώρα τα μεγάλα μου όπλα. Θα μπορέσω μαζί μ αυτά να ελιχθώ. Θα πρέπει να δείξω Υπομονή, Ψυχραιμία και προθέσεις φιλικές στο Άγνωστο. Αυτό το καινούργιο Άγνωστο θα γίνει ο αρωγός μου για καλύτερη συμβίωση με τον εαυτό μου. Για πιο ουσιαστική σχέση με τον συνάνθρωπο, τον σύντροφο, το παιδί μας.

Το καλύτερο και πλέον σωτήριο Εμβόλιο ετοιμάζεται. Και αυτό είναι η ψυχική ανοσία που έχει όνομα πια: ΜΝΗΜΗ. Πάντα θα μας κάνει να θυμόμαστε πως κάθε δύσκολη παρελθοντική στιγμή ήταν ένα σκαλοπάτι προς την εξέλιξή μας. Θα μας θυμίζει πως είμαστε πιο δυνατοί, πιο άξιοι και πιο θαρραλέοι. Εξερευνητές και Ήρωες μιας σύντομης αλλά ουσιαστικής Ζωής.

Κείμενο της Mgmn Prch (το όνομα που χρησιμοποιεί στο διαδίκτυο ως ταυτότητα), είναι μεταφράστρια – καθηγήτρια Αγγλικής γλώσσας 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Υπουργείο Ναυτιλίας: Με πιλότο τη Νάξο σε ζητήματα λιμενικών υποδομών (!!!)

Υπ. Ναυτιλίας: Νέο ψηφιακό εργαλείο για την καταγραφή λιμενικών υποδομών στα νησιά - Η σχέση με τη Νάξο και την Ηρακλειά

Σίφνος – 8ο MuSifanto: Ενα διαφορετικό Φεστιβάλ με φόντο κάθε γωνιά του νησιού

Ο Σύνδεσμος «Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας» διοργανώνει το 8ο “MuSifanto ” από τις 4 μέχρι τις 10 Ιουλίου 2023 - Τι περιλαμβάνει

Εκλογές 2023 – “Αξίζουμε καλύτερα”: Η Κυριακή Γεωργαλά στο πλευρό Πολυκρέτη

Ο υποψήφιος δήμαρχος Μανώλης Μαργαρίτης ανακοίνωσε την υποψηφιότητα της Κυριακής Γεωργαλά με τη παράτακή του (Αξίζουμε καλύτερα)

Οι Σκανδιναβοί “γνωρίζουν” την Τήνο, την Μήλο και την Σύρο

Νησιά των Κυκλάδων (Τήνος - Μήλος και Σύρος) προβάλλονται στην Σκανδιναβική τουριστική αγορά

Στοίχημα – ΝΒΑ: Με τον “τριπλό” Γιόκιτς για μία ακόμη νίκη επί του Μαϊάμι

Η πρόταση του Foxbet.gr έχει μπόλικο μπάσκετ... Από την Ισπανία και την Μπαρτσελόνα έως το ΝΒΑ και τους Νάγκετς

ΔΕΔΔΗΕ – Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Που θα έχει διακοπές ρεύματος το Σάββατο

Πρωινή διακοπή ρεύματος αύριο Σάββατο (10/06) σε Νάξο, Ηρακλειά και Σχοινούσα

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Ανοιχτό κάλεσμα σε ντόπιους καλλιτέχνες

Κάλεσμα σε ντόπιους καλλιτέχνες για το πολιτιστικό καλοκαίρι 2023 - Χρονοδιάγραμμα

Εκλογές 2023 – Ν. Δημοκρατία: Εκτός ψηφοδελτίων ο Πνευματικός

Αποσύρεται από την εκλογική μάχη ο υποψήφιος βουλευτής Εύβοιας Σπύρος Πνευματικός, μετά τις δηλώσεις του περί διαχείρισης καρκινοπαθών που προκάλεσαν σωρεία αντιδράσεων

Εκτακτο – Πάρος: Ημιβυθισμένο σκάφος στις Κολυμπήθρες Νάουσας

Συναγερμός στο Λιμεναρχείο Πάρου και την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης - Ποιός ο λόγος;

Κοινωνικός τουρισμός: Ανοίγει εκ νέου (09/06) η πλατφόρμα για αιτήσεις

Ανοίγει ξανά σήμερα (09/06) η πλατφόρμα σχετικά με τον Κοινωνικό Τουρισμό – Δικαιούχοι και κριτήρια σχετικά με τις αιτήσεις

Ταβέρνες σε Νάξο και Ηρακλειά ανάμεσα στις καλύτερες της Ελλάδας

Τα 33 κορυφαία εστιατόρια και ταβέρνες παραδοσιακής κουζίνας στην Ελλάδα - Ποιες είναι στις Κυκλάδες

Νάξος – Μάιος: Οι κρατήσεις που δεν … εμφανίστηκαν και ο σωστός προγραμματισμός για οικονομικά εισιτήρια (video)

Μιχ. Κρητικός και Στ. Καπίρης μιλούν στο Mega για τις... ναξιώτικες προσδοκίες για το καλοκαίρι! (video)

Η Νάξος λέει “αντίο” στον μουσικό Νίκο Στεφ. Μαστρογιαννόπουλο

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει σήμερα Τετάρτη 7 Ιουνίου στις 3.00 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγίου Νικοδήμου Χώρας Νάξου.

Νάξος: Περίοδος 50 ημερών, μεγάλα κόστη, δυσκολία εύρεσης προσωπικού (video)

Νάξος... Μιχάλης Κρητικός και Δημήτρης Καπούνης μιλάνε στο OPEN για τις προσδοκίες του φετινού καλοκαιριού και για τα προβλήματα πρωτογενή τομέα (video)

Νάξος: “Παραδόθηκε” ο δρόμος στην έξοδο του λιμανιού

Νωρίτερα και παρά την βροχή παραδόθηκε ο δρόμος στην έξοδο του λιμανιού της Νάξου - Τέλος η αμφιδρόμηση στην Παπαβασιλείου

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Πάρος και Νάξος συγκεντρώνουν τους περισσότερους επισκέπτες

Τα νησιά του Αργοσαρωνικού, η Πάρος, η Νάξος, οι Κυκλάδες αλλά και η Πελοπόννησος με την Εύβοια, είναι οι τοποθεσίες που αναμένεται εφέτος να κινηθούν με σημαντικές πληρότητες.

Naxos Festival 2023 – Klaus Pfeiffer: Ο Γερμανός καλλιτέχνης που έγινε Ναξιώτης

Naxos Festival 2023: Ο Μάριος Βαζαίος μιλά για την έκθεση «Klaus Pfeiffer - Τα φτερά του Ίκαρου» που διοργανώνει το Φεστιβάλ Νάξου στον Πύργο Μπαζαίου

Αιγαίο: Το “δικό μας” πανηγύρι με Ζευγώλη, Αναματερού και Στρατηγού (video)

Τρίτη 20 Ιουνίου και το "δικό μας" πανηγύρι. Από τη Νάξο έως την Ικαρία... Ποιοι λαμβάνουν μέρος (video)

Τήνος: Ακούμπησαν “Αικατερίνη Π” και “Champion Jet 1”, παραμένουν στο λιμάνι

Δεν υπάρχουν τραυματίες μόνο μικρές υλικές ζημιές - Καθυστερεί η αναχώρησή τους έως ότου επιθεωρηθούν και πάρουν βεβαίωση αξιοπλοΐας

Πειραιάς: Δεκατέσσερα δρομολόγια προς τα νησιά του Αιγαίου

Για σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί 14 δρομολόγια, 40 για τα νησιά του Αργοσαρωνικού, 14 από το λιμάνι τη Ραφήνας και 8 από το Λαύριο.